2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

evet ya bizim kuzular neden böyle oldu? benimki de öyle saf biraz...

bu arada çok güzel bi oyun grubu buldum sonunda görüşmeye de gittim önce beni eğitecekmişler onun için yarın görüşmeye gicem

slm kızlar nasılsınız bebişler yazıyodum alışkanlık danalar demek lazımm artık danalarda iyidir işallah biz artık herşeyi biliyoz bilmedigimiz tek konu tuvalet beze bile ayakta yapıyo ve çok zorlanıyo çömelip yapmasını söylüyorum fakat kızıyoyaza ertelemiştim tuvalet egitimini ama böyle zor yapıncada başlasammı diye düşünüyorum :26:bu arada ŞEKERDELİSİ hamileymiş tebrik ederim Allah hayırlısıyla kucagına almayı nasip eder işallah

canım bizimki hele hiç elletmiyo tuvaletini yaparken.. ama bu gittiğim oyun grubundaki kadın dedi ki tuvaletini ona gösterin sonra da beraber gidp tuvalete atın ve baybay yapın sifonu çekerken.. dün denedim hoşuna gitti yapcam bundan sonra bakalım belki yaza kadar kaka korkumuzu atarsak yazın ya da bahara kesin bir başlangıç yapcam :)

Yerim senin kuzunu ben
Çok tatlılar yaa..

Kız erkek farklıdır mutlaka ama az da olsa diğer çocuktan tecrüben vardır...
evet çok farklı kızımda tecrübesizdim ama daha az zorlandım 18 aylıkken tuvalet eğitimimiz tamamdı oğlum 28 aylık oldu hala tık yok

naksis mrb hepimiz aynı durumdayız sanırım tuvalet konusunda..Benim oğlumda 10'a kadar sayıyor renklerin bikısmını biliyor saçları çok uzun bazen yüzüne dökülüyor toka takıyorum "ben kız değilim " deyip çıkarıp atıyor tuvalet dışında herşeyi biliyor

mrb macide bizde iyiyiz hoşgeldiniz

canım çok geçmiş olsun dikkat et

canım merhaba :) o kız erkek gelişim farkından herkes bahsediyor.. bizim başladığımız oyun grubundaki kadın bile daha ben bahsetmeden kızların gelişim olarak daha ileri olduğunu erkeklerin ergenlikte bu açığı kapattığını söyledi.. ben de zaten kocalarımıza bakılırsa onların gelişimi 30una vurmadan tamamlanmıyor dedim çok kafana takma zamanla öğrenirler ben saldım artık. kaka korkumuzu aşmak için her gün kakamızı tuvalete atıp bay bay yapıyoruz artık göre göre alışacak inşallah yaza doğru da artık son olmasını umarak bir deneme daha yapacağız.. hem o zamana kadar konuşması iyice ilerlerse daha iyi anlar belki :)

Mehmet Sercan çok güzel konuşuyor pepenin çişimiz tuvalette şarkısını söylüyor sürekli hadi tuvalete yapalım diyorum hayır diyor ağlıyor çişinin farkında değil ama kakası gelince söylüyor ama tuvalete asla yapmıyor bezini çıkartmıyor bizim yanımızdada yapmıyor başka odaya gidip yapıp geliyor alıştırmak zor olcak gibi endişeliyim

30una varmadan tamamlanmıyor haa Kadın epey gülmüştür..
Oyun grubuna başladınız demek, nasıl gidiyor?

aynen hiç elletmiyor kakası gelince.. ben de zaman vermek gerek herhalde dedim bekliyorum öğrenecekler eninde sonunda..

30una varmadan tamamlanmıyor haa Kadın epey gülmüştür..
Oyun grubuna başladınız demek, nasıl gidiyor?

güldü tabi :) bu sabah gittik ilkkez o bahsettiğim görmeye gittiğim gün oluyor.. gayet güzel zaten dubaiden alışık böyle yerlere hoca ne derse yaptı ama bi an geldi bi şeye kafası bozuldu ve o andan sonra ne dese yapmamak için bağırdı.. u konuda eşime benziyor nerde trak orda bırak gittiğimiz yerin adı kidyroo eğer merak eden karşıda ya da bahçeşehire yakın oturan varsa tavsiye ederim çok farklı bi yer her yönden eğitiyor ve anneye de çok katkısı oluyor..

kızlar biz Harpy ile buluşmaya karar verdik. Yeri kararlaştırmaya çalışıyoruz. İstanbullu olup gelecek olan varsa katılabilir bize.

