2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

asualp canım çok geçmiş olsun normalde baş edemiyoruz yanık bir hayli zor olmuştur.
naksis hayırlı olsun tayininiz, çalışmaya başladın mı canım?
kızlar biz kreşe başladık 2 gündür pek sorun yoktu ama bugün ağladı baya ben de çok üzüldüm seviyor aslında ama benden ve babasından ayrılmak çok zor geliyor bir daha gelmeyecegiz korkusuna kapılıyor büyük ihtimal. 1 aya düzelir dedi öğretmenimiz ama hayırlısı bakalım. ayeser siz ne yaptınız bulabildin mi kreş?

sağol canım ,evet işe başladım henüz kreşe vermedim mehmet alp'i anneannesi bakıyor gayet mutlu gibi halinden seneye kreşe vermeyi düşünüyorum, sen belki erken vermekte iyi yapmışsındır daha kolay olabilir alışması .

slm kızlar biz tuvalet işine ara verdik daha hazır deil sanırım çünkü aglamalar başladı sık sık gidince gecede o huzursuzlugu uykusuna geçti bende seneye erteledim hep ne yaptıgın farkında olur biraz laftan anlar diye düşünüyorum gerçi konşmadıgı bilmedigi bişey yok ama işine gelmiyo sanırım

nasılsınız kızlar sesiniz çıkmıyor. kimse pek girmiyor artık foruma. bende sizi ihmal ettim diye düşünüyordum meğer herkes biraz ihmal etmiş burayı. hadi toparlanalım biraz. neler yapıyorsunuz nasıl geçiyor günler. bebişlerimiz konuştu mu? tuvalet eğitimi bitti mi? 2 yaş sendromu başladı mı? anlatın bakalım.
benim oğlumun son zamanlarda tersi döndü biraz. biliyorsunuz ben hep iştahsızlığından şikayet ederim, uykusununda maşallahı var derim. şuan tam tersi o kadar zor uyuyor ki anlatamam bir de geceleri uyanıyor ve bizim yatağa gelmeden uyumuyor. hele öğlen uykuları işkence kucağımda uyumak istiyor. sırf yatağına özendirmek için yastık aldım, sevdiği hayvanların ve örümcek adamın (dododil) stickerlarını aldım yatağına yapıştırdım; sonuç yine aynı. ağlatmayı denedim, tatlı dille anlattım, kucağımda salladım hiç bişey fayda etmedi. ama bunun yanında iştahının da maşallahı var kendi kendine yemeye özeniyor çatal aldık ona bir tane, çok hoşuna gitti yemeğe oturur oturmaz hemen çatalını soruyor (çakal ) eğer acıkırsa buzdolabından bişeyler istiyor. havalar burada daha yeni yeni serinliyor. serinliyor dedğim uzun zamandır ilkkez 40ın altına düştü. 35leri görsün ilk iş oyun grubuna yazdıracağım. evde çok sıkılıyor her gün öğleden sonra banyoya birazsu dolduruyorum köpük yapıyorum bi sürü oyuncay ve şampuan şişelerinyle oynuyor bi yarım saat sonra sıkılıyor zaten çıkartıyorum. en azından zaman geçiyor biraz. bol bol şarkı söylüyoruz onlara uygun oyunlarla. yapboz aldım onu yapıyoruz. bi şekilde zaman geçirmeye çalışıyoruz. artık evde oyalamak eskisinden daha zor. evde oyalamak için fikirleriniz ve önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
haklısın harpicim eskiden bebişler küçüktü sık görüşebiliyoduk şimdi büyüdüler zamanın çogunu onlarla oynamakla geçiriyoruz bizimki herşeyi konuşabiliyor artık gece uykularımızda 2-3 kez süt içmek için kalkıyoruz birlikte oynamayı çok seviyo benim oturdugum mahallede park felanda yok dışarı çıkıp koşturuyo saga sola yemek konusunda bizimkide çok fazla bişey yemiyo sevdigi şeyler var onlardan bi kaç kaşık o kadar şimdilik bu kadar aklıma gelirse gene yazarım bayyy

neler oynuyorsunuz canım? biz son zamanlarda ipadden puzzle yapıyoruz normalde yüzüne bile bakmayacağı ve benim hayatta yapamaz dediğim şeyleri hemencecikyapıyor şaşırıp kalıyorum. ipad merakına puzzle bile yapıyor tabi her gün bi posta ipad krizi yaşıyoruz o ayrı hadi bitti kaldırıyoruz dedimmi hönkürmeye başlıyor.

genel şeyler oynuyoruz bizim kız biraz farklı şeylerle oynuyo mesela top araba gibi şeyler bebeklerle oynuyoruz kıyafetlerini çıkarıp çişe götürüyo tabi kendi ögrenemedi ama bebeklere ögretiyoruz feci şekilde pepee hastası oldu onu sürekli izlemek istiyor hayır deyincede aglıyo napcaz bakalım içim dışım pepee oldu şiştim anlıcann pepeeli bilgisayar aldık ama oda pek ilgisini çekmiyo nasıl ayırcam bilmiyorum bi fikrin olursa açıgım

biz de bi kere bilgisayardan açmıştık daha 1 yaşındaydı. o zamandan beri bilgisayarı gösterip pepe diye ağlamaya başladı.birde açınca kapatmak da başka dert. sonra biz de açmamaya başladık gittikçe azalan sıklıkta 1 ay daha sordu sonra unuttu şimdi denk gelirse yine kısa bi ağlama krizi geçiriyor ama sonra geçiyor. sende kesmek istiyorsan tamamen çıkar hayatından bi süre sonra unutacaktır.

