- 2 Şubat 2011
- 1.433
- 95
- 163
herkese merhabaa hoşgeldin aramızabizde hergün yeni şeyler ögreniyoruz bu danalar yüzünden merak etme geç kalmadın yaniii
Kızlar merhaba.Benim bebeğimde 5 eylül doğumlu.Ama buraya daha önce hiç girmemiştim.Çok geç kalmışım, pişman oldumNeler neler paylaşmışsınız öyle, hepsine bakamadım bile.
hoşgeldin aramıza canım
kızlar hepinize merhaba,,bikaç gündür sık giremiyorum bugün oğlum iyice hastalandı ateşi felan yok ama burnu hep akıyor uyuyamıyor genzi dolu hep,burun aspiratörüyle çekiyorum ama fayda etmiyor,bi tavsiyesi olan var mı?
canım çok geçmiş olsun doktora götürmedin sanırım inş. hafif atlatır serum fizyolojik kullanabilirsin genzi açılır
doktora götürmedim henüz,geçen hafta kontrolde demiştim doktora bu aylarda normal fazla akmıyosa demişti ilaç vermemişti,serum fizyolojik nasıl bişey,nasıl kullanılıyo?eczaneden hemen alayım
hoşgeldin aramıza canım
kızlar hepinize merhaba,,bikaç gündür sık giremiyorum bugün oğlum iyice hastalandı ateşi felan yok ama burnu hep akıyor uyuyamıyor genzi dolu hep,burun aspiratörüyle çekiyorum ama fayda etmiyor,bi tavsiyesi olan var mı?
herkese merhabaa hoşgeldin aramızabizde hergün yeni şeyler ögreniyoruz bu danalar yüzünden merak etme geç kalmadın yaniii
bu arada bandajı biz bi gün sonra banyoda çıkardık. Babam diyoki ben ilk defa duyuyorum sünnet olan çocuğun hemen ertesi günü banyo ettirildiğini
zaten banyoda kırk takla atıyoruz sıkılmasın diye. Oyuncak atıyoruz. üşümesin diye sürekli sıcak su takviyesi yapıyoruz. 15 dk oyalıyoruz. Ama 40 sıcak değil mi? Biz normal banyo suyu gibi hatta soğuyo sonra. Ben normal doğum yaptım. Dikişli olmuştu. Ve sıcak su acayip rahatlatır dikişi. Bende hergün sıcak duş alıyodum. Aslında sıcak daha iyi ama bizimki sıcak suda da ağlıyor.
canım ben çok araştırdım her yerde de krem verilir yazıyor bak istersen netten sizin dr ya yeni teknikler deniyor ya da bir bildigi var anlamadım. Kabuk oluyor canım ama sıcak suda çıkıveriyorahh ahh sorma canım. Ben ne zaman bi işte pimpiriklesem o iş ters gider. çok araştırdım en sonunda eşim, kayınvaldem hatta kendi pediatri doktorum da dahil "sünnet basit bi işlem" dedi.
Kayınvaldemin arkadaşlarının torunları okuldan arkadaşlar gidip semt polikliniğine yaptırıyolar
biz gittik bi özel hastaneye. Maddiyatını falan hiç düşünmeden en iyi yerde olsun istedik.
Aslında doktor iyidir belki. Doktor sorunuz var mı diyo? Ben ne bileyim her gün çocuk mu sünnet ettiriyorum. Her zaman gittiğimiz hastaneyi tercih ettik herşeyinden memnunuz diye.
Ama bilemiyosun ki. Aslında doktorumuz kötü değil sadece konuşmayı sevmeyenlerden. Açıklasa anlatsa belki bizi de rahatlatacak. En son bi üroloji profesörü baktı ve gayet güzel ödem olur hemen 2 günde iyileşmez gibi bi kaç cümle açıklayarak bizle biraz sohbet ederek rahatlattı bizi. Bizimkine soruyorum pipisi şişti diyorum sadece normal diyo. çok iyi doktor olabilir ama ben bizimle kurduğu iletişim kadar anlıyorum iyiliğini. Neyse geçti gitti.
Bugün sen öle deyince o profu aradık merhem sürelim mi diye ısrarla hayır diyo. ılık su banyosu diyo. Batikonlu ılık su banyosu yaptırıyoruz. Zannımca krem mikrop üremesin diye sürülüyo. Biz batikonlu suyla mikrop üremesini engelliyoruz. çünkü o bölgenin kuru olması lazım krem nemli tutar ve mikrop ürer. Tabi be öle düşünüyorum yoksa niye ısrarla krem yok desinler.
çünkü bez olmasa daha hızlı iyileşir demişti.
Sana şey soracam banyodan sonra pipi üzerinde beyaz tabaka oluşuyomuydu?
Bu arada canım açıklamaların için çok sağol beni çok rahatlattın. çok teşekkür ederim. Allah razı olsun
hoşgeldin canım :)kızlar merhaba.benim bebeğimde 5 eylül doğumlu.ama buraya daha önce hiç girmemiştim.çok geç kalmışım, pişman oldumNeler neler paylaşmışsınız öyle, hepsine bakamadım bile.
teşekkür ederim canım.bebişine geçmiş olsun.ateşinin olmaması iyi diye biliyorum.burun aspiratörü iyi diyen de var karşı çıkanda.ben kullanmadım ben de karşı olanlardanım.ama okyanus suyu yani serum fizyolojik denen şey aslında tuzlu su bende kullandım.iyi geldiğini göreceksin bebeğine
Teşekkür ederim ma_ci_de'cim :80:
Bu arada bebeğinizin göz rengi oturdu mu, benimki hala bi öyle, bi öyle
canım benim kızın gözü hala mavii artık degişir mi bilmiyorum:26: ama benim yiyenimin gözü 9 ayına kadar maviydi şimdi ela o yüzden pek güvenmiyorum ama degişicek gibi durmuyo
Maşallah senin kız da pek bi tatlı macide Rabbim korusun gecen face de resimlerini gördüm bi içim su maşallah
Kızlar bide bişey soracam oğlumun kafasının arkası biraz düzleşmiş ben dikkat ediyorum ama kv ve annem pek dikkat etmiyorlar söylememe ragmen sizin bebeklerde durum nasıl?
Maşallah senin kız da pek bi tatlı macide Rabbim korusun gecen face de resimlerini gördüm bi içim su maşallah
Kızlar bide bişey soracam oğlumun kafasının arkası biraz düzleşmiş ben dikkat ediyorum ama kv ve annem pek dikkat etmiyorlar söylememe ragmen sizin bebeklerde durum nasıl?
teşekkür ederim canım bütün bebişler çok tatlı maşşallahartık yan falan çevirmek gerikiyo bizimkinde bi sorunn yok çok şükür sende geceleri yan yatır dönersede arkasına yastıkla destek yap öyle dengelersiniz
canım kafa şekilleri yatış pozisyonuna göre değişiyo benim oğlumnda yanlar düz arka çıkık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?