benim oğluşta 2 eylül doğumlu ve bugünlerde yine hasta olduk yine antibiyortik kullanıyoruzarkadaşlar agumentin piyasadan kalkmış doktorumuz başka bir antibiyotik verdi. Sebebini bilen var mı?
Merhaba kızlar,
Uzun zamandır okuyamıyordum biraz kaynamış gibi burası :)
Uyun gruplarını bende çok istedim ama bu konuda uzman kime sorduysam erken olduğunu söyledi. 0-3 yaş paylaşmayı oynamayı bilmez. Bu yaş çocuğunda gelişen en önemli kavram özgüven o da onun bakımıyla ilgiliymiş. Yani başta kızkardeşim ve bikaç uzman çok erken ama birlikte keyifli zaman geçirmek için gidebilirsiniz dedi. Yani özetle faydası yok ama zararıda yokmuş. Ankara'da böyle imkanlar çok ama ben vazgeçtim kızkardeşim sen bol bol gezmeye götür o daha faydalı dedi. Teyzelerle konuşsun ordaki akranlarıyla görüşsün fazlasıyla yeter dedi. Daha oyun çoçuğu değilmiş. Sabiha pektuna'da 3 yaş ve sonrası diyo. Ondan önce çocuk evde bakılmalı kvs gibi yorumları var.
Dil konusunda da 2 fikir ayrılığı var. Geçen TV2de izledim bir grup 0-4 yaş arası sadece ana dil diyo bi grupta mümkünse bi kaç dil diyor. Burda yazamasamda iki farklı düşünceyi anlattılar. Bence fırsat varsa öğrenmeli harpycim sendin dimi gidecek olan. Hangi ülke? Bizim bi tanıdığın çocukları Arabistanda amerikan okuluna gittiler orda ingilizce öğrendiler? Aslında zemin olsada öğrenseler. Ben isterim bikaç dil bilsin. Bir enstruman çalsın bir sporla ilgilensin.
Harpy bu arada göbeğini tutarak gülme olayına bayıldım. Bizim oğlanda yapıyo bir sürü şımarıklıklar. Ama ailecek karar aldık başkasının yanında yaptırmıycaz acayip nazar değiyo. :)
Bir de bizim oğlan ayakkabı manyağı benim ayakkabılarımı terliklerimi giyip geziyo. Oğlum sen kız bebekmisin diyip kızıyom bende. Sizin paşalarda giyiyor mu?
Birde herşeyi alıp devirme huyumuz başladı. Şeker çerez meyve tabağı ne olursa ters çevirp döküyo.
harpy ıyı geceler,bebegının burnunu temızleye bıldın mı merak ettım,benım kızımın da burnu tutulmus uyuyamıyo yarın yapcam bakalım
canım teşekkürler ilginiçin. henüz gerek olmadı. hava nemlendirici kullanıyoruz ondan bu aralar rahat.
tesekkur ederim.senin bebegin kiz mi erkek mi?
canım benim bebeğim erkek 23 eylül doğumlu ismiMEHMET SERCAN
Allah bagislasin ismi ne?bu arada ben de 20 eylul dogumluyum esim 2 eylul,kizim 24 eylul.anlicaniz biz Eylul ailesiyiz
evet siz tam eylül ailesisiniz
merhaba kızlar.. asualp canım ben bu paktuna mı ne onu söylediği tek kelimeyi mantıklı bulmuyorum.kadının dediğine göre 3 yaşına kadar çocuklar şımarmazmış .. bana h,ç mantıklı gelmedi. benim oğlum bir misafir gelse 3 gün normalden farklı davranıyor.
bu nazar olayını da çok önemsemem ama geçen kv geldi sabahdan akşama kudurdu bizimki. yapmadığı şaklabanlık kalmadı akşama bir düştü kafasını mobilyanın kenarın çarptı ilk defa bu kadar büyük bi kaza geçirdik şişti kızardı kafası çok şükür bişey olmadı ama çok ağladı zavallım :43
Kızlaaaar Bardaktan kendi başına su içebilen bebeek var mı?
evet bizimki iciyo ama yarisi mideye yarisi haliya gidiyo
ya tatlim ben senin cocugunun cinsiyetini ve ismini sormustum bi de
benimkide içiyor azıcık mideye kalanı ağzından burnundan boynundan aşağıya en azından deniyorKızlaaaar Bardaktan kendi başına su içebilen bebeek var mı?
