canım aklıma geldin bebeğin nasıl oldu diye yazdıklarını gördüm oğlumu uyutup geldim yardımcı olmayı çok isterim. sizin dr da bi sorun var sanırım canım ama 2 dr a götürdük demişsin. bizim dr aynen sunları söyledi;
sünnetten 2 saat sonra ağrı kesiciyi verin ve ilk gün 4-5 saatte bir ağrı kesiciyi verin 2. gün gerek olursa verin
sünnetten 3 gün sonra sargıyı açtırmaya gelin, kontrol de edecegim,
sargı çıkarsa tekrar sarmaya çalışmayın,
sargı çıkmazsa verdiğim kremi sargıdan içeriye sıkın, sargı çıkarda bol bol kremi pipisine boca edin, krem biraz eridikten sonra bezini bağlayın ki kremi bez emmesin.
3 gün sonra kontrole gittik bizim sargı önceden çıkmıştı zaten. şişmişti pipisi senin gibi çok ağladım yavrum ne olmuş dedim mahvetmişler oğlumu.
dr kontrolde hocam çok kötü görünüyor dedim dr sunları söyledi;
ooooo maşallah gayet iyi görünüyor. ödem var ama her bebekte olur. en fazla bir aya düzelir merak etme. dikişleri çok güzel (iğrenç görünmesine rağmen).
bundan sonra 5 gün banyo suyundan daha sıcak suda 40 derece falan 10 dk oturt annesi.
banyodan çıktıgında kremi sürmeyi unutma
oğlunu en iyi sen bilirsin grek görürsn kremi günde bir kaç kez daha sürebilirsin dedi.
canım bizim 3 gün acımız geçti, ödem 15 günden önce düzelmez bence. kendini bu kadar üzmende drun büyük payı var. ben çok arastırdım en iyi dr a götürdük çok da memnun kaldım. sen boşver o dr u benim dediklerimi yap. ilacın ismini hatırlasam yazacagım ama aklıma gelmiyor ki, eşin eczaneye gidip sünnetten sonra bebeklere verilen sarı renkte antiseptik krem diye sorsa olmaz mı? fiyatı da 2.5 tl olması lazım. kremsiz ve ağrı kesicisiz olmaz canım. elimiz bile çatlasa krem sürüyoruz değil mi acısını alsın daha çabuk iyi olsun diye.
ama şunu da öğrenmek istiyorum sünnet dikişli mi oldu canım?
canım dr bepanten gibi antibiyotik bi krem de olabilir demişti. her fırsatta elime yüzüme sürdügüm bepantenin antibiyotik içerikli oldugunu o zaman ögrenmiştim
asualp canım bizim ilk gün çişinde ağladı kakasında hiç ağlamadı. kaka yapar yapmaz alıyordum zaten pipisine bulaşıp yakmasın ve enfeksiyon kapmasın diye. ha bide suya banyo yaptırır gibi sokma istersen, suyu oyuna çevirebilirsin canım. ben ilk 2 gün banyo yaptırır gibi sabunsuz suya soktum. baktım sıkıldı daha sonra kovanın içine oğlumun beline gelecek sekilde suyu doldurdum. oğlumu koltuk altından tutup sadece belden aşağısını suya sokup çıkarıyordum müzik açtım oyun oynattım babası yukardan oyuncak uzattı oğlum yakalamaya çalıştı böylece hoşuna gitti ve suda daha uzun süre kaldı. bi de 1 hafta sabunlu suya sokmadım banyo yaptırrmadım yani sabun yakar ya. aklıma geldikçe gelip yazıyorum canım yardımım dokunur ümidiyle çünkü sizin dr hiç açıklama yapmamış anladıgım kadarıyla
canım geçmiş olsun. eşin evde değil miydi?
uyuttuktan sonra ben sık sık kontrol ediyorum nefes alıyor mu diye dinliyorum çok korkuyorum böyle şeylerden Rabbim korumuş canım neden oldu acaba?
ayy canım benim çok geçmiş olsun nazar mı değdi acaba ben nazara çok inanıyorum bol bol dua oku öpüyorum onunasılsınız kızlar az önce çook kötü şeyler yasadım kızımı uyuttum mısıl mısıl uyuyordu bır anda bı cırıltı koptu sanıyesınde yanına kostum kızım mosmor olmus nasıl aglıyo kucagıma bı aldım gozlerı garıp bakıyor kafsını salıverdı tutmuyo ve bır taraftanda cook garıp bır aglama nasıl karsı komsuma kostum bagırarak attım kadının kucagına yarım saat falan aglaıd ıc ceke ceke kadın okudu falan kızım kendıne geldı bugun dısarı cıkmıstık bıkac kısı sevdı nazarmı degdı korkuttularmı anlamadım ama çook kötü bır deneyımdı ınanın o kadar korktumkı basıma agrılar gırdı su anda nasıl uyuycam bılmıyorum sabaha kadar otuurum basında galıba
Kızlar oğlumu sünnet ettirdik ama çok zor oldu çooook.
Dünden beri gözümde yaş kalmadı ağlamaktan.
Oğlum ameliyattan geldiğinde çok ağlamış sesi kısılmıştı ağlamaktan. Sanırım acıdan değil insanların ona dokunmasından çünkü bu aralar çok yabancılıyo herkesi.
