evet canım 3 gun konusmadık birbirimizle düşüncesiz insan beni üzüp birde gönlümü almadan arkadaşının sünnet düğününe bursaya gitti hala cok kızgınım cok ama üzülmüyorum kendime yapıyorum cunku bugunde anlamış hatasını heralde ayrılmıyor peşimden ama yüz vermek yok zemuszemus
oooooooooo baya kalabalıkmış burası
ben de yarın dr gidicem bu gece uyuyamam artık
güzel haberlerle dön canım inş...
NORMAL DOGUM : sancilar baslaidktan sonra suyumuz gelmezse bir sisle suyumuzu patlaticakalr bu aci veren bir islem degild edi sanci azaltici olarak GAZ MASKESI agri geldikce icimize cekicegiz icinde oksijen ve morfin var keisnlikle bebege zarari yok hatta oksijenin yariri varmis Gaz emzigi ayni derece ayrica hala agrimiz devam ederse 180 mg cok kuvvetli agizdan alinan bir morfin veriyorlarmis halada agrim var ben bebegi yapamiyorum dersen EPIDURAL giriyor devreye bir akris ince bir igne belinden vuruluyor ama keisnlikle sancisi yok cunku o igneyi olmadan dfiscilerin kullandigi bir uyusturu ile pamukla bolge uyusturuluyor sen daha sonra oturur one hafif eglir pozisyonda keik arasina kemige deil igne uygulaniyor ben cok korktugum icinde soru sordum eger ani atak yaparsam kadin ignenin basinci disinda keisnlikle aci hissetmiceksin onceden uyusturuldugu icin atak yapman imkansiz dedi ayrica epidural gayet uzman kisiler tarafindan yillarca uygulanan bir islem kesinlikle hata yapma riskleri yok sadece olduktan sonra doktor uyaricak yaga kalkmayi denemeyin bacakalriniz tutmicagi icin dusersiniz dedi tabi bu eger gaz maskesi ve morfin ise yaramazsa yapilicak islem %90 jadin epiduralsiz sadece gaz maskesi ile dogum yapiyormus :)
hemsire skin olmazsaniz aciniz dahada artar dedi ozellikle keisnlikle dogum videolari izlemeyin bunalr reyting amacli gercegi yansitmayan videolar kimse basina gelen iyi seyelri anlatmaz herkes kotu seyelri anlatir kulas asmayin bunalara rahat olun sade derin nefesler alin sik sik nefes almayin dedi birde sanci belden baslar yukari cikar asagi inermis :)
bozo canim cok guzel bir alet,iki kemer yada korse giyiyorsun icinde yine makina olyuor ufacik ve yuvarlak,
bri yanda sanci bri yadada bebegin kalb atislari yaziliyor,
sakin korkma ilk oldundan sana oyle gelyior makinaya bakmamaya caliski korkmayasin,girmedne once hemsireye soyle iyice anlatsin heyecanini yen,cunki oda etkiler kalb atislarini,,inanki cok zevkli bir makina,
ysm canim dogru ya gecen konusmusstuk:=)) kaydirigubbakcemile3
ben kesinlikle yaslaniyorum unutkanlik cok oluyor bende bu siralar yaa begnim cok dolu neyse normal,psikriyatristimde normal diyorya neyse;:=))
way enisteye bak sen birde hem kir hem git hemde simdik arayi duzellet burnundan getir bacim,:=)kaydirigubbakcemile3bir kadinin en buyuk silahi kadinligini kullanmak:=))kaydirigubbakcemile3tavsiye ederim hahaahah cok fenayim vallahi oylede ise yariyorki anlatamam resmen aci cekiyorlar hahaahahsuslen puslen bacim ohh sonrada o derdine yansin,,benim en buyuk silahlarimdan birisidir,isede cok yariyor hahahahha ay kusura bakma da erkeklere acimak yok,,,
bende hiç nst ye zaten ben 20 gündür dr gitmiyorum acaba bu sefer bende girermiyim eyvahedigeldismileinşallah canım
hem heycanlı hem stresliyim
yarın ilk kez nst ye giricem stresten sancı çıkıcak diye çok korkuyorum
Evet yaa dün bi sezeryan videosu izledim.
Aman Allahım olmaz böyle bir şey...neyse anlatmayayım şimdi.
Ama normal doğumdan daha zor geldi bana ya okadar olur yani.
aletleride gordum epidural ignesi incecik karis kadar bir igne kadin hemsire uzerinde hemsire belini acti nereye naisl yapilacak tek tek anlatti bebek gelincede saat gibi bir sey takicakalr bebegime eger hastane cikisi yapilmadan bebek hastaneden cikarsa alarm devreye geciyor hastane polisi bebegimi calanalri yakaliyormus bu kadar hepsi onumuzdeki pazartesi yine gidicem bebek bezlemeyi banyoyu falan ogrenicem :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?