2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bende şimdi bizim şirketin muhasebesinde çalışan arkadaşlara sordum. Raporlu olununca maaşı ssk dan almak gerekiyormuş. senin gidip ssk dan alman gerekiyormuş tatlım.

hadi geçmiş olsun
evet dikkat etmelisin
ağır şeyler kaldırma
oturup kalkmana dikkat et
öyle koltuğa filan küt diye oturma
sakin ve temkinli hareket et
merak etme onlara allah emanet

feride çok sevindim canım.. ağır işler yapma dinlen bol bol olur mu

valla inan evde yemek bile yapmıyom koca yok yanımda bi başıma yemek yapasım gelmiyo, zaten akşama kadar işyerindeyim, evde hiç bişi yapmıyorum, ama iş yerinde çok ayakta kalıyorum sanırım buna dikkat etmem lazım...

archimim istirahatli gözüktüğün için
işyeri senin adına ssk ya herhangi bir prim filan ödemiyor
eğer sigortan aldığın maaş üzerinden ödeniyorsa maaşının hepsini ssk ödüyor
yok maaşından daha düşük ödüyorsan işveren maaşının kalan kısmını vermek zorunda
yahut işveren senin maaşının hepsini verir sen sigortadan aldığın parayı onlara verirsin
zaten hamilelik izninde de aynı şekilde olacak

ayrıca senin sigortaya gitmene gerek yok
onlar senin raporlarını ssk ya vermek zorunda
ayrıca raporunun girişini internetten de vermek zorundalar
onlar bu işlemleri doğru ve eksiksiz yaparlarsa
senin istirahat parası ptt ye yatıyor
sen paranı ptt den alıyorsun sigortadan değil

Canım rapor parasını herhangi bir PTT şubesinden alabilirsin ama öncesinde işyerinin internetten SGK nın sitesine senin raporunu giriş yapması gerekiyor. Bir de rapor parası brüt ücret üzerinden verilir yani net ücretinin 3/4 ünü değil brüt ücretinin yaklaşık 3/4 ünü alacaksın.

Bu arada daemon sana da çok üzüldüm canım. Birkaç tavsiyem olacaktı sana ama madem arkadaşın aracılığıyla girdin bir de diğer arkadaşlar biraz bahsetmişler haklarından tercih senin tabi ama unutma sana 1 ay önceden ihbar önelinde bulunmadılarsa maaşının yanında ihbar tazminatı da vermeleri gerekir. ıhbar tazminatın hesabında da 1 aylık brüt ücretinden sadece gelir ve damga vergisi düşecekler. Yani net aldığın ücretten fazla olacak. Kıdemi ise zaten dediğin gibi henüz hak etmiyorsun. Bilmiyorum bu konularda bilgin varmıydı canım ama hani en azından bilgisi olmayanlar varsa haklarını bilsinler onlar da diye yazdım.

tesekkur ederım canım.. bır donem muhasebe elemanı olarak calıstıgımdan haklarımın bır cogunu bılıyorum ama ALLhından bulsun dıyorum onlara. onların uc kurusuna muhtac dgeılım cok sukur evden bı sekılde calısmaya devam ederım. benım asıl derdın ınsanlıklarınuı unutmus olmaları.onuda cıkmadan hatırlatıcam ben onlara

eğer doğruysa süper valla, ssk ya gitmek ölüm gibi geliyo bana
merak ettim bir şirketi arayayım bakalım ne diyecekler

canım madem sen her şeyin farkındasın o zaman kafanı fazla yorma derim ben
boş ver hamileliğinin tadını çıkarmaya bak kendini fazla üzme bu sıralar stresten uzak durmak lazım bu fazla mümkün olmasa da elimizden geleni yapmalıyız
tamam mı şekerimmmmmmmŞeniz

tühh muhasebeci dışarıdaymış yarın arayacağım
neyse kısmet değilmiş

neyse canım sıkma canını, tek dertlerimiz bunlar olsun.
bebekler sağlıklı olsunda gerisi boş

canım sen doktorun sana verdiği raporu
muhasebeciye ilettiysen onlar gerekeni yaparlar zaten

verdim raporları geçen hafta ama zannediyodum ki şirket maaşımı verecek
daha önce böyle sorunla karşılaşmadığım için şaşırdım
neyse hallederiz artık bir şekilde, yardımcı olduğun için sağol vereliniortak

slm kızlaaaarrr benide listeye eklermisiniz yaş 29 sat 19 eylül tahmini doğum tarihim 26 haziran 45 kiloyla gebeliğe başladım (5 kilo aldım bugün itibariyle :)))kalp atımlarını duydum küçüçük kalbi atıyodu

wuuu 5 kilo süpersin :))
hoşgeldiinn delikafadulden

rica ederim canım yardımcı olabildiysem ne mutlu
ben hem iş gereği hem de ilk hamileliğimden talimliyim bu durumlara yerimseniben

Hoş geldin....

5 kilo? Bu ne hız... Gerçi zayıflar daha çok kilo alıyormuş tüm hamilelik boyunca. Maşallahh diyelim. Yine de dikkat et :CüvCüv:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…