merhaba canım ay ben hala dun gecekı dızının etkısındeyım...kızlar sizce inci hoca meteye aşık mı...bence kendıne bıle ıtıraf edemez halde
bir anlık iyi niyet nelere mal olacakşaka şaka içini ferah tutmaya çalış sürekli telkin et kendini ben böyle durumlarda hep derin bir nefes alıp polyanna derecesinde iyi düşünmeye çalışırım:86: ne kadar başarılı olurum tartışılırr.... insan kendi annesine söylenebiliyor da ondan. yoksa bazen anneme de çok sinir oluyorum
bence aşıkbirde ben asıl cemile teklifi kabul edecekmi onun merakı içindeyim keşke kabul etse çok sevinirim
oooof evet nısanda annemler gelcek en azından esımınkıde gelsın annemler gelınce rahat rahat olayım dedım..hem de yemegımı yapsa kafidir dedim..ama ortamdaki bayıklığı iyileşip kafam yerince dank ettimneyse son pişmanlık neye yarar... mecbur artık...allahım affetsin ama ne kaynanamı ne de kayınpederımı sevmıyorum...hiç verici değiller...ama benim annemler hep kendilerinden bırseyler verırler..
evet aynen bizimkiler haftasonu geldiler babam marketten doldurmuş doldurmuş getirmiş lazım olan olmayan herşeyi almış zeytinyağından peynirine kadar. kv bir kez olsun bişey alıp getirmez çok çok nadirdir. çok şükür ihtiyacımız yok Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin derim ben hep. ama çok çekilmez de değil işte orta halli idare ediyoruz.
soner konusunu benim eşim de duymasınama dün mesudeyi içten içe ben de bir kıskandım bir kıskandıımm saçını başını yolasım geldi. aylinin dilini koparasım geldi
ay aynııı ya..dogum zamanı bunlar var bızımkıler var ablam ve esı var...annemle kaynanam bakkala gıdıyo annem alıyo ı kere bıle elını cebıne sokmuyo...onu bırak eve bırsey lazım olunca kendı oğlanlarına degılde hep benım enısteme solemıs..kendı oğlanları kıçını devırıp yatmıs hep..ay oğrenınce nasıl sınır oldum..mılletım kurusu bıle kıymetlı bana dıyorkı konserve getıreyımmı kompostoo..anam hayatımda yedıgım en ıgren komposto ve recel onunkıler recellerı sanki ağda gibi kapkara oluyo..allahım affet gunaha gırdım bayaa
mesudeye gelince tam yelloz ya nasıl yüzsüz tokatı yedi ama kız tam sırnaşık...yaaa o değil de sonerin kardeşinin evlendiği gece başka kadına gittiği hali süperdiii
ay o kısmını hiç yakıştıramadım sonere çok sinir oldum. aylin de birlikte olamadı daha oğlanla bence bunlar sonerle evlenecek tekrariyice türk filmine çevirdim bende hale bak bebeleri uyuttuk öyle bir geçer zamanki konuşuyoruz
bu arada oğlum o kadar mutlu ki çığlık atmayı bile unuttu. meğer sıkıntısı yalnızlıkmıl çocuğun akşam dedesi anneannesi dayısı sevgi seline tutuyorlar. ben ne kadar hoplatsam da 4 kişinin hoplatmasıyla bir olmuyor. nasıl mutlu nasıl mutlu. bir de kime nasıl naz yapcağını da öğrenmiş. nabza göre şerbet veriyor sıpa. iyi ki gelmişim dışarı çıkamadım ama akşam ev ahalisi gelince çok keyifli oluyoruzbabasını aramadı bile:90:
:90:
ay maşşallah evet öle oluyorlar ilgiye alışıyorlar...tatil dönüşü biz de bi bocalama evresi yaşıyoruz..muhabbet v e oyun favorileriii
demek dün akşam burası ondan bu kadar boştuuuuhayinler sizi dizi izleyip bizi ektiniz demek çok ayıp çok..
mete de aşık olunmucak gibi değil..yani yaş maş umursamaz insan..ayyy asıl benim favorım sonerrrrreşim duymasın ama o adama bitiyorummm:78:
diş yerleri çok belirgin ama diş eti daha kalın gibi,hemen çıkacak gibi değil sanki,ama bu çabalamaya göre vakti saati kalmamış gibi görünüyorşimdi de yerde emekleme hareketleri yapıyor
ben dizi başlamadan önce eşime oğlumun ismi mete olsun demiştim yok dedi daha sonra dizinin bu yangın sahnesinin olduğu bölümü falan izlemişti , bir oğlum daha olursa ismini mete koyalım dedi çok güldüm
ben de sonere hayranım harika bir karakter çizmişler adama,ama dün akşam ayline gıcıklık yaptıktan sonra kızı evine bırakmalıydı, adam dansa gitti kızla yakışmadı :18::18::18:
Öncelikle iri taneli hediklik buğday kaynatılır. Burada amaç çocuğun dişlerinin buğday tanelerinin kaynaması sırasındaki hareketi gibi kaynayarak hızlıca çıkmasıdır. Diş hediği merasimine Kur’an-ı Kerim ve dualar ile başlanır. Sonra süslü püslü elbiseler giydirilen, dişleri yeni çıkan çocuk genişçe bir sini veya kalbur içine oturtulur. Çocuğun önüne Kur’an, tespih, makas, tarak, ayna, bütün ve bozuk para, bir diş sarımsak, ekmek, nazar için üzerlik otu vs. konur.
Çocuğun bunlardan birini eline almasına göre ilerde çocuğun nasıl bir insan olacağı konusunda yorum yapılır; Kur’an ve tespih; ilmi, okumayı, devlet adamı olmayı veya din adamı olmayı
Makas ve tarak, meslek erbabı olmayı
Ayna, süse meraklı olmayı
Para, ticareti ve zenginliği
Ekmek; ailesi için bereketli olacağı, hayatı boyunca bolluk içinde yaşayacağı gibi manalar taşır.
Daha sonra tam ezan okunurken besmele ve dualar ile çocuğun başına hedik dökülür. Sonra bu hediklerden çocuğun başında kalanları dişleri sağlam biri ağzı ile alır.
Çocuğun başından alınan hediklerden yedi adedi bir ipe dizilerek çocuk erkekse boynuna, kızsa saçlarına takılır. Burada ise amaç çocuğun dişlerinin düzgün ve sıralı olmasıdır. Çocuğun başından alınan bu hedikler daha sonra açık bir yere kuşların yemesi için bırakılır ki, ileride çocuk büyünce tabiata faydalı biri olsun.
ben hediklik buğday bulamadım aşurelik buğdayla yaptık. önüne de tarak kalem kuran altın ve makas koyduk. ipe de hedik dizmedik yani öyle ahım şahım tören yapmadık maksat muhabbet olsun dedim. kendi aramızda kutladık işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?