2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bijo beraber nice mutlu yıllara canım!
50. yılınızıda kutlayın inşallah tontiş tontiş.

günaydın bayanlarrr
bugün bizim evlilik yıldönümümüzzz zemuszemus

taam 5 yıl oldu 20.08.2005 buyrunnnnnnnnn

eşim de izin kullandı gitmedi işe, bugün evde takılıcaz beraber :)

hayırlı olsun cnm..
nasıl takılcaksınız mrk ettim, ne yapmayı planlıosunuz evde delikafaduldendelikafadulden

günaydın bayanlarrr
bugün bizim evlilik yıldönümümüzzz zemuszemus

taam 5 yıl oldu 20.08.2005 buyrunnnnnnnnn

eşim de izin kullandı gitmedi işe, bugün evde takılıcaz beraber :)

Vavvvv çok romantik ne güzel işe de gitmemiş, Tadını çıkarın canım. Sağlık, mutluluk ve bol para dolu çocuğunuzla beraber nice nice seneler dilerim canım. Evlilik yıldönümünüz kutlu olsun.

Gnydın canım umarım güzel haberlerle gelirsin benimde yarın çok heyecanlıyım şimdiden

Günaydın kızlar,
Dünkü hamilelik kursu çok keyifliydi.İçlerinde en küçük bendim yaşları biraz var diğerlerinin.Kurstan çıkıp kaynanaya gittik yemeğe çağırmıştı ya ben yemedim hem de hiçbir şey kurstaki sandviçlerden yedim 2 tane bir sürü de meyve yedim kursta karnım doysun da orda bir şey yemeyim diye ohh canıma değsin:) Dedim bebğim doğunca elleyemezsiniz hemen öpemezsiniz ben pimpirikliyim ona göre dedim.Senden gizli öper iyice koklar yalarız diyo iğrenç insan.Kamera koyarım her yere dedim.kooooy ne olcak ki biz iyice öptükten sonra diyo. ondan sonra bir daha da yaklaştırmam size de getirmem benden gizli iş yaptğınız için yalnız ona göre dedim:) ne zaman sevmemize izin verceksin diyor. Çok bekelrsiniz siz sevmeyi!!!!!!!!
Bugün hava sanki serin gibi inşallah böyle devam eder ya.Propcum geçmiş olsun dikkat et böcüklere:))))))

aslıcım sağol. seninde güzel haberlerini bekliyorum.
bakalım prensim kaç gram olmuş.
bu ay pekmezi bırakmıştım tekrar başlarım artık.

benım ıcın uzuldugunu bılmek benım de hosuma gıder de benımkı ağlamaz heralde bebegı gorunce bıle aglamayabılır bılmıorum mrk ettım sımdı :))

Tatlım ben de kocama hep derim sen çok duygusuzsun diye ama aslında öyle değiller bizler çok duygusal olduğumuz için onlar öyle duruyorlar.
Hele ki onlara düşünsene kendi canlarından, kendi kanlarından bir bebek veriyoruz.
Biz hastaneye gittiğimizde eşim bebeği gördüğünde bi değişik oluyor, gözlerinin içi gülüyor, hatta heyecanlandım diyor. Doktorumda hep şunu söyler ona. Annelik; bebek ana rahmine düştüğünde başlar, ama babalık ancak görünce başlar, o duyguyu o zaman yaşar babalar der.

