2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benide çağırdılar sağlık ocağndan 2 hafta sonra gideceğim 2 doz yapacaklarmız

evet ya bana da demişti sağlık ocağı ordan biliyorum
ama ben istemiyorum neden durduk yere olacağım ki??
bu uygulama tek TR de var sanırım
ben hamileyken aşı vurulmaya nedense sıcak bakmıyorum
sorcam dr. a şart mı diye

3 doz hayatı boyunca hiç tetanoz aşısı olmayanlar içinmiş...tetanoz aşısı yaptırmamızın üzerinden 10 yıl geçmişse tek doz yeterliymiş..10 yıl geçmemişse yaptırmaya gerek yokmuş..

ben son 9 yaşında olmuştum :)
16 sene olmuş :)
ama yinede 2 doz dedi hemşire diye hatırlıyorum

ay bende almayam ozaman bu kutu bitsın acaba ne gibi zararı var?benneyaptımki

o bölgenin ph dengesini bozuyormuş, ürüne ph uyumlu denmiş olsa bile..hatta mantara bile yol açabilirmiş..Kullanılacaksa kozmetik olmayan bir ürün olan sebamedi tavsiye ediyorlar..Kozmetikler ürünler zarar veriyormuş..

ben son 9 yaşında olmuştum :)
16 sene olmuş :)
ama yinede 2 doz dedi hemşire diye hatırlıyorum

ben de ilkokulda vurulmuştum yaşımı hatırlamıyorum vurulunca başım dönmüş gözüm kararmış çok rahatsızlanmıştım. hemşire eve gelip 20. haftada sağlık ocağına gelip aşını yaptır dedi kaç doz olacağını söylemedi..

kızlar bendede kaşıntı ve limon sarısı akıntı oldu doktorum mantar olmuşsun ama normal dedi hamilelikta sık rastlanıyor hamileliğin verdiği vajinal ıslaklık neden oluyor dedi fitil ve krem verdi geçti ama 10 gün sonra kaşıntım olmaya başladı tekrar kıremden sürünce geçiyor akıntım kalmadı şükür

biz doktorumla bu aşı mevzusunu konuşmuştuk, aslında olmasa da olur sebebi de artık doğumlar eskisi gibi steril olmayan ortamlarda yapılmıyor, birde bakanlığın bu konuda kesin talimatı var demişti. ama ne olur ne olmaz dönüşü olmayan bişey bu, o yüzden yaptıralım dedi

bebek ölümlerinin büyük çoğunluğu steril olmayan makas, jilet vs.ile kesilen göbek bağları yüzünden oluyormuş..Eğer anne tetanoz aşısı yaptırmışsa bebeğin de bağışıklığı oluyormuş ve bu kötü olay engellenmiş oluyormuş..

canım ya ben de bişey söleyeceğim ilk hamileliğimde drum öermedi yaptırmadım haberim bile yoktu yaptıranlarıda duyunca şey düşünüyordm aca onların bi hastalığmı var diye buna hamile kaldım etrafımdaki insanlar hep soruyolar tetnoz aşısı yaptrdınmı sağlık ocağna gittinmi yok dedeim ve drma sordum gerek yao sağlık ocağna gitme falan dedi ve ben başka dra gittim bu hamilelğimde o drada sordum tetanoz aşısın bana sorarsan gerek yok ben eşim iki dğm yaptı yaptrmdk dedei burda benm komşum var dr jinekolk onada sordum oda gerek yok dedei evde yaplan doğmlarda gerekiyomuş mesla devlet hastanelernde doğm yapanlar yaptrmalıymşlar falan filan dedeler 3 drda tafsiye etmedi neden?:sinifsinif:

anlıyorum canım da, zararının olmayacağı da kesin, faydası olur ama
nebilim zorunluymuş bide bak
yinede dr. konuşurum sanırım bunu
saçma belki ama hiç istemiyorum

kayıt yaptırıyorsun, ara ara kontrole çağıran, usgden bakan sağlık ocakları da var. benim tahlillerime bakmıştı, eğer yaptırmamış olsaydım onlar yapacaktı.6 haftalıkken gitmiştim. boy kilo tansiyon ölçümü yaptılar

valla kafamı karıştırdınızz bilmiyorumkismileyaptırmalımı? yaptırmamalı mı acepppbilmiyorumkismile

cevaplarınız için tşkkürler ben hala bir sağlıkocağına kayıtlı değilimde o yüzden sordum mafoldumben

gözün aydın canım, çok sevindim senin için. Benim 3lü test sonucum 1/414 çıktı doktor normal dedi ama benim canım sıkıldı. 2li sonucum 1/8900 iken 3lü 1/414 gerçi ayrıntılı ultrasona girdim herşey normal çıktı ama ne biliim işte

kızlar ben kalkıyorum sabahtan beri laptop başındayım
size ii muhabbetlerrrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…