2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

O nası oluyo lalalalala diyerek nasıl bebek uyutuluyor anlatırmısın biraz... bizede lazım
Denize nasıl öğretiyosun uyku düzenini anlamadım

Benimki gece 11+12 oldumu başlıyo kıpırdamaya...sabah babayla uyanıyo...ben ne zmn uyuyacam bilemiyorum

dikkat ediyorum 5-6 gündür sanki (yaklaşık)2saat kımıldıyo 1saat uyuyo gibi

sagol canim ama orda hamile degilim ki simdi hamilelik 11 kilo eklen goguslere 1 er kilo gibi dusun sacalrida boyatmadim 6 aydir onalrida ekle yamulduk iyice ya bebekelr gelsede cila bakim kaportayi toplasak sporla kuaforle :) kismet sen almanyadasin daha sanslisin ben burda kuafor bulamaidm ciddens aka degil sac rengimi cikolata karamel istiyorum sacimda siyah vara ma akti yani ben ne sacalr dgeistirdim kimse yok bu saca o renk olmaz demedi burda diyorlar olmazmis acilmazmis ya ben siyahtan kumrala dondum turkiyede niye acilmasin ayrica test yapicakmis 48 saat sonra boyicakmis yokd edim ver boyama bi tonda para degse cimri degilim veririm sorun degil kaynaklarim vardi eskiden sacim uzun ama gur olsun diye taktirmistim burda degistiricem dedim almis siyah saca beyaz boncuk takiyo bitli gibi ne yapiyosun olurmu bu dedim oyle dandik bir kuaforde degil buyuk bir yer elimizde siyah kaynak boncugu yok diyo dahada sinirlendim gitmedim bekliyorum almanya daha iyidir burdan en azindan cok turk var kuafor turk bile bulabilirsin dilinden tarzindan anlar bunalr dlei ediyo beni deli sirf kapaorta icin turkiyeye gidicem bebek gelince yemin ..

banada bir arkadasim okulda hocalarin naisl demisti bende cevap kocalarim gayet iyi demistim dalmisim cocuk sen evlimisin kac kocan varki demisti seninkide ona benzedi :):)

ayy saadet ben gecen yil 9agustos burda ozel bir klinikte hastaneye yattim burnum icin, ic ve dis estetik yaptirdim,burnum egri deildi ama hafif tumseklik vardi gicik olyuordum duz yaptialr ha ictende estetik verip kompile kanal actilar ,omrumda cok ameliyat attlatim tirafik kazasi yuzunden ama bu ameliyatti omrumun sonuna kadar asla unutmuyacam,kompile tamponlar kulak ve cenyi kapsiyor cikartana kadar olumdu,yuzum aynen domuzun yuzu gibiydi ama 15gun kaldim hastanede ayy aklima simdik geldide ayy bitti ama oldum,tavsi ederim guzellik icin ama agrida orda dur derim,bobrekgimden tas dustu dusun o kadar acimadi,ama bitti,esimle tam 13gun gorusmedim,gelsin istemedim hastaneye tlf gorustum,cikacam gun guzel gorsun dedim,:=))opuyorumnanaktan

saadet canim ins,gidersin ama sen basarirsin gercekten azimli guclu bir bayansin,,insallah,
eskiden bende derdim sacim gur uzun olsun ayy biktim, iki gun once kizimin sacini kompile kulagina kadar kestirdim,kalcasindaydi ay hastayim ilgilenemiyorum birde mec attirmistim iki uc tel,sarisin beyaz guzel gidiyordu benim kizima,ama iyi ettim,yok uzun sac biktim artik,yaa

