2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ysm-ysm canim muhakka birgun kendinde ogrenirsin,:=)) uzulme bacim bende oyle idim
cok utangac cok alingan cekingen birseydim ay bazen dusunyuorum kendime cok guluyorum
simdik mumkunumu var:=)parmagimda oynatirim vallahi:=)
kiz iyimserlik evlilikte bazen yaramiyor bazen ego olacaksin erkekler gibi ki anlasinlar,,

mihri canim nst (ctg) baglarlarsa neguzel iste bebegin kalbini duyarsin masallahh

ay birde aklim datlumm da kaldi,keske okumasaydim arkadaismiza psikolojik destek olmamiz lazim sanalda olsa morale svegiye ihtiyaci var,,
datlummm yalniz deilsin,,,,

bende hiç nst ye zaten ben 20 gündür dr gitmiyorum acaba bu sefer bende girermiyim eyvahedigeldismile
son zamanlar her gidişinde nst giriyorsun diye biliyorum

bana hiç alttan bakmadı

haklısın canım ama bu ara kendimi iyice saldım saç baş darma dağınık havada cok sıcak ya ölüyorum terden ... kadınlığımı kullanmayı bir türlü beceremedim ya yuh bana
benimkide bana moral vermek için çok güzelleştin felan diyor ama benim hiç hoşuma gitmiyor sanki ben aynaya hiç bakmıyorum kendimi çok kötü hissediyorum sempatiksalakcinni bu arada kızımın burnu akıyor hapşuruyor galiba onada bulaştırdı kız kardeşim bna bulaşırsa yanarım eyvahedigeldismile

kismetcim nst dediğiniz karnımıza bantlar yapıştırıp bebeğin kalp grafiğini çektikleri şeyse bana yaptıla geçen ay hastanede yatarken sürekli yapıyorlardı

ben hayatimda bebek almadim kucagima fazla bezlemekten falan bir haberim ogretmeseler yanmistim zaten benim ailemde en son bebek 16 yil once kardesimdi :)

mihri bend ekendimi cok cirkin hissediyorum yanliz degilsin esimin iki hafta sorna babasinin dogum gunu naisl gicdicem insanalr beni gorucek diye kendimi yiyorum bakimsizlastim cirkinlestim diye ama bu gun hamile kadinalara baktim en iyisi biziz yine ya hepsi sacini bile yikamadan yagli sacalrla gelmis sok oldum :)

kizlar bir kahve keyfine girdim:=)kendime kahve mi yaptim vallahi ayaklarimda uzattim keyfime degecek yok:=)azicik keyfinize duskun olun sekerler,,

herşeyi naladımda enson yazdığını nedir neden istediler

mihri canim anladim cok sukur ins yarinda guzel haberler verirsin bize,

ysm-ysm canim gule gule gitt,,,:=))
gorusmek uzere esen kal,,

bozo elleme olmaisnlar aman kafa dinliyoruz:=))
ne kotuyum demi aman yilardir yuzunu goruyorum yeter:=))hahaha

ayy inanmıyorum benim duş almam günde 3 kezi geçiyor yağlanmakmı yosun tutacak saçım

Ysm_ysm canım sen geçenlerde doktora gidecektin,yazmışsındır ama ben kaçrıdım galiba.
Nasıl oldu ne dedi dr ???

canım benım.. sıcaktan olmuş kızarıklıklarım losyon verdi geçti şuan iyiyim alllaha şükür göğüs kenarlarımdaki küçük kabarcıklar içinde antibiyotık verdi oda geçti terlememeye dikkat et dedi ama bu havada mümkün değil :icecream: bebeğim 2600 olmuş 3 hafta sonra her an dogum olabılır demişti kaldı 2 hafta tırsıyorum :) ben kılo almamışım aksine zayıflamışım ama bebiş kılo almış.. 2 hafta sonra tekrar gidicem nst de bakıcaklar bu kadar canım benım cıkmam lazım yarın devam ederiz
öptüm sizleri

herşeyi naladımda enson yazdığını nedir neden istediler

mihri cay agaci yagi natural antiseptic benim yaram ve bebegin gobegi icin kullanicaklar mikrop kapmasini ve yararnin cabuk iyilesmesini sagliyo evde vardi buldum simdi eczanaelrde 4 tl civari zannedersme internettende bak buldum bilgiyi bu iste :)

kullandığımız tüm çay ağacı yağlarını Ciltteki tahriş, kızarıklık, kaşıntı, pul pul dökülme, iltihabı giderir, travma ve yanık durumunda cildi yeniler ve ağrıları yok eder. Saman nezlesi, alerji, ürtiker, herpetik ve irinli sivilceler, akne, ke**** sıyrık, ayak parmakları arasındaki pişik durumlarında etkilidir. Siğil, basur, mantar hastalıklarının tedavisinde yardımcı olur. Haşarat sokmalarından sonra oluşan kaşıntıyı giderir

Çay Ağacı Yağı ile kurumuş, çatlamış ve kaşıntı veren topuklarınızı rahatlatarak, yıpranmış derinin iyileşm
Çay Ağacı Yağı cildinize etkisi uzun süren bir rahatlama ve nem kazandırmaya yardımcı olur. Ayaklardaki su toplamalarını ve nasır oluşumlarını engellemeye yardımcıdıresine yardımcı olur.

