2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
günaydın herkese
eşimi işe yolladm geldim, bugün serin gibi dışarsı bakalım inşallah böyle kalır hava..

Günaydın Herkese,

Asocum bebişin odasını çok beğendim bende beyaz veya krem alacağımopuyorumnanaktan
Pembe, lila v.s renkli mobilyalardan nefret ediyorum böğğğğ.kafamçokkarıştı

Aksesuarlar ile muhteşem olacak prensesin odası:asigim:

çok teşekkür ederim canım benim.Aynı fikirdeyim seninle ben de sevmiyorum pembeli morlu vs fln filan. Hem oda renkli hem içi renkli aksesuarlar resmen çingene çadırına dönüyor.Ben özellikle sade seçtim.Birkaç ufak detayla çok şıklaştırcam odasını o da yeter de artar da:)

27.Hafta
Bebek
İkinci trimesterin bu son haftası itibariyle bebeğiniz doğduktan sonra görüneceği biçimi aldı, tek farkı daha ufak ve daha zayıf olması. Ancak, akciğerler, karaciğer ve bağışıklık sistemi henüz tam olarak olgunlaşmadı. Yine de bebeğiniz bu hafta doğması halinde %85 oranında yaşama şansına sahip.

Akciğerler, karaciğer ve bağışıklık sisteminin yanında, beyin de hızlı gelişimine devam ediyor.

Bebeğinizin işitmesi gelişmeye devam ettiğinden sizin ve eşinizin seslerini tanımaya başlayabilir. Ancak kulakları, cildi amniyon sıvısından koruyan koyu kıvamlı kremsi bir tabaka olan vernix ile kaplı olduğundan sesler olduğundan daha tok, derinden ve kalın gelebilir.

Anne
Bu hafta nefes darlığı ve uyumada sorunlar yaşıyor olabilirsiniz. Bunun nedeni bebeğin göğüs kafesinize yakın olması nedeniyle akciğerlerin yeterince genişleyememesidir. Ancak bu endişelenmenizi gerektiren bir durum değildir. Bebek yeterince oksijen alır ve sizi bu kadar rahatsız eden hamilelik hormonları sayesinde dolaşım sistemi de gayet verimli bir şekilde işlemektedir.

Uyurken biraz da olsa rahatlamak amacıyla yastıklardan destek alabilirsiniz. Ayrıca uyku öncesinde yarım saatlik bir yürüyüş de rahatlamanıza yardımcı olabilir.

Hamilelik sırasında vücudunuz bebeği besler ve korur, ancak doğumdan sonra bebek bakımı sonradan öğrenilen bir beceridir. Doğum, ağrı kesici yöntem seçenekleri, doğumdan sonra sizi bekleyenler, yeni doğan bebeklerde sık görülen sorunlar, bebeğin güvenliği, emzirme ve mama ile besleme ve bebeğe yaşam desteği verme (CPR) gibi konularda bilgi sahibi olmak amacıyla bir hamilelik kursuna katılabilirsiniz. Bu tür kurslar hastaneler tarafından ücretsiz olarak da düzenlenebilmektedir. Kurs olanaklarını araştırmanız da büyük fayda var. Doğum ve bebekler konusunda bilgi sahibi olmak kendinizi daha güvenli hissetmenizi sağlayacaktır.

Baba
Saat gecenin ikisi, rüyanızda Formula 1 yarışında rekor zamanla birinci geldiğinizi görüyorsunuz. Birden sizi omuzlarınızdan silken hamile bir kadın tarafından uyandırılıyorsunuz. Biraz kendinize geliyorsunuz ve yatakta oturuyor ve endişeyle "zamanın gelip gelmediğini" soruyorsunuz. "Hayır tabii ki daha zamanım gelmedi. Ama hemen McDonalds patates kızartması yemeliyim, yoksa öleceğim, çabukkkk!" Ohhhh, doğum değilmiş... Aşermiş! Annenin canı garip şeyler çekiyor ve siz uyumak istiyorsunuz. Anne ısrar ediyor ve artık kesinlikle uyuyamayacağınızı biliyorsunuz.

Çok tanıdık mı geldi? Bunu gecenin bir yarısında bebek tarafından uyandırılmalara hazırlık olarak düşünün, üstelik bebek için McDonalds'a gitmeniz de gerekmeyecek! Anneye atıştırabileceği sağlıklı yiyecek seçenekleri önerin, ama bu noktada önerilerinizin çok da işe yaramayacağını bilin.

