kızlarr sizinde ayaklariniz sisiyo mu.. benimkiler akşama doğru şrek gibi oluyo :)) erken degilmi daha ya.. bu haftalarda şişmesi normal mi sizce..
çalışanlarda daha çok oldu canım çok ayakta duruyosan şişmesi normalmiş...
kızlarr sizinde ayaklariniz sisiyo mu.. benimkiler akşama doğru şrek gibi oluyo :)) erken degilmi daha ya.. bu haftalarda şişmesi normal mi sizce..
yok canım söylemedim, çok yemedim zaten gerçi bundan sonra da yemeyi düşünmüyorum. evet ben de internette okumuştum ondan sonra kestim yemeyi.dr.un biliyor mu ton balığı yediğini? çok sık yemediysen önemli değiğldir ama büyük balıkların civa kurşun kadmiyum gibi ağır metalleri daha fazla biriktirme özelliği var ve plasentedan bebeğe geçiyor aklında bulunsun esracım
ne güsel evdesin duşa girmek gibi bi lüksün var biz napalım pekisempatiksalakcinni
gece 2 de kalktım üşenmedim duş aldım sabah yine aynıklava:
eet canım plesanta eşi dediğim benimde plesanta önde ve dikkat edilmesi gereken bi durum bu..bana bi çok fiziksel aktivite yasak 2,5 ay önce falan kanama geçirdim ben ama şiddetliydi hastanede falan yattım bi kaç gün ve o günden beri çok dikkat ediyorum..mesela cinsel ilişki kesinlikle yasak...2kg dan fazla ağır kaldırmak bi yerlere uzanmak uzun yürüyüş yapmak aklına gelecek bi sürü şey yasak..temizliği dinlene dinlene yapıorum yani bi odayı süpürüp siliyorum diğer odaya geçmeden ayaklarımı 10 dakika yükseğe uzatıp dinleniyorum...çamaşırı falan eşim asıyor ütüde yardım ediyor.....yani dikkat etmen gereken bi durum...benim sonra bi daha olmadı kanamam ama çok dikkat ettim sende dikkat et şurda kaç ayımız kaldı plesanta kanadığı zaman bebek ilk önce etkilenmiyor ancak kanamanın şiddeti artarsa bebek beslenemiyor hem annenin hem bebeğin hayatı tehlikeye giriyor ve erken doğum olmak zorunda kalıyor o yüzden tatlım sende önlemini al strese gir diye ya da korkutmak için anlatmadım ama dikkat et işte sen...
yok canım söylemedim, çok yemedim zaten gerçi bundan sonra da yemeyi düşünmüyorum. evet ben de internette okumuştum ondan sonra kestim yemeyi.
seni çok iyi anlayabiliyorum canım 2,5 ay öncesine kadar ben de çalışıyordum evde olmak gibisi yok gerçekten sen ne zaman ayrılıcaksın izne ? ya da doğumdan sonra çalışmayı düşünüyor musun ? ne yapmayı düşünüyorsun..
canım maalesef oluyor
tuzu ve yağı azalt
biraz faydası oluyor
çalışıyorsan masanın altına kutu falan koy ayaklarını uzatmak için
akşamları eve gidince soğuk suyla yıkayıp kremle ov biraz yükseğe ayaklarını daya
biraz faydasını görürsün
ben sıcaklar başladığından beri bu derdi çekiyorum
Maalesef benimde ayağım şişiyor.. Ayağım diyorum çünkü sadece sol ayağımda şişme oluyor. O da sol bacağımdaki venöz yetersizliğinden kaynaklanıyor sanırım.. Gerçi evde olduğum zamanlarda öyle şişme olmuyor ama işteyken daha öğlen bile olmadan bariz şekilde şişiyor... Ayaklarını mümkün olduğunca yükseğe kaldırmaya çalış ve doktorun bana söylediği akşamları ayaklarını tuzlu suya sok...
benim dün akşamdan beri çok şiş ayaklarım. sabaha iner demiştim ama daha da şişti. ellerim de şişti. sanahtan beri yükseğe uzatyorum ama tam olarak inmedi yaa. tuzlu suyu ben de deniyim bari..
çok saol zeyn cim, dediğm gibi kışa doğru belki isterim krizim tutarsa, valla pasaport sürem bitmiş olmasa gelcem alcam bütün istediklerimi rahatlicam, insanoğlu işte olmayanı istiyo hep, kız bide oranın ostern de yaptığı tavşanlı çikolatalar vardı hani içi boş onlarında çikolatası süperdi...
kız ben sana yollarım burdan gofret ülker çikolatalardan felan nolcek sen ne istiyorsan yaz ben yollim sana ne zaman istersen, istediğin başka bi şi olursa onuda yollarım...
ah ah vatan hasreti bi başka oluyo gurbet ellerde bilirim, anam bi yufka böreğinin özlemini çekerdik yıl boyu, yoktu öle yufka falan arada gelirdi hemen biterdi zaten, vay be ne günlerdi....
bu yaz sıcak oldu çok.. neyseki saatlerce ders anlatmıyoruz artık...
sorma canım. olkulda son 1 ay nasıl geçti bilemezsin. şimdi olsa yapamıyacakmışım. sınıflar nasıl sıcaktı. o yüzden doğum öncesi iznimi tam kullanıcam. sonraya aktarmayı düşünmüyorum. 1. dönem hiç gitmicem yani. yoksa düşer bayılırım sınıfta.
öff bir de izin konusu var di mi..
devlet diyor ki en az 6 ay sadece anne sütü sonra da doğum sonrası 8 hafta yani 2 ay izin. ücretsiz izin alınca kira, mutfak, bebek masrafı nasıl ödenir önemli değil tabi alsanaalsanasmile
öyle valla. süt izni var ama bebekler her gün o saatte mi acıkıyor sanki. annem biz 3 haftalıkken işe başlamış. o zaman daha kötüymüş.
kesinlikle. bir de 1,5 saat süt izni var ama benim oturduğum yerle okul arası 30km. git gel emzir 1,5 satte çok zor
neyse sağlıkları yerinde olsun da buluruz bir çaresini :ecrin_bebek:
ben kaçtım görüşürüz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?