Dr. Yüksel Cavlak’tan..
Çay Ağacı Yağı Ve Faydaları TEA TREE OİL

Tea Tree Oil olarak da bilinen bu çay ağacının yağı, Avustralya`da yetişen, 2 metreyi bulan ağacın yapraklarından elde edilir. Yüzyıllarca Avustralya yerlileri bu ağacın yapraklarından elde edilen yağı, esensi çeşitli hastalıklarda kullanmışlar ve hala da kullanmaktadırlar. Bu ağacın çeşitleri vardır, ama yağ daha ziyade Melaleuca alternifolia cinsinden elde edilir. Çay ağacının yapraklarını, çayla karıştırmamalıdır. İngilizce olan “Tea Tree” anlamı, çok eskilere, Kaptan Cook`a dayanır. Gemideki tayfalar, yaprakları kaynatıp, çay yerine kullanmışlardır. Onun içindir ki, adı tea tree olarak kalmıştır.
Melaleuca alternifolia`ın yapılan kimyaal araştırmasında şunlar bulunmutur:
% 31 Terpinen-4-ol
% 3,5 Alphaterpineol
%16,4 P-Zymen
% 1,8: 9,1 Cineol
Destinasyon yoluyla elde edilen bu yağ, antiseptik etkisinden dolayı bir hastalıklarda kullanılır.

Herpes: Virüs tarafından oluşan bu deri rahatsızlığında ki, daha ziyade dudaklarda görülür. Antiseptik etkisi olan bu yağdan, virüsün olduğu yere sürülür. Yalnız burada dikkat edilecek husus, yağı daha başlangıçta sürmektir.
Dermatitis (Deri iltihabı: Alerjik, kaşıntılı deri rahatsızlıklarında da kullanılır. Rahatsız olan bölgeye bu yağdan sürülür.
Çıban: Burada da dikkat edilecek olan, çıban daha olgunlaşmadan, yağın sürülmesidir.
Böcek sokmaları: Bir damla yağ böceğin soktuğu yere dökülür ve burası hafifçe ovulur.
Ayak mantarları: Ayaklar iyice yıkanıp, kurulandıktan sonra, mantara yakalana yere bu yağ sürülür.
Dolama ve tırnak batmaları: Bu gibi rahatsızlıklarda da bu yağ kullanılır. Tırnak batması sonucu tırnağın kenarında iltihap meydana gelir. Tırnak ete battığın için, yürürken, kişiyi ağrıdan dolayı rahatsız eder. Burada ancak yapılacak cerrahi müdahale ile, yani batan tınağı ya tam ya da kısmen çıkarmaktır. Bu yağ kullanılarak, tırnağın çekilmesine mani olunur. Şöyle ki: Ayak ilk önce yıkandıktan sonra güzelce kurulanır. Tırnağın battığı yerin üstüne bir damla bu yağdan dökülür ve kuruması beklenir. Ondan sonra 0,5 cm genişliğindeki plasterin ucu batan yerin yanındaki deriye yapıştırılır ve hafifçe çekilerek, diğer ucu parmağın altından tırnağın sağlam kenarından tırnağın ortasına getirilerek yapıştırılır. Böylece batan yerdeki deri çekilerek tırnağın batmadan ilerlemesine yardımcı olur ve yağın antiseptik tesiri ile de iltihap kurur. Böylece cerrahi müdahaleye de gerek kalmaz.
Ağızdaki iltihaplar: Ağız hijyeninde de kullanılır. Diş eti iltihabında, takma dişin vurması sonucu meydana gelen yaralarda, iyileştirici rol oynar. Birçok diş hekimi, diş çekiminden sonra gelen yarayı bu yağla ıslatılmış tampon kullanırlar. Azıcık bir suyla sulandırılmış birkaç damla yağ ile gargara yapılır. Ve yahut doğrudan doğruya yara yerine bu yağ sürülür.
Siğiller: Ayak parmaklarında meydana gelen bu siğiller de, üstlerine sürülerek, kurutulabilir.

Dr. Yüksel Cavlak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…