2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kutlu olsun arkadaşlar, bebişlerimi bol bol gezdirelim gönüllerini yapalım bu bayram :)

evet canım iyice kuruyo cümleleri...bugun kahvaltıda yumurta verdim -yok ondan yemicem-diyo herkezı guldurdu bi görseniz.sabah uyanınca beni eliyle yiterek anne kalk süt getir dıyo ben aldırmayıncada uyan uyaaaann diye bagırıyorr bı tatlı oluyokı.. daha neler neler....

bikaç harfi coktatlı söylüyo bu arada z ve s harflerini peltek diyo..

maşallah maşallah maşallah ne kadar erken konuşmuş aferin oğluşuna Allah nazarlardan korusun

bizimki sorulan sorulara cevap veriyor -yapayım mı? - yap anne, -açıyım mı? - aç anne, -siliyim mi? - sil anne. ...vs ama senin ki maşallah yakında kompozisyon yazar
bebekler birden bire başlıyorlarmış doğru mu? seninkinin konuşma gelişimi nasıl oldu bahseder misin biraz? bir arkadaşım hiç konuşmayan oğlunu 15 gün içinde birden bire konuşmaya başladığını geliştirdiğini söylemişti. doğru mu?

ay canım benım guldum kompozısyon meselesıne....

yok oyle bırden baslamadı kelime kelimebaba dede mama bebek basladık bunlarla..ama hangı kelimeyi öğrendiyse hep net ve güzel söyledi.bu yapısal olsa gerek..

sonra işte anne gel meme ver dikkat dikkat falan bunları arka arkaya söylemeye basladısimdi canı ne isterse söylüyor..kendi kendine yarı anlamlı yarı anlamsız sarkı söyluyor.

bugun kedı gördu ona -kediiiii gel kucama-bak oooda motor var -diyekdiye gösteriyo...cok hosuma gitti onla konusması..gecen gun annemın babamın kız kardeslerımın ve erkek kardesımn isimlerinisayarak hepsi benim canım diyo...boynuma sarılıp annem canım benım aşkım dıye yag yakıyor

ben hiç tv izletmedim ogluma yenı yenıizliyo oda pepe ve kloglan sadece

eşim bazen netten haber dinler evimde tv yok dinlediği haberde spikerin söylediği bazı kelimeleri hemen tekrar ederdi ilk zamanlar

merhaba arkadaşlar ben 2010 kasım annesiyim Allah nasip ederse 2012 eylül annesi adayıyım bir oğlum olucak inş sizlere sorum bebişlere nasıl kıyafetler aldınız eylülde havalar ne soğuk nede sıcak oluyor ne yapmak gerek alışverişte nelere dikkat etmeli neler almalı ben kızımı çok koruma iç güdüsüyle sarıp sarmalaıyıp büyüttüm soğuğa hiç çııkarmadım iki üç kat giydirip battaniyeye falan sarıyordum :)) bu sefer öyle olmak istemiyorum erkek bebekler sıcağı sevmez falan derler doğruluk payı varmıdır bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

ay canım benım oğlum o denılen turdendı sıcagı sevmezdi..ya sonucta sonbahar ayı ve havalar bır yada ıkı aya soguyacak tabı oturdugun bolge neresı bılmıyorum ben nevsehırdeydım ve orası kasımda soguk olur..zaten sen kıyafet yonunden deneyımlısındır ama çoçugu cok sıcak yada sarıp sarmalamalara alıştırma evine derece al ıyısınden koy 25 i gecmesın sıcaklık..cok kalın tuylu tuncuklu kıyafetlerde alma bence erkekya sıkılır gelemez..ince kadife bır ıkı tulum kıyafetolabılır.

ben oğluşumu ilk iki içine gecelik zıbınını üstüne ortama göre penye kıyafetlerle tamamlardım ıki kat olurdu mutlaka..4 aylıkken falan kazak giydirdim zaten buyuyurya birazda sen bak takıl ortama göre ama herseyini hemen alıp koyma zamana bırak ıhtiyacın ne onları görerek al...

hah bu arada mutlaka cıtcıtlı badı alcaksındır...onları sıfır kollu da al yarım ve özellikle uzun kollusunu da al canım o uzun kollular geceyatırmamda cok işe yarıyordu onun üzerine rahatca gecelığini giydiriyordum ...

beni gece kolumu acıkta koyamam kollarım cok üşür oglumda hıc yorganın içine koymaz onuda oyle sanardım kolu ıkı kat olunca rahatlardım

Son düzenleme:
merhaba kızlar :) bi süredir yoktum nasılsınız haberler nasıl? öncelikle hastalara geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.

