2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

Bakıcımız bu işe çok ihtiyacı olan birisi. Yan çizeceğini sanmam. Zaten babamız öğlende eve gelecek ara ara. Buradaki bir iki komşumuzla da tanıştıracağım gidip gelecekler. Gündüzleri biz istedikçe site içerisinde ki parklarda oynayacaklar, site içerisinde gezecekler. Umarım midemizi bulandıran birşey olmaz. Anneliğin vermiş olduğu hassasiyetle bütün huzurumuzu kaçırırım. Çalışan anne olmak çok çok zormuş.

canım sorma boşlar olduk valla.ya utkunun da sosyalleşmesini istiyorum ben,oyun grumu bulamadık biz.kendiini savunöasını hiç bilmiyo,kardeşimin utkudan küçük 1.5 yaşına bi oğlu var,utkunun elinden oyuncağını alıyo utku hiç seslenmiyi bana şikayet ediyo,o dövüyo utku bana söylüyo,kendini savunmasını çok istiyorum canım sıkılıyo utku ezildikçe.bi e yabancı bi ortamda hemen kaynaşmıyo epey bi ortamı izleyip sonra girişiyo korkaraktan.sizlerde durum nasıl,sosyallik asosyallik?

canım bursa sırık domatesi al,en güzel ondan oluyo.ben 13 kavanoz yaptım bu yıl omatesleri kabuğunu soy,rondadan geçir 15 k felan kaynat az tuz at.kaynarken ocağın altını kapatmadan kavanozlara koy sıkıca kapat ters çevir.eğer suyu akan olursa hemen tencereye geri boşalt tekrar koy.püf noktası buharı gitmeden hemen sıkıca kapatmak.bi de bikaç gün takip et suyu akan felan varmı iye.ben çoğunu yeşil biberle karışık yaptım

ayne canım.benim çocuklara da hme annem hem de kapıcının karısı bakıyo.kadının utkudan 2 yaş büyük bi oğlu var onunla oynuyolar da.şimdilik iyi gidiyo maaşallah ama okulda her an aklım çocuklarda.ağladılar mı bişey oldu mu vs..çalışmak çoook zor hele de 2 çocukla

merhaba canım:
bizde asosyallik diz boyu birisi gülerek yanına gelse bizimki çığlık atarak kaçıyor. tek gördüğü yabancı ve gelen temizlikçeler saolsun onlar da sevecen hemen sevmeye çalışıyolar ama bizimki hiç yanaşmıyo. oldukları odaya bile girmek istemiyor.
maşallah canım 2. kaç aylık oldu (yazmış olabilirsin ama valla hatırlamıyorum) maşallah ikisine de, sana da allah kolaylık versin 2 çocuk gerçekten zor olmalı biz biriyle baş edemezken..

selam kızlar öncelikle konserve konusundan başlim ben sivri domatesler varya onla çanakkale domatesindenn yaptım karışık kabuklarını soydum içine acı sivri biber aldım rondodan geçirmedim küçük küçük dogradım sonra hepsini pişirip sıcakken agzını sıkıca kapattım hadi sana kolay gelsin gelelim danalar komusuna benimkide yabancı bi ortama ilk bi alışamıyor ama sonra açılıyo herkese cevap yetiştiriyo kimseden çekinmiyo oyuncak paylaşmıyo çok sinirli ve asabii kendisi valla utkumuz Allah yarrdımcın olsun harpiye katılıyorumm biz biriyle baş edemiyoruz hele 3 felan yapanları ayakta alkışlıyorum artıkk

Tatlım sağol konserve tarifin için , bulabilirsem alayım o domatesten, bulamazsam birçok kişi de çanakkale dedi, ondan alırım.
Bizim Levent çok sosyal ama kreşte 2 gün sonra asosyalleşmeye başladı. Girdiği ortamlarda hemen oyuna başlar diğer çocuklarla kaynaşır, ağlama huyumuz yok, bunlara güvenerek kreşe yazdırdık ama sonuç hüsran oldu. Bugün bakıcımızla saat sabah 8den 15'e kadar yalnız kaldılar, kahvaltı yapılmış , alt değiştirilmiş, evde biraz oyun oynanmış, 2 saat dışarı çıkılmış bebek arabasız, sonra öğlen yemeği yenmemiş eve gelince, uyutmayı da başarmış bakıcımız. Bir de öğlen yeseydi tam olacaktı işte.

