güzel bi başlık olur.
ya aslında aynı şeyleri belki annelerimizde söylüyordur ama işte kayınvalide olunca batıyor demekki insana ,mesela annemde sürekli ek gıda biraz biraz ver alışsın diyor neden o hiç rahatsız etmiyorbiz gelinlerde biraz huysuz olabiliriz ya
ya benim sorunum öncelikle saçma şeyler sorması. 3. ayından beriemekliyor mu diyor, 6. ayında başını tutuyormu diye soruyor..
kendi annemizle de farkı şu: benim annem emekliyormu diye sorsa ben direk daha neler 3 aylık bebek emekler mi senin o akarabanın oğlunda bi sorun var benim oğlumun gelişimi gayet normal derim.. belki daha bile sert konuşurum annem hiç bişi demez. ama kvye bunları söyleye miyorsun zaten buluttan nem kapan bir kadın.. allah korusun ters bişi söylerim ağlar mağlar susturamayız aile faciyası çıkar walla..
laf sokmaya da bayılır aklınca.. ben lohusayken bizde kaldı 3 hafta; temizlikçi geldi boş boğaz kadın "amma kirlenmiş mutfak" demiş.. ona da neyse işini yap işte.. kvde ben "yemek yapıyorum ondan kirleniyor" demiş. bunu10 kere söyledi her gelene, bana ayrı eşime ayrı, utanmasa mustafaya bile anlatacak.. en sonunda dayanamadım.. "ben temiz kullanıyorum ondan şaşırmıştır kadın" dedim.. karnım burnumda hergün 1 çorba 2çeşit yemek yaptım hem de riskli gebelikti benimki.. ilaç kullanıyordum.. ramazanda 1gün yemeksiz bırakmadım eşimi.. çok şükür 1 gün de kahvaltıyla geçiştirelim demedim. bana günlerce laf soktu kadın yaa :95: sinirlendim bak şimdi... bunun gibi o kadar çokşey varki saçma sapan.. annem benim yemek yapmadığımı düşünse direk sorar ben de yapıyorum derim konu kapanır.. laf sokmak çok ayıp bişi hiç sevmem yapmam da...
ben dünden beri çıldırıyorum kv ya,eşimle alışverişe çıkacaktık tam hazzırlandık çat kapı geldi,ben de size takılayım dedi akşam üzeri 4 gibi felan,çarşıya çıktık bir mağazadan değişim yapacaktık aldığımız birşeyi,Utku bende kalsın siz hemen gidip gelin dedi,tamam dedik,rüzgar da hafiften esiyor,bi geldik ki arabanın tüm camlarını açmış,oğlumun montunu beresini hatta ayakkabısını bile çıkartmış çocuk sıcaklamıştır diye,hanımefendiyi sıcak basmış,bu çocuğu da sıcak basmıştır diye düşünüp çıkaarmış bütün kıyafetlerini4-5 dakika içinde geldim ki gözlerime inanamadım,oğlumu bi de camdan bakıtıyor baak anne geliyor diye,rüzgar değiyor çocuğun gözüne arabaya biner binmez kucağından alıverdim sinirli şekilde ver bana oğlumu dedim.başladım giydirmeye oğlumun şimdi burnu akıyor ateş huzursuzluk felan yok ama,inşallah hasta olmaz,ilerlemez burnunun akıntısı inşallah.şimdi bize gelmesini 4 gözle bekliyorum acayip patlayacam bu defa
ya benim sorunum öncelikle saçma şeyler sorması. 3. ayından beriemekliyor mu diyor, 6. ayında başını tutuyormu diye soruyor..
kendi annemizle de farkı şu: benim annem emekliyormu diye sorsa ben direk daha neler 3 aylık bebek emekler mi senin o akarabanın oğlunda bi sorun var benim oğlumun gelişimi gayet normal derim.. belki daha bile sert konuşurum annem hiç bişi demez. ama kvye bunları söyleye miyorsun zaten buluttan nem kapan bir kadın.. allah korusun ters bişi söylerim ağlar mağlar susturamayız aile faciyası çıkar walla..
laf sokmaya da bayılır aklınca.. ben lohusayken bizde kaldı 3 hafta; temizlikçi geldi boş boğaz kadın "amma kirlenmiş mutfak" demiş.. ona da neyse işini yap işte.. kvde ben "yemek yapıyorum ondan kirleniyor" demiş. bunu10 kere söyledi her gelene, bana ayrı eşime ayrı, utanmasa mustafaya bile anlatacak.. en sonunda dayanamadım.. "ben temiz kullanıyorum ondan şaşırmıştır kadın" dedim.. karnım burnumda hergün 1 çorba 2çeşit yemek yaptım hem de riskli gebelikti benimki.. ilaç kullanıyordum.. ramazanda 1gün yemeksiz bırakmadım eşimi.. çok şükür 1 gün de kahvaltıyla geçiştirelim demedim. bana günlerce laf soktu kadın yaa :95: sinirlendim bak şimdi... bunun gibi o kadar çokşey varki saçma sapan.. annem benim yemek yapmadığımı düşünse direk sorar ben de yapıyorum derim konu kapanır.. laf sokmak çok ayıp bişi hiç sevmem yapmam da...
