allaaah bende bi kendimi kabız sanırdım,meğer herkeste varmış bu sorun.Sevindim tek olmadığıma :)) benimde hamilelik öncesinde bile yıllardır süren kabızlığım var.Haftada en fazla 2 kez çıkardım tuvalete,bazen 5-6 gün hiç yapamazdım. Davul gibi şişer birde o şişkinliği saklamak için korse giyip,göbeği içeri çekip kazık gibi dolaşırdım etrafta.Allahım ne sinir bozucu yaamafoldumben Öyle kayısı üzüm erik hiiiçç fayda etmezdi,tek çözümüm müsil hapıydı,onuda 2 tane birden içerdim düşünün.Kabus gibi.E hamilelikte kestim tabi hapı.Şimdi haftada 2-3 çıkıyorum tuvalete. Ha birde sabah kahve içtiğimde biraz rahatlıyodum.
Doktorum demir hapı daha kötü yapar diye vermedi hap falan bana. Demekki bazı bünyelerde tam tersi etki yapıyo.
Keten tohumunu hiç denemedim,ama mutlaka denicem
sanki bizim elimizde.. hiç anlamıo bu adamlar ha yok posalı ye yok kayısı ye.. ulan yapıoz hepsını işte salak mıyım ben meraklımıyım bı tarafımı yırtmaya alla alla yaaa.. :))
bende mısır da işe yarıo cnm.. salatama bı kutu eklıyorum hem tadını sevıorum hem sokturucu oluyo.. hamıle olmadıgımda da sabah ac karnına yenılen bı cıkolatadan sonra ıcılen 3ü 1 arada ve yanına ıkı sıgara seklınde cok kesın bı yontemım vardı ık ısaat snr dırek tuvaletteydım :))
neler neler yemişimdir bugüne kadar şu tuvalet olayı yüüznden yok zeytin çekirdeği tozu yok sinemeke mi ne öle bişeyde içmiştim aç karnına ılık su...insanın gerçekten bünyesinden oluyo galiba benim yediğimi eşimde yiyor sonuçta adam da bi sorun yok ben kıvranıyorum öyle evde...mısırı bende seviyorum güzel de oluyo salatada gercekten bi de tuvalete çıkarıyosa ohh daha ne isterim...ya bu sigara olayı bugünlerde çok zorluyo beni yani ilk 4 ay sadece eşimden bi kere bi defa çekmiştim ama bu aralar içim gidiyor bi tane yakmak için millet kokusundan tiksinir hamileyken ben taa oturduğum yerden balkonda yanan sigaranın kokusunı alıyorum ve mis gibi geliyo malesef...
neler neler yemişimdir bugüne kadar şu tuvalet olayı yüüznden yok zeytin çekirdeği tozu yok sinemeke mi ne öle bişeyde içmiştim aç karnına ılık su...insanın gerçekten bünyesinden oluyo galiba benim yediğimi eşimde yiyor sonuçta adam da bi sorun yok ben kıvranıyorum öyle evde...mısırı bende seviyorum güzel de oluyo salatada gercekten bi de tuvalete çıkarıyosa ohh daha ne isterim...ya bu sigara olayı bugünlerde çok zorluyo beni yani ilk 4 ay sadece eşimden bi kere bi defa çekmiştim ama bu aralar içim gidiyor bi tane yakmak için millet kokusundan tiksinir hamileyken ben taa oturduğum yerden balkonda yanan sigaranın kokusunı alıyorum ve mis gibi geliyo malesef...
