süper canım çok güzel görünüyor ama bu sefer başka bi tatlı yaptım. bi dahaki sefer bunu yapcam teşekkürler
"aliyim mi?" sinir oluyorum bu lafa. harpy aynı benim kv yi anlatmışsın. ben kv ye neyi alıyorsun desem var ya hemen kayınbabamı üstüme salar o lafa bin katarak. aman benimki bela bela lanet. oğlum ağlar hemen çocugu çekerek kolumdan aliyim ben der. bi defa da demez defalarca söyler. hasta insan. ayyyy durun sinirlerim yatışmıştı
Çok güldüm sabah sabah Harpy yaCidden doğmuş mudur acaba gelinimiz:44:
Benim küçük danam 5 aylıkken hastaneye normal kontrole gittik, sıramızı beklerken yanıma kucağında bi kız bebekle bi kadın geldi, oğlumla konuşuyorlar.Ben fark etmedim eşim gösterdi.Döndüm gülümsedim, kadının anlattığına göre kızı bizim oğlanı koridorun başında fark etmiş çırpınmaya başlamış, benim küçük çapkında elini açıp kapayarak gel gel yapmış(valla kadının yalancısıyım)
Kadında yanımıza gelmiş 2 bebek birbirine agubugu yapıyo
Yaa böyle benimkinin ilk çapkınlığı biraz erken oldu yaniKızda güzeldi ama oğlum biliyo bu işi sarışın bi bebişti.2 ay büyükmüş ama olsun dedim bende eşimden 1 yaş büyüğüm
ben de 3 ay büyüğüm ama çok sorun oldu bizde eşim daha çocuk gibi onun yanında kendimi çok olgun hissediyorum sanırım bizimki yanlış bi evlilikti. siz nasılsınız?ben de 4 ay büyüğüm eşimdenolsun 2 ay bişi değil ben olsam telefonunu alırdım kadının, e çocuklar birbirlerini görmüş beğenmiş bize de görüşmek düşer derdim.. bilemezsin belkide bebeklik aşkı olur değil mi
yok canım öyle şey olma üzme kendini sakınaz önce eşimin facebookuna girdim, bi kızla fotosu var eli belinde o kadar moralim bozulduki kimdir nedir bilmiyorum aklıma bin türlü şey geliyor.. ağlamaktan konuşamam diye arayamıyorum kimdiye.. allahımlütfen düşündüğüm gibi olmasın dua edin kızlar
canım benim oğlan da öyle. geçen hafta dr a gittik anlattım, bana memede sakinleşiyor mu diye sordu evet dedim dişlerine baktı. dişleri çok rahatsız ediyor annesi geçici dedi. ama bizimki 3 ten sonra hep ağlıyor ve emmek istiyor emiyor bırakıyorum yatagına hemen ağlamaya başlıyor. yanıma alıyorum yine ağlıyor anlamadım 2 - 3 gündür meme de sakinleştirmiyor. harpy canım sorar mısın dr una geceleyin hep ağlıyormuş bebekler neden olur diye. sürekli emmek istiyor. sabah da bezi pek ıslak olmuyor benimkinin. bi gün mama verdim aç mı acaba diye yine aynı bi değişiklik olmadı.mrb kızlar.çoğunluğunuz bebişlerin iştahsızlığından yada ek gıdayı reddetmesinden şikayetçisiniz.benim hiç öyle bir problemim olmadı.kızım emmeyi çok sevdi doğduğundan itibaren.ek gıdaya geçiştede ne verdiysem yedi.sadece uykusu varken yemek yemeyi reddediyor.gündüz 3 öğün veriyorum tabi aralarda emziriyorum.gündüz 3 kez (sabah,öğleden sonra ve akşam üzeri uyur.toplamda gündüz 3 -4 saat uyur.
ASIL SORUNUM ŞU:kızım gece 2 saatte bir uyanıyor.hatta bazen saat başı.emiyor uyuyor bi saat sonra tekrrar uyanıyor.acıkmadığını düşünerek sallayıp uyutuyorum bi saat sonra tekrar uyanıyor.artık çıldıracam.her gün bunları yaşamaktan çooooooookk sıkıldım.sizce kızım gece doymadığı içinmi bu kadar sık uyanıyorhani gündz yiyor ya mide artık genizişledi de sütüm yetmiyormu gece..ama 2 saatte bir de emiyor ve sabah bezi bolca çiş dolmuş oluyor.pazartesi doktora gidince soracam ama benimle aynı durumda olan varmı merak ettim.
