2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ay bi .çırpıda okudum ve panik oldum resmen benim daha çantam hazır değil,bebişimin odası hazır değil deli gibi adliyede koşturuyorum sanki hiç delikafadulden
bide gittim bugün it gibi çalışabilir raporumu aldımsempatiksalakcinni

hemsirenin bu gun canta icin bana dedigi :

gogus pedi
buyuk ped kanama icin
2 pijama 1 gecelik kanama riskine karsin biri eski olabilir dedi
ic camasiri
sutyen
sabahlik
terlik
cay agaci yagi

bebek icin:
2 battaniye
4 ic zibin
2 kiyafet
pamuk
vaseline
bebek havlusu
bebek bezi
2 sapka 2 eldiven
araba koltugu

bu kadar :) ne nekadar laizm olucak gorucegiz ayrica bebek cantasini ayri yapin pratik olsun dedi..

bu gun hemsire kendiniz icin bir canta bebek icin pratiklik acisindan ayri bir canta yapin ben bir canta yapmistim ayriicam simdi :)

ben kendime ve bebeğe ayrı çanta yaptım, ayrıca şunada dikkat etmek gerekir; bebek doğduğunda giyeceği hastane çıkışını ayrı bir poşete koyup yerleştirin çantaya, doğum olunca eşlerden ve yakınınızdan istiyorlar kıyafetini, bu şekilde daha pratik oluyor

Lilacım,canım bir şey soracağım.
Doğum çantası derdimiz varya bizim :=))
En çok neler lazım oldu ???
Bende sezeryan olacağım çünkü...
Pijamamı gecelik mi giydin hangisi daha rahat oldu ????

canım kesinlikle gecelik derim.
zaten pijama hele sezeryanda dikişin çok acır çok

hasta bezi çok lazım oldu.
ıslak mendil.
kolonya (bebe kolonyası)
bunun dışında pek bişeye ihtiyacım olmadı benim.
ha birde toka alın mutlaka çünkü o saçlar mahvediyor bizi.bunaltıyor...

Çok teşekkür ederim canım en çok merak ettiğim şey buydu.
Çünkü hepimiz bir birimize bu çanta konusunda yardımcı oluyoruz ama bu tecrübeyi yaşamış birinin ağzından duymak çok daha güvenli olur.
Sağol canım.

Son düzenleme:

evet ben de öyle yapıyım poşete koyıym ayrıca kaydirigubbakcemile5

lilacım ağda işini neyaptın pekibilmiyorumkismile

aha kilit soru bilmiyorumkismile
hazırlıksızdım canım ama çokta değil 1 günlü hazırlıksızdım jiletliydim yani yeni çıkmaya başlamıştı.
ama yemin ediyorum o anda onu hiç mi hiç düşünmüyosun...
ben ne utandım ne onu kafama taktım zaten acil giriş yaptık bana bahane bulan olmaz...
ve o halde son güne kadar geldim...
son gün doktorum açtı dikişime baktı o halde eve geldim aynadan baktım evet vardı ama napayım can derdindeydim.
eğer zamanında gelseydi temiz olurdum ama erken doğumdu benimki...

lila hastanede saca basa giyilene bakilmiyor sancidan dimi biz sacimizi basimizi yapar gideriz tacimizi takariz diyoruz hepsi kuruntu o anda eminim acidan goz gormuyor hic bir seyi :)

kizlarben cikiyorum yemek yiyecez:=))

lila canim kendine dikkat et,dinlen sakin uzulme ruzgarimiz iyidir,onlar iyi bakar
bizim yerimizede op,kucakliya bilirsen anali babali buyusun benim duygusan iyi kalbli guzel yurekli arkadasim,,cok mutlu oldum ruzgarimin teyzesi olarak....

ben doğuma giderken çantamı hemşireler açtı bebeğimin hastane çıkışını,battisini aldılar tamam şimdi bakıyorum poposunda bir bez küvozde...
sanırım çıkarken onla verecekler bana.

anladiiiimmmm!! ay bir sorumu cevaplayinca ikincisini sorasim gelyo.. bebek sancisi diye ayri bisey mi var? o nasil bisey? yorulduysan cevaplamaya da bilirsin :kedi:
varmış canım varmış.
ben sancı çekmiyorum nst tavan yapıyo bebek içerde sancılanıyomuş meğer...

lilacım onlar nelerini görüyordur 1 günlük jiletli halin onlara göre çokta iyidir :) ztn dediğin gibi sen erken doğum yaptın o kadarda olacak :)))

lilacım onlar nelerini görüyordur 1 günlük jiletli halin onlara göre çokta iyidir :) ztn dediğin gibi sen erken doğum yaptın o kadarda olacak :)))

demi canım bende öyle düşündüm zaten.
o anda ne saç baş ne güzellik görmüyo gözünüz hiç bişiy.
can derdine düşüyosunuz ter içinde kalıyosunuz.
ve tek bir düşünce bebeğin sağlığı....

beni ilk bebeğin yanına aldılar.
Allahım ayaklarım geri geri gidiyo korkuyorum hemde çok kötü bişiy olmasından.
gittim kapkara bişiy canım benim yaa...
hemen ellerinin parmaklarını saydım ayak parmaklarını saydım.
şükürler ettim Rabbime.
hayırlı evlat olsun dedim...

en zor an o andı kızlar doğum hikaye kalır yanında....

bu topik baştan beri çok şey kattı bana,hatta hamile kalmadan öncede diğer topikler...hergeçen gün farklı şeyler öğreniyorum ve dahada heyecanlanıyorum...bebişler geldikçe hele o heyecan çok daha farklı oluyor...lila ellerini ayaklarını saydım yazınca çok daha tuhaf oldum..daha önce doğum hikayeni bir çırpıda o heyecanla okumuştum ama bu çok başka...

slm lilacığım doğurdunmu ne zaman nasıl oldu çok şaşrdım senin erken doğum riskin varmıydı allha analı balı etsin uzun ömürler versin yavruna geçmişi okuyamadık sancın falnmı oldu suyuınmu geldi ay çokmu soru surdum canm çok geçmiş olsun gözünüz aydın

evet gercekten yaaa. en onemlisi yavrularimizin sagligi!!! ben de diyorum benim acimam, sanci falan ilginc degil, en onemlisi bebgimin sag salim gelmesi.. ama bazilari diyor ki sanci geldiginde bebekten bile nefret ediyorsun, bir an once kurtulsan sundan diyorsun falan... :1shok:
neyse lilacim sen simdi fazla yorulma , bol bol dinlen!! tekrar kutluyorum insallah saglikli ve hayirli evlat olur!! darisi basimizaa

evet madecim işte o an en zor an ! Rabbim korktuğumuz şeylerden korusun bizleri bebeklerimizi...

doğurdum meloşum erken doğdu yazdım hikayemi var geçmişte.
yoktu erken doğum tehlikem benim bi anda oldu.
duramadı oğlum :)

ay yemek yapıcaktım..lila girmiş mi diye bakıyım hemen dedim..1 saattir okuyorum :)
Allah analı babalı büyütsün..bir nefeste okudum..duyunca çoook şok oldum..çok sevindim :)
ve halada şoktayım,şaka gibi... hiç senden beklemiyordum lila :)
hayırlı uğurlu olsun inşallah..şuan senle aynı heyecanı paylaşıyorum..sanki o anları ben yaşadım :)

canm çok duygulandın heycanlandım şaırdım rüzgarımız nasıl iyimi normalmi oldu sezeryanamı aldılar ne diyeceğimi şaşrdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…