biz hala dubaideyiz burada havalar çok ısındı bu hafta hep 40-45 derece gösteriyor öğlen zaten dışarı çıkmak mümkün değil çocukla, akşam bile yolda yürürken kesiliyor insan sıcaktan.. hafta sonları denize giriyoruz saat 5ten sonra.. onun dışında pek bişey yok. oğluma oyun grubu arıyorum yakınlarda bulamadım..
bebişlerden konuşanlar olmuş herhalde maşallah :) bizimki kendince bi dil oluşturdu bi tek ben anlıyorum babası bile bana soruyor ne diyor diye. mesela göz: ö, ağız: a, burun: meme, kulak: guga.. ayrıca kalem kağıt ikilisine de kısaca kaka diyor aslında pratik bir dil kendince.. bunların dışında bolbol dans ediyor kolbastı oynuyor
ayrıca top delisi park yatağını top havuzu yaptık atıyorum içine bi süre yalnız başına oynuyor sıkılınca topları dışarı atmaya başlıyor bir süre sonra da çıkartıp hadi topla toplarını diyorum hepsini toplayıp tekrar içine atıyor :)
yemesi hala kötü günde 2 öğün yemek 1 öğün meyve yiyoruz. dişlerimiz eksik hala 1 yan kesicimiz çıkmadı toplam 4 azı 7 kesici dişimiz var.. maşallah ona ramen pütür konusunda sorunumuz yok hatta pek çorba sevdiğimizi söyleyemicem. en sevdiği yiyecekler zeytin ve ekmek, eğer masada zeytin varsa zeytinden başka bişey yemiyor. ben de zeytini yemek üstüne tatlı niyetine yediriyorum.
şimdilik benden bu kadar herkesi öpüyorum..

mrb kızlar.havalar ısındı artık ,günneşi gördükçe mutlu oluyoruz ankaranın uzuuuunn kışından sonra.benim kızım epeydir konuşuyor.şuanda da bizi her geçen gün şaşırtıyor söylediği sözcüklerle.her gün yeni kelimeler öğreniyor ve yerli yerinde kullanıyor.ben okuldayken babaannesi bakıyor,orda görümcemin kızı da var 6 yaşında.ondan da çok şey öğreniyor biizmki.tabi öğrendikleri bazen olumlu bazen olumsuz.şuanda da bebeklerine hoşgeldin,yasılsın (nasılsın) diyor.bütün bebeklerinin ismi var.çemengül,ayşe,elif,yağmur,çıplak bebekki onu kendi soydu),uyuyan bebek vs.
bi hareketine müdahale ettiğimiz zaman biizi sorguluyor neden ama nedeen diye.
umarım herkes iyidir.hoşçakalın.

Harikasınız kızlar ikiniz de,,
Harpycim seni burda gördüğüme inan çok sevindim.oğlunun diline de bayıldım. Bizimki de tek tük söylüyor birşeyler. En ilginç kelimesi ise kalpka:bayrak yani. Bayrak demek daha kolay , neden bunu tercih ediyor anlamadım
Biz de bol bol geziyoruz babası sayesinde, iş seyahatinde o yüzden son bir ay içerisinde hafta sonlarına denk getirerek istanbul ve ankaraya gittik. Bir dahaki sefere İmire gideceğiz. Zamnın çocukları çok şanslı, daha 2 yaşına ulaşmadan birçok yer gezdi ve gezecek.

merhaba kizlar
bebislerinize masallah bazilari konusmaya baslamis
benim kiz daha konusmuyo.yani tam konusmuyo bi kac tane soz soyluyo sadece.geldim gittim anne baba kim alo cay dayi kiz bebek ve s gibi
16 disimiz cikti
ama cok sinirli bi de sinirlenince kafasini vuruyo bi yerlerecok uzuluyorum
sizinkiler de yapiyo mu:26:

merhaba kızlar bi sorum olacak; tuvalet eğitimine başladınız mı? ben bi lazımlık aldım, anlattım; tabi henüz başarıya ulaşamadık ama 1-2 kez bezini çıkartıp oturtmamı istedi ama açtığımda kakasını yapmıştı bile ve bitti deyip kalktı hemen.. mesela pepe oyuncağı var bitane pepenin kakası gelmiş deyince hemn alıp lazımlığa götürüyor oturtuyor pepeyi :) bir de alıştırma kilotu altım işe yarar mı ne dersiniz?
mesela görümcemin oğlu mustafadan 5 ay büyük o kuru kalkıyor sabahları o zamanı beklemeli miyim çocuğu strese sokmak istemiyorum..

merhaba canım, ben de seni gördüğüme çok sevindim.
bizimkinde de var öyle kulağını tersten tutma kelimeler. mesela caolliu bizim için gukka aylardır.. neyse son zamanlarda gakguk demeye başladı ki ben bunu bi ilerleme olarak görüyorum.
gezme işi de sizin için çok iyi olmuş çok sıkılıyordun orada.. tayin işi ne oldu? var mı istanbul ihtimali? belki yakın düşeriz görüşürüz ben dönünce :) fena mı olur :)

canım bu kafayı vurma - kafasına vurma işi görümcemin oğlunda da var.. sana tavsiyem; güvenliğini sağladıktan sonra onu yalnız bırakman olabilir. çünkü eğer onunla ilgilenir ya da istediğini yaparsan davranışı pekiştirmiş olursun.. inşallah çabucak unutur bu hareketi bebişin..

