2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

korkacak bişey yok canım.bu bebek burdan bi şekilde çıkacak.önemli olan sağlıklı doğması.ve hemen kucağımıza alabilmek.normal doğumda sütün çabuk geliyomuş.sezeryan yapan arkadaşımın bebği 3600 gr doğdu 2 gün aç kaldı süt gelmemiş 2900 gr a düşmüş 2 günde ve beyninde sıvı kaybından dolayı ödem tehlikesi varmış.günlerce yoğun bakımda kaldı mamayla beslemek zorunda kaldılar.iyi örnekleri de var tabii.ama boşver.son ana kadar düşünmeyelim.bak senin dr da karşıymış sezeryana.öyle ise sen kendini hazırla.bi çırpıda doğacaklar merak etme.dediğin gibi hayırlısı tatlım.olumunekankayizsmile

selam kızlar nasılsınız...
cumartesı doktora gittik kızımız iyiymiş.boyu 47cm.

kilosu ise yine bana göre az..1900 müş...dr iyi dedi allahtan.

arkadaslar bir tane yuva arayan kedicigimiz var buraya konua cmak istiyorum hafta soun deneme acabildim ama silinmis yeniden acicam nasil konu acilyior kk kulubunde bileniniz varmi?

mopshy hayirli olsun bebegin buyuyor masallah :) annesi kocamn oldu bebisss :)

sağol canımcım ...evt kocaman oldular gerçekten.maşşallah hepsine...
saadetcim bende epidurale karar verdim artık....doktorum genel anestaziyi hiç tavsiye etmiyor iyice korkuttu beni genel anesteziden...epidural olucam galiba ama nasıl bilmemmeyvahedigeldismileeyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

slm güzel anneler...
dr dan geldik.Kızım maşallah 2 kg olmuş.dr a yine kordonunu sordum.Hocam ben sorun olmaz demiştim dedi tekrar baktı.Ama benim içim hiç rahat değil.Dr umun bu kadar rahat olması çokta hoşuma gitmiyor.Netten araştırdım biraz çünkü...Renkli usgden yine bişey anlayamadık.Aslında kızım çok tatlı durmuştu.Eliyle yüzünü kapatmış birde kordonuda çenesini kapatmıştı.Resmimizi alamadık.Dr ben ne yapayım diyor:roflol: :roflol:
Benim için yüzünde çok ödem var dedi.Kan ve idrar tahlili istedi.Zaten idrar yolu iltahabım var.Yine ilaç verecek ama ben kullanmak istemiyorum.Yarın çıkacak sonuçları.
Birde doğum iznimi yazdırdım.

mopsy maşallah kızınaaaa boyu baya uzun olcak desenee...

allah hakkımızda hayırlısını versinn ben hala doğum hakkında hiçbi karar vermedim gerçi benim eylül sonu sizin daha erken.. dr um kontrol etsin en uygun olanı söyler zaten ona göre bende zaman kısaldıkça bakıcam normale cesaret edebilirmiyim ve müsaitmiyim diyee..şuan düşünüpp kendimi kasmak istemiyorummm yaa...fisfisfis

ipekyolcum gözünaydın canım bizimkide cumartesi günü 1900gr dı.az gibi geldi bana 2 kg bile olmamış nedense:ecrin_bebek:
bizimkininde kordunu omuzudaydı canım.sizinki boynundamı??kimi kordonu tutup emiyormuş...dr öyle hikayeler anlattı bize:)
bizimkide çok zor poz verdi yarım saat uğraştık dürttük tık yok.doktordan çıkıncxa hareketlendi inatçı cadı)hahahah
ama bi poz yakaladık dilini çıkardı bize...dalga geçiyor gibi:)
bizde bizimkinin saçları varmış doktor öyle dedi...keltoş değilmiş yani:)

canim bende epidural olucam benim secimimle degil burda genel kullanmiyorlarmis gaz var sanci geldikce icime cekicem kafa yapiyormus acilma olduktan sonrada epidural bende korkuyorum yani belden falan olunca dusundukce ama gorumcem 6 cocuktada epidural olmus diyorki sinek isirigi gibi sonrasi sanci manci gidiyo sarki soyluyosun zaten ilkinde korkarsin ikinci cocuk olursa epidural lutfen sancim bitsin artik diye yalvarirsin sanci epiduralden daha feci diyor ins oyledir dedim kadina cimiyo uzmani yapiyo zaten dedi son bebeginde iki kere yapilmis zor uyusmus kadin :)

