2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

bizimki de yatakta dönüp duruyor.takla atmasını öğrendi

Kızlar oğlumu sünnet ettirdik ama çok zor oldu çooook.
Dünden beri gözümde yaş kalmadı ağlamaktan.
Oğlum ameliyattan geldiğinde çok ağlamış sesi kısılmıştı ağlamaktan. Sanırım acıdan değil insanların ona dokunmasından çünkü bu aralar çok yabancılıyo herkesi.
Neyse o gün geldikten sonrada 45 dk ağladı iç çeke çeke daha oğlum hiç iç çekerek ağlamamıştı. Ağlaya ağlaya uyudu kuzum kollarımda. Sonra eve geldik evde de çiş yaparken ağladı. Şimdide hala çiş ve kaka yaparken ağlıyo. Üstelik ödem oluştu. Doktora göre herşey normal hatta ona inanmadık bi de prof.'a gösterdik oda normal bazı bünyelerde olur diyo. Herkes 2 günde iyileşir demişti ama hiç alakası yok. Ben çok pişman oldum. Keşke biraz daha erteleseydik. En azından acısından mı nazından mı ağlıyo anlardık. Pipisi yapişiktı bide ucunu açtıkları için ucu kırmızı ve orası acıyo ((( O ağlıyo ben ağlıyom üzüntüden 2 gündür başım ağrıyor. Ben kimseye tavsiye etmiyorum. Biz idrar yolu enfeksiyonu olduğu için erken yaptırdık bide erken iyileşcek diye ama görünüşe göre yine bi hafta sürecek ne anladık biz bundan.

Dua edin bize.

offf canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm .bende bu ayın 18 de randevu almıştık lokal aneztezi ile yaptıracağız.erteleyelimmi acaba bilemedim bak şimdi.senin içinde dua etmeye başladım.birde canım benim bilidiğim kadar büyükler 10yada 15 ğün küçük bebklerde 1 haftada iyileşiyormuş.eğer 20 ğünlükken felan yaptırırsan da 3 ğün de iyileşiyormuş.....:18::18::18:

hayırlı olsun canım yürüteçte çok tutma çok erken

offf kızlar ne zaralısı benim oğlum 4 aylıkdan bu yana yürüteçi kullanıyor.doktorada ğötürdüm hiç bir sakınc ası yok dedi.yapmayın allahaşkına ırakın yürüteçle gezsin çoçuk evi tanısın kendi başına dengede durmayı öğrensinnnnnn canım benimmmm:92::92::92::92:

çook geçmiş olsun canım umarım en kısa sürede atlatırsınız
sana katılıyorum bende kızımı 4 aylıktan beri bindiriyorum çook faydasını gördümm

geçmiş olsun canım sıkıntılı olmuş sanırım şimdi nerelerinin acıdıgını biliyorlar. 2 güne zaten tamamen iyileşmez canım sonuçta derisi kesildi. ama 2 -3 güne acısı geçer 1 haftaya bişeyi kalmaz. bizim ödem de 15 gün falan sürdü. ilerde bunları hiç hatırlamayacaksın canım iyi ki yaptırmısız diyeceksin bak tecrübe konusuyor. ben sünnet olmadıgı için böbrek yetmezliği yaşayan ve hastanede yatan 2 çocuk gördüm inan çok kötülerdi ve daha büyük bir operasyon geçireceklerini söyledi dr. ya enfeksiyon böbreklere zarar verse ne olurdu? bunu düşün canım bir haftalık bi sıkıntıyla oğlunun sağlığını kurtardın sen. yarın daha iyi olacak göreceksin sıkıntı yapma kendine biliyorum oğlum su anda iyi değil ama gecici inan bana biz de yaşadık aynı durumu. sen üzülürsen oğlun daha çok üzülür. şimdi ben ağlasam oğlum da başlıyor ağlamaya oğlunu da üzme tatlım seni çok iyi anlıyorum hersey çok güzel olacak diye düşün