Sen diyete mi başladın Harpy?

Geçen yıl kayınvaldem yapmıştı bana, az çok gördüklerimi aktarayım ben de, domatesleri yıkadı, kabuklu ve bütün haliyle kaynayan suyun içine attı hemen geri çıkardı, geri çıkardığı domatesler soğuyunca kabuklarını elle soydu, kabuklar zar gibi çok güzel soyuluyordu , ben de yardım ettim o kısmına. Sonra doğradı , büyük bir tencerede tekrar kaynattı , şişelere doldurdu , ağzını kapatıp ters çevirdi. Şişeler birkaç gün öyle ters ters durdu. :26:
Madem biliyormuşsun ne diye soruyorsun diyeceksiniz, dedim belki daha püf noktaları vardır. Ziyan etmek istemem domatesleri. Mevsimi geçmedi değilmi daha, bu haftasonu yapabilirim.

çok belli oluyor değil mi
bu aradasinyaller yerine ulaşmış bakıyorum eski halini bilmesem şenlenmiş burası dicem
bu arda ne zamandır yazcam hep unutuyorum oğlum arapça öğrendi tvden baktık hayya diyip duruyor eşim bi arkadaşına sordu hadi demekmiş, hemde hep yerinde kullanıyor arap oldu benim oğlum

merhaba kizlar
ben de benim kizi anlatiyim biraz
2 yas sendromuna girmis bulunmaktayiz
tam 1.5 ay yilmadan wc egitimi verdim ama sirf inada bindirdi isi ve soylemedi kakasi gelince soyluyo ama "üfff" diye
cisi de zamanla ogrenir artik her bezini actigimda lazimliga oturtuyorum unutmasin diye
yemek konusunda biz de istahsiziz malesef
oyuncaklarla oynamiyo bizim cadi da
emzigi birakmistik bu gun oyuncaklarinin arasinda birini bulmus nasil emiyo gormeniz lazim

siz kuzulari nasil uyutuyosunuz benim kiz hala ayagimda sallayarak uyuyo

ya bizim düzen bozulup duruyor hala 3 gün kendş kendine uyuyor 4. gün yanımıza yatmak istiyor. 1 hafta sonra heh unuttu diyoruz 3 gün sonra yine başlıyor. böyle bayramdan beri, düzenimiz bi türlü oturmadı.

Umarım hedefine ulaşırsın.

Bizimki de ayakta uyuyor, yani benim ayağımda. bir ara öğrenmişti kendi kendine uyumayı ama düzen bozulunca unutuverdi.

bizde ayakta sallanarak uyyoruz yere yatak atıyorum ona hanfendi beşiginde rahat dönemiyorda gece bile sallıyorum yatagımda toplasan 2-3 saat anca yatıyorumdur belkiibide kızlar size bişey sorim benim kız kakasını yaparken aglıyo acıyo diye bakıyorum kaksına kabızda deil ama önceden kabızlık sorunu yaşadıgımız oluyodu acaba diyorum çatlak felanmı oldu yoksa bukadar küçük çocuklarda fisür olurmu yani(bagsur)

canım bi doktora götür bence. gerçi psikolojik de olabilir. biz de tuvalet eğitiminden sonra daha değişik davarıyor eskiden saklanır öyle yapardı ama şimdi saklanmıyor ve çok daha huzursuz yaparken ağlamasa da mızırdanıyor ve kakasını yapar yapmaz değiştirtiyor bana. bazen gaz çıkardığında da

Umarım hedefine ulaşırsın.

