2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Üçüncü trimesterde ikinci trimesterde olduğunuz kadar rahat olamayabilirsiniz. Bacak krampları, basur, varisler, kaşıntılı cilt çatlakları, bel ağrıları, ayağınızda şişmeler, mide yanması, hazımsızlık bu trimesterde nispeten daha sıktır. Bu belirtilerin hemen tümü çeşitli şekillerde tedavi edilebilir.

:)) yemegın butun yagı suyuna gecıomuş :))
aksam ekmek yerıne pılav makarna da yıyebılırsın ama aftada bır dedı..
ben sadece aycıcek yagı kullanıodum tamam dedı yagımı fln kesmedı..
dedım ya metabolızma meselesı benım olcumlerıme gore bunları hergun yıyınce kılo almıcam yanı hergun bı bu kdr kalorı harcıomusum ıste :)

ust sınır 140 tatlım da bazı doktorlar 120 den sonra yuzluk test ıstıolar .. benım 83 cıktı :)

oo süper çıkmış senin =))

böyle bi yazı buldum bende

Bu tarama testinde kişiye önce 50 gr şeker yüklemesi yapılır. Testte, 50 gr glukoz içilmesinden bir saat sonra kan şekeri ölçülür. Sonuç, 140 mg/dl'nin altında ise gebede "Gestasyonel Diyabet" yoktur diyebiliriz. Eğer kan şekeri 140 mg/dl'nin üzerinde ise ikinci bir şeker yüklemesi gereği ortaya çıkar.

100 gr şeker yüklemesi ile yapılan 3 saatlik testte ise kan şekeri değerleri başlangıçta: 95 mg/dl, 60 dakikada; 165 mg/dl, 120 dakikada; 145 mg/dl, 180. dakikada: 125 mg/dl değerlerinin altında olmalıdır. Bu değerlerden ikisi yüksekse kişiye "Gestasyonel Diyabet" tanısı konur.

temam işte 140 :) ay o yuzlukten korkuodum ben en cok sureklı delık desık etcekler dıye megersem bı sefer damar yolu acıolarmıs o kadarmıs :) bugun bıle ıkı kere deldıler :))

Kendime bir doktor bulamadım adamakıllı ya... Kaç tane doktor değişti tam buldum artık bu doktora giderim dedim oda hastaneden ayrılıyomuş... Şimdi o hastaneye gitmeyemi devam edeyim yoksa başka yeremi gideyim bilmiyorum... Doğumu nerede yapacağım hala belli değil zaten doğumun ne zaman olacağıda kafamı karıştırdı. En son gittiğim doktor 5 kasım falan diyordu 2. düzey usg'ye göre 25 ekim bakalım sonumuz ne olacak... Depresyona girdim resmen düşünmekten biran önce doğum öncesi izne ayrılmak istiyorum ama hangi tarihe göre alıcam onuda bilmiyorum...

temam işte 140 :) ay o yuzlukten korkuodum ben en cok sureklı delık desık etcekler dıye megersem bı sefer damar yolu acıolarmıs o kadarmıs :) bugun bıle ıkı kere deldıler :))

bende tırsıyorum 2 gündür çikileta dondurma felan yemiyorum eyvahedigeldismile
şekeri çıkanlara allah kolaylık versin çok zor biliyorum
en yakın arkadaşımda çıkmıştı
mecburi diyet sabah öğle akşam yemek öncesi ve sonrası günde toplam 6 defa parmak ucundan kan alıp bakıyodu falan
iğğğ allaam sen koru :Saruboceq:

gözün aydın prop.benmki 153 çıkmıştı.cumartesi 100 lük yükleme yapılcak.büyük ihtimal oda yüksek çıkıcak öyle hisediyorum.banada diyet yolu gözüktü sanırsam

ayy onunkı ılerıymıs bayag yuksek cıktıydı heralde...

bu arada bu sabah kasılmam oldu :)) yuruyerek gıdıodum hastaneye yolda kaskatı kesıldım durmam gerektı.. olabılıomus boyle kasılmalar 5. aydan snr yalancı kasılma denılıomus.. karnım taşşşş gıbı oldu valla.. ıkı dk fln oyle kaldı sonra duzeldı :) ama ben bı acaba? dedım kendı kendıme.. snr dusundum doguruyosam da hastaneye gıdıom zaten korkcak bısı yok ihihihihikaydirigubbakcemile3

ne bilm gene insan ürkyo işte.iğne bide korkularımdan biri.senin ne kdar düşük çıkmış .bu şeker ne garip bişeydir yaaa.

benım vucudum şekerı yok edıo ben bunu anladım :) genc kızlıgımda da bı oturusta 12 kısılık pastayı yerdım çatalla hem de kesmeye gerek bıle gormezdım oyle yer bıtırırdım.. ustune de cıkolata yerdım aksama :))

ben de ıgneden korkuodum ya ıste sureklı delcekler zannedıodum oyle dıılmıs ıste bı sefercık korkma yanı.. bişi cıkmaz ısalla cıkarsa da yedıgıne ıctıgıne dıkkat eder duzeltırsın bak bende ıckmadı ama dıyet yaptırdım yıne de kendıme :)

bu gebelik şekerinin tatlı şekerli şeyler yemekle alakası yok galiba.eğer varsa bile bilimin buna bi açıklama kazandırması lazım :))))) çünkü ben birinci ayımdan sonra acayyip soğudum tatlıdan.haftada 1 defa dondurma yiyorum hepsi o.çayı bile şekersiz içerim.tatlı yemekle alakası yok herhal.dengesiz beslenmeden felanda olabilr.benden başka iknci yüklemesini yapıcak olan varmı acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…