2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

inşallah alışacaklar canım yaa.. bebe bisküvisi yaptınmı can ım sen ?

Son düzenleme:

söz konusu aileleri olunca işler değişir hep,biz akşam gezmeye bile giderken 5 dk geç çıksak evden söylenir hemen.ay bu arada üzüldüm gitmene,sen de bizi bırakıp gidecekmisin ayeser gibi

slm canım ,bebiş uyudu kociş de tv izliyor bana verebildi sonunda bilgisayarı

slm canım,eşim de bana bıraktı ama hala gözü kaldı,gidip gelip bakıyor napıyorum diye

sorma canım o sıkıntılar hep oluyor ankaraya gitcem ama biliyorum ki kv buraya kadar gelmişken bize gelmiyor diye konuşacak halbuki burdan ankara uçakla 45 dk ama ankaradan onların memleket 4 saat sürüyor ben bu çocukla nasıl gideyim 4 saat yolu bir başıma ama anlatamıyorum

Arkadaşlar sizi biraz aceleci görüyorum bu ek gıda konusunda.Bebeklerimiz daha çok küçük,yavaş yavaş alışacaklar. Ben hala ek gıdaları beslenmemizin yan unsurları olarak görüyorum.Merak etmeyin,her bebek eninde sonunda katı gıdalara alışıyor. Benim kızım 1 hafta sonra 7 aylık olacak,onun için varsa yoksa süt.Kahvaltı zaten vermedi doktor henüz.Öğleden önce elma püresi vermişti,hiç sevmiyor,hazırları da denedim,istemiyor.Bazen sadece biraz suyundan içiyor. Öğlen sebze püresini bazen hiç yemiyor ,bazen de 5-6 minik kaşık yiyor.Öğleden sonra yoğurda daha geçmedik.Akşam muhallebi yine 6-7 minik kaşık yiyor,bazense hiç yemiyor.Ben bunları yememesinin şu anda onda bir eksiklik yaratacağını düşünmüyorum.Gıdasını zaten sütle alıyor.Ek gıdalara da az az alışacak ama bu birkaç aylık bir süreç.Dert etmeyin derim

aslında bende bol bol emzirmek istiyorum ama benim oğlan biraz sıkıntılı sadece uykuda emiyor ,uyutamadığım zamanlar mecburen ek gıdalarla doyurmaya çalışıyorum yoksa bende şu anda biraz tadımlık vermek istiyordum ama aç kalıyor o zamanda

Diyetisyen Nurcan BIÇAKCI :
bebeklere , cocuklara, hamıle ve emzıklı bayanlara bız kepeklı ekmeği oneremıyoruz. bunun nedenıde kepeklı ekmek yapılırken hamura kepek en son eklenıyor ve kepek mayalnamdıgı ıcınde kepegın ıcınde bulunan tanen denılen maddeler yok olmuyor. tanende demır alımını engeller.ama kepeklı ekmek yerıne "tam tahıl ekmegı" kullanabılırsınız.tam tahıl ekmegınde kepek ve un mayalandıgı ıcın demır alımını engelleme gıbı bır problem yok. ayrıca posa ıcerıgı beyaz ekmege gore yuksek olması nedenıyle bagırsak calısmasını dengeler. daha saglıklı bır ekmektır. bebe bıskuvılerıne gelıncede ==> bebe bıskuvılerı tatlı olması nedenıyle ve katkı maddelerı ıcermesı nedenıyle cocuklara onermıyoruz. cunku cocuklara bu yasta tatlı seylerı cok verırsek omur boyunca tatlı seyler yemek ısteyecek ve buda ılerde kılo problemı demektır. o nedenle bebegıze cok tatlı olan yıyeceklerı su andan alıstırmayın. ıyı gunlerr

malzemeler
10 yemek kaşığı tepeleme un
■100 gram oda sıcaklığında tereyağı
■1 çay bardağı üzüm pekmezi
■1 yumurta
■1 tutam vanilya tozu

Bebe Bisküvi Tarifi

Bütün malzemeyi karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. (tadı az gelirse pekmez ilave edebilirsiniz) Bir merdane ile serçe parmağınız kalınlığında açın. Çok ince olmamalı, pişince çok sert olur. Bir çay bardağı yada kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişirin. Çok pişirirseniz bisküviler soğuyunca çok sert olur.

Bebe Bisküvimiz hazır. Afiyet olsun. PEKMEZ isteğe göre azaltılabilir.

Bunu deniycem.

ya kızlar biliyosunuz benim kızım hala emiyo çok şükür sütümde yetiyoama artık ek bişeyler vermek lazım diye düşünüyorum ilk neyle başlasam bana bi akıl verin:26:

Canım ben de senin gibi 6 ay 1 haftalık olana kadar sadece emzirdimSonra doktorumuz ek gıdaya başlattı.Bebeğim 1 hafta sonra 7.ayını dolduracak.
Doktorumuz önce sebze püresiyle başlattı ek gıdayı.Patates,havuç,balkabağı ana malzemeler,yanında da ıspanak,brokoli ve maydanoz üçlüsünden birini koyuyorsun,yani 4 çeşit olacak çorbanda.Az suyla haşlıyorsun. Önce 1 tatlı kaşığı kadar veriyorsun,öğlen 13:00-15:00 arası bir saatte.Yavaş yavaş miktarı arttırıyorsun. Miktar diyelim ki 1 haftada 1 küçük kase kadar olacak(150 cc civarı).Sonra pürene zeytinyağı eklemeye başlıyorsun.Önce birkaç damla,yavaş yavaş bir kaseye 1 tatlı kaşığına kadar çıkıyorsun.Sonra da her pişirmede 30 gr kadar kuzu eti katıp,pişince içinden alıyorsun.

