2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
günaydın kızlar

bende dün kontroldeydim uğurböceğim 39 mm olmuş haftasınada uygun dedi doktor bir sorun yok çok şükür 3 aralıkda 2 li test için gidicem bende 4 aralıkdada ankaraya gidicem sınavım var inşallah bir sorun olmaz yola çıktığımda 12+3 olmuş olucam. bende 75 kilo olmuşum 72 kilo ile hamile kaldım 3 kilo iyidir dimi kızlar gerçi benimki tedaviyle oldu 3 kiloda tedaviden aldım ben neyse sağlıcakla gelsinlerde kilolar elbet gider bir şekilde

kızlaarrr şu domuz gribinde aşı olayına karar verdiniz mi?ne yapmayı düşünüyosunuz,doktorlarınızın fikri nedir?aralık ayında bize özel civasız aşılar gelecekmiş.benim doktorum tavsiyesi olmam yönünde.çünkü etrafımızda giderek artıyo hastalık diyo.konuşulan yan etkiler hep sanal gerçek değil dedi.ayrıca size yapılcak olanlar zaten civasız olanlar dedi.ama son kararı bize bırakıyolar tabii.kimse tam sorumluluk almıyo üzerine.

Canım ben geçen hafta sonu ankaradaydım yarında izmire gidecem (iyice gezenti oldum) hiç bi sorun olmaz merak etme.

Ayşecim ben aşıyı henüz soramadım doktoruma. 11 aralıkda randevum o gün sormayı düşünüyorum. Gerçi bana geçen hafata gittiğimde çok endişelenmememi bol bol vitaminli şeyler yemem gerektiğini şimdilik yapabileceğim başka bişey olmadığını söylemişti. Hamileler için aşı aralıkda gelicekmiş zaten belki onu önerir.

ben doktırumla konuşmadım bu konuyu ama şahsi fikrim olumsuz
içeriğini ve yan etkisini bilmediğim, doktorların bile aralarında fikir birliği saylayamadığı bir aşıyı hamileyken olmayı düşünmüyorum

günaydın kızlaaarr.aşı konusunu 3 ayrı dr a danıştım üçüde yaptırmam gerektiğini söyledi.gerçi domuz gribi bebeği etkilemiyormuş ama anneyi diğer insanlara oranla 2 kat daha fazla etkiliyormuş ve hastalığa yakalanma riskimiz vücut direnci düşük olduğu için 2 kat daha fazlaymış bunun yanında domuz gribi tedavisindede sorun çıkar tabi gebe oluşumuzdan dolayı.bu aşı canlı aşı diilmiş yani ilerki aylarda yaptırcamız tetenoz aşısı gibi

Benimde şahsi fikrim yaptırmaktan yana.Biz zaten sipekilasyon ülkesiyiz dünya sağlık örgütü bas bas bağırıyo yaptırın diye bizim ülkemizde herkafadan bi ses çıkıyor.

Domuz gribinin anne karnındaki bebeğe hiçbir zararı yokmuş ama sevranın dediği gibi anneyi çok etkiliyo ve ilaç tedaviside anneye uygulanamıyor.Bende hamişler için uygulanacak olan aşı gelince yaptırmayı düşünüyorum tabi o zamana kadar domuz gribi olmazsam :)

benim doktorum ve doktor olan abim ve KBB ci olan yengem de kesinlikle hayır dedi. sadece iyi korun, iyi beslen dedi.

canım domuz gribinin bebeğe zararının olmadığını nerden duydunuz yada okudunuz?eğer bu bilgi doğru ise çok rahatlıcam.çünkü benim asıl korktuğum şey hasta olmaktan çok bebeğin hastalıktan etkilenmesi.ben hasta olur 1 hafta yatarım,razıyım.yeter ki bebeğime zarar gelmesin. :Saruboceq:

evet bebeğe geçmiyormuş.. normal oldugumuz gripler de bebeğe geçmezmiş zaten.. bütün doktorlar söylüyor onu bizim hastanede de..
zaten domuz giribi de öyle abartıldıgı kadar korkulacak birşey değil kızlar.. o kadar çok kişi, çocuklar hatta gebeler dahil domuz gribi olup iyileşiyor ki aklınız almaz.. zaten bu sene olan griplerin hemen hemen hepsi domuz gribi diyor bizim doktorlar.. fakat bagışıklık sistemi güçlü olanlar daha hafif geçiriyorlarmış.

