2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

yooooooooooo niye tel yasak olsun kii emme doğum yaparken
Canim burda hastanede yasak malum bebisler var yeni dogum yapmis sesi kisik falan gizlice kullanirim da size haber vermeye calisirimmm
laelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelae
Kis yamultma azini kiss yarin 8 de kalkmam lazim saat 11 oldu burdaa boshayallersmileSen gec geldin ben napiyimmmm alsanaalsanasmile

Sagol canim benimm Allah razi olsun guzel dileklerin icin...
Sizi merakta birakmamak icin en erken zamanda gelmeye calisirim canim.
Öpüyorum iyi gecelerr opuyorumnanaktan

merhaba bacılar
kız esra dün giremedim anlat bacım dr ne dedi
ne zaman geliyor kızımız annenler geldimi

haber vermezsen almanya polisini ararız ya da hastahaneyi basarız valla ne yap et bize haber etlmaz:lmaz:lmaz:lmaz:lmaz: cadı bende cipsimi meyve suyumu aldım geldim bende yatarım o zaman:umursamaz::umursamaz::umursamaz::umursamaz::umursamaz:

Olsun canim yarina konusuruz insallah artik sende mirildamaya baslarsin zaten birazdann uykum geldi diyee kaydirigubbakcemile3
Iyi geceler sedefim dua et emi benim icinn opuyorumnanaktan

Bu son mesajim esram yaziyorum ve cikiyorum zati yoksa soru cevap derken sabahi bulcaz genee :roflol:

Burda mide bosaltmak icin hap falanda veriyolarmis.Neyse yarin herseyi soylerler zaten bende gelince anlatirim artik.

Öpüyorummm herkescikleri iyi gecelerrropuyorumnanaktan

canım allahım hakkında hayırlısını versin bi cuma mübarek günde sen doğurursun inşaallah rabbime emanet ol inan dua ediyom :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

sılam yat uyu kız bende yatıcam şimdi kimse yok galiba iyigeceler canımopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

herkese iyi gecelerr
sabahın köründe uyandığım için sızmak üzereyim:)
opuyorumnanaktan

"BEBEK BAKIM SORUNLARINDA MUCıZE ÇÖZÜMLER"
Tracy Hogg & Melinda Blau

Ağlamak bebeklerin konuştuğu ilk dildir. Eğer ağladıklarında onlara sırtımızı dönersek, "bEnim için değersizsin" demiş gibi oluruz. Ağladığında umursanmayan bebekler, zamanla ağlamaktan vazgeçerler ama aynı zamanda duygusal gelişimleri de sekteye uğrar. Onları güçlü yapmak üzere çockların ağlamasına müdahale edilmediğini de gördüm. (Çocugumun şımarmasını istemiyorum.) Kardeşinin şuan bana ihtiyacı var ama beklemek zorunda ağlasın.. Fakat o bebek işte orada, bekler, beler ve bekler. BıR ÇOCUĞU GÖRMEZLıKTEN GELMENıN TEK BıR HAKLI SEBEBı YOKTUR..

EN Etkili öğrenme tekar yoluyla olur. Bebeklerini besledikten sonra hemen yatırmak yerine (özellikle yeni doğanda) mutlaka bir çeşit aktivite yaptırmaları konusunda uyarıyorum. Çünkü yemek yer yemez yatarlarsa, yemek ile uykuyu özdeştirmeleri kaçınılmaz olurdu..

E.A.S.Y. SıSTEMı = E: Eat (beslenme)
A: Activity (aktivite zamanı)
S: Sleep (uyku)
Y: Your time (sizin zamanınız)

Easy ile idare sizdedir bebeğinizde değil..

onu dikkatle gözlemler verdiği işaretleri anlar ve siz yönlendirirsiniz.

aktivite yeni doğan bebeklerde 10-15 dk veya daha da az olabilir..

Easy gündüz vakti yapılacak bir sistemdir geceleri değil !!!
zamanını size göre ayarlamalısınız..
Yatmadan önce bebeğinize banyo yaptıracak poposuna yeteri kadar kremi sürdüğünüzden emin olun. "Onu hiç bir zaman aktivite yapmak için uyandırmayın. Açlıktan uyanıyorsa besleyin Altını bir tek sadece o anda yaptığını fark ettiyseniz değiiştirin.