Bu arada,püreye başladıktan 3-4 gün sonra sabahları 10 civarı kırmızı elma püresi vermeye başlıyorsun. Cam rendede rendeleyip,yine azar azar başlayıp yarım elmaya kadar çıkıyorsun. Bizim doktor önce suyunu,arkasından püresini verin dedi ama ben genelde karıştırıyorum,zaten yemiyor.

Püreye başladıktan bir hafta kadar sonra akşamları 20:00 civarı muhallebi vermeye başlıyorsun. Evde yapabilirsin ya da Hipp Organik pirinçli veya Milupa Sütlü Pirinçli kaşık maması verebilirsin.Az az başlayıp ,100 cc'ye kadar çıkıyorsun.Muhallebi yemiyorsa ikindide 16:00 civarı yoğurt vermeye başlıyorsun.Yine bir küçük kase kadar.
Her öğünden sonra emziriyorsun,emmezse su veriyorsun.
Dilerim miniğin kolay adapte olur yeni mamalarına.

yok canım ben gitsem de oradan girerim arada merak etmeyin. hem sadece 1 hafta benimki herhalde 1 ay kalsam kafayı yerim..

takma kafana canım yaa.. konuşuyorlar işte.. sus diyemediğimize göre ancak duymamazlıktan gelebiliriz. dur bakgidelim neler edecekler bana sülalece.. en az 10 kişiyeneden zayıf olduğunu anlatacağım. 15 kişi de görümcemin oğluyla (şuan 1 yaşında) karşılaştırıp beni deliedecek..

haklısın canım ben de hep aynı şeyi düşünüyorum.. ama kilosu yeterli değil biraz alışması gerekiyormuş bahsetmiştim %10 persentile düştük geçen ay.. en azından daha çok düşmeyelim diyorum.. keşke mama verseydim diyorum bazen.. ilk doktorum 3 aylıkken mamaya başla demişti ben o yüzden doktorumu değiştirdim belkide daha iyi olacaktı şuan mamaya alışmış olurdu. ne biliyim hakkımızda hayırlısı..

canım bence sen hiç açıklama yapma neden zayıf diye soranlara ve kıyaslama yapacak olan o insanlara

merhabaaaaa
kızım aşı oldu bugün yavrum baya huysuzlandı birazda ateşi çıktı akşam üstü ateş düşürücü verdim uyudu şimdi bende de piller bitti ama kamyon çarpmış gibiyim umarım herkes iyidir

canım bence sen hiç açıklama yapma neden zayıf diye soranlara ve kıyaslama yapacak olan o insanlara

ne yapayım dilsiz taklidi mi yapayım :44: dilsiz olmadığımı biliyor olabilirler :86:aslında lafı değiştirmek akıllıca olabilir laf değiştirmeyi de hiç beceremem.. şimdiden strese girdim..

gçemiş olsun canım.. yarın da biraz huysuz olabilir hazırlıklı ol. ama öbür güne bişi kalmaz..

geçmiş olsun canım, kızın inşallah yarın daha iyi olur ,bizimde gelecek hafta aşımız zor olmaz umarım

Anlıyorum seni ama bir bebek kendini aç bırakmaz bence,sen farketmeden yeterince süt çekiyor olabilir mi?Bazı bebekler çok kısa sürede yeterince süt salırmış,2-3 dkda yani.

ne yapayım dilsiz taklidi mi yapayım :44: dilsiz olmadığımı biliyor olabilirler :86:aslında lafı değiştirmek akıllıca olabilir laf değiştirmeyi de hiç beceremem.. şimdiden strese girdim..

yok canım zayıf derlerse evet bencede biraz zayıf de geç

Anlıyorum seni ama bir bebek kendini aç bırakmaz bence,sen farketmeden yeterince süt çekiyor olabilir mi?Bazı bebekler çok kısa sürede yeterince süt salırmış,2-3 dkda yani.

yok dilek abla oğlumun uyanıkken göğsümü görmeye bile tahamülü yok bırak iki dakika emmeyi

Çok zor o zaman,Allah yardımcın olsun.Sen yine de ferah tut gönlünü,bildiğim kadarıyla gelişimi gayet iyi senin bebeğinin.

çok şükür gelişimi güzel bu halimize dua ediyorum şimdi uykuda güzel emiyor,bir dönem 24 saat boyunca sadece 3 defa emzirebiliyordum ek gıda ve mamada vermedim açlıkta uyuyamıyor sürekli uyanıyodu ama yinede emmiyodu ,dr kilosu güzel diye anlattığıma inanmıyor çok sıkıntılı zamanlardı çok şükür düzeldik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…