Hiçbir önerinizi kabul etmezse, arabanın anahtarlarını aramaya başlayabilirsiniz!

günlüğünü de ekleyelim o zaman bu bilgiler sonrasında di mi asocum :) çok seviyoruz çünkü bu günlüğü biz :)

26 hafta yaşındayım; artık 750 gramım cildimin altında yağ birikiyormuş. Kollarımı ve bacaklarımı çok hareket ettirdiğim için anneciğim çok kızgındı, annesiyle konuşurken bağırıyordu, çok korktum neden bu kadar sinirleniyor ki. Babacığımın dediğine göre bunların sebebi ani kasılma ve gevşemeler hissetmesi imiş. Bunlara Braxton-Hicks kasılmaları deniyormuş. Kasılmalar ağrılı olunca anneciğim benim sürpriz yapıp erken geleceğimi düşünüyor, ama ben ona kızdım erken gelmeyeceğim. Bazen de anneciğimin adet sancısına benzer kramp tarzı ağrıları, bel ağrıları, akıntıları, barsak krampları oluyor, herkes yine benden şüpheleniyor, dedim ya ben erken gel-me-ye-ce-ğim. Akciğerlerimdeki hava keseciklerim bile oluşumunu tamamlamadan, beynimdeki görme ve işitme dalgaları tam anlamıyla faal olmadan nasıl gelirim.

27 hafta
yaşındayım; kalbim çok hızlı atıyor. ( 120-160/dak.), aydınlıkken anneciğimle yürüyoruz, karanlıkta yürüdüğümüz zamanlar babacığım da bizimle oluyor, annem çok su içiyor, onun yüzünden çok kilo alıyorum buraya sığmıyorum. Ben de annemin karnında yukarı doğru tırmanıyorum sürekli, bu nedenle derin nefes alırken zorlanıyormuş, ama bu beni etkilemiyor, hamile olunca bazı hormonlar onun daha sık nefes alıp vermesini sağlıyormuş, böylece bende bol oksijen kullanabiliyorum. Sürekli kilomu konuşuyorlar 950 gr. olmuşum, babacığım gibi çok oburmuşum, çok kilo almışım, demek ki ben ona benziyorum, onu daha çok merak etmeye başladım.

28 haft
a yaşındayım ama cildim hala buruşuk ve pembe,yoksa şu vücudumdaki doğal krem işe yaramıyor mu? Bu yüzden karmakarışık düşüncelerim var, sıkıldıkça dönüyorum, annemi tekmeliyorum. Bugün küçük ressamlar geldi saçlarımı uzattılar, kaşlarımı, kirpiklerimi çizmeyi bitirdiler. Annem ile babam bir kitaptan boyumun 37 cm ve kilomun 1 kg. olduğunu söylediler bana. Onları duyduğumu öğrendiklerinden beri benimle konuşuyorlar.

29 hafta yaşındayım 1,3 kg. olduğum için anneciğim ayakta çok duramıyor, çabuk yoruluyor ve tansiyon denen bir şey yine düşürüyor bu nedenle hep dinleniyoruz. Babama dedi ki “ kendimi sonsuza kadar hamile kalacakmış gibi hissediyorum, karnım kaşınıyor, nefes alamayacak kadar şişmanladım, midem yanıyor, bacaklarıma kramp giriyor, her yerim ağrıyor”. Babam onu teselli etti, bunların hepsi geçecek dedi. Sonra yürüyüşe çıktık, çünkü doktor yürümenin annem için en iyi egzersiz olduğunu söyledi. Bir de ona böyle şikayet etmemesini benim her şeyi duyduğumu, küsebileceğimi söyledi, evet ben her şeyi duydum, artık koku da alabiliyorum, görebiliyorum, tat alabiliyorum ve bir de seni üzdüğüm için üzülüyorum anneciğim.

aso oda seçimin süper.. özellikle beyaz olması çok güzel. güle güle kullanın minik kızınla. huzurla sağlıkla yatsın büyüsün o odada inşallahh..

Eveeeeeet aynen öyle şekercim:)))))çok zevklki o günlük:)

aso oda seçimin süper.. özellikle beyaz olması çok güzel. güle güle kullanın minik kızınla. huzurla sağlıkla yatsın büyüsün o odada inşallahh..
Çok teşekkür ederiz canım benim.Nasıl kokuyor mobilyaları bir bilsen tüm evi sardı nerdeyse kokusu.Arada estiğinde salona kadar geliyor kokusu içleri silindi tüm çekmeceleri kapakları açık havalanıyor.Bir an önce çıksa kokusu da odasını yerleştirmeye başlasam:)

Herkese Günaydın

Asocugum odaya bayıldım renk seçimin süper inşallah odayı güzel sağlıklı gunlerde kullanır bebişin canım

Bu arada arkadaslar ben 2010 bebeklerının guzel odaları dıye topık acmıstım odası hazır olan arkadaslar oraya resımlerını eklesınler lutfen burası çok hızlı ılerlıyor arada resımler kayboluyor dımı propcugum sende eklersen sevınırım herkese fıkır olur demi

kız kimse yok ki topicte olanlarda geçmişi okuyo, bir sürü topic dolaştım bir sürü konu okudum baktım gelen giden yok bende kaçtım, valla gözlerim seni aradı dün akşam ne yalan sölim...olumunekankayizsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…