evet ben doğum yaptıgımda yan yatagımdaki bebek sünnet oldu sesi bile çıkmıyordu çocugun. bizimki 2 aylıkken oldu 1 haftada iyileşti. şimdi derisi daha kalınlaştı tabi biraz daha zaman alır iyileşmesi ama sonraki yıllarda yapılandan kesinlikle çok daha çabuk iyileşir. ilk sünnet oldugunda çok çirkin oluyor ben bu ne ya çok çirkin demiştim ilk halini görünce. ama şimdi masallah
asualp canım dr da söylemiştir ama sargısı çıkınca 5 gün sıcak su banyosuna oturt. banyo suyundan daha sıcak olsun. 5 günün sonunda çok iyileştiğini göreceksin. ben hayret etmiştim sıcak su bu kadar iyileştirir mi diye. dr antibiyotik krem de vermiştir onu da ihmal etme. günde 3 kere 5 kere değil de krem eridikçe sür. bide bezini 1 numara büyük alın sürtmesin pipisine. canım bunları yapmışsınızdır zaten ama yardımcı olmak istiyorum. ha bide kucagınızda tutarken pantolonun bacak arasına girmemesine ve bacak arasından tutmamaya özen gösterin o çok sancı yapıyor. bebegi kucagınızda tutarken yüzü size değil de dışarıya dönük olsun böylece sizin vücudunuza da sürtünmemiş olur. ilk bir hafta bakımı zor olmuştu tutması kaldırması falan bide etraftakiler anlamıyorlar dilimde tüy bitti bacak arasından tutmayın derken özellikle annemlere ve kayınvalidemlere. oğlum ağlıyor ayyyyyyy unuttuk diyorlar en sinir oldugum sey ayyyyy unuttum lafı. unutacaksan alma o zaman kucagına bir değil on değil kaç defa olmuştu bizde.
en kısa zamanda iyileşir inşallah canım

çok geçmiş olsun canım,ay bak ben, de korkuttun,biz de haftaya düşünüyoruz sünneti.inşallaah kısa sürede eski haline döner bebiş

nasılsınız kızlar az önce çook kötü şeyler yasadım kızımı uyuttum mısıl mısıl uyuyordu bır anda bı cırıltı koptu sanıyesınde yanına kostum kızım mosmor olmus nasıl aglıyo kucagıma bı aldım gozlerı garıp bakıyor kafsını salıverdı tutmuyo ve bır taraftanda cook garıp bır aglama nasıl karsı komsuma kostum bagırarak attım kadının kucagına yarım saat falan aglaıd ıc ceke ceke kadın okudu falan kızım kendıne geldı bugun dısarı cıkmıstık bıkac kısı sevdı nazarmı degdı korkuttularmı anlamadım ama çook kötü bır deneyımdı ınanın o kadar korktumkı basıma agrılar gırdı su anda nasıl uyuycam bılmıyorum sabaha kadar otuurum basında galıba

canım sizinkinde de oldu mu ödem? Kocaman oldu pipisi Ve dediğin gibi çok kötü görünüyo. 3güne iyileşir dediler bende kendimi 3 gün diye alıştırdım ama hiç bi iyileşme yok. Sıcak su değil ılık su dedi doktor ama suya girince de çok ağlıyo (( Çıkmak istiyo. 5 dk anca tutuyoz Melhem vermedi. Israrla sordum gerek yok dedi. Ilık su iyileştirecek diyo ( Bez büyük. Kucağımızada pek almıyoruz. Ama kakasını ya da çişini yaparken ağlıyo. Sizde de oldu mu? Doktora söledim. Çiş yaparken ağlıyo diye. Ayy ona da normal diyo. Canı acıyo diyo. Eşimin bi arkadaşı yaptırdı. 1.5 yaşında 3 gün sonra hiç bi şikayet kalmamış. Yani onlar mı anormal biz mi normaliz. Hayır 2 doktor 2side aynısını sölüyo
((
Kaka yaparken elleriyle kulaklarını öyle bi asılıyoki dizlerini yırtıyo ağlamaktan kızarıyo ((

Bu arada yaptırmak isteyen arkadaşları korkutmayım sadece kendinizi ZOR olacağına hazırlayın öle aman 3 günde iyileşiyo lafına aldanmayın sonuçta bi ameliyatMIŞ. Ödem kızarıklık çiş yaparken ağlama olacak. biz hep çok kolay olacak diye gittik belki o yüzden ben çok üzüldüm ağladım yıpradım.

