Annem ben sana 16-17 aylıkken öğrettim diyor eskiden hep öyle erken öğretilirmiş. Anneler bez yıkamamak için galiba. Bende denedim ama olmadı. zaten bakıyorumda 2.5 yaşından önce öğrenende yok galiba.
Kızlar bu arada biz bi kaza atlattık oğlumun ayağı yandı. Ramazanda... termostan su döküldü. Çok sıkıntılıydı ama çok şükür iyileşti.
Aklınızda bulunsun eğer yanık olursa hemen hiç vakit kaybetmeden DURGUN soğuk suya tutun. Ama durgun olsun yani akan suyun altına tutmayın. Ve Ankarada olanlar için Başkentin yanık bölümü çok iyi tavsiye ederim.
Kreşçi arkadaşlar hepinize hayırlı olsun. Umarım iyi olur. Okulönceciler erken diyolar ama şartlar onu gerektiriyorsa napalım. Benim çalışmadığı halde 1 yaşından beri kreşe gönderen arkadaşlarım var. Yemesi arttı sosyalleşti diyolar.
Doğum günleri yaklaşıyor farklı birşeyler yapacak olan var mı? Ben geçen sene gibi abartmıycam aile arası sade bi pasta yeme töreni belki.
Eskiden çok takılırdım şimdi aylarca girmez olduk :SSS
Bu arada oğlum 12.5 kilo ama bana çok zayıf geliyo. boyu 86cm çok minyon geliyo.
TÜİK Çocuk
burdaki uygulamaya göre Türkiye ortalamasının üstündeymiş çok şaşırdım. Sizde deneyin :) ??
Annem ben sana 16-17 aylıkken öğrettim diyor eskiden hep öyle erken öğretilirmiş. Anneler bez yıkamamak için galiba. Bende denedim ama olmadı. zaten bakıyorumda 2.5 yaşından önce öğrenende yok galiba.
Kızlar bu arada biz bi kaza atlattık oğlumun ayağı yandı. Ramazanda... termostan su döküldü. Çok sıkıntılıydı ama çok şükür iyileşti.
Aklınızda bulunsun eğer yanık olursa hemen hiç vakit kaybetmeden DURGUN soğuk suya tutun. Ama durgun olsun yani akan suyun altına tutmayın. Ve Ankarada olanlar için Başkentin yanık bölümü çok iyi tavsiye ederim.
Kreşçi arkadaşlar hepinize hayırlı olsun. Umarım iyi olur. Okulönceciler erken diyolar ama şartlar onu gerektiriyorsa napalım. Benim çalışmadığı halde 1 yaşından beri kreşe gönderen arkadaşlarım var. Yemesi arttı sosyalleşti diyolar.
Doğum günleri yaklaşıyor farklı birşeyler yapacak olan var mı? Ben geçen sene gibi abartmıycam aile arası sade bi pasta yeme töreni belki.
Eskiden çok takılırdım şimdi aylarca girmez olduk :SSS
Bu arada oğlum 12.5 kilo ama bana çok zayıf geliyo. boyu 86cm çok minyon geliyo.
TÜİK Çocuk
burdaki uygulamaya göre Türkiye ortalamasının üstündeymiş çok şaşırdım. Sizde deneyin :) ??
asualp canım çok geçmiş olsun normalde baş edemiyoruz yanık bir hayli zor olmuştur.
naksis hayırlı olsun tayininiz, çalışmaya başladın mı canım?
kızlar biz kreşe başladık 2 gündür pek sorun yoktu ama bugün ağladı baya ben de çok üzüldüm seviyor aslında ama benden ve babasından ayrılmak çok zor geliyor bir daha gelmeyecegiz korkusuna kapılıyor büyük ihtimal. 1 aya düzelir dedi öğretmenimiz ama hayırlısı bakalım. ayeser siz ne yaptınız bulabildin mi kreş?
haklısın harpicim eskiden bebişler küçüktü sık görüşebiliyoduk şimdi büyüdüler zamanın çogunu onlarla oynamakla geçiriyoruzbizimki herşeyi konuşabiliyor artık gece uykularımızda 2-3 kez süt içmek için kalkıyoruz birlikte oynamayı çok seviyo benim oturdugum mahallede park felanda yok dışarı çıkıp koşturuyo saga sola yemek konusunda bizimkide çok fazla bişey yemiyo sevdigi şeyler var onlardan bi kaç kaşık o kadar şimdilik bu kadar aklıma gelirse gene yazarım bayyy
neler oynuyorsunuz canım? biz son zamanlarda ipadden puzzle yapıyoruz normalde yüzüne bile bakmayacağı ve benim hayatta yapamaz dediğim şeyleri hemencecikyapıyor şaşırıp kalıyorum. ipad merakına puzzle bile yapıyortabi her gün bi posta ipad krizi yaşıyoruz o ayrı hadi bitti kaldırıyoruz dedimmi hönkürmeye başlıyor.