kasma canım kendini..aslında benım doktorda doğumdan pek konuşmuyor ama ben devamlı konuyu açıp duruyorum:)
buarada sezeryanda göbek kalmadan dikme diye bişey varmı dedim .hayır yok öyle bişey dedi...hiç olurmu öyle şey falan dedi.:)sporla toparlancak göbek dedi.
sonra bana hiç korkma en konforlu şekilde geçireceksin doğumunu dedi..dikişlerde uyuturum seni hiç vaktin nasıl geçtiğini anlamazsın falan dedi...
sonra sondayı epiduralden sonra takarız..bide lavmanı sana ben vericem kendin yaparsın dedi:)bende doğumumda kendim yapmıştım daha rahat falan dedi:))

mopshy saclara toka al simdiden :) kiz cocuk buiyutmek daha zevkli olur herhalde yasicaz bakalim yani susuydu tokasiydi elbisesi idi :) kilosuda az degil hic kafana takma haftada 200-250 gr diyorlar haftaya 2 kiloyu geciyor iste dert etme bakalim bende doktora gittigimde ogrenicem kac kilo gelicek benim cadi..

sonda ve lavman her dogumda oluyormu sadece sezeryandami ?
sonra cok aciyormu acaba bende sorsam doktora

saadet banda doktor epidural çok rahat hiç bişey hisset6meyeceksin dedi..hele iğnesinden hiç korkma hiç anlamıcaksın kan aldırırken nekadar acıyorsa okadar bile acımıyor çünkü çok ince iğne dedi.....
genel anestezidede kocaman boru sokuyorlarmış boğazdan...epiduralde bi heycan olursa hemen uyutuyoruz dedi..epiduralden genele geçiş çok rahat oluyormuş.narkoz kadar uyku değilmiş o mesela 5dk uyutup uyanıyormuşsun yine falan.nasıl geçtiğinianlamıyormuşsun

maşallah kızına canım.
bende öğretmenim.2 hafta sonra alıcam raporu.sen ne yazdırdın.doğum öncesi izni mi.çalışamaz raporumu.5 hafta daha çalışabilir yazacak bizimki.oysaa biz tatideyiz.biz yazalım da ssk ayarlar dedi.

aldım zaten)hahahahah)))
ay ne aceleciyim..zaten doktordan çıkınca bebişe alışveriş yaptım .küvet file falan eksikleri tamamladım.tokada aldım:)bayanssulusmile

evet canim ya igne cok inceymis gordum ama korkarsam bayiltiyorlarmi bilmem su dogum klubu gununde iste pratik yaptiracaklar aklima her geleni soriyim yani korkudan acimasa bile ani bir hareket yapma riskim var ates olcerken hemsirenin elini tutan ben ondada belki yerimden falan kalkar oynarim kacmaya falan calisirim korkuyorum ben diye :) ben hatirliyorum 16 yasinda falandim hasta oldum igne verdi doktor baktim geliyo kactim 4.sokakta babam kucakladi geri donduk hastaneye tuvalaet gidicem soz kacmam dedim kitledim kendimi tuvalete bir saat babam bak o kapiyi kirarim o igneyi yersin ustunede dayak yersin diyince cikmistim ustume babam oturdu annem bacaklarima oturdu hemsire oyle vurdu igneyi bana insallah kacmam hastaneden sokakta dogururum :)

saadetcim lavman falan hertürlü doğumda yapılıyormuş...heleki normal doğumda daha riskli yaniıkınırken utanç verici bi durum olmaması için yapılması gerekiyor...
sezeryandada yapılıyormuş...ben kendim yapacakmışım oh içim rahatladı yani...öyle kimseye popomu dönüp açamam yaa baya kötü yani..doktordA KADIN OLDUĞUNDAN anlıyo derdimden oda kendi yapmış:)ben sana vericem dedi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…