Bu arada şekerdelisi çooooook sağol beni çok rahatlatın :)

Biz de ilk başta lokal istedik ama durmaz diye hafif anestezi yapıldı. Ağlaya ağlaya geldi keşke uyuya uyaya gelseydi diyom şimdi 45dkda zor susturduk. Bence sedasyon diyolar zaten sünnet anestezisi ondan yaptır. İnşAllah bir haftada iyileşir. kırmızı olacak ve kocaman olacak şişecek ve biraz ağlayacak bunlarada hazırla kendini. Ankara' da mıydın sen? Nereye yaptırcan?

canım aklıma geldin bebeğin nasıl oldu diye yazdıklarını gördüm oğlumu uyutup geldim yardımcı olmayı çok isterim. sizin dr da bi sorun var sanırım canım ama 2 dr a götürdük demişsin. bizim dr aynen sunları söyledi;
sünnetten 2 saat sonra ağrı kesiciyi verin ve ilk gün 4-5 saatte bir ağrı kesiciyi verin 2. gün gerek olursa verin
sünnetten 3 gün sonra sargıyı açtırmaya gelin, kontrol de edecegim,
sargı çıkarsa tekrar sarmaya çalışmayın,
sargı çıkmazsa verdiğim kremi sargıdan içeriye sıkın, sargı çıkarda bol bol kremi pipisine boca edin, krem biraz eridikten sonra bezini bağlayın ki kremi bez emmesin.

3 gün sonra kontrole gittik bizim sargı önceden çıkmıştı zaten. şişmişti pipisi senin gibi çok ağladım yavrum ne olmuş dedim mahvetmişler oğlumu.
dr kontrolde hocam çok kötü görünüyor dedim dr sunları söyledi;
ooooo maşallah gayet iyi görünüyor. ödem var ama her bebekte olur. en fazla bir aya düzelir merak etme. dikişleri çok güzel (iğrenç görünmesine rağmen).
bundan sonra 5 gün banyo suyundan daha sıcak suda 40 derece falan 10 dk oturt annesi.
banyodan çıktıgında kremi sürmeyi unutma
oğlunu en iyi sen bilirsin grek görürsn kremi günde bir kaç kez daha sürebilirsin dedi.

canım bizim 3 gün acımız geçti, ödem 15 günden önce düzelmez bence. kendini bu kadar üzmende drun büyük payı var. ben çok arastırdım en iyi dr a götürdük çok da memnun kaldım. sen boşver o dr u benim dediklerimi yap. ilacın ismini hatırlasam yazacagım ama aklıma gelmiyor ki, eşin eczaneye gidip sünnetten sonra bebeklere verilen sarı renkte antiseptik krem diye sorsa olmaz mı? fiyatı da 2.5 tl olması lazım. kremsiz ve ağrı kesicisiz olmaz canım. elimiz bile çatlasa krem sürüyoruz değil mi acısını alsın daha çabuk iyi olsun diye.

ama şunu da öğrenmek istiyorum sünnet dikişli mi oldu canım?

Son düzenleme:
canım dr bepanten gibi antibiyotik bi krem de olabilir demişti. her fırsatta elime yüzüme sürdügüm bepantenin antibiyotik içerikli oldugunu o zaman ögrenmiştim

canım geçmiş olsun. eşin evde değil miydi?
uyuttuktan sonra ben sık sık kontrol ediyorum nefes alıyor mu diye dinliyorum çok korkuyorum böyle şeylerden Rabbim korumuş canım neden oldu acaba?

asualp canım bizim ilk gün çişinde ağladı kakasında hiç ağlamadı. kaka yapar yapmaz alıyordum zaten pipisine bulaşıp yakmasın ve enfeksiyon kapmasın diye. ha bide suya banyo yaptırır gibi sokma istersen, suyu oyuna çevirebilirsin canım. ben ilk 2 gün banyo yaptırır gibi sabunsuz suya soktum. baktım sıkıldı daha sonra kovanın içine oğlumun beline gelecek sekilde suyu doldurdum. oğlumu koltuk altından tutup sadece belden aşağısını suya sokup çıkarıyordum müzik açtım oyun oynattım babası yukardan oyuncak uzattı oğlum yakalamaya çalıştı böylece hoşuna gitti ve suda daha uzun süre kaldı. bi de 1 hafta sabunlu suya sokmadım banyo yaptırrmadım yani sabun yakar ya. aklıma geldikçe gelip yazıyorum canım yardımım dokunur ümidiyle çünkü sizin dr hiç açıklama yapmamış anladıgım kadarıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…