2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
1 saattir internet yok ya zaten sabahtan beri bi gelip bi gidiyor, sinir oldum

ben kaçtım kızlar oğlum uyandı.öpüyorum sizleri

Helinciğim öncelikle başın sağolsun canım Allah rahmet eylesin
Ayrıca bebişinde bayağı büyümüş maşallah gözün aydın

neden kız ben yapıyorum etsiz sade bi şekilde, bazen kıymalı bazen etli her şekilde yapıyorum yani...

Nalan ne pastırması yaz günü amanınnnnnn.. ıyyyy...
Bizde etsiz kurufasulye yapmazlar canım. yapılsa da zaten erkekler yemez o yuzden hıc kımse etsız yapmaz :)

Kıymalı hıc denemedım ben tadına da bakmadım ama o da etlı kdr lezzetlı oluodur heralde bilemedım.. Ben haftasonu et alıp etlı yapacam artık damak tadımızıa uygun :) yanına da turşu ayran ohhhh.. pilavsız olcak ama napalım idare etcez :)

neden kız ben yapıyorum etsiz sade bi şekilde, bazen kıymalı bazen etli her şekilde yapıyorum yani...

bende bu öğlen yedim kuru.8 y.kaşği susuz we etsiz.
bööğğğğğ..çok fenaydi.

ama normalden çok daha fazla ekmek yiyorum..allak bullak oldum..
yıllardır bu kadar çok ekmek yememiştim.

niye kız bende kilolu hamile kaldım nolmuş yani, diyet yapıp tekrar ideal kiloma incem doğumdan sonra, biraz azimle başarırız sen merak etme, fıstık gibi oluruz bak gör, hemen moralini bozma...

ayrıca benim dr.umda bi şi demedi, kız nedesinler zaten, bi şi deseler rencide oluruz diye demiyorlar, yoksa bizden korktuklarından değil, neyse halletcez bu kilo sorununu...[/QUOTE]

Kilo sorununu hallederizde bu gidişle ben doğuma üç rakamlı kiloyla giricem gibi görünüyor... Aman bebişlerimiz sağlıklı olsunda herşeye değer eninde sonunda gider o kilolar... Sen kaç kiloyla hamiş kalmıştın?

offf akşama ne yemek yapsam diye düşüne düşüne bi hal oldumm yaaa
bulgur pilavı yapayım dıyorum yanınada bişiy ama nee canım bişey istemıyoorr.

pöfffff sıcakta kuru fasülyemi yenir yafff

Kilo sorununu hallederizde bu gidişle ben doğuma üç rakamlı kiloyla giricem gibi görünüyor... Aman bebişlerimiz sağlıklı olsunda herşeye değer eninde sonunda gider o kilolar... Sen kaç kiloyla hamiş kalmıştın?[/QUOTE]

diyetisyene gidiomusun?
gitmiosan üç rakamlilara çikmadan git derim.en azindan max 2-3 kilo daha alirsin doğuma kadar

offf akşama ne yemek yapsam diye düşüne düşüne bi hal oldumm yaaa
bulgur pilavı yapayım dıyorum yanınada bişiy ama nee canım bişey istemıyoorr.

pöfffff sıcakta kuru fasülyemi yenir yafff

bu yemek derdi bitirdi bizi hele ki şimdi kocam da oruç ne pişireceğimi şaşırdım adam yemiyor herşeyi ...

valla benım canım ıstedı yemezsem bebegımde kurufasulye şeklinde dopğum lekeleri çıkar yarencim yemem lazım o yüzden :roflol::roflol::roflol:

bu yemek derdi bitirdi bizi hele ki şimdi kocam da oruç ne pişireceğimi şaşırdım adam yemiyor herşeyi ...

ay evet ya hergün hergün . ramazanda daha bi özeniyor insan.
benım eşimde herşeyi yemıyor. hergün ayrı yemek düşün dur işin yoksa kafamçokkarıştı
hergün iftara birisine gitsek ne güssel olurr kaydirigubbakcemile3

valla benım canım ıstedı yemezsem bebegımde kurufasulye şeklinde dopğum lekeleri çıkar yarencim yemem lazım o yüzden :roflol::roflol::roflol:

