2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

6 - 12 Ay Bebekler için Beyin Geliştirici Aktiviteler Akıllı Bebek - Beyin Geliştirici Aktiviteler
Sayfa 1 Toplam: 3

* Bebeğinizi sık sık kucakların ve ona sevgi dolu sözler söyleyin.

* Evde yaptığınız işlerle ilgili onunla konuşun. Ne yaptığınızı ve neden yaptığınızı anlatın.

* Ninni ve tekerlemeler söyleyin, müzik dinletin. Müzik matematik, dil ve diğer beceriler ile ilgili alanları uyarır.

* Küpleri üst üste dizip devirin. "Alt" ve "üst" kavramlarını anlaması için ona ne yaptığınızı anlatın.

* Bebeğinizi aynanın önünde tutun ve yüzünün bölümlerini ona gösterin.

* Neden sonuç ilişkisini anlatın. Örneğin elektrik düğmesine basılınca ışık açılır veya musluğu açınca su akar gibi. 9-12 aylık olduğunda gözetim altındayken bunları denetin.

* Bebeğinizin başka çocuklarla bir araya gelmesini sağlayın.

* Bir kabın içinde top yuvarlayın.

* Hışırtılı sesler çıkaran objeleri buruşturun, bu tip sesler bebeğinizin hoşuna gidecektir.

* Kutu, tencere, plastik kap gibi malzemelerle oynayın. Küçük objeleri büyüklerin içine yerleştirin, kapaklarını kapatın.

* Dergi ve gazetelerden insan ve obje resimleri gösterin. Böylece resimlerin gerçek objeleri temsil ettiğini ve hepsinin birer adı olduğunu öğrenir.

* Beraber topu ileri geri yuvarlayın.

* Bir objeyi havlu altına saklayarak bulmasını sağlayın. Böylece "altında" kavramını öğretmiş olursunuz.

* Bebeğinize değişik ve yeni yerler gezdirin ve gördüklerinizi anlatın.

* Adını söyleyerek bir objeyi bebeğinize verin ve geri vermesini isteyin.

* En sevdiği oyuncakları saklayıp nerede olduğunu bulmasını isteyin.

* Bebeğinize kağıt ve kalem verip, neler yapabileceğini gösterin.

* Ellerinizi çırpın ve onun taklit etmesini isteyin
kızlar bunları deneyin çok faydası varrr.

canım dr bepanten gibi antibiyotik bi krem de olabilir demişti. her fırsatta elime yüzüme sürdügüm bepantenin antibiyotik içerikli oldugunu o zaman ögrenmiştim

Ahh ahh sorma canım. Ben ne zaman bi işte pimpiriklesem o iş ters gider. Çok araştırdım en sonunda eşim, kayınvaldem hatta kendi pediatri doktorum da dahil "Sünnet basit bi işlem" dedi.
Kayınvaldemin arkadaşlarının torunları okuldan arkadaşlar gidip semt polikliniğine yaptırıyolar
Biz gittik bi özel hastaneye. Maddiyatını falan hiç düşünmeden en iyi yerde olsun istedik.
Aslında doktor iyidir belki. Doktor sorunuz var mı diyo? Ben ne bileyim her gün çocuk mu sünnet ettiriyorum. Her zaman gittiğimiz hastaneyi tercih ettik herşeyinden memnunuz diye.
Ama bilemiyosun ki. Aslında doktorumuz kötü değil sadece konuşmayı sevmeyenlerden. Açıklasa anlatsa belki bizi de rahatlatacak. En son bi üroloji profesörü baktı ve gayet güzel ödem olur hemen 2 günde iyileşmez gibi bi kaç cümle açıklayarak bizle biraz sohbet ederek rahatlattı bizi. Bizimkine soruyorum pipisi şişti diyorum sadece NORMAL diyo. Çok iyi doktor olabilir ama ben bizimle kurduğu iletişim kadar anlıyorum iyiliğini. Neyse geçti gitti.
Bugün sen öle deyince o profu aradık merhem sürelim mi diye ısrarla hayır diyo. Ilık su banyosu diyo. Batikonlu ılık su banyosu yaptırıyoruz. Zannımca krem mikrop üremesin diye sürülüyo. Biz batikonlu suyla mikrop üremesini engelliyoruz. Çünkü o bölgenin kuru olması lazım krem nemli tutar ve mikrop ürer. Tabi be öle düşünüyorum yoksa niye ısrarla krem yok desinler.
Çünkü bez olmasa daha hızlı iyileşir demişti.
Sana şey soracam banyodan sonra pipi üzerinde beyaz tabaka oluşuyomuydu?
Bu arada canım açıklamaların için çok sağol beni çok rahatlattın. Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun

Bu arada bandajı biz bi gün sonra banyoda çıkardık. Babam diyoki ben ilk defa duyuyorum sünnet olan çocuğun hemen ertesi günü banyo ettirildiğini
Zaten banyoda kırk takla atıyoruz sıkılmasın diye. Oyuncak atıyoruz. Üşümesin diye sürekli sıcak su takviyesi yapıyoruz. 15 dk oyalıyoruz. Ama 40 sıcak değil mi? Biz normal banyo suyu gibi hatta soğuyo sonra. Ben normal doğum yaptım. Dikişli olmuştu. Ve sıcak su acayip rahatlatır dikişi. Bende hergün sıcak duş alıyodum. Aslında sıcak daha iyi ama bizimki sıcak suda da ağlıyor.

canım geçmiş olsun. eşin evde değil miydi?
uyuttuktan sonra ben sık sık kontrol ediyorum nefes alıyor mu diye dinliyorum çok korkuyorum böyle şeylerden Rabbim korumuş canım neden oldu acaba?