Kızlar dünkü kursta eğitmenler göğüs kremini önermediler nedense.emzirmeden önce anne sütünden damlatıp silin göğsünüzü emzirmeden sonra da aynı işlemi tekrarlayın dedi.en iyi ilaç anne sütüymüş krem fln kullanmayın sakın dedi. Doktora kontrole gittiğimde sorcam bu soruyu bakalım gerçekten de krem sürmemelimiymişiz diye.

bijo beraber nice mutlu yıllara canım!
50. yılınızıda kutlayın inşallah tontiş tontiş.
çook teşekkür ederiz hayatımm opuyorumnanaktan

hayırlı olsun cnm..
nasıl takılcaksınız mrk ettim, ne yapmayı planlıosunuz evde delikafaduldendelikafadulden
bilmem ki biz pek böyle kutlamalar yapmayız huyumuz değildir. şimdi kahvaltı yaparız, eşim gece kalkamadığı için oruç tutamicam dedi. sonra da tv izleriz, tavla oynarız, toprağın odasıyla uğraşırız, balkonda oturup muhabbet ederiz.. bir ara çıkıp pasta tabanı alıp akşama bir pasta yapıcam ama :) sıcak ve ramazan dışarı hiç çıkılmaz ama akşam da sevgi yolu var burda orda elele gezeriz anca bu :)

Vavvvv çok romantik ne güzel işe de gitmemiş, Tadını çıkarın canım. Sağlık, mutluluk ve bol para dolu çocuğunuzla beraber nice nice seneler dilerim canım. Evlilik yıldönümünüz kutlu olsun.
ne güzel dilekler canım bunlarrr opuyorumnanaktan

28.Hafta
Bebek
Bebek 1100 gr. ve 25 cm. (tepeden popoya). Bir sonraki doktor kontrolünüzde doktorunuz bebeğin baştan mı yoksa ayaktan mı (ters geliş) geleceğini söyleyebilir. Bebeğin başının rahim ağzınızı ittiğini hissediyorsanız büyük olasılıkla baştan geliş pozisyonundadır. Bebeğin ters geliş pozisyonunda olması durumunda doktorunuz sezaryen doğum önerebilecektir. Ancak şu anda ters pozisyonda olduğu için endişelenmenize gerek yok, önünüzdeki 2 ay içerisinde bebeğin pozisyonu değişebilir. Çoğunlukla bebekler kendiliklerinden pozisyon değiştirirler.

Bebeğin beynindeki kıvrımlar gelişmeye ve genişlemeye devam ediyor. Ayrıca yağ katmanları birikmeye ve saçlar da uzamaya devam ediyor. Şu anda toplam yağ dokusunun %2-3'ü oluşmuş durumda. Göz kapakları açık ve gözlerin gelişimi tamamlandı. Kas tonu yavaş yavaş iyileşiyor. Bebeğinizle bol bol konuşmayı ihmal etmeyin çünkü artık sesinizi tanıyor!

Çoğul gebelikler
Şimdi doğmaları halinde bebeklerin %90 oranında yaşama şansı var. Yine de biraz daha bekleyebilmelerini umalım!

Anne
3. trimestere; bacak krampları, hemoroid, varis, cilt kaşıntıları, ağrı ve sancılar, terleme, mide yanması, kabızlık ve..... bebeğin geleceği döneme hoş geldiniz!

Bu haftadan itibaren doktorunuzu daha sık ziyaret etmeye hazırlanın. Büyük olasılıkla 15 günde bir doktor kontrolüne gitmeniz gerekecek. Yapılacak testlerden biri kan grubunuzu belirlemek amacıyla yapılacak olan kan tahlili. Kan grubunuzun Rh negatif olması durumunda doktorunuzu şimdi bir doz ve bir doz da doğumdan hemen sonra Rh-immunoglobulin yapacaktır.

Ayrıca, henüz yapılmadıysa, hamilelik diyabetiniz olup olmadığını kontrol etmek amacıyla doktorunuz şeker yükleme testi isteyecektir. Bu testin amacı gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığını yani gestasyonel diyabeti araştırmaktır. Kan uyuşmazlığınız varsa bunu da doktorunuza hatırlatmanız gerekli.

Çoğul gebelikler
Büyük olasılıkla artık kendinizi çok ağır hissediyorsunuz ve leğen bölgenizde yoğun baskı ve başağrılarınız var. Ayrıca bebekler rektum ve mesane üzerinde oturuyormuş gibi de hissedebilirsiniz, ve evet tam da orada duruyorlar! Ilık banyo sizi de bebekleri de rahatlatabilir. Kendinize çok özen gösterin ve bol bol yardım alın.