genel şeyler oynuyoruz bizim kız biraz farklı şeylerle oynuyo mesela top araba gibi şeyler bebeklerle oynuyoruz kıyafetlerini çıkarıp çişe götürüyo tabi kendi ögrenemedi ama bebeklere ögretiyoruzfeci şekilde pepee hastası oldu onu sürekli izlemek istiyor hayır deyincede aglıyo napcaz bakalım içim dışım pepee oldu şiştim anlıcann pepeeli bilgisayar aldık ama oda pek ilgisini çekmiyo nasıl ayırcam bilmiyorum bi fikrin olursa açıgım
biz 2 yaş kontrolüne gitmedik hala boyumuzu bilmiyorum.kızlazr bu aradda oyun demişken utku hiç oyuncakla oynamıyo nedense.yeni oyuncaklar alıyorum 2 kere oynuyor sonra yüzüne bakmıyor sürekli ev eşyalarıyla oynuyor.en son tamir seti aldım bi arkadaşın çocuğunda ilgisini çekmişti ,2 kere oynadı bıraktı.oyuncak olarak neler alıyosunuz ne tür şeyler.utku kavanoz kapağı açıp kapamayı çok seviyor,hep mekanik şeylerle oynamak istiyor,mesela bi oyuncağın pilini çıkarıp takmaya bayılıyor,hep bişeyleri söküp tekrar birleştirmeyi çok seviyor
asualp canım çok geçmiş olsun normalde baş edemiyoruz yanık bir hayli zor olmuştur.
naksis hayırlı olsun tayininiz, çalışmaya başladın mı canım?
kızlar biz kreşe başladık 2 gündür pek sorun yoktu ama bugün ağladı baya ben de çok üzüldüm seviyor aslında ama benden ve babasından ayrılmak çok zor geliyor bir daha gelmeyecegiz korkusuna kapılıyor büyük ihtimal. 1 aya düzelir dedi öğretmenimiz ama hayırlısı bakalım. ayeser siz ne yaptınız bulabildin mi kreş?
Aynen bizimki de öyle. Taşınırken herşey ortada oldu bazı zamanlar, karıştıracak o kadar çok şeyi oldu ki... Biz oyuncak almayı kestik. Ama arada bir değişik arabalar alıyorum. Özellikle minik arabaları çok seviyor. Hani bir pakette 5-6 tane olanları. Konvoy yapıyor arabalarla.biz 2 yaş kontrolüne gitmedik hala boyumuzu bilmiyorum.kızlazr bu aradda oyun demişken utku hiç oyuncakla oynamıyo nedense.yeni oyuncaklar alıyorum 2 kere oynuyor sonra yüzüne bakmıyor sürekli ev eşyalarıyla oynuyor.en son tamir seti aldım bi arkadaşın çocuğunda ilgisini çekmişti ,2 kere oynadı bıraktı.oyuncak olarak neler alıyosunuz ne tür şeyler.utku kavanoz kapağı açıp kapamayı çok seviyor,hep mekanik şeylerle oynamak istiyor,mesela bi oyuncağın pilini çıkarıp takmaya bayılıyor,hep bişeyleri söküp tekrar birleştirmeyi çok seviyor
Hiç sorma, biz kreşi bıraktıkDaha kreştekilerin haberi yok
Bir hafta boyunca okula gidemedim, Kuzum hasta oldu geceleri sürekli ateşlendi. Antibiyotik kullandık, yeni yeni başladı toparlanmaya.
Baktık ki kreş hem ruh hem de beden sağlığımızı bozmaya başladı, bıraktık gitti.
Bakıcı bulduk anlaştık, haftasonu olmasına rağmen kuzumun alışması için geldi, yarın da gelecek. Sanırım da alışacaklar. Zaten referanslı bir bakıcı, daha önce baktığı çocukların aileleriyle de görüşme fırsatımız oldu. (daha önce bizim lojmanlarda kalan kişilerin çocuklarına bakmış, yıldan yıla devretmiş hep) Umarız memnun kalırız.
Onun dışında okulum iyi programımda bir günüm boş, hatta 2 günüm boş sayılır. O günlerde de dışardaki işlerimle evdeki büyük temizlik işlerimi halletmek istiyorum. Öyle bir planlama yapacağım kendi kendime.
Çok alakasız olacak ama domates konservesi yapmak istiyorum, nasıl yapılır bileniniz var mı? Nasıl domates almak lazımdır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?