Kız ne yapayım kendimi düşündüm bir an da ondan öyle dedimkaydirigubbakcemile3
Zaten yarın ben de yaptırıcam şeker yüklemesini,ben de aynı yollardan geçebilirim yüksek çıkarsa şekercimsenağlama
gözünaydın cnm, her şeyin ii geçmesine sevindim...
Herkese tünaydın bu arada...
evet nihayet sevgili diyetisyenimle olan buluşmamız gerçekleşti..
çok tatlı bi bayandı, beni uzun uzun dinledi ve uzun uzun her şeyi detaylı bi şekilde anlattı, anlattığı şeylerde bana mantıklı ve uygulanabilir geldi, sevdim hatunu, hatunu sevdiğim için diyet listemide sevdim herhalde...
günde 6 öğün toplamda yemem gerekiyo, gün içerisinde yemekler ve salatalar dahil 3 yemek kaşığı sıvıyağ yada zeytinyağ kullanabiliyorum,
her çeşit meyve suyu yasak, tatlı ve reçeller yasak, şeker yasak, hamur işi yasak, makarna ve pilav yasak ama bulgur yiyebiliyorum, dondurma yasak...
günde 3 porsiyon meyve artı 3 kere süt ya da yoğurt mecburi
toplamda günde 10 dilim ekmek, ekmekler etimek büyüklüğünde ve kalınlığında olacak ve sadece tam buğday ekmeği, diğer ekmekler yasak..
bi porsiyon et bi dilim ekmek yerine geçiyo, ya da çeyreksimit 1 dilim ekmek yerine geçiyormuş..
eğer öğünlerde çorba tüketmek istersem, 1 kepçe çorba 1 dilim ekmek yerine geçiyormuş yani ekmek sayısını ona göre azaltmam gerekiyormuş..
hafta 2-3 gün haşlanmış yumurta ya da omlet yicekmişim, o zamanda 2 dilim peynir yerine 1 dilim peynir yemem gerekiyormuş..
su ve her türlü yeşillik sınırsız, meyvelerin porsiyonları var onlarıda o porsiyonlara göre tüketcem, karpuz ve kavun serbest ama günde 1 dilim sadece..
her öğün mutlaka 4-6 yemek kaşığı kadar sebze yemeği ve salata olacak ve günde 1 öğün bir avuç büyüklüğünde mutlaka tavuk ya da balık mecburi, kırmızı et hafta bir olacak...
şimdilik aklıma gelenler bunlar kızlar, tartıldım 91.5 kg olmuşum, yani aslında kilo alımı normal ama kilo çok, geçen seferki kontrolümden bu yana 1 kg almışım, bundan sonra en fazla 3-5 kg daha alacaksın dedi, yani toplamda 12-13 kg la doğuma gidersin dedi...
veeeeeee aynı kadın doğumcumun dediği gibi doğumdan sonra hemen endokrine gitmen lazım dedi, ama doğumdan sonra 2 ay diyet felan yokmuş sonra başlicakmışız öle diyo kendisi, bakalım nolecek...
evet kızlar listem gayet ii, ilerde şekerim kontrol altına alınınca zaten tatlıya izin verecekmiş ama şimdilik maalesef tatlı yasak...
eğer şekerim kontrol altına alınamazsa insülin kullanmam gerekirmiş, öle dedi diyetisyen abla..
Nalancım diyetin gayet güzel ben diyetisyene cuma gidicem kan testleri istedi aç karnına yaptırıldığı için yaptıramamıştım neyse. Yasak olan herhangi bir meyve var mı? ve haftada bir sütlü tatlıya izin veriyor mu yoksa tamamen mi yasak. Açıkçası sormak istediğim asla yemememiz gerekenler neler? zahmet olmazsa beni de bilgilendirirmisin?
evet kızlar listem gayet ii, ilerde şekerim kontrol altına alınınca zaten tatlıya izin verecekmiş ama şimdilik maalesef tatlı yasak...
eğer şekerim kontrol altına alınamazsa insülin kullanmam gerekirmiş, öle dedi diyetisyen abla..