Bu arada Harpy son gönderdiğim özel mesaj sana ulaşmadı gibi bir his var içimde

evet yaa hiç bişi gelmedi bana bi daha gönderebilir misin?

slm kızlar tuvalet eğitimine başladık 4-5 gün oldu ilk iki gün kabus gibiydi tanıdığım bi pedagogdan yardım aldım şimdi iyi gidiyor gelişmeleri yazarım

tuvalet eğitimimizi başarıyla tamamladık çişini 1 haftada söyledi ama sadece kendi istediğinde tuvalete gitti kakasını lazımlığa yada tuvalete yapmak istemedi 20. gün ilk kez lazımlığa kakasını yaptı şimdi çok rahat yapıyor halılara koltuklara hiçbiryere çiş yapmadı alıştırma kilotu sayesinde sorunsuz atlattık şimdi normal kilot giydiriyorum ben hiç sormuyorum kendisi söylüyor geceleride bez bağlamıyorum ilk günler 3 kez uyandırdım çiş yaptırdım 2 saat arayla,şimdi 1 defa uyandırıyorum yatmadan çişini yapıp yatıyor ve akşamları çok sıvı vermiyorum yatak için çiş geçirmez çarşaf aldım ama yatağada hiç yapmadı umarım böyle devam eder tuvalet eğitimine başlamayan yada yeni başlayan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum bu dönem mümkün olduğunca evde olmak gerekiyor..

Canım ben de kızım doğmadan alıştırmayı düşünüyorum daha ayrıntılı anlatır mısın? Benim oğlan yaptıktan sonra söylüyor öyle boş boş oturuyoruz tuvalette gelirse kalan 1-2 damla geliyor o kadar

slmm kızlar bizde başladık tuvalet egitimine 3-4 gündür çok zor yaaişallah atlatırız bizde bu dönemi bazen çaresiz kalıyorum biraz tuvalete yapıyo biraz altına alıştırma kilotu giydirıyorum bende ama şimdilik aynıyız ilerlemelerden haberdar ederim

merhaba kizlar
biz de cok sukur bitirdik wc egitimini darisi basiniza
artik bana bile soylemiyor gidip kendisi yapiyor lazimligina
benim kuzu da sarkilar soyluyo 10 kadar saymakla kalmiyo bi de 10 20 30 40 yuze kadar gidiyor boyle seksene sekmez diyor

Tuvalet eğitimini tamamlayanlara kocaman
Darısı bizlerin başına.

canım benim 2. bebeğin kız olcakmış rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Mehmet Sercan ilk başladığımızda hiç tuvalete gitmek istemedi seninki gidiyorsa sık sık tuvalete götür biraz altına biraz tuvalete yaparak öğreniyorlar çok sabırlı olmak gerekiyor alıştırma kilotları satılıyor onlardan al içi havlu dışı naylon,yatak içinde sıvı geçirmez alez tavsiye ederim gündüz söylemeye başlayıncada gece çişe kaldırcaksın 2 saat arayla senin sormak istediğin varsa onları anlatayım gündüzleri eğitime başlayınca bezi artık bağlama geceleride uyuyunca bağla uyanmadan çıkar farketmesin bez artık bitti kilot giyicez bezi bebekler kullanır sen büyüdün gibi konuşmalar yapabilirsin oğlunun yanında başkalarıyla, eşinle tuvalet konusunu konuşma yapmıyor etmiyor gibi...
lazımlık kullan yaptığını görsün yapınca alkışla babanda görmek istiyor hadi yap oda görsün de,ilk başladığında lazımlığı oturma odasına tv başına götürebilirsin öyle böyle öğrenir oda, sabır diliyorum

sağol canım. Tavsiyelerin benim için altın değerinde :) biz de tek sorun söylüyor ama yaptıktan sonra söylüyor ne yapacağız bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…