:roflol::roflol: Allah seni emiii kaydirigubbakcemile3
ye ozaman yee yarasın bebeğine aman çıkmasın leke falan .
dün kardeşim pazarda ağzıma üzüm verdi biyerini kaşıma diyesiye ben dudağımı kaşıdım . ama kimse görmeden yemedımkı gördüler yani.
kimse görmeden yiyince izi kalıyormuş galıba..

sahur ve iftarda millet ne yapıyor ona bakıyorum bi topikde anam millet üşenmiyorda çeşit çeşit yapıyor. benm hıc bişi yapasım yok.
geçen sene bende öyleydım çeşit çeşit yapardım oruçlu olunca canım çok şey ıstıyordu . üşenmeden yapardım . bu sene çok tembelim çookk

benim babamda öleydi canım hiç bi yemeği etsiz kıymasız yemezdi, her hafta sonu et ziyafeti olurdu bizde, pirzolalar köfteler biftekler, hatta gecenin ikisinde patates kızarttırıp yerdi, makarna ve pilavın yanında bile ekmek yerdi, öle kompostosuz yoğurtsuz cacıksız pilav makarnada yemezdi, yemeklerde hep bol yağlı bol salçalı olacak yoksa sinirlenirdi bu ne böle diye, sonra bi kalp spazmı geçirdi ve her şeye veda etti, dr. yasakladı babamın yemeklerinde et kullanımını, yağı, hazır çorbaları ve daha bir sürü şey, eh bizde zamanla ona ayak uydurduk ve etsiz kıymasız yemeğe başladık valla napalım...

yani ordan kalma bi alışkanlık oldu etsiz yemek pişirmek...

bende bu öğlen yedim kuru.8 y.kaşği susuz we etsiz.
bööğğğğğ..çok fenaydi.

ama normalden çok daha fazla ekmek yiyorum..allak bullak oldum..
yıllardır bu kadar çok ekmek yememiştim.

bende normalde bu kadar ekmek ve meyve yemem valla...

ilk hamile olduğumu öğrendiğimde 78 kg dım 2 hafta sonra dr.a gittiğimde 83.5 kg dım, meğer TSH hormonum yükselmiş ondan hızlı kilo almaya başlamışım, hap verdi hala kullanıyorum bölelikle kilomu kontrol altına aldık, şu an 91.5 kg oldum, sen kaç kiloyla hamile kaldın...

ya evet keşke hergün biri çağırsa hem çok s evap di mi daha çok sevaba girerler valla üşengeç bi hamile olarak çooookk dua ederim iftara çağıran olursa:))

kızlar bebek odalarına bakıodum gülben ergenin doğum hikayesi çıktı :) çok güzel yazmış ama çok duygulandım valla..

17 Ocak gecesi yatağıma uzandığımda elim karnımda her zaman olduğu gibi dualarımı ederken içim o kadar huzurluyudu ki, gözlerimi kapatıp yüreğimle evladımla konuşuyorduk. Tarifi olmayan sevgi ötesi bir duyguyla tek bildiğim içimde taşıdığım canımın nefesimle nefes aldığıydı. Gün sayıyordum ve doktorum 22 Ocaktan önce beklemiyoruz demişti. O gece sabaha karşı 3 te cin gibi gözlerimi açtığımda içimi kaplayan sevinci o kadar net hatırlıyorum ki... Tüm ev halkı uyuyor çıt yok.Kalktım,suyumu içtim,yüzümü yıkadım. Neyi beklediğimi bilmeden dolanıyorum evin içinde ve her gece defalarca girip çıktığım oda oğlumun odası.Herşey yerli yerinde beyaz sabun kokuyor ama oğlumun kokusu sinecek yakında...
Sancım yok, hatta turpgibiyim, hatta kahkahalar atmak istiyorum..

