en kötüsü bu zaten,koparıp atamıyosun bu süpürgeli cadıları,bir ömür yüzlerini görmek zorundayızben de aynen senin gibi düşünürüm bazen,boşansam herşey bitecek yüzünü bile görmeyecem derim ama olmuyor işte.bu arada face de değilsin
Canım hoşgeldin, ilk diş çıkarma döneminizden bahsedermisin biraz neler yaşadınız? Bİz de o dönemdeyiz sanırım. Öyle huysuz ki, ememye bile emmiyor neyapacağımı şaşırdım. Uykuya yatarken çığlık çığlığa. Diş çıkarınca geçiyormu huysuzluklar.selamlar,
tuanas teşekkür ederim beni buraya davet ettiğin için.
gördüğüm kadarıyla sünnet olanlar olmuş, biz yaptırmadık. eşim düğün istediği için sünnet konusunu ileriki yaşlara bıraktık. bana kalsa yaptırırdım çok küçükken fakat eşimin düğün isteğini de kırmak istemediğim için ısrar etmedim.
2 dişimiz yaklaşık 2 ay önce, erkenden çıkmıştı, sonra bir hayli ara verdik. şimdi yukarıdan 2 dişin beyazı göründü, sanırım 1-2 haftaya çıkarlar. artık mamayı sevmiyor benim ki. kaşıkla ne verirsen yiyor, çünkü kaşık seviyor :)
bu hafta doktor kahvaltı başlayabilirsin dedi.
ben pazar günü yumurta sarısı vererek başladım. haftaiçi bakıcı ablamız hergün tahıllı ballı kahvaltıya birşey katmasını söyledim. dün labne peynir katmış, oğlum severek yemiş. bugün de pekmez katarak verdi, onu da yemiş. ama mama verdiğimde 40-50 cc ancak içiyor, oysa eskiden 90 ccden aşağı içmezdi. sanırım dişler nedeniyle yada mamadan soğuduğu için artık çok az içiyor.
Biz de de aynı durum var, kaç gündür pislik atmadı, iyice derinlere gitti galiba, banyoda bile çıkmıyor.bu arada burnu tıkalı bizimkinin. doktor geçen hafta hem damla hem sprey verdi hala geçmedi. tekrar götürdüm ama gene burundan dedi, ilaca devam et dedi. burnundan nefes alırken zorlanıyor ve ben buna sinir oluyorum.
okyanus suyu döküp izin verdiği sürece pompa ile sümükleri alıyorum, ama bazen inadından beni yaklaştırmıyor burnuna :) sizinkilerde de var mı böyle durum?
kızlar mrb canım çok sıkkın bugün kv ile tartıştık kadın benden uzak dursun diyorum sesim çıkmıyor gelip gelip bana bulaşıyor Allah bildiği gibi yapsın. okuldan geldik eşimle ben oğlumu sevmeye gittik hemen yanına oğlum babasının bağırmasından korktu. aldım oğlumu kucağıma bu arada eşime hayatım seni biraz görmesin dedim çünkü görünce yine deli gibi ağlamaya başlıyor. eşim gitmedi oğlum tekrar ağladı ama ne ağlamak. tekrar söyledim eşime biraz sert söylemişim sanırım farkında değilim. kv bana bir çıkıştı sen benim oğluma neden kızıyorsun diye ne olduğunu anlamadım. ben de güzelce cevap verdim baktım bağıra bağıra konuşmaya başladı ne oluyorsa sanki. ben cevap vermeyecekmişim ona. ayyy ellerim titriyor hala. ben de konuştum biraz elimde olmayarak. neler dedi bana neler. anlatsam olayı yeniden yaşamış gibi olacağım sinirleneceğim. bide sonra hiç suçum yokken özür diledim aptal gibi. şu kadın bana bulaşmasın gerçekten bıktım artık kaldıramıyorum. inceldiği yerden kopar mı desem bütün bağları koparsam rahat eder miyim ama eşim arada kalıyor bu sefer. ona da çok kızgınım zaten. ne yapayım çare hiç görüşmemekte mi yoksa katlanmakta mı? çok bunaldım bünyem bu kadını kaldıramıyor artık. şu anda eşimden boşanmayı bile düşünüyorum psikolojim bozuldu.
değilim canım takılır kalırım diye girmedim öğlen 2 den beri sürekli ağlıyorum halim kalmadı uyumam lazım
Canım hoşgeldin, ilk diş çıkarma döneminizden bahsedermisin biraz neler yaşadınız? Bİz de o dönemdeyiz sanırım. Öyle huysuz ki, ememye bile emmiyor neyapacağımı şaşırdım. Uykuya yatarken çığlık çığlığa. Diş çıkarınca geçiyormu huysuzluklar.