çook sağol canım eşimde evdeydi ama kızımı öyle mosmor görünce çook korktumneden oraya attım kendımı onuda bılmıyorum ama:)) karsı komsumun yaşı biraz var sanırım deneyımlı dıye:)bend ecok sık bakarım uyurken hatta 2 dk önce baktım mutfağa geldım yogut mayalıyordum kızıma bır anda oldu yanı ne olduysa neden olduğunu bende bılmıyorum nazara çook ınanırım dün dışarı cıkmıstık bıkac kısı sevmıstı ya nazar degdı ya korkkuttula bende anlamadım rabbım korudu melegımı allah bırdaha göstermesın kımseyede yasatmasın

selam herkese şuan kimse yok amaaaöncelikle asualpcim çok geçmiş olsun işallah biran önce ogluşun düzelir olduda bitti maşallah damat olur işallah canım.okyanus2309sanada geçmiş olsun büyük bi korku atlatmışsı.ve iyi geceler sabah görüşürüz işallah

ayy canım benim çok geçmiş olsun nazar mı değdi acaba ben nazara çok inanıyorum bol bol dua oku öpüyorum onu

canım geçmiş olsun dua edicem size bizde düşünüyoruz ne kadar erken olursa okadar erken iyileşiyor ben ertelemeyi düşünmüyorum umarım bi aksilik çıkmaz senin oğluşunun pipisi yapışık olduğundan zor olmuştur bizde lokal anestezi düşünüyoruz bebişinin pipisi umarım en kısa sürede iyileşir çok öpüyorum onu allaha emanet olun rabbim korusun yavrunu...

sağol canım hemde ne korkuydu ya allah yasatmasın bırdaha
çook sağol canım bılmıyorum ya bende cook ınanırım nazara bencede nazar degdı okuduktan sonra sustu cocuk ya su ınsanlar tamam sevıyorsunda bi maşşallah demek bu kadarmı zor ya çook kızıyorum

Kızlar merhaba.Benim bebeğimde 5 eylül doğumlu.Ama buraya daha önce hiç girmemiştim.Çok geç kalmışım, pişman oldum Neler neler paylaşmışsınız öyle, hepsine bakamadım bile.

Kızlar merhaba.Benim bebeğimde 5 eylül doğumlu.Ama buraya daha önce hiç girmemiştim.Çok geç kalmışım, pişman oldum Neler neler paylaşmışsınız öyle, hepsine bakamadım bile.

hoşgeldin canım hayır geç kaldın sayılmaz bundan sonraki paylaşımlarımızda aramızda olur telafi edersin

Bugün artık 7.ayının son günü.Nasıl geçti anlamadım, doyamıyorum hala ona bakmaya.İşe başlamama az kaldı ama ondan ayrılmaya hazır değilim
Artık birbirimizi o kadar iyi tanıyoruz ki.Tam bir başak burcu bebeği.Sağolsun beni çok yormadı.Gece uyanmasıda olmadı.O yüzden 7 ay nasıl geçti bilmedim.
Sünnetimizi 5.5 aylıkken yaptırdık, hiç hissetmedi.Doktor seçimi çok önemli anladım.Hem lokal anestezi ile yaptı, hem eski usül keserek yaptı ama bebeğim hiç hissetmedi Darısı olmayanların başına
Şimdi sıra diş çıkarmada bakalım baş gösterdi dişleri, şimdilik iyi gidiyor bi sıkıntısı yok.
Hala emziriyorum ve Allah nasip ederse 1.5-2 yaşına kadar devam.
Eeee hep mi iyi derseniz hiç mi canını sıkan birşey yok derseniz boy ve kilosu ortalama.Ne çok iyi ne çok kötü Doktora göre normal bir anneye göre az

aayy canım ya maaşallah bebişine hiç yormamış seni bizim uyku problemimiz var geceleri abartısız 10defa uyanıyor sünnet konusunda rahatlattın beni bu hafta sonu yaptırcaz lokal olcak boy ve kilo konusuna takma sağlıklı olsun yeter

sünnet konusunda rahatlattın beni bu hafta sonu yaptırcaz lokal olcak boy ve kilo konusuna takma sağlıklı olsun yeter

Canım sünnet konusunda doktorun iyiyse için rahat olsun.Ben uzun uzun araştırdım sünneti, çeşitlerini, doktorları.Eşim abarttığımı eskiden bu işi berberlerin memurların yaptığını söyledi ama nafile.Ben sünnet olacağı gün bile doktora emin değilim vazgeçebilirim dedim.Bebeğim içerde sünnet olurken ben içeri girmedim, giremedim.Kapıda durdum sesleri dinledim, bol bol ağladım Sonuç bebeğim hiçbirşey hissetmedi ama ben 5 yaş yaşlandım

herkese merhabaa hoşgeldin aramıza bizde hergün yeni şeyler ögreniyoruz bu danalar yüzünden merak etme geç kalmadın yaniii

bizde araştırdık doktorların çoğu genel anestazi yapıyorlar kendilerine kolaylık olsun diye mi anlamadım lokal yapan bir doktor bulduk çocuk doktorumuzunda tavsiye ettiği bir doktor çocuk cerrahı bizde bu konuda çok endişeliyiz erteleye erteleye bu güne geldik artık etlemek istemiyorum biran önce olsun istiyorum dua edin bize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…