Baba
Son trimestere, yani son üç aylık döneme girdiniz. Bunu kutlamak amacıyla, bebek için alışveriş yapmak ya da anne için birkaç hamile giysisi almak üzere dışarıda özel bir buluşma düzenleyin. Annenin göbeğine zeytinyağı, badem yağı veya bebe yağı ile masaj yapın.

Bu trimester anne için çok kolay olmayacak. Babanın desteği pek çok şeyin kolaylaşmasını sağlayabilir. Katılımda bulunmaya devam edin. Artık size her zamankinden de fazla ihtiyaç var.

asocum günaydın. ay ne arsızmış kaynanlar yaw.
allah aşkına minicik bebek öpülmez bunu bilmiyorlar mı?
ben bile arkadaşımın bebeğini öpmüyorum. bebek koklanır, öpülmez.
derler ya bebeği çok öpersen salyaları akar diye.
hem sigara içiyorlar ayyyyyyyyyyy!
eşime dün fırça atım. balkonun bir ucunda sigara içiyor içme şunu dedim.
çocuk olunca evin hiçbir yerinde içmeyeceksin ona göre dedim.
tamam dedi ona bile elletmem.
bende çok kıl olucam sanırım.

gnydın canım ayy evet kesinlikle öpülmemesi gerekli biz anneler olarak sabrediyoruz öpmemek için de bi de başkaları öperse ben çıldırırım herhalde, çok hassas yavrucakların tenleri hemen kızarır sivilceler çıkar vs... İyi yapmışsın şimdiden uyarmakla canım

aslıcım pekmez iç bende bebeğede yararı oluyor. her sabah aç karnına 1 çorba kaşığı içtim ben.
sevmiyorum ama mecburen içtim.
kızlar içinizde süt içmekten bıkan var mı?
ilaçlarımdan da bıktım artık.
çok zor ama katlanıyoruz işte.

cadı gelin :))
evet cnm gece o kdr estı kı kalkıp pike aldım uzerıme ozellıkle sbh 4-5 gıbı acayıp serın oluyo super yaaaa yaşasınhihoyyyt

bijo benim aklımda baska planlar vardı ama sız baska seyler yapcakmışsınızaklinialirimsmile

Son düzenleme:

evet özellikle uyardım çünkü onların bebek sevme anlayışı çok acayip.uyuyan bebeği kucaklarına alıp seven tipler bunlar. bir de şapır şupur öpen tipler.Gözlerimle gördüm görmesem inanmazdım ama uyarmak zorundaydım.Zaten sevmediğim insanların bebeğime dokunması bile beni deli eder!Akrabalarının bebekleri küçüktü daha 3 aylık flndı.benim kaynana bebeğe ağzında çiğneyip öyle verdi yicek bişeyi :S iğrençççç .bana bunu yaparsa kesin tekme tokat girişirim.kesinnn.ben odasına kesin kamera yerleştiririm bunlar geldiği vakit kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

bijoo, mutlu yıl dönümleri!

prop tarif girdim sırf senin için bir bak. bu arada benim kocam oruçlu ondan sabah kalkmak yok bir ay boyunca amma bugün uyanıverdim. nedeeen? çünkü erken yatmıştım tabii.

kızlar yrn eksıklerı tamamlamaya gıtcez hastane cantalarımız ıcın, benım eksıgım var da bebek ıcın alıncak sadece : bebefon, beyaz yorgan yastık takımı, bakım çantası, deterjan+ yumuşatıcı, alt açma minderi ve örtüleri kalmış :)) ben de çooook eksıgımız var dıyıp duruodum bısıcık yokmuş megersem :)

akşamı beklerler belkiim ramazan ramazan çarpılmasınlar diyee...yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…