2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

rabbim herşeyi gönlüne göre versin huzurunuz buzulmasın dualrın kabul olsun (aminn)
çok sevindim inan böyle bi günde yüzünü güldürebildiğimebence de hedef bizim işimizmiş galiba,dur bakalım kızlardan varmı bizden başka hedefi vurabilen, yarın görürüz yorumları

canlarımbende hedefi vuranlardanım eşim ailenin en küçüğüama benim kv yok tanışmadık kendisiyle benim bekarken ettiğim bir duam vardı kızı olanlar yazsın bir kenara
Üniversiteyi bitir...
Ananı yitir...
Mercedesi getir...
Beni götür...
Rabbim duamı kabul etti... duam tuttu sadece Mercedes kısmı tutmadı mercedesimiz yok ama chevrolet cruze'muz varRabbimin verdiklerine binlerce şükür..

geçmiş olsun canım

canım ya çok zor bir durumdasın ne denir ne desem rahatlarsın bilemiyorum sıkma canını...

değilim canım takılır kalırım diye girmedim öğlen 2 den beri sürekli ağlıyorum halim kalmadı uyumam lazım

canım ya çok haklısın ama bu kadar üzmemelisin sütün çekilir ben ne zaman sıkıntılı olsam o gün süt namına bişey kalmıyor gerçekten çok fenasına denk gelmişsin hem arsız hem yüzsüz. ne demek başkasıyla evlenecekti ayıp ya. senin yapacağın en iyi şey onun laflarına gülmek evet çok zor bunu yapmak ama boşanmak bundan çok daha zor. baksana utkumuz ne güzel bozmuş kvsini çok hoşuma gitti gerçekten. sen de direk onu hedef alan davranışlar yerine onun varmak istediği yerdeki kişileri hedef al.burdan konuşmak kolay ama pes etme allah yardımcın olsun.

slm tuanas,sana bişey sorcaktım,sünnetten sonra banyo suyuna katılması için doktor herhangi bir ilaç verdi mi size?verdiyse ismini yazabilirmisin?biz de bugün utkuyu sıcak suya oturtacaz ama doktor bize herhangi bi ilaç vermedi.

gerçekten öneriler çok akla yatkın

çok sevindim inan böyle bi günde yüzünü güldürebildiğimebence de hedef bizim işimizmiş galiba,dur bakalım kızlardan varmı bizden başka hedefi vurabilen, yarın görürüz yorumları

Bende sizin gibi hedefi vuranlardanım arkadaşlar ve kaynanam tipik kaynanaEşim 2 erkek kardeşin küçüğü.Büyük gelin eli maşalı ondan çok korkuyor, bi o kadarda seviyorBen safım sessizim ya bana yüklenmeye kalkıştı ne oldu bende çıkardım maşamı ama beni hala sevmiyor

O yüzden sizi çok iyi anlıyorum kızlar, tavsiye veremiyorum kelin merhemi olsa durumu yani.Ama o kadın için hayatta yuvamı yıkmam eşimi çok seviyorum çünkü.Sizde boşanmayı falan en son düşünün kızlar bebişlerimizin babalarına ihtiyacı var.Taktik değiştirin eşinizin yanında hiç bişey söylemeyin sonra tenhada kıstırın

yok canım vermedi bizim dr 1 hafta bekleyin dedi. arkadaşım da ankarada çocuk cerrahına yaptırmıştı
onlar sürekli yıkıyorlarmış her bezlemeden sonra. ben de biz 1 hafta yıkamayacağız dedim çok garipsedi. kafama takıldı benimde. ama iyileşiyor ççok sükür.

kızlar yürüteç almayı düşünüyordum şu yazıyı okudum kararsız kaldımm

BEBEKLERDE YÜRÜTEÇ KULLANIMI

Bebeklerin kendi başına ayakta durmayı öğrenip yürümesi her anne ve babaya büyük heyecan verir. Doğduğunda refleksif hareketlere sahip olan bebek yürüme becerisini kazanarak etrafında hareket eden bir bebeğe dönüşür.