Yine ben hep ben :78:
Alıntı yapıyoruz ya ben tek tek yapabiliyorum siz nasıl bikaç kişinin alıntısını aynı cevapta kullanıyosunuz:26: Utanıyorum artık, bi bakıyorum ardarda yazmışım da yazmışım
Selam kizlar ben geldim bu hafta full misafir ve temizlikle gecti bide ustun kizimin bogazlari iltihap olmus 2 gn atesle gEzdi eltimin kizi hastaydi bizimkinin Emzigni almais babasi hop agzina tikmis 1 hafta surunduk hastaliktan sinir oldumyazilari okudum ama size katilamadim ozledim sizleri :)
Nazar işareti koy kız aaarzu yazının sonuna
Canım ben emzirmek için çok mücadele ettim, Doğduğundan beri göğüslerimden o kadar çektim ki anlatamam. Şimdi durduk yere emzirme işinin son bulacak olma ihtimali canımı sıkıyor. Ama bugün biraz daha iyiydi, en azında memeyi ağzına aldı. Sütüm az olduğu için tatmin etmiyor tabi ama yılmıyorum. Zaten yemek yemesi de çok kötü 40bin takla atıyorum desem yeridir. Bebek ekmeği alıp ev yemeklerinden de vermeye başladım, onları da almıyor. Ağzını kitliyor. Güldürüp ağzını açmasını sağlıyorum ama artık ağzını açmadan çizgi şeklinde gülümsüyor. Öyle işte uğraşıyorum.canım kolay gelsin yaa inşallah kesilmez sütün.. aklını takma, zaman zaman benim de azalır çok şükür zorunu atlattık.. artık ek gıdaalıyorlar maşallah.. az da olsa yeter ona üzülme sakın tamam mı? eşin hepmi böyle gidiyor yoksa 1 seferlik bişey mi? 6 ayçok bee..allah kavuştursun su gibi geçsin zaman..
Mücadele ediyorum canım, emsin diye aç bıraktığım bile oldu. Daha çok erken 7 aylık bile olmadı. Bırakmasını istemiyorum hiç. Emse sütüm artacak yiyip içmemde bir sıkıntım yok.ay canım,çok zor ama sabret,üzülmemeye çalış çok zor ama,sütün kesilmesin Allah korusun,sütüm azalır diye kesinlikle düşünme kendini adapte et,sütüm çok olacak de hep.
ben de 4 ay büyüğüm eşimdenolsun 2 ay bişi değil ben olsam telefonunu alırdım kadının, e çocuklar birbirlerini görmüş beğenmiş bize de görüşmek düşer derdim.. bilemezsin belkide bebeklik aşkı olur değil mi
Canım desteğin için çok sağol. İnanıyorum düzeleceğine. Bebek bu nihayetinde huyu değişiyor sürekli. Umarım eski haline döner.Canım moralini bozma doktorlar hep söylerler sütün yediğin içtiğin kadar dinlenme ve morallede alakası var.Sütüm iyi bebeğimi emzirmeyi istiyorum de kendi kendine. sütüm azaldı diye moralini bozma bu kısır bi döngü çünkü.Sen üzüldükçe sütün azalır, sütün azaldıkça sen üzülürsün
Bende tahin helvası çok işe yarıyo, bide üstüne bolca su içiyorum, oh yarasın
Ben maskara oluyorum resmen. Yemek yedirikendoktor 4 öğün vereceksin dedi,kilo alımını az bulduğu için,bazen yiyor bazen 1 öğün bile yemediği oluyor,bizde de öyle canım,ben sabah kahvaltuyla öğle çorbasını içsin sevinmem için yetiyo bile
Ayeser eşimin yoğun isteği üzerine bişey sorabilir miyim
Sen bebeğim 9700 gr 72 cm demişssinmaşallah.Sen bebeğini kaç ay emzirdin, ek besin ne verdin, yoksa tamamen Allah vergisi mi yani anne baba etkisi mi?Mesela Utkumuz da uzun bize göre ama anne 1.70 baba 1.89 yani.Benim bebiş 65 cm anne 1.70 baba 1.73
Bu soru sen "bebeğim emmiyor yemiyor" derken uygun olmamış gibi gelebilir ama öyle değil.Bak bebişinin gelişimi güzelSıkma canını
mrb kızlar.çoğunluğunuz bebişlerin iştahsızlığından yada ek gıdayı reddetmesinden şikayetçisiniz.benim hiç öyle bir problemim olmadı.kızım emmeyi çok sevdi doğduğundan itibaren.ek gıdaya geçiştede ne verdiysem yedi.sadece uykusu varken yemek yemeyi reddediyor.gündüz 3 öğün veriyorum tabi aralarda emziriyorum.gündüz 3 kez (sabah,öğleden sonra ve akşam üzeri uyur.toplamda gündüz 3 -4 saat uyur.