Son düzenleme:

ben de aldim lazimlik bi kac kere de oturttum zar zor yaptidun iki saat bezsiz kilotla gezdi evde iki kez lazimliga iki kez de altina yapti cisini
ama birakmak yok yaz bitene kadar bezden cikmasini istiyorum

slm kızlarrrr...

harpy cımmm tuvalet alıstırmasına mı basladın ...hııımmm bende kendı yontemımı soyleyım canlarr...ben simdiden altını acıp oturtmak falan ne bıleyım onuda kendımıde fazla yormak ıstemıyorum bı kac ay daha beklemeyı dusunuyorum lazımlık ıçin..sımdı soyluyorum annem cısın gelınce soule dıyorum..çişin gelince çömel yere tamammıdıyorum ki önce çişinin geldiğinin farkına varsın ve bana bi şekilde belli etsın... vvve cogunlukla yapıyor buyuk çişi gelince bazen bna bakıyor ve hemen oldugu yre cömeliyo anne elimi tut dıyo bended onunla oturup elini tutuyorumm..tabı altımızda bez var..böyle böyle her çişi geldıgınde küçük de geldıgınde anlatmaya baslayınca bezı cıkartıp oturtacam lazımlıga...

bu arada eşim askerde ve biz memleketteyiz..oglum babasını cok özlüyo...soran olursa babam akkeste (askerde)..askerı bı turlu dıyemedı..teli acıp baba ben ıyım arabayla gel cabuk diyo aynen...renklerı öğrendi 3 tane yeşil kırmızı ve mavi..trafık lambasında hangısı yanarsa söylüyor..motor hastası..yolda mavı yada kırmızı hangısını görürse rengını soyleyerek bagırmaya baslıyo... annne baaakk mavı motoooor..

gecen de taksı geliyo bize dogru gelme bak tas atarım sana dıyo.

dedesi ve biz arabadayız ..arkadan laf uzatıyor..dede azcık yavaş dikkaat et diyo .. elini kaldırarak gülmkten öldürüyo bizi veee coook sasırtıyo bu dıllerıyle...

buugn orası tehlıkelı annem hadı in aşagıya dedım hemen evet anne tehlikeli dedı net bişekilde sastım ben bu ekeşmişeee...

Canım siz ne zaman dönüyorsunuz? Biz istanbula tayin gördük. Ben de tayinlerimiz açılınca isteyeceğim. Eylül gibi İstanbulda yaşamaya başlarız.

Baya dillenmiş seninki,bizimki de çok şeyler söylemeye çalışıyor ama kendince...

Bu arada seneye oğlumu 2 yaş gurubu kreşe vereceğiz kızlar... Hatta kreş konusunu araştırmaya bile başladım. Az çok birşeyler şekillendi kafamızda...

merhaba

dolunay maşallah oğluşuna bizim kız da baya geliştirdi konuşmayı bıcır bıcır..

size birşey soracağım çok ilgi istiyor mu yoksa kendi kendine oyalanabiliyor mu bebişleriniz..özellikle çalışan annelere soruyorum akşam geldiğinizde çok eziyet ediyor mu..yokluğunuzun acısını çıkarmak ister gibi..

ayeser sana da bişey sorucam..sen çalıştığın için mi kreşe vereceksin..biz de eylülde mecburen başlayacağız ama çok tedirginim..gerçi şunu da düşünüyorum gerçekten artık evde çok sıkılıyor..acaba okulda daha iyi vakit geçirir mi diye düşünüyorum.

evde sürekli ilgi istiyor sürekli farklı şeyler oynamak istiyor..hiç kendi kendine oynama alışkanlığı yok..belki kreş bu konulara katkı yapar..ama kimileri de çok erken diyo..gerçi benim başka şansım yok ama ...

slm kızlar uzun zamandır internet yoktu giremiyordum herkesler iyidir işallah bizde birçok kelimeyi söylüyoruz ama tam konuşamıyoruz japoncaya benzer bi dil geliştirdi bana bişeyler anlatıyo bende evet kızım öyle olmuştur falan diye sohbet etmeye çalışıyoruz tuvalet egitiminden bahsetmişsiniz bende aldım lazımlık ama oturtmayı denedim ama bekliyoruz yapsın diye kortugunu söyleyip kalkıyo bende ısrar etmiyorum bence biraz daha var zamanına diye düşünüyorum şimdilik bu kadar

Merhaba canım, sorunu yeni görüp cevaplıyorum kusura bakma,
Çalıştığım için kreşe vereceğim.Bir yıl kadar babannesi baktı, artık o baksın istemiyorum. Bakıcıyla evde vakit geçirmesindense kreşte yaşıtlarıyla ve eğitimli kişilerle vakit geçirsin istiyorum. Böylesinin daha güvenli olacağını düşünüyorum. Hatta evimizin nerede olacağı belli olduğu için kreşi de az çok belirledik.

Tuvalet eğitimi nasıl gidiyor kızlar. Ben temmuzun ikinci yarısında iyice eğileceğim bu konuya. Lazımlığa sıcak bakmıyordum hiç , ama bu lazımlık gerçekten lazım galiba. :26: sık sık tuvalete götürüyorum ama tık yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…