Bebeklikteki bu gelişme, hareketlerle ilgilidir ve "motor gelişim" olarak adlandırılır. Moto...r gelişim, olgunlaşma ve öğrenme yoluyla gerçekleşir. Yürüme, konuşma, elle tutma ve el kontrolü gibi beceriler temelde olgunlaşmaya dayalı becerilerdir. Bebeklerin yürüme sürecinde en sık tartışılan konulardan biri de yürüteç kullanımıdır. Aileler özellikle 4-7. aylar arasında, biraz da çevrenin baskısıyla çocuklarına yürüteç alırlar ve kullandırırlar. Yürüteç bebeğin doğal yürüme dönemleri sırasında (tam basamadığı çökme dönemi, tekrar ayakları üzerine bastığı istemli ayağa kalkma dönemi ve sıralama - yürüme dönemleri) duraklamaya ve kesintiye sebep olur.

Yürütecin bebek için olumsuz etkileri:

Vücudu yer çekimine karşı dik durmaya hazırlıklı olmayan bebek, yığılarak duracağı için gibi omurga eğriliklerine sebep olabilir.

Ayak yapısı daha hazır olmadan bastırıldığı için ayak deformiteleri oluşabilir.

Kalça yapıları tam gelişmeden, tüm vücut ağırlığının simetrik ya da asimetrik olarak kalçalara yüklenmesi sonucu kalça problemleri oluşabilir.

Bebek yürüteçte aslında yürümez, ayakları ile iteleme yapar. Bacak boyu kısa geldiği ve tam basmayı bilemediği için parmak ucuna basar ve bu, alışkanlığa sebep olabilir . Böylece yürüdüğü zaman parmak uçlarında yürüyebilir.

Bebek, kaşla göz arasında masa örtülerini tutup çekerek masa üzerindeki ağır cisimleri üzerine düşürür veya akla gelmedik bin bir türlü tehlikeye maruz kalabilir.AmerikaBirleşik Devletleri'nde yapılan araştırmalarda 1-12 ay arasında geçirilen kafa travmalarının sebepleri arasında, yüzde 90 oranında yürüteç kazaları tespit edilmiş.

Bebek kısıtlı bir mekanda kaldığı için psikolojik gelişimini de olumsuz yönde etkiliyebiliyor...

bizimki de iyileşiyor gibi ama pipisinin üzerinde beyazımsı bişeyler var gibi,ben iltihap olmasından korkuyorum eşim de iyileşiyor diyor,sizde de varmı böyle bi durum?

Lovelyangel canım Sabiha Paktuna KESKİN diye bi pediatrik nörolog var ünlü.Oda bu saydığın sebeplerden dolayı yürüteci önermiyor.

hhmmm sağol canım ne güzel moral vermişsin benim kollarım artık bu tomruğun aşırı hareketlerine tahammül edemiyor ben de senin gibi çok titizim bu konuda günde en fazla 1 saat çok hareketli olduğu zamanlarda bindirmek şartıyla (ki bu şartı kendime koştum). ben yürüteç alacağım ve bence sende al bu yazılanlar çok uzun süre binmesi durumunda oluşabilecek şeyler. herşeyin fazlası zarar, azı karar değilmi ama

canım ben 15 gündür felan kullanıyorum,yürüteci biz almamıştık hediye gelmişti,belki hiç almazdım bile evde olmasa,çok değil en fazla 5 dk koyuyorum mutfakta bişeyler yaparken,hoşuna gidiyor etrafı keşvediyor,sonra tekrar alıyorum yürüteçten,uzun süre koymamak şartıyla bi de ayaklarının yere tam temas ettiğinden emin olmak şartıyla fazla sorun oluşturacağını düşünmüyorum

bizimki de iyileşiyor gibi ama pipisinin üzerinde beyazımsı bişeyler var gibi,ben iltihap olmasından korkuyorum eşim de iyileşiyor diyor,sizde de varmı böyle bi durum?

bizde de var canım alt kısımdan üste doğru deri oluşuyor. iyileşme başlamış sizdede. Allah korusun iltihap olsa bebek durmaz çok ağlar ve zaten sen de anlardın mutlaka.

benim bebiş hortladı sevimli sevimli sırıtıyor biz sebzemizi yemeğe ?!?! gidiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…