Neyse o gün geldikten sonrada 45 dk ağladı iç çeke çeke daha oğlum hiç iç çekerek ağlamamıştı. Ağlaya ağlaya uyudu kuzum kollarımda. Sonra eve geldik evde de çiş yaparken ağladı. Şimdide hala çiş ve kaka yaparken ağlıyo. Üstelik ödem oluştu. Doktora göre herşey normal hatta ona inanmadık bi de prof.'a gösterdik oda normal bazı bünyelerde olur diyo. Herkes 2 günde iyileşir demişti ama hiç alakası yok. Ben çok pişman oldum. Keşke biraz daha erteleseydik. En azından acısından mı nazından mı ağlıyo anlardık. Pipisi yapişiktı bide ucunu açtıkları için ucu kırmızı ve orası acıyo((( O ağlıyo ben ağlıyom üzüntüden 2 gündür başım ağrıyor. Ben kimseye tavsiye etmiyorum. Biz idrar yolu enfeksiyonu olduğu için erken yaptırdık bide erken iyileşcek diye ama görünüşe göre yine bi hafta sürecek ne anladık biz bundan.
Dua edin bize.
sağol canım hemde ne korkuydu ya allah yasatmasın bırdahaselam herkese şuan kimse yok amaaaöncelikle asualpcim çok geçmiş olsun işallah biran önce ogluşun düzelir olduda bitti maşallah Damat olur işallah canım.okyanus2309sanada geçmiş olsun büyük bi korku atlatmışsı.ve iyi geceler sabah görüşürüz işallah
çook sağol canım bılmıyorum ya bende cook ınanırım nazara bencede nazar degdı okuduktan sonra sustu cocuk ya su ınsanlar tamam sevıyorsunda bi maşşallah demek bu kadarmı zor ya çook kızıyorumayy canım benim çok geçmiş olsun nazar mı değdi acaba ben nazara çok inanıyorum bol bol dua oku öpüyorum onu
Canım geçmiş olsun dua edicem size bizde düşünüyoruz ne kadar erken olursa okadar erken iyileşiyor ben ertelemeyi düşünmüyorum umarım bi aksilik çıkmaz senin oğluşunun pipisi yapışık olduğundan zor olmuştur bizde lokal anestezi düşünüyoruz bebişinin pipisi umarım en kısa sürede iyileşir çok öpüyorum onu allaha emanet olun rabbim korusun yavrunu...
kızlar merhaba.benim bebeğimde 5 eylül doğumlu.ama buraya daha önce hiç girmemiştim.çok geç kalmışım, pişman oldumNeler neler paylaşmışsınız öyle, hepsine bakamadım bile.
Kızlar merhaba.Benim bebeğimde 5 eylül doğumlu.Ama buraya daha önce hiç girmemiştim.Çok geç kalmışım, pişman oldumNeler neler paylaşmışsınız öyle, hepsine bakamadım bile.
Bugün artık 7.ayının son günü.Nasıl geçti anlamadım, doyamıyorum hala ona bakmaya.İşe başlamama az kaldı ama ondan ayrılmaya hazır değilim
Artık birbirimizi o kadar iyi tanıyoruz ki.Tam bir başak burcu bebeği.Sağolsun beni çok yormadı.Gece uyanmasıda olmadı.O yüzden 7 ay nasıl geçti bilmedim.
Sünnetimizi 5.5 aylıkken yaptırdık, hiç hissetmedi.Doktor seçimi çok önemli anladım.Hem lokal anestezi ile yaptı, hem eski usül keserek yaptı ama bebeğim hiç hissetmediDarısı olmayanların başına
Şimdi sıra diş çıkarmada bakalım baş gösterdi dişleri, şimdilik iyi gidiyor bi sıkıntısı yok.
Hala emziriyorum ve Allah nasip ederse 1.5-2 yaşına kadar devam.
Eeee hep mi iyi derseniz hiç mi canını sıkan birşey yok derseniz boy ve kilosu ortalama.Ne çok iyi ne çok kötüDoktora göre normal bir anneye göre az
hoşgeldin canımhayır geç kaldın sayılmaz bundan sonraki paylaşımlarımızda aramızda olur telafi edersin
tekrar hoşgeldin aramıza kalabalık bir gurubuz ama bugünlerde burası biraz boş kaldı havalar ısındı ondan sanırımTeşekkür ederim Lovelyangel, bende artık burdayım
sünnet konusunda rahatlattın beni bu hafta sonu yaptırcaz lokal olcak boy ve kilo konusuna takma sağlıklı olsun yeter
Kızlar merhaba.Benim bebeğimde 5 eylül doğumlu.Ama buraya daha önce hiç girmemiştim.Çok geç kalmışım, pişman oldumNeler neler paylaşmışsınız öyle, hepsine bakamadım bile.
Canım sünnet konusunda doktorun iyiyse için rahat olsun.Ben uzun uzun araştırdım sünneti, çeşitlerini, doktorları.Eşim abarttığımı eskiden bu işi berberlerin memurların yaptığını söyledi ama nafile.Ben sünnet olacağı gün bile doktora emin değilim vazgeçebilirim dedim.Bebeğim içerde sünnet olurken ben içeri girmedim, giremedim.Kapıda durdum sesleri dinledim, bol bol ağladımSonuç bebeğim hiçbirşey hissetmedi ama ben 5 yaş yaşlandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?