2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

Bu arada kızlar,
Oğlumu kreşe vereceğiz. Yakın zamanda bir yere kaydettiririz. Benim okul durumuma göre. Var mı aranızda kreşe verenler?
Kreş eve mi yakın olmalı okula mı? sizce en mantıklısı hangisi?

Tuvalet eğitimine başlayan var mı aranızda? Ben bir iki denedim yazın. Baktım hiçbirşeyden haberi yok , zorlamadım. Yarıyıl tatilinde yaklaşık 2,5 yaşında olacak sanırım doğru zaman o zaman. Sizce?

biz de vereceğiz canım ama neresi olur karar veremedik. bide ana sınıfı öğretmen arkadaşlarım çok erken diyorlar. ama ben bir yıl daha k.v ve annemin bakmasına dayanamayacagım oğlum için iyi olmuyor. sizin k.v bakıyordu sanırım sorun da yoktu sen neden vermeyi düşünüyorsun ki?
bizim kreş eve yakın olacak canım okulun olduğu semt iyi bir yer değil çünkü.
tuvalet eğitimine başladım ama dediğin gibi anlamıyor daha. daha doğrusu biraz farkında ama çok uğraşmam lazım. o yüzden ben de kışa yada seneye düşünüyorum artık. hem çişini öğrenmesi için konuşması gerekliymiş benimki daha yeni yeni kelimeleri tam çıkarmaya başladı

maşallah iyi kilo almış o vitamini daha önce de duymuştum b grubu vitaminleri içerdiği için vücuda da zararsızmış fazlası idrardan atılıyormuş depo edilmiyormuş yani. en masum vitamin yazıyordu hatta :) tekrar araştırıp alacagım tatllım teşekkürler

Canım aslında benim bastırdığım sorunlar vardı hep, onun bebek bakımı ile ilgili değil, sağolsun çok iyi baktı, ben ne yedirmek istersem onu o da seve seve yedirdi, ne giydirmek isted,ysem onu giydirdi. O konudasıkıntılarımız yoktu ama, biz karakter olarak çok çok farklıyız, arada saygı olduğu için gelebildi bu güne, bir evde iki yuva olmuyor. Hele ki bu yıl 2+1 evde oturmamız icab ediyor çok daha zor olurdu herşey. Karsta iken eşim çoğunlukla yanımızda yoktu. evde özel bir hayat yoktu ama şimdi yeniden bir aile olduk, yeni evlenmiş gibi, bu yıllarımızı başbaşa geçirmeyeceksek ne zaman geçireceğiz diye düşündüm , eşimle paylaştım bütün düşüncelerimi o da onayladı.Öyle işte...
Kreş için erken ama zaten o yaş gurubunda sadece oyun oynuyorlar herhangibirşeyi öğretmek için zorlama yok ki, evde de yaptığı oyun zaten. Ne için erken ki oyun oynamak için mi,? Çok hasta olacakları konusunda yorumlar alıyorum hep. Bunu ha ilk okula başlarken yaşayacaklar ha ilk kreşe başlarken, bilmiyorum belki de mecbur olduğum için bu yönlerini görüyorum, bilemiyorum.
Bugün soğuk algınlığından hastaneye götürdüm, soğuk algınlığı şurubu yazdı. İştaşsızlığına da balık yağı yazdı. Bakalım işe yarayacak mı. Kan testi de yaptırdım şimdi gidip sonuçları göreceğiz. İnşallah yolundadır herşey.

