Hayırlı olsun canım yeni yeriniz.
Levent de koşuşturuyor. İki kelimelik cümleler bizde de mevcut. Baba gitti, anne gitti gibi
Tuvalet eğitimi ile ilgili pek birşey bilmiyorum aslında ben, önce kendim öğrenmeli sonra uygulamalıyım. Sanırım kısa süreliğine aktını bezsiz bırakmakla nbaşlamak gerekiyormuş. Zamanla o süreleri arttırmakla...
Bu arada nasıl oradaki ortamınız? Çevreyle nasıl iletişim kurabiliyorsun? Ve tabi iklim???
teşekkürler canım tuvalet eğitimini ben de henüz pek araştırmadım ama dediğin gibi bezsiz bırakıp ıslaklığı hissetmesi gerektiğini ben de duymuştum..
daha geleli 2 gün oldu pek ortam falan yok henüz, burada herkes ingilizce biliyor nufusun %80i yabancı olduğu için hiç yabancı yerine konmuyorsun :) ama konuşulan ingilizce o kadar aksağanlı ki anlamak çok zor.. ingilizceden çok hitgilizce gibiiklimse bugün son 5 yılın en kötü havasıymış fırtınalı bir hava vardı ve yolda yürünmez haldeydi çünkü gözümüze ağzımıza hep kum kaçtı.. zaten sis gibi kum taneleri havada asılı kamış.. ama yinede 20 derece civarı.. dondurucu bi soğuk yok..
evet ya nerdesinizzzzzzzKızlar nerelerdesiniz????????????
oooooo süper iş için bile olsa değişik yerler görmek güzel bizim içinde gezinmerhabanasılsın canım? ben dubaideyim.. eşimin işi dolayısıyla gelmemiz gerekiyordu.. aslında arada girip okuyorum yazdıklarınızı ama hiç yazamadım ne zamandır.. minik levent nasıl konuşmaya başladı mı? mustafa yavaştan cümle kurmaya başladı.. baba nerde ya da patikleri getirdiyor ama çok düzgün bi şekilde değil kelimeleri çok temiz değil yani.. kakasını yapınca haber veriyor bazen ama henüz eğitime başlamadık zaten dubaiye geldik çocuğun düzenini bozduk bir de onu bu konuda sıkıştırıp strese sokmak istemiyorum.. sizde durumlar nasıl?
mrb kızlar bugün itibariyle emzirmeyi bırakıyorum.gündüz işten gelince saat 13 te emzirdim sonra daha emzirmedim.gecede 1 kez emzirecem ilk gece olduğu için.
bırakmaya karar verdim çünkü yanında olduğum her an sürekli emmek istiyordu.yer-zaman-mekan farketmiyo.günde 15 kez emmeye başladı.gecede yarım saatte bir uyanıyor.bakalım nasıl geçecek.gündüz korktuğum gibi olmadı.yara bandı yapıştırıp üstünü siyaha boyadım.bööö dedim hoşuna gitti emmek istemedi.arada bir açıp baktı .akşam babasıyla gezdirdik oylanasın diye.kraker aldım atıştırmalık.
ama gece çok korkuyorum ya uyumazsa sabaha kadar yada çok ağlarsa naparım.benim için dua edin.gelişmeleri yazarım.iyi geceler herkesin bebeğine sağlıklı günler.
mrb kızlar bugün itibariyle emzirmeyi bırakıyorum.gündüz işten gelince saat 13 te emzirdim sonra daha emzirmedim.gecede 1 kez emzirecem ilk gece olduğu için.
bırakmaya karar verdim çünkü yanında olduğum her an sürekli emmek istiyordu.yer-zaman-mekan farketmiyo.günde 15 kez emmeye başladı.gecede yarım saatte bir uyanıyor.bakalım nasıl geçecek.gündüz korktuğum gibi olmadı.yara bandı yapıştırıp üstünü siyaha boyadım.bööö dedim hoşuna gitti emmek istemedi.arada bir açıp baktı .akşam babasıyla gezdirdik oylanasın diye.kraker aldım atıştırmalık.
ama gece çok korkuyorum ya uyumazsa sabaha kadar yada çok ağlarsa naparım.benim için dua edin.gelişmeleri yazarım.iyi geceler herkesin bebeğine sağlıklı günler.
Canım kolay gelsin ne yaptın alıştı mı kızın? inşallah bir an önce alışır onlar için çok zor bir dönem. biz ne yapacagız nasıl keseceğim hiç bir fikrim yok ve o günden çok korkuyorumKızlar dün gece bir kez emzirdim,kızım fazla ağlaması ama gece üçten sonra uyuması hiç.benim göğüsler doldu çok acıdı okulda.eve gelince sagdim biraz.5 saatte bir sagacagim birkaç gün.sonra daha uzuycak bu aralıkları,sagmasam açısına dayanamazdim.p
Burası biraz hareketlenmiş hep bakıp bakıp çıkıyordum şimdi kimse gelmezse yazın kimse uğramaz herhalde unutmayalım burayı arkadaşlar.