İradene hayranım Propalkisalkisalkis Ama sen kilolu değilsin ki,fazla almamışsın,hele o sülün gibi boyunla maşallahın var yani
diyetin hayırlı olsun cnm :) listeni sevmen en önemlisi bence yoksa çekilmez olur.
liste oldukça uzun ben bunları yesem şişerim iyice sanki :)
ya ben de çok kilolu hamile kaldım daha şeker de bakılmadı umarım bişi çıkmaz, kiloyla ne kadar ilgisi var acaba? sen kaçtın ki 90a geldin??
bana doktorum 29. haftada gel hem 7. ayın bitmiş olur dedi sanırım 7. bitti 8 oldun
:uhm: amaaan benimde aklım ermiyor bitürlü bu hesaba ya yumurta adetin ilk günü oluşmaya başlıyor yani adet geçince 4 haftalık oluyor yani 1 aylık eğer öyle hesaplarsam
0-4=1 ay
5-8=2 ay
9-12=3 ay
13=16=4 ay
17-20=5 ay
21-24=6 ay
25-28=7 ay
29-32=8ay
33-36=9 ay
veeeeeeeeeeeeeeee :lepi: =37-40=10 ay kafamçokkarıştı
kızlar gözümüz aydın gebelik artık 10 ay :roflol: :roflol:
günaydın herkeze gerçi öğlen oldu dün kontrolümüz vardı gördük bebişimizi gayet iyiydi sağlıklı bir bebek dedi elleri kolları oynuyordu yüzünü bize göstermedi ama yüzünü göremedik çok tatlıydııı :)
bugünde şeker yüklememizi yaptırdık sonuç iyi çıktı bir problem yokk onuda atlattık şdrar yollarımada baktı o da temiz çıktı allahahıma şükürrr biras enfeksiyon var onun içinde ilaç yazmıyorumm bol su içeceksin dedi öyle iştee
gözünaydın cnm, her şeyin ii geçmesine sevindim...
Herkese tünaydın bu arada...
evet nihayet sevgili diyetisyenimle olan buluşmamız gerçekleşti..
çok tatlı bi bayandı, beni uzun uzun dinledi ve uzun uzun her şeyi detaylı bi şekilde anlattı, anlattığı şeylerde bana mantıklı ve uygulanabilir geldi, sevdim hatunu, hatunu sevdiğim için diyet listemide sevdim herhalde...
günde 6 öğün toplamda yemem gerekiyo, gün içerisinde yemekler ve salatalar dahil 3 yemek kaşığı sıvıyağ yada zeytinyağ kullanabiliyorum,
her çeşit meyve suyu yasak, tatlı ve reçeller yasak, şeker yasak, hamur işi yasak, makarna ve pilav yasak ama bulgur yiyebiliyorum, dondurma yasak...
günde 3 porsiyon meyve artı 3 kere süt ya da yoğurt mecburi
toplamda günde 10 dilim ekmek, ekmekler etimek büyüklüğünde ve kalınlığında olacak ve sadece tam buğday ekmeği, diğer ekmekler yasak..
bi porsiyon et bi dilim ekmek yerine geçiyo, ya da çeyreksimit 1 dilim ekmek yerine geçiyormuş..
eğer öğünlerde çorba tüketmek istersem, 1 kepçe çorba 1 dilim ekmek yerine geçiyormuş yani ekmek sayısını ona göre azaltmam gerekiyormuş..
hafta 2-3 gün haşlanmış yumurta ya da omlet yicekmişim, o zamanda 2 dilim peynir yerine 1 dilim peynir yemem gerekiyormuş..
su ve her türlü yeşillik sınırsız, meyvelerin porsiyonları var onlarıda o porsiyonlara göre tüketcem, karpuz ve kavun serbest ama günde 1 dilim sadece..
her öğün mutlaka 4-6 yemek kaşığı kadar sebze yemeği ve salata olacak ve günde 1 öğün bir avuç büyüklüğünde mutlaka tavuk ya da balık mecburi, kırmızı et hafta bir olacak...