inşallah doğrudur bebeğe geçmediği.allaha emanet ama ben çok korkuyorum ve pimpirikleniyorum.az önce grip olan bi müşteri geldi mesela.yaklaştırmadım uzaktan ödemesini yaptı gitti.sonrada odayı havalandırdım,ellerimi yıkadım. :bbo:

Ayşecim özgenin dediği herşey birebir doğru daha geçen hafta bir arkadaşımın kızı domuzgribi oldu üstelik arkadaşım 6,5 aylık hamile doktorumuzda aynı. Bizim doktor dünyadaki en güvenilir yerin anne karnı olduğunu birkez daha yineledi.Arkadaşımada vitamin ve hafif (gebelere verilen türden) grip ilaçları verdi şimdi iyileşti oda. Zaten bütün doktorlar söylüyor şu andaki griplerin %95 i domuz gribiymiş.

ben de doktoruma sormuştum ve önermemişti aşıyı..normal grip aşısını bile önermem demişti..

slm kızlar, herkes ıyıdır umarım. bende izmirliyim bu bayram oradayım, bir yandan çok sevinçliyiim bir yandan da korkuyorum. çok kalabalık geçıyor bayramları bizim evde. grıpli biri falan gelır dıye aklım çıkıyor. umarım bir terslık olmaz. kışın hamıle olmak zormuş grıplılerden kaçmakla geçıyor ömrum. işyerınde bir muşterı resmen suratıma hapşurdu, ama ALLAHtan birşey olmadı. acayıp sınırlendım adama öyle bır çıkışmısım ki, sonra kendıme geldım. bencil şeyler.

Benimde şahsi fikrim yaptırmaktan yana.Biz zaten sipekilasyon ülkesiyiz dünya sağlık örgütü bas bas bağırıyo yaptırın diye bizim ülkemizde herkafadan bi ses çıkıyor.

Dunya saglik orgutu neden bas bas bagiriyor yaptirin diye bunu biliyor musun peki, cunku asilari yapan iki firma dunya saglik orgutune uye canim. yerimseniben
Domuz gribi ortaya ciktigi anda korkmayin elimizde yeterince asi var diyen sirketler.
Bu seni de biraz dusundurmuyor mu daha yeni ortaya cikmis bir hastaligin herkese yeteri kadar asinin hazir olmasi.

bide birşey sorucam bayramdan sonra ki hafta iş için fransaya gıdıcem, acaba izin falan almak gerkıyor mu uçak için. öfff herşey ters gıdıyor, çok korkuyorum. hem çok yorulcam,hem hastalıktan korkuyorum ama hamıle oldugumu işyerınde söyleyemem hemen şutlarlar benı. kadın olmak daha da zorlaşmaya başladı annelıkle beraber.

rahatladım biraz.sağolun kızlaarr yaaa.

Valla bütün bu söylediklerinin gayet bilincindeyim. Ama sonuç olarak ortada bir mikrop var bide üstüne üstlük bu mikrobun ölümcül etkilerini yok eden bi aşı var. Karar burda kişiye kalıyor

gülkurusu canım e peki ne zaman söyleyeceksin işyerine.. eninde sonunda anlamayacaklar mı :1ninca:

Zaten bütün doktorlar söylüyor şu andaki griplerin %95 i domuz gribiymiş.

Kusura bakma ama ben buna hic inanmam.
Gecen hafta teyzemin kizi hastalandi cigerleri mikrop kapmis,
acile gitmisler adam hemen acele ile bakmis grip misin evet, atesin var mi evet
(olmadigi halde) hemen domuz gribi bolumune gondermis.
Hic alakasi olmadigi halde yani cok bastan savma yapiyorlar canim.

Bence en iyi direnc kendi psikologimiz kendimizi hasta olmayacagimiza
dair inandirir ve buna gercekten inanirsak daha zor grip oluruz.
Psikologi dedigimiz sey okadar guclu ki vucutumuzu bile yonetir canim,
yani korku icinde yasamayalim normal davranalim bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…