- Konu Sahibi daemon
-
- #7.641
günaydın kızlar
bende dün kontroldeydim uğurböceğim 39 mm olmuş haftasınada uygun dedi doktor bir sorun yok çok şükür 3 aralıkda 2 li test için gidicem bende 4 aralıkdada ankaraya gidicem sınavım var inşallah bir sorun olmaz yola çıktığımda 12+3 olmuş olucam. bende 75 kilo olmuşum 72 kilo ile hamile kaldım 3 kilo iyidir dimi kızlar gerçi benimki tedaviyle oldu 3 kiloda tedaviden aldım ben neyse sağlıcakla gelsinlerde kilolar elbet gider bir şekilde
kızlaarrr şu domuz gribinde aşı olayına karar verdiniz mi?ne yapmayı düşünüyosunuz,doktorlarınızın fikri nedir?aralık ayında bize özel civasız aşılar gelecekmiş.benim doktorum tavsiyesi olmam yönünde.çünkü etrafımızda giderek artıyo hastalık diyo.konuşulan yan etkiler hep sanal gerçek değil dedi.ayrıca size yapılcak olanlar zaten civasız olanlar dedi.ama son kararı bize bırakıyolar tabii.kimse tam sorumluluk almıyo üzerine.
Benimde şahsi fikrim yaptırmaktan yana.Biz zaten sipekilasyon ülkesiyiz dünya sağlık örgütü bas bas bağırıyo yaptırın diye bizim ülkemizde herkafadan bi ses çıkıyor.
Domuz gribinin anne karnındaki bebeğe hiçbir zararı yokmuş ama sevranın dediği gibi anneyi çok etkiliyo ve ilaç tedaviside anneye uygulanamıyor.Bende hamişler için uygulanacak olan aşı gelince yaptırmayı düşünüyorum tabi o zamana kadar domuz gribi olmazsam :)
evet bebeğe geçmiyormuş.. normal oldugumuz gripler de bebeğe geçmezmiş zaten.. bütün doktorlar söylüyor onu bizim hastanede de..
zaten domuz giribi de öyle abartıldıgı kadar korkulacak birşey değil kızlar.. o kadar çok kişi, çocuklar hatta gebeler dahil domuz gribi olup iyileşiyor ki aklınız almaz.. zaten bu sene olan griplerin hemen hemen hepsi domuz gribi diyor bizim doktorlar.. fakat bagışıklık sistemi güçlü olanlar daha hafif geçiriyorlarmış.
Benimde şahsi fikrim yaptırmaktan yana.Biz zaten sipekilasyon ülkesiyiz dünya sağlık örgütü bas bas bağırıyo yaptırın diye bizim ülkemizde herkafadan bi ses çıkıyor.
Ayşecim özgenin dediği herşey birebir doğru daha geçen hafta bir arkadaşımın kızı domuzgribi oldu üstelik arkadaşım 6,5 aylık hamile doktorumuzda aynı. Bizim doktor dünyadaki en güvenilir yerin anne karnı olduğunu birkez daha yineledi.Arkadaşımada vitamin ve hafif (gebelere verilen türden) grip ilaçları verdi şimdi iyileşti oda. Zaten bütün doktorlar söylüyor şu andaki griplerin %95 i domuz gribiymiş.
Dunya saglik orgutu neden bas bas bagiriyor yaptirin diye bunu biliyor musun peki, cunku asilari yapan iki firma dunya saglik orgutune uye canim. yerimseniben
Domuz gribi ortaya ciktigi anda korkmayin elimizde yeterince asi var diyen sirketler.
Bu seni de biraz dusundurmuyor mu daha yeni ortaya cikmis bir hastaligin herkese yeteri kadar asinin hazir olmasi.
Zaten bütün doktorlar söylüyor şu andaki griplerin %95 i domuz gribiymiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?