çok haklısın canım benim, Rabbim gönlünüze göre versin, aynı evde yaşamak gerçekten zor en iyi kararı vermişsin bence de. ben 3 gündür kreşleri araştırıyorum çünkü kontenjanları dolmaya başlamış kreşlerin. gönül rahatlığıyla bırakabilceğim bir yer buldum yarın yazdıracağız inşallah. bugün k.vlerdeydik oğlum onları çok seviyor beni hiç aramıyor oradayken kendi kendime bir daha düşündüm acaba 1 sene daha kv mi baksa diye. yazdırıncaya kadar gelgitler yaşayacagım galiba. arkadaşlarımın erken demesinin sebebi 2 yaş daha bağımsızlık kazanmadıkları yaş olduğu için çok sıkıntı çeker diyorlar ve şimdi okul hayatı başlarsa daha önünde çok sene var okuldan çok erken bıkar diyorlar. hasta olacak tabi onu göze aldık zaten.
fiyatı 450 tl beğendiğim kreşin, yarım gün. herşey onlardan kırtasiye ve bez masrafı vs. yok. orada ne civarlarda sordun mu hiç?

Son düzenleme:
Canım birkaç gün önce sana cevap yazmıştım ama Levent gönderemeden biryerlere bastı , cevap gelmedi, yazamadım da bir daha... Neyse...
Canım eve en yakın kreşle görüşmüştüm sadece, benim okulum belli olmadığı için kreş araştırma işini henüz yapmadık. O kreş de tam gün 900 istemişti, yarımını 600. Ayrıca indirim de yapabileceklerini söylediler. buralarda böyle kreş fiyatları. Bakıcılar ise 800 e burun kıvırıyorlarmış. Zaten ben bakıcı istemiyorum. Hayırlısı olur inşallah.
Bugün de tercih yapabileceğim kurumlar belli olacaktı sözde. Sabahtan ber, mebbislerdeyim.

Geçen yazdığım cevap daha uzundu sanki, ama unuttum yazdıklarımı...
Kayınvalidenle annen yatılı mı kalıyorlardı ?

Canım bizim burası gayet iyi o zaman. biz oğlumu geçen hafta yazdırdık yarım gün 300 anlaştık. meb e bağlı. kameradan izleyebiliyorsun. sınıflar en fazla 7 kişilik. 1 öğretmen 4 bakıcı var sınıfta. yedirip içirdikleri güveneceğim markalar. çok güzel şimdilik içime sindi :) çok araştırdım ama bezginlik gelmişti. inşallah sizde uygun fiyatlı ve kaliteli bir yer bulursunuz tatlım. annem ve kv kısın bize geliyorlardı sabah gelip akşam gidiyorlardı. yazın biz bırakıyorduk Furkan melihi. öyle işte canım

Son düzenleme:
Burda işler pahalı biraz, tayinim de belli olmadı daha, inşallah uygun bir kreş buluruz. Biraz stres belirdi.

Atamam belli oldu, yaklaşık 4 km uzakta bir okula atandım. Ulaşımı kolay. 4. tercihimdi. Çok şükür...

kızlar naber? uzun zamandır yazamadım yine.. neler yapıyorsunuz? herşeyi okuyamadım ama son okuduklarıma göre kreş aramalrı başlamış. biz henüz bunlara başlamadık ama tuvalet eğitimine başladık bugün. nasılsa geçici bir evdeyim geçici eşyalarım var. bugün ilkkez kilot giydik. giydikten 5 dk sonra salıverdik çişimizi (oğlumun değişiyle çiçi) lazımlığın yanında suyu açıyorum suyla oynarken oturuyor oturma sıkıntımız olmadığı için 1 kere de lazımlığa yaptı çişini ama suyla oynamayı çok sevdiği için habire çiçi deyip beni lazımlığa götürüyor amaç suyla oynamak tabi. yanlış bişi yapmışım suyu açarak galiba. ayrıca kakasını yapmadı bugün :S tutuyor olabilir.
aman yaa ne kadar zormuş bu işler. deneyim ve fikirlerinizi bekliyorum kafam çok karışık