evet aslında annelerimize hemen karşılığını söyleyebiliyoruz ,benim kv iyi yönleride var allah için eşimle bi konuda anlaşmazlık yaşasak hep benim haklı olduğumu söyler sürekli eşimi uyarır eşine yardımcı ol falan diye ama çok alıngandır buluttan nem kapar dediğin gibi,geçen gün beni arıyor kafama takıldı canım sıkıldı sana anlatayım dedi ,kaynımın kız arkadaşı varmış bunlara oturmaya gelmiş kv sormuş annen nasıl falan diye kızın verdiği cevap çok komik hala gülüyorum annemi hiç sevmiyorum sürekli bana iş yaptırıyor demiş kv kafasına takılmış bana diyorki kendi annesini sevmeyen beni hiç sevmez oğlum bu kızla evlenirse ya diyor dedim kafana takma evlenmez öyle görüşüyorlardır o gün baya güldüm eşimde kızıyor ne gülüyorsun diye
yaa kötü bi insan değil benimki de ama çok takıntılı.. ve fırsatını bulursa mutlaka lafını sokar.. bi ara benim giyinmeme takmıştı. ona kalsa evde otururken bile döpiyes giycem.. ama hiç sevmem klasik giyinmeyi bundan 5 yıl öncesine kadar yırtık pantolonla gezen biriydim.. eşimde beni böyle beğendi.. şimdi hergün şunu giy bunu al dinliyorum.. beni bıraktı oğluma sardı.. neymiş tulum giydirme 2parça giydir.. sanane yaa evde giydiği şeyden.. neyse boşverin çok şükür farklı şehirlerdeyiz de çok yüz göz olmuyoruz..en uzun görüşmemiz lohusalığımdı o zaman çıldırdığım anlar oldu ama geçti gitti.. herhalde aynı şehirde olsak sıyırırım.. hatta belki eşimle aram bozulurdu..
sen de benim gibi olmuşsun ben de ramazan da 1 gün bile kahvaltıyla geçiştirmedim her gün ayrı bir yemek hazırladım. kv ameliyat oldu safra kesesinden eltim gel de biz de kal anne kızın karnı burnunda senin orda ne işin var demeyi bırak beni 1 allahın günü iftara bile çağırmadı. 30 gün ramazan en az 60 çeşit yemek yaptım. hele lohusalık felaketti benim için. evimiz küçüktü lojmandaydık. herkes doluşup bizde yer içerdi benim annem hizmet ederdi k güya bana yardıma geldi 1 gün boyunca annemin yüzünü görmediğim olurdu o küçücük evde. odadan dışarı çıkmak istemezdim kimseyi görmek istemezdim resmen bunalımdaydım sütüm iyice azdı amaann çok şükür şimdi daha büyk ev aldık taşındık allahıma çok şükürler olsun
uzakta oturmak her zaman için güzel ben de uzaktayım ve çok memnunum açıkcası
canım bu arada tulum giydirmekten bahsetmişsin bende hala tulum giydiriyorum çok rahat oluyor tulum ama geçen gün tulum bakarken ben adam demesin mi o kadar çocuğa hala neden tulum alıyorsunuz diye şaşırdım kaldım deli mi ne
yaa kıskandım siziuzakta oturmak her zaman için güzel ben de uzaktayım ve çok memnunum açıkcası
senin bu misafirden çektiğin nedir kardeşim yaa.. gelmesinler istemiyoruz biz kk olarak..bize de hiç misafir gelmemişti kv buradayken.. genelde herkes 40ımı beklemişti.. benim kvde sıkılmıştı boş oturmaktan görümcemin misafirleri seninkiler gibiydi 3 günlük bebeğe misafir mi gidilir benim aklım almıyor.. birde iki aşamada gidiliyor misafirliğe önce bebek görüp kahve içmeye sonra altın takıp çaya.. çok saçma.. gör tak ne yapacaksan yap git yaa ne bu resmen insanlar gezmeye bahane kolluyor.. birilerine gidelim de kek börek ağırlasınlar bizi çay kahve yapsınlar..
canım bu arada tulum giydirmekten bahsetmişsin bende hala tulum giydiriyorum çok rahat oluyor tulum ama geçen gün tulum bakarken ben adam demesin mi o kadar çocuğa hala neden tulum alıyorsunuz diye şaşırdım kaldım deli mi ne
satıcı mıdiyor bunu ? satmıyorsan almayım deseydin.. bence de çok rahat bacım boşver giyelim şenlenelim biz
yaa kıskandım sizi
ayy uyuz oluyorum gerçekten bizimkilerde 3 günlükken başladılar 6 aylık oldu şimdi 2.turlar dönüyor. kendi kendime and içtim kimseye bebek görmeye 3 aydan önce gitmiyceemmm
aman her gidişin bir dönüşü vardır
topiğiniz değil topiğimiz uzaktan bakma yok öyle sen de bizdensineveett vatana millete hayırlı olsuunnn sıkı durun gelinler ve damatlar 2010 eylül anaları geliyorrrr
kızlar yeni topigimiz hayırlı olsunbizde geldik göz dokdoruna gittik bişeyi yokmuş çok şükür gözlerinde beni korkuttular bide yaa gitmişken benim kızımın kafasında beze tarzında bişey vardı onada baktırdık önemli bişey çıkmadı Allahtan 1 ay sonra tekrar bakalım dediler büyüyomu diye işte böylee off yorulmuşum hee
Hayırlı olsun hanımlar,
Girmeyeli neler yapmışsınız neler. Ama okumak için vaktim yok malesef. Geçtiğimiz cumartesi Kars'tan ayrıldım. Şuan istanbuldayım. Ama gezme halinde ve sürekli misafir olduğum için çok giremiyorum . Kendi bilgisayarım da yanımda olmasına rağmen. Neyse.
Umarım herşey yolundadır. Ben ve oğlum iyiyiz de diş sıkıntılarımız başladı. :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?