şimdilik aklıma gelenler bunlar kızlar, tartıldım 91.5 kg olmuşum, yani aslında kilo alımı normal ama kilo çok, geçen seferki kontrolümden bu yana 1 kg almışım, bundan sonra en fazla 3-5 kg daha alacaksın dedi, yani toplamda 12-13 kg la doğuma gidersin dedi...
veeeeeee aynı kadın doğumcumun dediği gibi doğumdan sonra hemen endokrine gitmen lazım dedi, ama doğumdan sonra 2 ay diyet felan yokmuş sonra başlicakmışız öle diyo kendisi, bakalım nolecek...
http://www.kadinlarkulubu.com/kasim-anneleri/355064-2010-kasim-anneleri-gobek-sov-basliyor-54.html
göbegımı ekledım gobegımı ekledım gobegıme bakın bakın bakınnnnn..delikafadulden
bugüne kadar yeterince tatlı yedik zaten nalancım bi süre yemesekde olur bende haftada bir dondurma yiyorum sadece 6 ay boyunca dana gibi çikolata pasta ne varsa yedim neye faydası var sanki direk kilo olarak geri dönüyor..ya gebelikte ortaya çıkan şeker genelde gebelikten sonra geçiyomuş tatlım belki ilerde yaşlanınca yeniden çıkma ihtimali varmış şimdi sen 3 ay dikkat et zaten sonra geçecek o büyük bi olasılıkla...
canım fazla aldım 9 kılo aldım.. 8.5 yanı.. boyum uzun eyvallah da 9 kılo yukledım yanı bu zavallı vucuda :)) saol yıne de hepımıze maşallahh
ya onlarda lazım arada tabi, sonuçta tatlılarda hayatımızın bi parçası, benim sorunum tatlı yemekten değil bugün onu fark ettim, mesela ben hiç abur cubur yemem, normal öğünüm neyse onu yerim ama hep beyaz ekmek yerim, her yemeğin yanında ekmek yerim yoksa doymam, bi de öğünleri sağlam yerim, hani yarı aç kalkın derler ya ben hep fazladan doymuş şekilde kalkarım sofradan, bi de yemeklerde bol salça ve yağ kullanırım ondan dolayı alıyorum zaten, şimdi onları ayarlamayı öğrencem inşallah...
Ah ben hiç yazmiyim 15 kilo aldım,nereler gideyimklava:
senın ıcınde ıkı tane bebek var dayak ısteme bakayım..
ben ilk hamile olduğumu öğrendiğim gün 78 kg dım, 2 hafta sonra dr.a gittiğimde 83.5 olmuştum, tsh diye bi hormonum yüksek çıktı meğer ondan dolayı hızlı kilo alıyormuşum, dr.um hemen hap yazdı ve kilo alımı hemen durdu, şimdi kilo alımım normal ama kilom fazla tabi...hapı doğurana kadar kullancan ve doğurduktan sonra endokrinolojiye gitcem, troidlerime felan baktırıp her türlü testi yaptırcam...
benim bildiğim kadarıyla, annenin kilosu fazlaysa ya da bebeğin kilosu fazlaysa şeker çıkma olasılığı yüksek ama ille çıkacak diye bi şi yok tabi...
evet canım aynen oyle.. bı de meyveyı sınırsız yıyoruz sankı şekerı yokmus gıbı, hepsı bırarada olunca şişioruz halıyle
doğumdan sonra normale döner inşallah da birşeye gerek kalmaz. benim tsh normaldi en son. kilo da almadım daha ama birden alırım diye korkuyorum. haftaya yapılacak benim şeker. inş çıkmaz diyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?