Ama bir belirti var,hep söylenen ve işte yaşıyorum,oğlumun can sıvısı,ondan ellerime dokunan ilk belirti... Bir koşu Mustafa’yı uyandırıyorum.Aynı zamanda kapının eşiğinde duran hastane valizimi kafamdan tekrar geçiriyorum bir ek*** var mı diye... Bütün lambaları açıyorum,acaba camları açıp haykırsam mı?
Doktorumuzu arıyoruz,ev ahalisini uyandırıyoruz, annem bizde o gece, odasına girip uyandırdığımda biz hastaneye gidiyoruz torunun gelme çabaları içinde dediğimde yüzünün şekli ve rengi gözümün önünde..
Giyindik hazırız,kapıdayız,evimize bakıyorum ve vedalaşıyorum... 9 aydır bu ev seni bekliyor dönüşüm muhteşem olacak diyorum ve biniyoruz arabaya.

Oğlumun valizi,tulumları,bezleri,benim geceliğim, terliklerim, başucu meleğim herşey tamam...

Güle oynaya hastanedeyiz.. Saat 4.. Kontrollerim yapılıyor ve durum onaylanıyor doktorum diyor ki,tamam doğum başlamış...
Gözlerim faltaşı. Herşeyi biliyorum epidural yapılıcak, hiç kıpırdamıcam, doğru nefeslerimi alıcam, hep dualarımı edicem, sakin olucam, panik yapmamalıyım (ama yapabilirim, hatta kalp atışlarım saçma bir hızla ilerliyor)
Ufak bir sorun var, sancım yok kikir kikir kikirdemeye devam ediyorum.
Annem okusun beni diyorum.
Saat 5 e geliyor.. Doktorum diyor ki suni sancı vericez.. Koluma takılan serumla alnımdan süzülen terler ve gerisini anlatamayacağım 9 saat sancı.. Sancılar... Çok sancılar...
Oğlum kollarıma gelmek için olağan üstü bir mücadele veriyor, ben ona yardımcı olmalıyım, ikimizin birlikte ilk mücadelesi bu.. Ha gayret...
Doğumhaneye ***ürüyorlar beni ertesi gün öğlen olmuş, çok yorgunum..
Odamdan doğumhaneye giderken görüyorum ki ailem, sevdiklerim herkez koridorda, yüzleri bembeyaz, dualarla uğurluyorlar beni.. Eşimin eli elimde, meleğim ameliyat önlüğümüm içinde saklı.. Hemşire pamukla dudaklarımı ıslatırken diyor ki bunu bırakalım odanızda. Lütfen yanımda dursunu o kadar zor söylüyorum ki, bişey diyemiyor..
Filmlerdeki gibi başımın üstünde kocaman ışıklar.. Kısın ışıkları oğlumun gözüne fazla gelir...
Nefes.. Tut nefesini... Ver şimdi.. Nefes.. Ben sadece söylenenleri yapıyorum, gücüm azalıyor ama azalmıyor... Hep az kaldı diyorlar ama az kalmıyor.. Acaba oğlum iyi mi?.. Hadi... Başı göründü diyorlar... Karnıma bastırıyorlar.. Oğlumun canı yanmasın.. Allahım bize yardım et..İ kimize.

Ve Atlas’ı görüyorum...

18 Ocak... Oğlumun doğum günü bugün...
Ömrümün anlamlandığı gün bugün.. Gözlerim dolu dolu, şükür edicem ömrümün sonuna kadar.........

kuru fasulye ve nohutun mevsimimi var, bunca senedir yemek yapıyorum heç böle bi şi duymadım valla, ben her mevsim her şeyi yapıyorum, ayrıca şimdi diyette bakliyat var zaten, mecburen yapmak gerek...

niye kendinizi öle şartlıyosunuz ki yazın şu yenilmez kışın şu yenilmez diye annamadım....

aman neyse ben kendi keyfime göre yapıyorum valla, herkes kendi bilir banane...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…