2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

kızlar ne pişirdiniz akşamaben hala karar veremedim oğluşuyurken bişiler yapayım ama neeeee

kızlar ne pişirdiniz akşamaben hala karar veremedim oğluşuyurken bişiler yapayım ama neeeee

yemek yapmayı çok severim ama ne pişirsem düşüncesinden nefret ediyom
buzlukta temizlenmiş balık var onları kızartcam bide salata tamam

Son düzenleme:
benim kızda çok seviyo çorbaları ama illaki bizim yediğimiz gibi tuzlu olcak yoksa asla yemez bende minicik tuz atıyorum tabi üzülerek (

nasıl yaptınız acaba çorbalarla aramız iyi değilde..

tereyağıyla unu kavurdum daha sonra başka bir kap içeresinde 1 bardak yoğurt,1 yumurta ve biraz su karıştırdım ve bu karışımı kavurduğum unun üzerine yavaş yavaş döktüm çorba kaynaya kadar karıştırdım yoğurt kesilmesin diye , oğluma verirken ben içerisini iki çay kaşığı kadar labne peyniri koydum baya lezzetli ve kıvamlı yaptı

canım bugün farklı bi tarif denedim eşim pırasayı sevmez ama bu şekliyle fena değil dedi

Ekşili Pırasa (5 Kişilik)

Malzemeler
1 Kg Pırasa
4 Adet Soğan
4 Adet Domates
½ Su Bardağı Zeytinyağı
½ Demet Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Adet Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı Su
Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım. Baş kısımlarını keselim. 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım. Her parçayı ince ince kıyalım. Kaynar suya atalım. 15 dakika haşlayalım.

Başka bir tencereye soğanları halka halka doğrayalım. Yarım su bardağı zeytinyağında pembeleştirelim. Fındık büyüklüğünde doğradığımız domatesleri, salçayı ve tuzu soğanlara ilave edelim.

Pırasaları haşladıktan sonra soğuk sudan geçirmeden soğan ve domateslere ekleyelim. Son olarak tencereye 1 çay bardağı su ilave edelim. 15 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim. Ateşten indirirken üzerine limon suyu dökelim. Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serptikten sonra servis yapalım.

Not: Pırasa da soğan benzeri bir sebze olduğu için pek çok kişi, pırasa yemeklerine soğan koymaz. Ancak ekşili pırasa yemeğinin özelliği, çok bol soğanlı ve bol domatesli olmasıdır.

6 ay kontrolünde kan sayımı yapılıyor mu?

ğer bir sıkıntıyoksa yapılmıyor sanırım. bizim doktor yapmadı yani.. yapmasınlar zaten yaa çok zor minicik damarı bulup kan alana kadar çok yakarlar canını zavallının ben aşı yapılırken bile üzülüyorum.. :85:

naksis nasılsın canım? tek ikimiz kaldıkyine bebişin uyudumu? bizimki huysuzdu bugün. yordu beni acayip.. sanırım midesi yandı zavallının hep az az kustu.. hep gaz çıkardı..

teşekkürler canım ama ben kan yapıcıyı vermek istemiyorum da o yüzden.deposu doluysa vermek gerekmiyor ya o yüzden.

naksis nasılsın canım? tek ikimiz kaldıkyine bebişin uyudumu? bizimki huysuzdu bugün. yordu beni acayip.. sanırım midesi yandı zavallının hep az az kustu.. hep gaz çıkardı..

sağol canım rahat rahat oturuyorum diye seviniyordum bizimki uyandı sesi geliyor ,bu saatte de uyanılır mı ya,neden acaba midesi yanlış olabilir ki:44: yarına birşeyi kalmaz inşallah

Son düzenleme:
sağol canım rahat rahat oturuyorum diye seviniyordum bizimki uyandı sesi geliyor ,bu saatte de uyanılır mı ya,neden acaba midesi yanlış olabilir ki:44: yarına birşeyi kalmaz inşallah

midesi yanlış demişim ya ,neden yanmış olabilir diyecektim

Ayy ne ilginç bi kadınmış öle yaaa :SS

ben de büyük şık bir çanta almayı tercih ettim ama sanırım biraz ağır benim ki

Bende lullaby aldım biraz büyük küçük bişey arıyorum.

Canım aynısını bugün doktora sordum çorba verebilirsin dedi. Yoğurt çorbasında yumurta var dedim bişey olmaz zaten sarısına başlıycan dedi.

Ay canım bu hastane masası gibi. Ben sevmedim şöle eğlenceli olmalı mama sandalyesi. Eminim kullanışlıdır ama kan alma merkezi gibi duruyo DDD

benim kızda çok seviyo çorbaları ama illaki bizim yediğimiz gibi tuzlu olcak yoksa asla yemez bende minicik tuz atıyorum tabi üzülerek (

Bizim oğlanda aynı canım. Tuz olmayınca çıkarıyo. Doktora söyledim vermesen iyi ama hiç yemiyosa çok az tuz at ozaman dedi
6 ay kontrolünde kan sayımı yapılıyor mu?

Biz yaptırdık canım 11.5 çıktı kan değeri. Ona göre demir damlasına devam ediyosun. Mesela bizim doktor sabah pekmez ve labne ver dedi. Peynir ve pekmez bi aradamı dedim. Kanı çok düşük değil o yüzden verebilirsin dedi.

Evde bisküvi ve ekmek yapabilirsin ıspanak brokoli et verebilirsin. Çorbalarda kıyma 2 kez çekilmiş. Mercimek gaz yapabilir bi ay sonra başla tavuğada bi ay sonra başla balık 2 ay sonra.
Bunları söledi doktorumuz.

teşekkürler canım ama ben kan yapıcıyı vermek istemiyorum da o yüzden.deposu doluysa vermek gerekmiyor ya o yüzden.

aslında haklısın bazıbebekler çok rahatsız oluyorlar özellikle kabızlık eğilimi olanlar.. eğer sen tahlil yaptırmak istersen doktor sana yaptırma demez muhtemelen.. inşallah deposu doludur canım.. gereçi demir ilacı benim çok işime yaradı ne yalan söyliyim acayip iştahını açtı.. yoksa hiç yemez bizimki

yaw tinkerbell bisküvi yapacaktı yaptımı acaba :44: ben de yapcam.. belki yarın yaparım..
asualp eşim de dişçi koltuğu gibi demişti aslında haklısın ama çok fonksiyonlu bişi.. her fonksiyonda yuh bunu damı yapmışlar diyorsun..

hoş geldiniz canlar tam zamanında geldiniz benim de tam uykum gelmişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…