Bizimki de ayakta uyuyor, yani benim ayağımda. bir ara öğrenmişti kendi kendine uyumayı ama düzen bozulunca unutuverdi.

teşekkür ederim canım. inşallah bu sefer başarabilirim.

kizlar benim kiz hastalandi doktor ilac falan yazdi
dun aksam 39.6 atesi vardi
sogukalginligi dedi bogazi falan sismis
uzerini kapamiyo ki kuzum uyurken hep acik hep acik

Son düzenleme:

geçmiş olsun canım.

oğlum yine kakasını tuttu 2 gün bende kabız masajı yaptım 2 dk sonra yapıverdi. aklınızda bulunsun göbek deliğinin çevresinde saat yönünün tersine doğru daireler çiziyorsunuz (zaten sol taraftan aşaı inerken hissediyorsun bişiler kımıldıyor), ishal masajı da tam tersine.

arkadaşlar herkese selam
benimde eylül 2010 doğumlu bir oğlum var 6 ay sonunda katı gıdaya geçtiğimizden beri yememe sorunumuz var 1.5 senedir her yolu denedim zorla,oyunla,oyalayarak ama hayır olmuyor olmuyor açta bıraktım bu sefer sadece kuru ekmek yiyor pazartesi günü bebe büsküvili kahvaltıyı bırakıp normal kahvaltı yapmaya teşebbüs ettik sonuç fiyasko bugün yine zorla karışım kahvaltıya devam.aşağı yukarı 15 aydır haftada 3 gün yarım gün kreşe gidiyor oyuna ordada aynı şekilde yiyor ve pazartesiden beri orda kriz oluyormuş.ve yine pazartesiden beri yemek dışında gayet ılımlı ve uyumlu olan çocuk müthiş bir değişim içindeymiş hiçbir şeyi paylaşmak istemiyor her şeye ağlayarak tepki veriyormuş bugün öğretmeniyle konuştum ve çokk üzgünüm aynı sorunları yaşayan varsa lütfen paylaşabilirmi

yememe sorunu bizde de var ama çok acıkınca yiyor du günde 2 öğün ama arada yemek yemezse başka hiç birşey yemesine izin vermiyordum. 2 yaşını doldurduğu gün itibariyle iştahı yerine geldi birden, inşallah böyle devam eder. vitamin felan denedin mi?
bu arada zorlamak hiç işe yaramıyor bence kahvaltısını karışım yapmaktan vazgeç çünkü çok iştah kapatan bi yeme şekli o. en güzeli ayrı vermek yemese de öyle dene. sadece kuru ekmek yiyor demişsin ya ekmek gösterme gerekirse yemeğini yesin sonra çıkart bizimki de aynısını zeytine yapıyordu.

inşallah bizimkininde birden iştahı açılıverir çok üzülüyorum etrafımızda iştahı iyi olan çocukları görünce imreniyorum benden bişeyler istese ona hazırlasam
vitamin denemedim çünkü 1 yaşında doktorumuzun bize yazdığı balık yağının üretiminde hata olduğu için hiperkalsemi sorunu yaşadık o günden beri tedavimiz devam ediyor artık ne doktor nede biz ekstra bişey kullanmaya cesaret edemiyoruz

canım saol yaa bugün sabah yaptı ama mızırdandı dahada yapmadı umarım geçer akşamda biraz geldi ama yapmadı korkudan bence geçmesse götürcem artık
çok geçmiş olsun canım

benim kızda iştahsız ve yemek yemeyen bi çocuktu ne yaparsan ne verirsen yemegi redederdi ama artık iştahı açıldı çok şükürsiz yemek yerken onun önünede tabak koy döke saça yesin biraz üst baş batıyo ama o aglama sendromları bizdede var dedigi olmayınca oyuncaklarıyla başkası oynayınca başkasının oyuncagını bile sahiplenip aglıyo

geçmiş olsun canım. sen en iyisi hiç üzerine düşme bu aralar çünkü hangi iştahsız çocuğu görsem eğer annesi (ya da ona bakan kiş)i zorlamıyorsa iştahı açılıyor 2 yaşından sonra. sen en güzelimacidenin dediği gibi bir süre yemekle oynamasına izin ver bakalım belki açılır biraz iştahı.

canım mızmızlandığında hemen şu yazdığım masajı zeytin yağı ya da bebe yağıyla yapıver gerçekten faydası oluyor. yazık miniklere yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…