Canım hoşgeldin,
Minik mustafanın, (Artık abi olmuştur tabi) komikliklerini özlemişiz.
Tuvalet eğitimini ben de denedim yazın. ama bizimki daha hiçbirşeyin farkında değil. Çiş yaptığını görünce şaşırıp panikliyor olsa gerek yapmaya başladığını gözle görünce duruyor. Zaten ifade de edemiyor daha tam konuşamadığı için. O yüzden şubat ayına bıraktım.
Bir de burda keşif için baktığımız kreşlerden biri tuvalet eğitimine yavaş yavaş başlayabiliriz burda yardımcı oluruz gibi şeyler söyledi. Belki kreşte de öğretebilirler. Ondan büyük çocukları örnek alabilir, oradaki çocuk klozetlerine oturmak eğlenceli gelebilir.
Diş fırçalamaya başladık , macunsuz. "fıçı fıçı yapmaya" diyoruz , dolaptan fırçayı kapıp başlıyor fırçalamaya. Ama ağızı çalkalamayı beceremiyor, o da zamanla artık. Ağzına çalkalasın diye verdiğimiz suyu içiyor. Tükür diyoruz, biz tükürüyoruz, O tüüü yapıyor.

Bu arada yurda dönüş ne zaman Harpy, bak istanbula tayin oldum. Görüşebiliriz.

ayyy bu süper bi haber bizim daha 6ayımız daha var :44:
biz de bazen fırçalıyoruz ama benim oğlum kendi fırçalayamıyor öğürüyor felan benim fırçalamamdan da çok hoşlanmıyor bazen yarısında kaçıp gidiyor.
tuvalet eğitimimiz çok iyi gitmiyor açıkcası. az önce kakasını yaptı hemde kilotuna. ve kakasını görmekten hiç hoşlanmadı. korktu ağladı falan. bissürü şey okuduğum için buna hazırlıklıydım açıklamaya çalıştım. lazımlığa koyup hadi tatamız yüzmeye gidecekmiş dedim tuvalete attım sonra bay bay tata dedim el salladım hoşuna gitti o da salladı. sifonu çektim felan umarım doğru yapmışımdır. her an vazgeçebilirim bu işten çok zormuş... yok mu bu işi başaran yaa bana bi akıl verin
not: ayrın misafirliğe gitcez orda ne yapcaz yaa?

Bana da çok zor geliyor tuvalet eğitimi. Umarım oğlum zorlu çıkmaz.
Biz de sürekli bir orda bir burda yaşıyoruz.
Keşke tuvalet eğitimcisi gibi birşey olsa. Biz de onu tutsak

Bana da çok zor geliyor tuvalet eğitimi. Umarım oğlum zorlu çıkmaz.
Biz de sürekli bir orda bir burda yaşıyoruz.
Keşke tuvalet eğitimcisi gibi birşey olsa. Biz de onu tutsak

çok iyi dedin canım yaa keşke olsa. bu arada kakasını tekraryaptı ve çok ağladı gene. böyle böyle alışacak mı yoksa ertelesem mi bilemiyorum.

kızlar günaydın. biz tuvalet işini ertelemeye karar verdik. belki zorlasam öğrenirdi ama çok ağladı dün akşam. uykusu dageldikçe daha da huysuzlandı. çişini banyoda ayakta yaptırdım hem yaptı hem ağladı ben alkışladım sevindim felan o hiç memnun değildi. sonra çıkarttım banyodan giydirdim falan durupdururken birden ağlamaya başladı ben dedim kakası geldi herhalde götürdüm lazımlığa yine oturmadı banyoya koydum durmadan ağladı ben de kıyamadım. bağladım bezini uyuyup uyandıktan sonra unutmuştu ama hala biraz huysuz. hata mı yaptım bilmiyorum ama bu kadar ağlamaması gerekiyor bilgiğim kadarıyla.

Annem ben sana 16-17 aylıkken öğrettim diyor eskiden hep öyle erken öğretilirmiş. Anneler bez yıkamamak için galiba. Bende denedim ama olmadı. zaten bakıyorumda 2.5 yaşından önce öğrenende yok galiba.

