2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

banada dün kan ilacı verdiler kızlar o gaz yapıyormuş napsam versem mi acaba uzun süredir gaz sorunumuz olmamıştı olursa diye korkuyorum

canım ben 1 damladan başlayarak hergün 1 damla arttırdım. o şekilde verince ne kabızlık oldu ne gaz..

bebeğine kıyma veren var mı?4 kez çekilmiş kıymayı blendırdan mı süzgeçten mi geçiriyorsunuz? şimdiden teşekkürler

canım ban henüz kıyma vermedim.. dilek vermişti galiba ama o da sanki içinde pişirip sonra çıkartıyordu içinden. yedirmiyordu yani..

ay hadi gözün aydıın annesi eğer ferro sanolse verdiğin bebek çok haklı bulanmakta hiç tattın mı onun tadını...

teşekkürler canım. evet paslı demir gibi kokusu var :120: doktora özellikle tadı kötüymüş dedim o da napcaz kullancaz dedi.
oğlum kucaamda zor yazıyorum

evet canım yaa süper bi hava var dışarı çıkarız belki

ama biz çıkamayız benim arabayı aşağıya indirmem baya zor olur
doktorum programında küçük bir bebeğin gözleri görmüyormuş çok üzülmüştüm şimdi tedavi edilmiş ne güzel ,rabbim tüm hasta bebeklere şifa ailelerine sabır versin ,amin.

annem aradı şimdi oğlum ateşlenmeye başlamış of ya dün ne güzel olmamıştı ateşi ilaç vermiş şimdi

annem aradı şimdi oğlum ateşlenmeye başlamış of ya dün ne güzel olmamıştı ateşi ilaç vermiş şimdi

telaşlanma canım aşı ateşi bu hasta değil ki.. allah hastalık ateşi göstermesin..

ay bu mehmet alp bugün çok yordu beni hava güzel babası alıp biraz iş yerine mi götürse acaba :44:
erkenden kalktı hala kıpır kıpır durmuyor benim de gözümden uyku akıyor

bebeğine kıyma veren var mı?4 kez çekilmiş kıymayı blendırdan mı süzgeçten mi geçiriyorsunuz? şimdiden teşekkürler
ben veriyorum 3 kez çekilmiş kıymayı süzmeden verdim ama yedi ...ama blendırdan cekınce rahat yutuyorlar corbanın ıcınde verınce ben ole yapıyorum

ferrum al bence onu cok daha rahat kullanır bebegın

biz ankara biletimizi de aldık 20 gün ankaradayız oğlum için çok güzel olacak inşallah bizimkiler kalabalık olur iki çocuk abimde var bir de ablamda ,mehmet alp ne yapar acaba çok merak ediyorum

okuldayım dersim boş tiyatroya gitmiş bizimkiler ben de bakayım dedim ne yapıyorsunuz.
harpy canım yemediği zaman kızma bebeğine kendini onun yerine koy, bi sıkıntısı vardır muhakkak yoksa neden yemesin. aç kalmak kimsenin hoşuna gitmez sonuçta. ben hiç zorlamam oğlumu hiç of demedim simdiye kadar, çok sabırlıyım sabrımı da oğlumdan önce kaybettiğim 3 bebeğime bağlıyorum. of dersem Rabbim iyi bakamıyorum diye alıverecek gibi geliyor, Allah ın hediyesi o bana, Rabbim o kadar büyük ki karşılık istemeden bize sağlıklı evlatlar vermiş of demek kızmak nankörlük oluyor sanki.
daha küçücükler ve bizden başka dertlerini anlayan yok. konuşamıyorlar ellerini bile tam kullanamıyorlar tek yapabildikleri ağlama yoluyla dertlerini anlatmak. ne kadar zordur düşünsene konuşamıyorsun yerinden bile kalkamıyorsun bi sıkıntın var açsın ama yemek yemek istemiyorsun ve senin en çok ihtiyacın olan kişi sana sürekli kızıyor. yok yok kızmam asla kızmam yavruma

ay bu mehmet alp bugün çok yordu beni hava güzel babası alıp biraz iş yerine mi götürse acaba :44:
erkenden kalktı hala kıpır kıpır durmuyor benim de gözümden uyku akıyor

aynen yaa normalde emer uyur saat 7 gibi 2 kere yatırdım uyumadı.. öğlen yemeği şansımız düşüyor ona üzülüyorum o saat gelince birden uyukusu gelip uyumak isticem halbuki ne güzel brokoli karnabahar ve havuç püresi yapıyordum..