Son düzenleme:
herkese merhaba kızlar,2 çocuk annesi olarak pek vakit bulamıyorum ben s,zleri ihmal ediyorum.ben de utkuya tuvalet eğitimine başlamıştım ama 4. günde vazgeçtim psikolojisi boculacaktı sanki.çişin kendinden aktığını görünce başladı ağlamaya defalarca.artık tutmaya başlamıştı çişini kakasını,dayanamadım vazgeçtim.bi de her defasında yaptıktan sonra söyledi.
utku bu arada hem türkçe hem ingilizce öğreniyor,babası da ingilizceci olduğu için oynarken felan bi sürü kelime öğrendi hala da öğreniyor.kısa cümleler söylüyor sit down dönt touch gibi,türkçeyi de konuşuyor tek kelime çoğunlukla,bazen 2 kelimeli cümleler kuruyor. iştahında günü gününü tutmuyor bazen yiyor bazen lokma koymuyor.12 kiloyuz.şimdilik bu kadar kızlar.bu arada ben hala utkuya gece muhallebisi veriyorum,sizlerde durum nasıl merak ediyorum

biz de 1 ay öncesine kadar yatmadan muhallebi yiyorduk çoğunlukla ama son zamanlarda yedğinde kusmaya başladı ben de bıraktım. şu ara zaten iştahı fena değil, o yüzden pek gerek olmuyor.

bizde geceleri 2-3 defa cicibebeli süt içmeye kalkıyoruz gündüzde devam sütü falan içiyo canı isterse yiyo canı istemezse sadece devam sütüyle akşam ettigimiz oluyo bizimkide şimdi 12 kilo

biz 2 yaş kontrolümüzde 11 çıktık walla eylül bebişlerinde en miniş biziz herhalde :) 86 cm 11 kilo

biz 2 yaş kontrolüne gitmedik hala boyumuzu bilmiyorum.kızlazr bu aradda oyun demişken utku hiç oyuncakla oynamıyo nedense.yeni oyuncaklar alıyorum 2 kere oynuyor sonra yüzüne bakmıyor sürekli ev eşyalarıyla oynuyor.en son tamir seti aldım bi arkadaşın çocuğunda ilgisini çekmişti ,2 kere oynadı bıraktı.oyuncak olarak neler alıyosunuz ne tür şeyler.utku kavanoz kapağı açıp kapamayı çok seviyor,hep mekanik şeylerle oynamak istiyor,mesela bi oyuncağın pilini çıkarıp takmaya bayılıyor,hep bişeyleri söküp tekrar birleştirmeyi çok seviyor

LEGO ALDIN MI CANIM BELKİ HOŞUNA GİDER. benim oğlum en çok elinde dolaştırabileceği kadar küçük oyuncakları seviyor. mesela örümcek adama bayılıyor ve bazı hayvanlara. kanguru ve zebra aldım bir de örümcek adamı var onları gezdirip orda burda oynuyor. tabi zamanla modası geçiyor başka hayvanlara takıyor kafayı bu sefer ondan alıyorum :)

benimkide pek oyuncaklarla oynamıyo geçen lego aldım bende ama 2 defa bile oynamadı babası hayvan sesleri çıkaran oyun halısı almış onunda açma kapama dügmesine basıp duruyo bide arabalı felan olandan almış ama nafile genelde küçük bi bebek var onla oynuyo anlamadım bu çocuklara ne alcaz biz yaa:44:

BENIM KIZIMDA EYLÜL DOĞUMLU VE 22 AYLIKKEN TUVALET EĞİTİMİNİ TAMAMmladık ama geceleri 1 kere çişe kaldırmam gerekiyor yoksa latın akaçırıyor yatmadan önce sut içip uyuyor çünkü bunada şükür bır anada kendi isteğiyle öğrendi çok şükür sabredin bır zamanı var mutlaka