aayy çok komikler yaevet bizimki iciyo ama yarisi mideye yarisi haliya gidiyo
bizimki sürehiden içmek istiyo
merhaba kızlar,umarım herkes ve bebişler iyidir.ben hamilelikten yoğunluktan giremiyorum girsemde sizin yazılarınızı okuyup kaçıyorum hemen.bi oğluşum daha olacak kızlarutku çok yaramaz oldu,kanepelerde geziniyor bazen atlıyor gözlerini kapatıp.4 dişimiz var,çok hareketlendi hızına yetişemiyorum hamile halimle valla.bazen gelip karnıma atlama tırmanma hareketi yapıyor çok korkuyorum valla.bardaktan su içebiliyor bizimkisi,futbol oynamaya çalışıyor top sürüyerek.utkuyla tek sorunumuz uyuma sorunu.hala sallayarak uyutuyoruz çok yorucu oluyor.her türlü yolu deniyoruz fayda etmedi,bikaç gündür pusette uyutuyoruz vücudun yarısı yerde yarısı pusette.sonra yatağına alıyoruz.sizin bebişler nasıl uyuyor?bana bi tavsiyesi olan varsa yazsın lütfen.bu arada yeni gelen arkadaş hoşgelmiş aramıza hepinizi öpüyorum...
merhaba kızlar,umarım herkes ve bebişler iyidir.ben hamilelikten yoğunluktan giremiyorum girsemde sizin yazılarınızı okuyup kaçıyorum hemen.bi oğluşum daha olacak kızlarutku çok yaramaz oldu,kanepelerde geziniyor bazen atlıyor gözlerini kapatıp.4 dişimiz var,çok hareketlendi hızına yetişemiyorum hamile halimle valla.bazen gelip karnıma atlama tırmanma hareketi yapıyor çok korkuyorum valla.bardaktan su içebiliyor bizimkisi,futbol oynamaya çalışıyor top sürüyerek.utkuyla tek sorunumuz uyuma sorunu.hala sallayarak uyutuyoruz çok yorucu oluyor.her türlü yolu deniyoruz fayda etmedi,bikaç gündür pusette uyutuyoruz vücudun yarısı yerde yarısı pusette.sonra yatağına alıyoruz.sizin bebişler nasıl uyuyor?bana bi tavsiyesi olan varsa yazsın lütfen.bu arada yeni gelen arkadaş hoşgelmiş aramıza hepinizi öpüyorum...
merhaba.sizle tanismak pek nasip olmadi.buraya cok az az giriyosunuz galiba.ikinci hamileliginize cok sevindim.ama ben bunu simdilik goze alamammerhaba kızlar,umarım herkes ve bebişler iyidir.ben hamilelikten yoğunluktan giremiyorum girsemde sizin yazılarınızı okuyup kaçıyorum hemen.bi oğluşum daha olacak kızlarutku çok yaramaz oldu,kanepelerde geziniyor bazen atlıyor gözlerini kapatıp.4 dişimiz var,çok hareketlendi hızına yetişemiyorum hamile halimle valla.bazen gelip karnıma atlama tırmanma hareketi yapıyor çok korkuyorum valla.bardaktan su içebiliyor bizimkisi,futbol oynamaya çalışıyor top sürüyerek.utkuyla tek sorunumuz uyuma sorunu.hala sallayarak uyutuyoruz çok yorucu oluyor.her türlü yolu deniyoruz fayda etmedi,bikaç gündür pusette uyutuyoruz vücudun yarısı yerde yarısı pusette.sonra yatağına alıyoruz.sizin bebişler nasıl uyuyor?bana bi tavsiyesi olan varsa yazsın lütfen.bu arada yeni gelen arkadaş hoşgelmiş aramıza hepinizi öpüyorum...
slm kızlar herkes gibi bende okuyup çıkıyorum malum zaman yok eskisi gibi 12 inci dişi de çıkardık bizyürümeyede yeni başladı tam başarılı deil ama fena sayılamaz galiba suyu hepsi aynı içiyo bizimkide biraz yutuyo birazını tükürüyo şimdilik bukadar yaramazları çok öptüm yeni gelen arkadaşada aramıza hoşgeldin diyorum
merhaba kızlar. nasılsınız biz yorgunuz biraz kv ve kp bizde bu kadına yetişiyim diye perişan oluyorum kahvaltıdan kalkarken öğlen yemeğini yapmaya başlıyoruz bi de oğlumun peşinde koşturmaktan kemiklerim sızlıyor artık.. onu yapalım bunu yapalım devamlı direktif veriyor.. k.çım koltuk yüzü görmez oldu.. allah kvsiyle aynı evde yaşayanlara kolaylık versin...
utkumuz canım 2. oğlun şimdiden hayırlı olsun :) çok sevindim senin adına allah sağlıklı sihatli kucağına almayı nasip etsin. uyku konuşunda öğlen uykularını azaltmayı deneyebilirsin. benim oğlum biraz uykucu olmasına ramen eğer akşam üstü 5-6 gibi uyursa akşam uyumak istemiyor.. benim verebileceğim tek tavsiye bu inşallah 2. oğlun doğana kadar utkunun uykuları düzene girer..
bardaktan içme konusunda henüz eline hiç vermedim ama ben içirirken içebiliyor. 1 kere mama sandalyesinde unutmuşum ayran bardağını (Ayrana bayılıyor bu arada) hemen kapıp ağzına götürmüş ve ağzını alt değil üst kenarına dayamış bardağın.. çok komikti direk banyoya gittik o kadar battı üzeri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?