çok güzel yazmışsın ,ama ben hiç sabırlı olamıyorum çok sinirleniyorum bazen kendime çok kızıyorum halbuki ne kadar akıllı bir bebeğim var diyebiraz daha sabırlı olmak için uğraşacağım inşallah

canım sinirlenince ALLAH KORUSUN diyorum bebeğini kaybedeceğini düşün inan bir anda sinir minir kalmıyor, için yanıyor ve vicdan öne çıkıveriyor:)

biz ankara biletimizi de aldık 20 gün ankaradayız oğlum için çok güzel olacak inşallah bizimkiler kalabalık olur iki çocuk abimde var bir de ablamda ,mehmet alp ne yapar acaba çok merak ediyorum

çok sevindim canım.. biz de yolcuyuz haftaya cumartesi ama ben senin kadar sevinemiyorum. zira orada bütün gün yemek bulaşık başka bişi yok en azından görümcemin oğlu var belki onunla kanki olur bizimkisi

doğru söylüyorsun bunların hepsini ben de düşünüyorum hatta her akşam dua ediyorum sabırlı bir anne olabilmek için.. ama yine de an geliyor.. kendimi kontrol edemiyorum.. zamanla daha sabırlı bir anne olacağım inşallah..

çok sevindim canım.. biz de yolcuyuz haftaya cumartesi ama ben senin kadar sevinemiyorum. zira orada bütün gün yemek bulaşık başka bişi yok en azından görümcemin oğlu var belki onunla kanki olur bizimkisi

evet çok seviniyorum gittiğim zaman baya güzel geçiyor bizim için ama eşim 20 gün ne yapar onu düşünüyorum bir de kv ankaraya kadar geldi bize neden gelmedi muhabbeti yapacak kesin halbuki çok komik bir durum onlar ankaraya çok alakasız bir yerde oturuyor zonguldakta ama hep bu konu geçiyor birtürlü anlamış değil sanki bir saatlik yol arası

günaydın kızlar
Utku gece 4ten beri huzursuz,yemiyor,içmiyor uyumuyor,beni de deli ediyor tabinedenini bilmiyorumdişten olabileceğini düşünüyorum,sürekli ıkınıyor bi de,az önce sancı damlası verdim,bakalım geçecekmi ıkınması,uykuya dalarken sorun yaşıyor,çok değişik bi çocuk oldu ya bugün.
gelelim dün akşama,malum kv gelecekti,eşime sormuş gidiyormusunuz gezmeye diye,o da gidecez anne sen başka bi zaman gel demiş,ama ben size gelirim diye program yapmıştım demiş.neyse arkadaşlara gittik 22.30 gib döndük kv aradı eşimi,bu saate kadar arkadaşlarınızdamıydınız diye çıkıştı,evet dedi eşim,asıl bombayı o zaman patlattı,öğleden sonra bi gezmeye gitmiş ordan bize gelecekmiş,bize gelemeyince bizim eve yakın yerde kardeşi oturuyor onlara geçmiş,akşam da beklemiş,erken geliriz,eşim de arar arkadaşlardan geldik anne der,ve kv de gel o zaman oğlum beni size götür der diye pes doğrusu dedim ya.22.00 gibi kardeşine demiş beni eve götür,bizimkilerden ses çıkmadı demiş.

selamlar kızlar,
şekerdelisi yazdıklarını okudum. çok haklısın, sabretmek lazım ama insan bazen yapamıyor. her ne kadar el kadar bebek de olsa, kontrolü kaybediveriyoruz. kendi adıma böyle. hele istediğini anlayamayınca sürekli mızmız olunca bir de üzerine yapamıyormuyum bakamıyormuyum ay kilo alamayacak zayıf kalacak düşünceleri kemiriyor insanı. üstüne eşlerin ilgisizliği, yardım etmemezliği vs eklenince iş çekilmez bir hal alıyor. hele ki bu devirde, önceden çalışıyor olmak, bir anda eve tıkılmak, bütün gün aynı şeyleri yapmak, kimseyi görememek de cabası. amannn ben de dolmuşum çokk.

kızlar 6. ay kontrolümüze gittik. geçtiğimiz perşembe ece hasta olmuştu önce onun için gittik. aşıları vs bu hafta olduk. ece 72 cm 8500 gr olmuş. pazartesi tam 6 aylıktı.
katı gıdalara tamamiyle geçtik. doktorum çok bişey demedi her zamanki gibi. ama ağzından cımbızla aldıklarımı yazayım.

kahvaltı --> peynir, reçel, pekmez, yumurta, eti cici bebe, ekmek içi.
ara öğün --> meyve püresi ve meyve suyu
öğle --> sebze, tel şehriye, un ve ev tarhanası çorbası
ara öğün --> yoğurt
akşam --> muhallebi veya kaşık maması
aralarda da bebek istedikçe emzirilecek.

bu arada kızlar tuanas dan haberi olan var mı ona ulaşmam lazım... msn den yazıyorum cevap yok. ankaraya gitti de ondan mı bakamıyor açık mı kaldı nedir.

tüm arkadaşlarımızın bebeklerine sağlık sıhhat huzurlu mutlu mışıl mışıl uykulu günler diliyorum. bebekler mutluysa zaten anneleri de mutludur. dolayısıyla sizlere de dilemiş oluyorum PP uzattım neysee... hepinizi seviyorum öptümm.

merhaba kızlar bizde aşımızı olduk geldik çok ağladı oğluşum inş. ateşi çıkmaz bu arada oğluşum için çorba tarifleri istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…