Biz de de aynı durum var, kaç gündür pislik atmadı, iyice derinlere gitti galiba, banyoda bile çıkmıyor.
Canım öncelikle sakin olmalısın, kv yüzünden yuvanı bozamazsın ki. Bir kaç güne serinlersin. Onu öyle kabul edip alışmaktan başka çare yok gibime geliyor. Çoğu şeyini yoksayacaksın, takmayacaksın. Bunu da alışkanlık haline getireceksin kendinde. Üzgünüm ama onun bu yaştan sonra değişebileceğini sanmıyorum.
Yani biraz gamsız olmak gerek.
Avrupa Komisyonu Besin Standartları Ajansı, pek çok uluslarası markanın bebek mamasında arsenik, ağır metal ve kurşun gibi zehirli madde buldu
ANNE sütünden kesilen bebeklerin beslenmesi için piyasaya sürülen uluslararası markaların mamalarının içeriğinde başta arsenik, kurşun ve kadmiyum gibi ağır metaller içeren zehirli maddeler saptandı. Avrupa Komisyonu Besin Standartları Ajansı’nca mamaların güvenliği konusunda yapılan araştırmada, bilim adamları 4 aylık ila 1 yaş arasındaki bebekler için üretilen formül sütleri test etti. Bilim adamları günde iki kez pirinç ve yulaf lapası gibi hazır mamalarla beslenen çocukların 50 kat fazla arseniğe maruz kaldığını belirledi.
Ağır metal oranı 150 kat fazla
Avrupa’da satılan Organix, Hipp, Nestle ve Holle gibi 9 uluslararası mama markalarına ait ürünlerinin de test edildiği araştırmada, ‘anne sütüne eşdeğer’ olarak lanse edilen formül sütlerde zehirli maddelerin yanı sıra beyin ve böbrek hasarlarına yol açan kadmiyum gibi ağır metallerin 150 kat, kurşunun ise 8 kat fazla olduğu ortaya çıktı. İsviçreli araştırmacılar, mama üreticilerinin her ne kadar ‘resmi toksik element düzeyini aşmamış oldukları’ bulgusuna ulaşsalar da, sonuçların ürkütücü olduğunu duyurdu. Kurum, “Tamamlayıcı mamalardaki zehirli elementler alarm seviyesinde. Pirinç bazlı bazı gıdalardaki yüksek konsantrasyondaki arsenik endişe verici boyutta. Mama firmalarına acilen kısıtlama getirilmeli” dedi.
canım ya sabırlı olmaya çalış.ama millette ne kayınvalideler varmiş.anam bizde gelinler konuşur çemkirir annem susar dinler suçu olmadığı halde gelinler anneme nasıl bağırıır çağırır.sen o kv yı bızim gelınlere yolla onlara da bi tane lazım.kızlar mrb canım çok sıkkın bugün kv ile tartıştık kadın benden uzak dursun diyorum sesim çıkmıyor gelip gelip bana bulaşıyor Allah bildiği gibi yapsın. okuldan geldik eşimle ben oğlumu sevmeye gittik hemen yanına oğlum babasının bağırmasından korktu. aldım oğlumu kucağıma bu arada eşime hayatım seni biraz görmesin dedim çünkü görünce yine deli gibi ağlamaya başlıyor. eşim gitmedi oğlum tekrar ağladı ama ne ağlamak. tekrar söyledim eşime biraz sert söylemişim sanırım farkında değilim. kv bana bir çıkıştı sen benim oğluma neden kızıyorsun diye ne olduğunu anlamadım. ben de güzelce cevap verdim baktım bağıra bağıra konuşmaya başladı ne oluyorsa sanki. ben cevap vermeyecekmişim ona. ayyy ellerim titriyor hala. ben de konuştum biraz elimde olmayarak. neler dedi bana neler. anlatsam olayı yeniden yaşamış gibi olacağım sinirleneceğim. bide sonra hiç suçum yokken özür diledim aptal gibi. şu kadın bana bulaşmasın gerçekten bıktım artık kaldıramıyorum. inceldiği yerden kopar mı desem bütün bağları koparsam rahat eder miyim ama eşim arada kalıyor bu sefer. ona da çok kızgınım zaten. ne yapayım çare hiç görüşmemekte mi yoksa katlanmakta mı? çok bunaldım bünyem bu kadını kaldıramıyor artık. şu anda eşimden boşanmayı bile düşünüyorum psikolojim bozuldu.