Kızlar bu arada biz bi kaza atlattık oğlumun ayağı yandı. Ramazanda... termostan su döküldü. Çok sıkıntılıydı ama çok şükür iyileşti.
Aklınızda bulunsun eğer yanık olursa hemen hiç vakit kaybetmeden DURGUN soğuk suya tutun. Ama durgun olsun yani akan suyun altına tutmayın. Ve Ankarada olanlar için Başkentin yanık bölümü çok iyi tavsiye ederim.

Kreşçi arkadaşlar hepinize hayırlı olsun. Umarım iyi olur. Okulönceciler erken diyolar ama şartlar onu gerektiriyorsa napalım. Benim çalışmadığı halde 1 yaşından beri kreşe gönderen arkadaşlarım var. Yemesi arttı sosyalleşti diyolar.

Doğum günleri yaklaşıyor farklı birşeyler yapacak olan var mı? Ben geçen sene gibi abartmıycam aile arası sade bi pasta yeme töreni belki.

Eskiden çok takılırdım şimdi aylarca girmez olduk :SSS

Bu arada oğlum 12.5 kilo ama bana çok zayıf geliyo. boyu 86cm çok minyon geliyo.
http://www.tuik.gov.tr/TuikCocuk/Start.do
burdaki uygulamaya göre Türkiye ortalamasının üstündeymiş çok şaşırdım. Sizde deneyin :) ??

merhaba kızlar, asualp geçmiş olsun canım, biz de ufak bi kaza atlattık bugün. eşimle oğlum top oynarken top oğlumun bacaklarının arasına geldi bacakları iki yana açıldı çok ağlamadı ama bir süre yere basamadı yere koyunca emeklemeye başladı falan çok korktuk. şuan iyi yürüyor bişiyi kalmadı. zaten tuvalet eğitimi denememizden sonra 3 gün kakasını da yapmadı bizi acayip üzdü. ayaklarını yere vura vura ağlıyordu ama sanırım atlattık.
bu arada ben şimdi baktı o siteye benim oğlum da 86cm ama bana 1 santim kısa dedi :S sanırım bizim doğumgünümüz geçtiği için böyle oldu 1 günle kaçırdık :)
bu arada biz doğumgünümüzde oğlumun kaka yapmasını bekledik akşam kakasını yaptıktan sonra da yemeğe dışarı çıktık o zaman dayemeği boğazımıza dizdi çok eğlendik kısacası...

slm kızlar bizde başladık tuvalet egitimine alıştırma külatları giyyoruz genelde tuvalete yapıyor ama altınada kaçırdıgı oluyor bugün biraz kakasını yaptı tuvalete görünce korkmadı ama çok tuhafına gitti bende suyu döküp baybay yaptık hoşuna gidip tekrar ıkınmaya başladı ama yapmadı tabiigerçekten çok zor bir dönem bide bunun gecesinide var:18::18: hayırlısı bakalım

ay canım kolay gelsin yaa. biz kaka korkusundan 3gün kakamızı tuttuk. şimdi kaç gündür kabız oldu keçi gibi kakalar. ben bezini açıp keçi gibi yapmış diyince o da "pıçiii meeee" diyor
bu kız bebeklerle erkek bebekler gerçekten farkediyor kızlar herşeyi daha çabuk öğreniyor. bi de erkekler daha zeki derler
geceleri kuru kalkıyorsa kafana takma. çarşafın altına bi alt açma ser alıştırma kiloduyla yatır, kuru kalkmıyorsa da gece 1 kere de kadırırsan hiç bişi olmaz. baktın her gece batırıyor geceleri bağlarsın. eğer bu kaka korkusu olmasaydı biz çoktan kapmıştık bu işi en azından ben düşündüğüm kadar zor olmadığını düşünmeye başlamıştım. :44:

geçmiş olsun canım ,çocukların en tehlikeli zamanları galiba sürekli dikkat etmek gerekiyor,biz tuvalet eğitimine henüz başlamadık tayinimiz ankaraya çıktı artık anneannemiz öğretir inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…