2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
çok ii fikir tel. kameraları işe yarasın dimi
ama nebilim bende eşimde çekiniriz gibime geliyor yawww
ayıp olur diye.. acaba dr nasıl karşılar haha
napıyosunuz siz iyimisiniz dermi bize hahaha

şansını dene sen istersen yada sor böyle yapanlar varmış müsade edermisiniz diye sorabilirisn .... diyene bak ben hayatta soramam sanırım

evet canım ii fikir bende bitane bacaklarımız arasına alıyorum
bi tanede sınır gibi hangi tarafıma yatıyorsam o tarafıma koyuyorum ki
gece uyurken yine göbeğimin üstünde uyumayayım diye
adamcığım diyor yawww bune ayran mi içtik niye böyle ayrı düştük
yakında beni atacan yataktan yastıklardan yer kalmayınca haha

selam kızlar ben ancak fırsat buldum girmeye. nasılsınız?

lilacım hayırlı olsun canım, oğlun olacakmış sanırım. sağlıkla gelsin inş.

bu arada listeye şöyle bi baktım da erkeklerin ezici bir egemenliği var şu anda, eylül ayı erkeklerin ayı olacak sanırım :)

bu arada ben henüz özelden yazamıyorum, listeye dahil olamadım o yüzden, ilk fırsatta göndericem şu kotayı geçince :1rolleyes:

canım dayanamıyorum bacaklarım heryerim sırtlarım acayyip kaşınıyor

bende kırlet koyuyorum bazen bacaklarımın arasına ama yassık denemedim

aynen yastığa sarıldığın gibi bana sarılmıyon diyooo :) benimkide zelcan topic linki verecektin cicim

şansını dene sen istersen yada sor böyle yapanlar varmış müsade edermisiniz diye sorabilirisn .... diyene bak ben hayatta soramam sanırım

haha burda aman nolcak sorarım şansımı denerim desemde
oraya varınca zaten bi heycan oluyor bebeği görünce
nebilim iice panik olurum sanki bide utangacız biraz :kedi:
soramayız bile sanırım ben eşime derim sen sor o bana
çıkar geliriz evimize haha

zelcancım bende çok kaşıyordum kaşımıyım bari badem yağı tüylenmeyi artırıyormuş ..

bize der ne görmemiş insanlar var ya der içinden
ama napalım her ay doğum yapmıyoruz
hele ben bu anları 5 sene bekledim ne düşler kurdum hamile kalırsam böyle böyle yapacağım diye ben şansımı deniyeceğim sidide istiyeceğim
nasıl olsa dr mu değiştiriyorum

Annişler biz isim arıyoruz kızıma..2 isim koyacaz.İlk isim için şimdilik şura veya zülal i düşünüyorum.Nasıl.Annemde şura olsun istiyor.Eşimin yanında konuşmuştuk ama henüz onunla bu konularda pek konuşmuyorum.Eşim herşey 7. ayda diyor.Allah korusun herşey olabilir diye.Onu anlıyorum üzülmemi istemiyor

kesnlikle bizde de öğel olur bakışır bakışır geliriz :) eve gelincede ben dicektim sen dicen die demedim falan filan geçer gider :):):):lülülülülülü

Hoşgeldin canım..opuyorumnanaktan

hoş geldinnnnn

Burun Kanama durumunda neler yapmak gerekir?

* Öncelikle oturmak gerekir. Uzanılması durumunda kalp ile burun hemen hemen aynı seviyeye geleceğinden önerilmez
* Burun kökünün yani burun kemerinin üzerinden kuvetlice bastırarak beklemek gerekir. Bu bekleme süresi yaklaşık 10 dakika kadar olmalıdır. Baskı daha erken kaldırılırsa kanın pıhtılaşması için yeterli süre sağlanamadığından kanama durmayabilir.
* Burun köküne buz uygulanması damarların büzüşmesine neden olacağından kanamanın durmasına yardımcı olacaktır
* Kanama devam ederken uzanmanız kanın yutağa doğru akmasına neden olur. Bu kanın yutulması bulantı ve kusmayı tetikleyebilir
* Kanama durduktan sonra yaklaşık 10-12 saat kadar sümkürmemeye dikkat edin

Burun kanaması önlenebilir mi?
Alınacak bazı basit önlemler ile burun kanamalarının önüne geçilebilir. Bunlar

* Çok şiddetli şekilde sümkürmemek
* Hapşırırken ağız ve burnu kapatmayarak basıncın burun delikleri yolu ile atılmasına olanak sağlamak
* Özellikle gece yatarken havanın kurumasını engellemek. Bunun için özellikle kış aylarında ısıtıcıların üzerine geniş bir kapta su koymak ya da soğuk buhar makinesi yardımı ile odanın nemini arttırmak yeterli olacaktır.
* Burun mukozasının kurumasını önlemek için burna tuzlu su ya da deniz suyu sıkmak
* Yeteri kadar sıvı almak ve bol su içmek
* Fazladan C vitamini almak damarların yapısını güçlendirerek kanamaların azalmasına yardımcı olabilir. Bunun için günde fazladan alacağınız 250 mg C vitamini yeterlidir. Doktorunuzla bu konuyu görüşebilirsiniz

VALLA yarın bende deneyeceğim şansımı..vermezse bende değişirim o doktoru...

zelcancım bende çok kaşıyordum kaşımıyım bari badem yağı tüylenmeyi artırıyormuş ..

canım :
kayısı yağı
kakao yağı
badem yağı
bu üçünü yanlış hatırlamıyorsam karıştırıyorlarmış çok ii geliyormuş
ama kaşıntı tv de doktor da geçen söyledi çatlakları oluşturuyormuş bunu getir aklına
bak nasıl bırakıyorsun kaşımayı haha

birde bol bol su iç

birde burun kanamsını durdurmak için dilinzin altına bir kaç kez katlanmış peşete koyun ve dilinizle bastırın 5 dk içinde kanam duruyor burna giden dmaarlar dilin altındaymışş hemşire bi arkadaşım demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…