canım bence sen ya bakıcı tut,ya da çocuğunu almaya eşin gitsin sen gidip gelme ,kendını geri çek bak nasıl kıymetlı oluyon ,her zaman taktık budur.kaçan kovalanır,mesafe koy,her gün çocugu sen bırakmak zorundaysan.bakıcı en güzeli kıy parana,ya da ücretsiz izin al bişey yap otur kendın bak çocuguna,kendı annenı çagır o baksın.Evet canım o bakıyor adını bile anmak istemiyorum ya bi insan bi insandan bu kadar nefret edebilir
eşim de anne sus falan dedi ama ben şu anda çok kötüyüm o kadından kurtulmanın tek yolunu evli olduğum insanla boşanmakta buluyorum. ve işin kötü tarafı yarın sabah tekrar görecegim o kadının yüzünü. lanet insan
kendi kv si yaşıyor ben ne zaman gördüysem hep azarlar kadını bana bugün bide ne diyor ben kv me çok iyi davranırım Allah var diyor. Allah var gerçekten yalan yere yemin etmeyi de çok sever benim kv. nerden buldum diyorum nerden buldum
ay canım yıpratma kendini bu kadar,sütün çekilir Allah korusun,dinlememeye,duymamaya çalış,cevabını ver ,kesinlikle verme demiyorum yoksa içinde kalıyo insanın,oğluna sarıl onda teselli bul ben hep öyle yapıyorum
iyi ki oğlum var Leylacım yoksa ne yapardım bencanım cevap versen bir lafına 2 ün konuşur hiç abartmıyorum Allah iyi insanlarla karsılaştırsın herkesi. bide benim bir lafımı bire bin katarak anlatır sinsi sinsi bütün herkesi bana karsı kışkırtır
canım ya sabırlı olmaya çalış.ama millette ne kayınvalideler varmiş.anam bizde gelinler konuşur çemkirir annem susar dinler suçu olmadığı halde gelinler anneme nasıl bağırıır çağırır.sen o kv yı bızim gelınlere yolla onlara da bi tane lazım.
canım bence sen ya bakıcı tut,ya da çocuğunu almaya eşin gitsin sen gidip gelme ,kendını geri çek bak nasıl kıymetlı oluyon ,her zaman taktık budur.kaçan kovalanır,mesafe koy,her gün çocugu sen bırakmak zorundaysan.bakıcı en güzeli kıy parana,ya da ücretsiz izin al bişey yap otur kendın bak çocuguna,kendı annenı çagır o baksın.
canım bakıcı tutsam o kadının bana yapacaklarını tahmin bile edemiyorum. kv bize geliyor canım bir ay annem bir ay kv bakıyor. annem hava soğuk ben geleyim dedi kv biraz bozuldu ama geldi yine de. bundan sonraki ay biz götürecegiz ama. kendimi geri çektim canım bana ilk fırsatta ne dedi biliyor musun? "üstüne bir bardak su içerim unutulur gidersin." ücretsiz izinden yeni çıktım canım borçlarımız var. 4 sene urfadaydık ayda bir görüşürdük özel günlerde falan. o zaman bile ailemize huzur vermedi. gerçekten tükendim artık mücadele etmekten. ama önerileriniz olursa dinlerim çok ihtiyacım var iyi ki varsınız
canım ben bu kkonuya bi ara kafayı çok takmıştım epey yazı felan okudum gelin kaynana konusunda,kvlerin gelinleri sevmemesinin altında yatan önemli nedenlerin biri eşlerin birbirini tanıyıp evlenmeye karar vermesiymiş,yani kv kendisi seçemeyince gelinini içinde hep onun ezikliğini yaşarmış,yenik hissedermiş kendini.bi de ailenin ilk ve son çocuğuyla evlenildiğinde kv daha tepkili olurmuş,ilkler ve sonlardan uzak durmak gerekiyormuş.bende 2 durum da var,eşim ünv. arkadaşımdı ve ailenin en küçk çocuğuben hedefi 12den vurmuşum inşallah sen öyle değilsindir.uzmanların tavsiyesi ise şu labildiğince yanında az ve öz konuşmak,eşinle yanında münakaşa oluşturacak muhabbetlere girmemek,eşinle yanında aile içi işlerinizden bahsetmemek mesela şu alınacak şuraya gidilecek,kendilerini 2.planda hissederlermiş anında
canım bizde üniversitede tanıştık ve eşim kaç kere ayrılmama rağmen bırakmadı peşimi. ve ailenin ilk çocugu(( hedefi 12 den baraber vurmuşuz sanırım ne dersin :) yüzümü güldürdün sağolasın:)
çıkıyorum canım ben biraz dua edip rahatlayıp yatayım Allah ım iyi ki senin kulun olma şerefini yaşattın bana kv rağmen tek çarem sensin yardım et bana (amin) dua edin kızlar bana huzurum bozulmasın artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?