ben ılk 4 ay hıc ıcmedım.. bı nefes bıle almadım.. sonra sımdı canım ısteyınce esım de ıyı modundaysa cekıyorum ıkı nefes, yoksa ızın vermıo mızırdıo :) tatılde de ıkı tane tum ıctım gece cıktıgımızda fln .. doktorum gunde 2-3 tane ıcebılırsın ama bıraksan ıyı olur demıstı.. ben de ılk 3 ay bebegın organları gelısıo fln dıye 4. aya kdr hıc ıcmedım.. oyle ıkı uc desem sonu gelmez ıcerdım cunku.. hıc tıksınmedım. hala da canım ıstıo ıstedıkce ıste yalvar yakar ıkı nefes alıorum.. ama bılıorum kı canın ıstıosa sen de bı ıkı nefes alsan kendını kasmanı fln engeller daha ıyı olur, boyle sureklı canın ıstıodur.. doktorun ne demıstı bu konuda.. sıgara hamılelıgın en zor yanı dıyebılırım ben de.. gunde 1.5 paket ıcıodum hamıle kaldıgımda, az tıryakı degıldım yanı
ben ılk 4 ay hıc ıcmedım.. bı nefes bıle almadım.. sonra sımdı canım ısteyınce esım de ıyı modundaysa cekıyorum ıkı nefes, yoksa ızın vermıo mızırdıo :) tatılde de ıkı tane tum ıctım gece cıktıgımızda fln .. doktorum gunde 2-3 tane ıcebılırsın ama bıraksan ıyı olur demıstı.. ben de ılk 3 ay bebegın organları gelısıo fln dıye 4. aya kdr hıc ıcmedım.. oyle ıkı uc desem sonu gelmez ıcerdım cunku.. hıc tıksınmedım. hala da canım ıstıo ıstedıkce ıste yalvar yakar ıkı nefes alıorum.. ama bılıorum kı canın ıstıosa sen de bı ıkı nefes alsan kendını kasmanı fln engeller daha ıyı olur, boyle sureklı canın ıstıodur.. doktorun ne demıstı bu konuda.. sıgara hamılelıgın en zor yanı dıyebılırım ben de
eşime anlatamıyorum bunu şöyle bi tane yakıp içsem o beni belki doğuma kadar götürecek ama o da bi tane içsen hergün içmeye başlıcaksın diyor bilmiyorum valla içerken yapışıyorum zaten bi defa çekeyim diye yoldaki keşler gibi oldum ..kız valla içime bile çekmiyorum zaten çektiğimdede..doktorum aynı şeyleri söyledi bana da bıraksan iyi olur ama çok zorlanıyorsan günde 2 tane olabilir demişti...
eşime anlatamıyorum bunu şöyle bi tane yakıp içsem o beni belki doğuma kadar götürecek ama o da bi tane içsen hergün içmeye başlıcaksın diyor bilmiyorum valla içerken yapışıyorum zaten bi defa çekeyim diye yoldaki keşler gibi oldum ..kız valla içime bile çekmiyorum zaten çektiğimdede..doktorum aynı şeyleri söyledi bana da bıraksan iyi olur ama çok zorlanıyorsan günde 2 tane olabilir demişti...
:)) yok ya oyle olmuo bırakabılcek kdr ırademız olduguna gore.. bende olmadı şahsen tatılde ıctım ama dönünce içmıom ıste hatta kocam tatılde sen 2 koca sıgara ıctın dıye dondugumuzden berı gıdım koklatmıo :) ama o da doktora gelıo benımle en basında berı butun konusmaların ıcındeydı yanı belkı o etkılı oluodur.. gızlı ıc dıcem ama o da psokolojık baskı olusturur sende sucluluk duyarsın fln kocana karşı.. ne dıyım anacım.. sık dişini diyim bari 3.5 ay kaldı :)
:)) yok ya oyle olmuo bırakabılcek kdr ırademız olduguna gore.. bende olmadı şahsen tatılde ıctım ama dönünce içmıom ıste hatta kocam tatılde sen 2 koca sıgara ıctın dıye dondugumuzden berı gıdım koklatmıo :) ama o da doktora gelıo benımle en basında berı butun konusmaların ıcındeydı yanı belkı o etkılı oluodur.. gızlı ıc dıcem ama o da psokolojık baskı olusturur sende sucluluk duyarsın fln kocana karşı.. ne dıyım anacım.. sık dişini diyim bari 3.5 ay kaldı :)
benim eşimde plesanta previa dan çok etkilendi yani nette baktık ilk çocukta olma olasılığı çok düşükmüş anca daha önce sezeryan kürtaj falan olduysan risk artıyormuş bi de bi kaç yerde sigara kullanımı yazıyordu benimle uyuşan tek şeyde oydu şu an bu rahatsızlığı sigaraya bağlıyo sanıırm...içemem zaten gizli kapıdan girer girmez anlatırım ben tutamam çenemi:)neyse ben yavaştan popomu yerinden oynatıp yemeğe bakim bi koca koca dedik yarım saate gelir ...
benim eşimde plesanta previa dan çok etkilendi yani nette baktık ilk çocukta olma olasılığı çok düşükmüş anca daha önce sezeryan kürtaj falan olduysan risk artıyormuş bi de bi kaç yerde sigara kullanımı yazıyordu benimle uyuşan tek şeyde oydu şu an bu rahatsızlığı sigaraya bağlıyo sanıırm...içemem zaten gizli kapıdan girer girmez anlatırım ben tutamam çenemi:)neyse ben yavaştan popomu yerinden oynatıp yemeğe bakim bi koca koca dedik yarım saate gelir ...