Canım kolay gelsin ne yaptın alıştı mı kızın? inşallah bir an önce alışır onlar için çok zor bir dönem. biz ne yapacagız nasıl keseceğim hiç bir fikrim yok ve o günden çok korkuyorumbu süreçte yaşadıklarınızı bize de anlat canım[/QUO
teşekkür ederim canım.ben de çok korkuyordum ama korkuğum kadar olmadı.gündüz de çok emiyordu kızım.ona rağmen gündüz sıkını yaşamadık.bi şekilde oyalanıyolar zaten.benim annemlerde bizde olduğu için onlarla birlikte oyalamak kolay oldu.bide sürekli atışırmalık bişeyler bulundurduk.bakım mızmızlanıyor meyve geitirdim,süt getirdim,kraker verdim.
gecelere gelince;ilk gece bikaç kez uyandı kucağıma aldım,ayağımda salladım uyudu ve bir kez emzirdim.sabah 5 buçukta uyandı ağlayarak daha uyumadı .susumuycak diye korktum ama balık kraker yiyelimmi deyince gülümsedi ve indi yataktan.(balık krakeri de bir önceki gün yeni tanımıştı:) acıktı heralde.gündüzleri az da olsa süt içtiği halde gece süt içmeyi kabul etmiyo çünkü.ikinci gece yine 2 kez uyandı ayağımda salladım uyutum ama 4 buçuktan 6 ya kadar ayağımda sallamak zorunda kaldım çünkü bıraktığımda uyanıyordu.son 3 gecedir de gece 2 kez uyanıyor azcık pışpışlıyorum uyuyor.sabahta 8 de uyanıyor.alıştı yani.
gecede enaz 5-6 kez uyanırdı her seferinde emer ayrıca hala uyumaz bide ayağımda sallardım.şimdi çok kolay oldu eskiye göre.hele gündüz uyku saati gelince ayağıma koyduğumla uyuduğum bi oluyor.
bir de yara bandını herkese öneriyorum.ben mememe önce salça sürdüm bakalım napacak diye.anne sil sil peçe (peçete) dedi.hemen yarabandını siyah siyah boyadım ondan istemedi.sonuç olarak kolay atlaık bu süreci.darısı başınıza.
Burası biraz hareketlenmiş hep bakıp bakıp çıkıyordum şimdi kimse gelmezse yazın kimse uğramaz herhalde unutmayalım burayı arkadaşlar.
Canım kolay gelsin ne yaptın alıştı mı kızın? inşallah bir an önce alışır onlar için çok zor bir dönem. biz ne yapacagız nasıl keseceğim hiç bir fikrim yok ve o günden çok korkuyorumbu süreçte yaşadıklarınızı bize de anlat canım[/QUO
teşekkür ederim canım.ben de çok korkuyordum ama korkuğum kadar olmadı.gündüz de çok emiyordu kızım.ona rağmen gündüz sıkını yaşamadık.bi şekilde oyalanıyolar zaten.benim annemlerde bizde olduğu için onlarla birlikte oyalamak kolay oldu.bide sürekli atışırmalık bişeyler bulundurduk.bakım mızmızlanıyor meyve geitirdim,süt getirdim,kraker verdim.
gecelere gelince;ilk gece bikaç kez uyandı kucağıma aldım,ayağımda salladım uyudu ve bir kez emzirdim.sabah 5 buçukta uyandı ağlayarak daha uyumadı .susumuycak diye korktum ama balık kraker yiyelimmi deyince gülümsedi ve indi yataktan.(balık krakeri de bir önceki gün yeni tanımıştı:) acıktı heralde.gündüzleri az da olsa süt içtiği halde gece süt içmeyi kabul etmiyo çünkü.ikinci gece yine 2 kez uyandı ayağımda salladım uyutum ama 4 buçuktan 6 ya kadar ayağımda sallamak zorunda kaldım çünkü bıraktığımda uyanıyordu.son 3 gecedir de gece 2 kez uyanıyor azcık pışpışlıyorum uyuyor.sabahta 8 de uyanıyor.alıştı yani.
gecede enaz 5-6 kez uyanırdı her seferinde emer ayrıca hala uyumaz bide ayağımda sallardım.şimdi çok kolay oldu eskiye göre.hele gündüz uyku saati gelince ayağıma koyduğumla uyuduğum bi oluyor.
bir de yara bandını herkese öneriyorum.ben mememe önce salça sürdüm bakalım napacak diye.anne sil sil peçe (peçete) dedi.hemen yarabandını siyah siyah boyadım ondan istemedi.sonuç olarak kolay atlaık bu süreci.darısı başınıza.
Geçmiş olsun canım,
Ben sıkıntı yaşamayacak gibiyim ya, gece bir kere gündüz de aklına esince emiyor... Bir keresinde gece uyandığında su verdim, emziğini taktım, uyumaya devam etti. Benim taktik az çok belli gibi, Yaz girmeden bıraktırmayı düşünüyorum ben de...
geçmiş olsun canım çok sevindim adınıza. ben 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum inşallah bir sorun çıkmaz
Yazmam bir şey ifade etmeyecek ama, benim fikrim yok canım bu konuyla ilgili, en azından cevaplamış olayım dedim...
Bu arada benim sütüm çok az,
Sanıyorum ki birden kestiremezsin tatlım, önce azaltmalı, sonra iyice azaltmalısın, bu sırada da senin de sütün giderek azalacak, ve kesilecektir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?