ASIL SORUNUM ŞU:kızım gece 2 saatte bir uyanıyor.hatta bazen saat başı.emiyor uyuyor bi saat sonra tekrrar uyanıyor.acıkmadığını düşünerek sallayıp uyutuyorum bi saat sonra tekrar uyanıyor.artık çıldıracam.her gün bunları yaşamaktan çooooooookk sıkıldım.sizce kızım gece doymadığı içinmi bu kadar sık uyanıyorhani gündz yiyor ya mide artık genizişledi de sütüm yetmiyormu gece..ama 2 saatte bir de emiyor ve sabah bezi bolca çiş dolmuş oluyor.pazartesi doktora gidince soracam ama benimle aynı durumda olan varmı merak ettim.
Tatlım çok sağol, çok moral oldu bu bana, tavsiyelerin için ayrıca sağol. humanayı tekrar deneyeceğim, ilk zamanlar çok içtim ben o çaydan da bıkkınlık gelmişti, çok şekerli geliyor bana, neyse uzun bir aradan sonra tekrar başlayayım, oğlum için,ayeser canım sütüm kesildi bitti deme sakın sen bebegini emzirmek istedikçe o süt gelir Allah ın izniyle Allah vergisi. ilk zamanlar da olsa kesilebilir ama vücut iyice alıştı süt üretmeye. benim bi ara bitmişti nerdeyse dr a sordum humana still tee var ya ondan kullan dedi. kullanıyorum zaten dedim ama düzenli kullanacaksın mümkünse saati saatine günde 3 defa kullanacaksın dedi. inan çok faydası oldu. bide çemen ye canım çok güzel süt yapıyor sarımsaklı olunca oğlunun da iştahı açılır aman koktum aman tadı kötü deme ye bak göreceksin. sütün için yediğini bilince kimse de sana kokuyorsun demez herhalde bunu kalabalıktasın diye söyledim canım. bide hurma ve kuru dut bulursan dene canım işe yarıyor
Merhaba canım,
Belki de gece kendini doyuramadan uyuya kalıyordur. Eğer emerken uyuya kalıyorsa hafifçe uyandır ismini seslen biraz daha emmesini sağla, doyurabilsin kendini. Eğer sütünün yetmediğinden eminsen, ya da emin olursan devam sütü ver. YTat kalk yat kalk insanda hal kalmıyor. Kolay gelsin.
kızlar bu arada yarın akşam misafir için tatlı tuzlu önerilerinizi bekliyorum.. hamile bir arkadaşım gelecek. sanırım o da eylül annesi olacak ama 2011
not: şerbetli tatlı sevmiyor.
aynı durumdayız şekerim sabaha kadar 10 dafa uyanıyoruz neredeysekucağıma alınca emmeden uyuyo bazen..iyice emdiği zaman biraz uyuyo ama emerken uyursa zırt pırt uyanıyo yat kalk yat kalk çarşafım yerinde durmuyo....
üzülme canım ya düşündüğün gibi değildir kolay mı okadar bide face koymuş diyosun orası herkese açık biyer...
slm kızlar ben geldim herkes iyidir işallah ne çok yazmışsınız hepsini okuyamadım tabiii ancak girebildim temizlik falan sonrada komşuya gittik bebek bakmaya benim kız büyüdü bebek bakmaya gittik anlıcanızşaka maka büyümüş bizim danalar e küçügünü görüncee
Aynen küçükleri görünce gözüme büyük geliyor benimki de, ama büyükleri görünce de büyükler daha danabu aradaaa 7 aylık olmuşuzzzzzzzzzzz
Tahmin edebiliyorum, zevkine emiyordur . Biraz uyandırmayı dene, üç oldu yazdığım bunucnm o memeyi bırakmak istemiyo zaten.artık ben bıraktırıyorum.belkide hatam bu.doymadan çekiyorum galiba ama ona kalsa 1 saat emecek gecenin körü.:)
ayy burada hep geceleri dolu oluyor.bırakıp gidemiyorumda şimdi.
slm kızlar ben geldim,
zeynepberen geçmiş olsun canım
aaarzu88 diş çıkaracağı için olabilir canım huysuzluk,bi de gece maması verip nedeyebilirsin fark olacakmı diye.
ayeser dereotu çok güzel süt yapıyor,salatada felan kullanıp deneyebilirsin.bir de 4-6 ay arası bebeklerin geçiş dönemiymiş,bazı bebekler anne memsinden sıkılabilirlermiş,öyle olmuş olabilir seninki de,sabret canım,inşallah eskiye dönersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?