vallami kismet o kadar aciyormu ? yani morluk oluyor biraz sanci oluyor ama turkiyeye bir hafta gelseniz yeter dediler yani bendede sorun yok ama sekli sanki yandan ucu kalkik degil hosuma gitmiyo aslinda bunuda bir arkadasim sokmustu kafama yillardir aklimda en sonunda akrdesim ol ablada sus gozunu seviyim dedi hani agriyi cek birde sonuc kotu olursa diye korkuyorum ins olmaz yani bende tas dusurdum dogum sancisi gibi dediler eger ondan feciyse yandim valla ben hani dogumdan sonra kendime hediye gibi dusundum bunu psikolojim dgeisir kendime gelirim diye ins bu kadar agir gecirmem ya cok uzuldum sana ama okuyorum tum formlari 1 yilda burun seklini tam aliyormus 2 aydada sisi iniy falan diyenler var ins hayirlisi olur bakalim simdi memmunmusun gorunusunden ?almanyadami oldun?

yuse canim ben de ilk ogrendimde sasirdim,
uzandim normal sekilde soluma ama onlar dedi hebamem yani,karniam yorgani 4de katlayip indirdi vede eliyle sag tarafimda oksargibi bastirarak salladi karnimi,deniz oynayincada sol tarafima elliyerek laaaa laaaaaa hmmm laaaaa laalalalalaaaaaaaaaaa demye basladi benide hafif salladi,hemen deniz uyudu,cunki bize ctg bagli oluyor kalbi duz ciziyor ozaman dag gibi deil,oyle yapti,simdik evde kendim uyguluyorum ise yariyor gece donuyor uyumuyorum bazen yapamiyorum ama cogunlukla basari elde ediyorum,gece biz uyuyoruz ya ona besik gibi gelmiyor!!! gunduz yuruyoruz besik gibi sallaniyor uyuyor gecede oynuyor,hebamem oyle dedi,dene bence korkma hafif kendini salla.

canim almanyada en iyi estetikce stgt da fatih dagdelen tr,ist da kilinigi var,ona guveniyorum ama karnin bolgesindeki yaglar icin gidecem goguslerim iicn birde ,
burun ameliyattinda almanyada oldum alman bir doktordu,ameliyatima 3kisi girdi asistan dr,ve profosor,cok memunum suanda,ama 2ay sislik birde yuzun kompile mosmor!!! gunlerce disarida tamponla gezdim,afedersin akiyordu kan yada ilac 6ay burnuma ilaclarin igrenc kokusu geldi,hele ameliyat sonrasi dr,kontrolune gidiyorsun icinde 2ay kalmasi gereken plastikleri cekiyor sonra tuzlu suyle temizliyor oleyim diyorsun tapon hastanede ciktiginda oldum enseme buz onume legen kafami egit gozleirmi bagladilar ve tampoin cekildi kirbirdamadan durmalisin oldum bitti deidm,dr,gittim en son randevuya geldedi oda palastik varmis,oldurdu beni,dusn sene tuzlu suyu genzine cekiyorsun oyyy saadet tavsiye ederim psikolojin icin benden demesi burun estetigi ameliyati zor!!!ama guzel hic belli deil.,1yilda kanl doluyor ya guzellesiyor ilj gunler egri idi haha;=))

selam kızlar nasılsınız. hemen bir bilgisayar ve internet bağlantısı bulur bulmaz buraya girdim. sizleri çok özledim. biz iyiyiz çok şükür. oğlum da çok iyi teyzeleri. sizler nasılsınız..

kafamçokkarıştı kafamçokkarıştı sanırım anladım..ilginçmiş
ağırlık olmuyomu...yorgan örmesi falan -tatlicadiarzu-
hebamem = ebe demekmiş sözlükten baktım bilmiyorumkismile

selam kızlar nasılsınız. hemen bir bilgisayar ve internet bağlantısı bulur bulmaz buraya girdim. sizleri çok özledim. biz iyiyiz çok şükür. oğlum da çok iyi teyzeleri. sizler nasılsınız..
iyi aksamlar canim hosgeldiniz,keremimin annesi denizim sizi gordu cok sveindik nasilsiniz,,cok mutlu oldum gordume seni canim hemsom,,
kafamçokkarıştı kafamçokkarıştı sanırım anladım..ilginçmiş
ağırlık olmuyomu...yorgan örmesi falan -tatlicadiarzu-
hebamem = ebe demekmiş sözlükten baktım bilmiyorumkismile