Bebeğiniz eğer 3 kg den zayıfsa öncelikle onu iki saatte bir yeme düzenine alıştırın. 30 veya 40 dk emzirin, aktiviteye sadece 5 veya 10 dk ayırın. sonrada 1,5 saat uyutmaya çalışın. Uyandığında kendi kendine şarkılar söyleyip size sevgi gösterileri yapmasını beklemeyin. Çevreden aşırı uyarılmamasını sağlayın..

Bebek ağladığında anne onu kendi kendine oynaması için cesaretlendirmiyor aksine onu hemen kucağına kaldırıp alıyorsa, bu anne hiç bir zaman çocugunun yanından ayrılmamış ve dolayısıyla çocuğunun bağımsızlık yetileri geliştirmesine yardımcı olmamış demektir..

MıDEYı DOLDURMAK!

"Mideyi doldurarak" bebeklerinizin karnını ne kadar doyurursanız, geceleri o kadar daha uzun süreler kesintisiz uyumasını sağlamış olursunuz. Mideyi doldurmak yöntemi bebeğinizin normalden çok yediği iki-üç gün süren hızlı büyüme dönemlerinde başvurulacak iyi bir yöntemdir..

Mide doldurma iki kısımdan oluşur: Ek öğünler (eğer sütünüz yetmiyor ya da kullanmayı tercih ediyorsanız) akşamları iki saat arayla verilir, saat 17-19 ya da 18-20'de, Uyku öğünü saat 22 veya 23 gibi verilir (sizin ve eşinizin ne kadar geç yattığına bağlı olarak)
UYKU ÖĞÜNÜNDE BEBEK TAM ANLAMIYLA UYKUSUNDA BESLENMELı..

onunla konuşmamalı ışığı yakmamalısınız.

Mide doldurma yöntemini hastaneden gelir gelmez uygulamaya başlamanızı öneririm..

Uyku öğününü hiç bir zaman gece saat 23'ten sonra vermeyin. yalnız lütfen bir-iki gece sonra pes etmeyin!!!

Aşağıda sıralanan sorunlar, bebeğin uyku sorununun tamamen veya kısmen hatalardan kaynaklandığına dair işaretler olabilir.[/COLOR]

Bebeğim onu... sallamadan, emzirmeden, göğsüme yatırmadan vs. uyumuyor.. bebeğiniz büyük bir ihtimal emzirmeği veya biberonu uyku ile bağdaştırmıs Easy yöntemini kullanmalı ancak 1 haftada pes etmemelisiniz.

Bebeğim yorgun gözüküyor. tam onu yatağına koymaya çalışırken ağlamaya başlıyor..

Bebeğim her gece aynı saatte uyanıyor..

sabahları 5 te uyanıp güne başlıyor.. (bunun sebei sabahları bebeğiniz uyanır uyanmaz yanına gitmenizdir.. Hemen yanına gitmek yerine onu takip edin kendi kendine uykuya dalmasına izin verin.

Son düzenleme:

selam kızlar ben hala burdayım ama kitaptan önemli gördüğüm bir kısım yerleri yazıyorum sizinle paylaşmak için öpüyorum hepinizi

ne güzel ya, çok heyecanlandım şimdi, gözünüz aydın darısı bizlere sağlıcakla kucaklarız inşallah, bebişler şimdi nasıl?? bizim için süt kokularından kokla :)

günaydın sabah şekerleriopuyorumnanaktan

bugun annemler geliyorrzemuszemus

hala inanamıyorumm, kızıma kavuşmak için son 2 gün hihoyyythihoyyythihoyyyt
heyecandan yerimde duramıyorumm:sm_cool:

esracımm hadi önce annenlere sonra bitanecik kızına kavuşuyosun ne kadar güzelllllll darısı biz bekleyenlere olsunn

bugün sılada gün alıcaktı bakalım ona ne zamana gün verecek dr u

esracımm hadi önce annenlere sonra bitanecik kızına kavuşuyosun ne kadar güzelllllll darısı biz bekleyenlere olsunn

bugün sılada gün alıcaktı bakalım ona ne zamana gün verecek dr u

amiin canım,sağlıkla sıhhatle gelsin sıradaki tüm bebişlerimiz:Saruboceq:

aklım sılada valla,öğlen olsa da alsak güzel haberlerini:Saruboceq:

sen nasılsın bugun,nasıl keyifler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…