Merhaba hanımlar,
Kaza geçirenlere çok geçmiş olsun,çok üzüldüm,
İştahı açılanlara da kocaman maşallah...
Biz de yavaş yavaş düzenimizi kurduk. Eşyalarımız geldi eve attık, daha yerleşmeden tatile gittik. Levent çok eğlendi. Hem havuzda hem denizde ama denizi daha çok sevdi. Çocuk havuzuna girince suya alışana kadar "çık çık çık" deyip kendi kendine çıktı. Denizde de dalganın önüne koyuyoruz kendine dalga çarpmasını çok seviyor. Ağzına su kaçana kadar tabi. Oyuncaklarını dalga götürüyor biraz kendi de peşlerinden gidiyor. Sanki yüzüp alacak...
Tatil dönüşü gündüzleri kreş arayıp akşamları evimizi yerleştirdik. Hala ufak tefek yerine oturmayan şeyler var.
Eve yakın bir kreşle anlaştık. İlk günler -sekerdelisi seninki gibi- çok hevesli gitti, bize hiç bakmadan dalıverdi içeriye. Sonraki gün biraz suratsızca , sonra da ağlayarak girdi içeriye. Alışacağını söylüyorlar. Ama bir türlü uyutamadılar daha ki zaten ilk hafta okuldan çıkınca aldık genelde. İlk haftası diye uzun kalsın istemedik. Altını da değiştirtmek istemiyormuş, ayakta değiştiriyorlarmış. Böyle sıkıntılarımız var işte. Çeşitli faaliyetler var kreşte, oyun, şarkı, resim, serbest zaman. Yaptığı faaliyetleri hergün raporlayıp eve gönderiyorlar. Yemeğini yedi mi yemedimi takip edebiliyorum. Bütün bunlar için 850 tl ödüyoruz, bir kereye mahsus +1250 senelik kırtasiye gezi temizlik malzemesi masrafı.
Sanki birşeyler daha yazacaktım ama unuttum, iki paragraf arasında kuzucuk uyandı onu sallamaya gittim de
Bu arada çocuğu kreşe bırakmak çok zor birşeymiş

Aynen bizimki de öyle. Taşınırken herşey ortada oldu bazı zamanlar, karıştıracak o kadar çok şeyi oldu ki... Biz oyuncak almayı kestik. Ama arada bir değişik arabalar alıyorum. Özellikle minik arabaları çok seviyor. Hani bir pakette 5-6 tane olanları. Konvoy yapıyor arabalarla. Bir de ğınğın ses çıkaranları çok seviyor.

kaç kere girdim kimse yazmamıştı bi süre boşladım şimdi de sen yazmışsın canım yaa
çok sevindim gelişmelere :) yeni eviniz hayırlı olsun tabi senin yeni işin de. kreşe de başlamış minik levent zamanla sorunsuz alışır inşallah. eminim sana da çok zor geliyordur bırakıp gitmek. biz de şu oyun grubuna gidebilseydik bi ara havalar hala çok sıcak burada. en erken eylül sonu gibi başlarız herhalde.
uzun zamandır topiğe uğramayan arkidişlere de buradan sinyal gönderiyorum arada uğrayın da iki çift laf edelim özledik beee
öpüyorum

Hiç sorma, biz kreşi bıraktık Daha kreştekilerin haberi yok
Bir hafta boyunca okula gidemedim, Kuzum hasta oldu geceleri sürekli ateşlendi. Antibiyotik kullandık, yeni yeni başladı toparlanmaya.
Baktık ki kreş hem ruh hem de beden sağlığımızı bozmaya başladı, bıraktık gitti.
Bakıcı bulduk anlaştık, haftasonu olmasına rağmen kuzumun alışması için geldi, yarın da gelecek. Sanırım da alışacaklar. Zaten referanslı bir bakıcı, daha önce baktığı çocukların aileleriyle de görüşme fırsatımız oldu. (daha önce bizim lojmanlarda kalan kişilerin çocuklarına bakmış, yıldan yıla devretmiş hep) Umarız memnun kalırız.
Onun dışında okulum iyi programımda bir günüm boş, hatta 2 günüm boş sayılır. O günlerde de dışardaki işlerimle evdeki büyük temizlik işlerimi halletmek istiyorum. Öyle bir planlama yapacağım kendi kendime.
Çok alakasız olacak ama domates konservesi yapmak istiyorum, nasıl yapılır bileniniz var mı? Nasıl domates almak lazımdır?

öncelikle geçmişolsun canım, kreşi bıraktığınıza üzüldüm ben de istiyorum aslında biraz sosyalleşsin arkadaşları olsun ama bizde denesek sonuç aynı olur büyük ihtimalle. neyze 3 yaşında yine bi deneme yaparsın bakarsın bu sefer başarılı olursunuz :) bakıcınız hayırlı olsun referans felan yine de boş bırakma mutlaka kamera çektirin eve hiç güvenme allah korusun miniklerimizi.
programın çok güzelmiş. domates konservesi annem yapar ama benim pek bilgim yok, bildiğim kadarını anlatayım. hepsini soyup rondodan geçirir sonra da kaynatır ama ne kadar bilmiyorum sonra da sıcak sıcak kavanoza koyar kapağını kapatıp terz olarak soğumaya bırakır. kolay gelsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…