( herseyı bısıye baglamamak gerek bazen sadece kaderdir yani olup bıtenler...
ben yemegımı yıyorum sımdı kocam gec gelcek bu hafta hep, 7 olmadan yıyım dedım ben de.. sıze de afıet olsun kocanla yıcen tabı sen yemegını ohh yarasın..
kizlar ya valla 3 bucuk ay bi gecsinde hayirlisiyla bende istiyorum artik sigara icmeyi. ayy yine sizin herifler izin veriyo cekmenize benim herife desem canim istio bi cekiim die beni 9. kattan asagiya atar galibaa ohaoldumsmile zaten hamileligimin ilk 5 ayi kokusuna bile tahammulum yoktu hemen uskufra ediodum ama simdi esim iciyo balkonda bende kokusunu icime cekiorum ha bide kullugunu acip bi koklayasim geliyo bole yimek istiorum. ne acipim yaww. peki kizlar dogumdan sonra icsek bebege bi zarari dokunurmu ki?? yani emziriyoz ya sutten gecermiki bebege???
canım süte gecıomuş nikotın o nedenle eskı temponda ıcemezsın.. ama ben doktorlar konustum yemekten hemen sonra ve bebegı emzırdıkten hemen sonra ıcersen dedı.. yanı 3 saat sonrakı bı dahakı emzırmeye kdr etkısı cok azalmıs olur artık dedı.. ben de plan yaptım gunde 2 ya da 3 tane ıcebılıoz bu duzende :)
ama dogruduktan snr sutum gelınce bı sagıcam bayag bı ve bıkac gun sıgaraya vurucam kendımı ben sıgaraya doymus olayım bebegıme de bı zararı olmasın işte :)
Bekunis diye bi hap kullanıodum ben, bazen gunde 3 tane ıcsem de ıse yaramazdı cunku bagısıklık kazanmıs oluodu bagırsaklar... sımdı yasak müsil türevi şeyler tabi..
aynı dertlerımız yaaaa.. kocaman gobegım olurdu mıllet sasırırdı noluo ya dıye.. ben kendım dısında demır hapının ters etkı yaptıgını kımseden duymadım cıdden.. herkes kabız olmuş. bı benı söktü.. 2 gunde bır en gec mutlaka gıdıyorum rahat gıdıyorum hem de.. allah tez elden kurtarsın sızı de cok cok cok zorrrreyvahedigeldismile
işte benim ilacımda oydu. 2 tanesi işe yarıyodu bende. Ama bu gittiğimde doktoruma çok zorda kalırsam içeyimmi bekunis diye sordum,iç dedi. Tabi ben yinede cesaretimi toplayıp içemedim o ayrı.Korktum bebişime bişey olur diye. Mecburen çekiyorum artık napiim:1no2: doğum yapınca ilk işim onu içip tuvalette saatler geçirmek olacakkaydirigubbakcemile3
yapma yaww bende senin planini uygulayim o zaman valla cok cnm cekio. bi kere esime dedim cnm istio bi tane cekiim die ama yok onceden istemiyodu zaten adini ansam cok sinirleniodu. simdidebebge zarar olur icme dio bende ole kokusuylan yetiniyom. dogsunda bi saglikla bende senin izinden giderim artik olumunekankayizsmile
propcum ben zaten gunde 4 yada 5 tane iciodum ole cok deil cnm cok SIKILDIGINDA en fazla 7 oluodu. ama dogumdan sonra iki tane ustuste icecem cok basim donmezse tabiiohaoldumsmile
ay sen bırakmasan da olurmuş :)) 4-5 tane nedır... gercı ben de bu vesıleyle bayagg bayag azaltmıs olucam ve heralde 1 pakete bıle cıkmam bundan snr hıc
he valla iste cok az ama esim bana ole ogutler verioki bunlari icince cok kotu seyler olacak sanki. ayy cnm sende ne ole bi paket yaww valla ben ole icsem sonum hastane olur heralde bakalim benim kocisim dogumdan sora ne bahane bulacak icme die :jeyyar:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?