ah canim bende kafami kaldi özur dilerim,yorgani karninin altindan ucunu bacak arasina koyuyorsun,yani karin altinda kaliyor ustune ortmuyorsun özur acikladim ama unutmusum kafam cok dalgin,,anlayisina siginiyorum,özur dogru ebe demek,aliskanlik iste,ama yorgani bebek egitim haricide agirlik olmasin belinde diye yatarkende kullan ise yariyor yada ince bir yastik,tavsiye ederim bel agirligi cekmiyor ozaman agri belde azaliyor,dengeleniyor iste egitimde onu yapiyorlar,a.s.

kizlar yagmur basladi ohhhhhhh su doldurtmustum balko yikamak icin hazir yaginca caktirmadan dokeyim hahaha:=) benim komsular yikamama izin vermiyorlar bende yagmur yagdimi dokuyorum da dokuyorum,hahaha halbuki ne var suyu dok temizlensin ,,ohhh serinledi ortalik,,

anladım yuse,
hiç sağlık ocağına gitmediğim için sanırım kaçırdım..
neyse sağlık olsun...

Canım,sağlık ocağına sadece bir kere gittim ve oradaki hemşireye tereddütlerim var dedim.
Oda bir ay daha bekle aile hekimliği başlayacak o zaman gelir karar verirsin dedi.
Bir daha da hiç gitmedim dr de bir şey demeyince üstünde durmadım.
Neticede hastanede doğum yapacağız yani koskoca hastanede paslı alet kullanacak değiller ya.
Tabi bu benim fikrim yinede sen doktoruna bi sor istersen,kafan rahat olur.

kızılcık şehir merkezinde yaşamıyormusun?
zaten hepimizin bi aile hekimi var uzun zamandır...

Tabiki kullanılmıyor paslı aletler....steril ortamda!!! doğacak bebeklerimiz ama...nolur nolmaz diye tedbiren aşı vuruyorlar.
gerektiğinde tansiyon...kalp atışı için gidiyosun
bide düzenli kan idrar tahlilini yapıyor s.ocakları

Evet canım şehir merkezinde yaşıyorum.
Aile hekimliği burayada geldi tahminimce ama dediğim gibi gitmedim bir daha.
Aman kalp atışı dinlemek eksik kalsın,çünkü manyak hemşire okadar çok bastırdı ki önce eliyle muayene etti o ayrı bi dert sonra o aletlede bebeğin kalbini arıyorum diye çok bastır yaa.İki gün karnım ağrıdı resmen.Ayrca kan idrar tahlili falanda istemedi benden.
Zaten düzenli dokotor kontrolündeyim ayda bir sağlık ocağına gideceğime doktora gidiyorum.
Tabi yine söylüyorum bu benim tercihim doğrusu budur diyemem.

tatlımm adana pilot bölgelerden biri olduğu için uzun zamandır var aile hekimliği ama diğer iller yeni geçti yani 15.temmuzda ...bende netten bakıyorum ama çıkmıyoo aile hekimiimm yakına öğrenirim sanırım....yani biz yakın olan sağlık oağına gidiyoduk...yeni takibe geçicess..

meraba kızlar topik sankinleşmiş neler oldu bgün giremedim şeker pembe girdimi hiç ?

bugün yerleri siliyim derken ayağım kaydı yere yapıştım.Daha doğrusu bacaklarım ayrıldı popomu da biyerlere çarptım, Gerçi çok şiddetli bi düşme değildi ama belim falan ağrıyo şimdi, annem çok korktu ya panikten evde beni bulamadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…