günaydın kızlarr,
nalancım sana yazim önce. bak benim annem, babam ve birçok akrabam insulin kullanan insanlar. bazıları da hapla idare ediyor. malesef bu şeker işlerini iyi bilirim..
bir kere sana diyetisyenin verdiği liste yanlış hayatım. şekeri yüksek olan kimseye meyve verilmez. ha verilir ama sayılı verilir, haftada 3 kere verilir, bazı meyveler de yasaktır. çünkü malesef meyve doğal olsa da şeker içerir. ben şaşırdım sana nasıl günde 5 meyve verir diye. ama karışmak istemedim diyetisyen yaaa..
yerinde olsam başka bir hastaneye giderim, diyetisyene böyle böyle anlatıp tedaviye baştan başlamak istiyorum derim.. ölçtürürüm tekrar şekerimi, isterim listemi yani..
aslında bunlara bile gerek yok ben bile yazarım sana bir liste..
bu kadar meyve yedirdikten sonra sana insulin yazmak isteyen dr un da alnını karışlarım!
günaydın tatlım, nasılsın..
çok saol bu arada, normalde benim listemde neyin değişik olması lazım peki biju...
bu sabah yaptığım ölçümde açlık 97 tokluk 140 çıktı, yani nerde onların yaptığı ölçüm nerde bu ölçümler...
kendi bildiğim gibi beslendiğim zaman daha ii çıkıyor sonuçlar valla...
dün sadece 1 porsiyon meyve yedim, 2 haftalalık diyetim boyunca elma, armut, siyah erik ve şeftali yedim, 2 kere kavun, 1 kerede karpuz yedim listemdeki miktar kadar...başka meyve yemedim...
pazartesi akşamına kadar ölçüm yapmaya devam edip sonucu bu dahiliyeci kadına mail atacakmışım ona göre insülin dozajını ayarlayacam felan dedi,
aslında şu an için öle aşırı uçuk bi şeker çıkmadı evdeki ölçümlerde..bi şi daha sorcam sana bu ölçüm için gerekli olan strip ler her eczanede var mı tatlım, umarım çok pahalı şeyler değildir, anam bunlar bizi batıracaklar valla..
canım çok sıkıldı valla biju ne yalan sölim...
gidim kahvaltıyı hazırlim kocam kahvaltı yapsın, bende kenardan biraz atıştırim....
günaydın kızlarr,
nalancım sana yazim önce. bak benim annem, babam ve birçok akrabam insulin kullanan insanlar. bazıları da hapla idare ediyor. malesef bu şeker işlerini iyi bilirim..
bir kere sana diyetisyenin verdiği liste yanlış hayatım. şekeri yüksek olan kimseye meyve verilmez. ha verilir ama sayılı verilir, haftada 3 kere verilir, bazı meyveler de yasaktır. çünkü malesef meyve doğal olsa da şeker içerir. ben şaşırdım sana nasıl günde 5 meyve verir diye. ama karışmak istemedim diyetisyen yaaa..
yerinde olsam başka bir hastaneye giderim, diyetisyene böyle böyle anlatıp tedaviye baştan başlamak istiyorum derim.. ölçtürürüm tekrar şekerimi, isterim listemi yani..
aslında bunlara bile gerek yok ben bile yazarım sana bir liste..
bu kadar meyve yedirdikten sonra sana insulin yazmak isteyen dr un da alnını karışlarım!
günaydın herkerse:)
ben de dün şeker sonucunu aldım141 çıktı.yüksek dedi doktor.yarın gene yapıcaklar bu sefer 100 lük olacak dedi doktor geçen hafta bebek 2 hafta büyük duruyoodu acaba bebeğe yada bana zarar verir mi bilemiyorum.kendi doktorum yıllık izinde asistanı bakacak ama gene de bilemiyorum...
inşallah sorun çıkmaz.diyet benim için çok zor ben çalışıyorum ara öğün hayatta yapamam((çok saol cnm:)normal değer ne olmalı bilmiyorum 142 çok mu yüksek ki ben nette baktım 1 saat lik aralıklı taramada 140 ideal deniyoo ama bilmemiyorum gene (((
Bijoooo sana da teşekkür ederim, amin darısı başınıza yafrum
günaydın hayatım iyiyim şükür, sen de iyi ol..
bitanem insuline başlama derim başka bir dr.a görünmeden ya da beslenme düzenin değişmiş şekilde biraz gittikten sonra tekrar ölçümler yapılmadan..
benim annem her sabah ölçer şekerini. o yüzden biliriz ne suçlu ne değil diye. bir kere önceki gün eğer karpuz, kavun, şeftali yemişse direk yüksek çıkar..haftada 1 olsa da malesef.. beyaz ekmek yerse de yüksek çıkar. aklıma bunlar geldi.
kepek de olsa ekmek az yemen lazım zor ama malesef öyle.. günde 3 dilim falan yeter dicem ama kilo verirsin o zaman buna karışamam :)
insulinleri dahiliye veriyor onu sormuşsun ya evet canım dozaj falan onların işi..
stripler ve makineleri de devlet ücretsiz veriyor annemlere. bütün eczanelerde var. sanırım sen de şeker olduğunu kanıtlarsan sen de para vermezsin sormak lazım. her makinenin stripi farklı. yani makineyi başka stripi başka alamazsın. bir de annem benim de ölçer şekerimi, o parmağını delen şeyin acıtmaması lazım. onun ayarı vardır dikkat edersen. anneminki böyle kalem gibi bişey tak diyor deliyor anlamıyosun bile..
bir de bişey sorcam. şimdi senin şekerin çok yüksekse kızının da insulin salgılamaya bağlı olarak kilosunun yüksek olması lazım di mi? ee bişey dedi mi dr un kilosu hakkında?
canın hiç sıkılmasın hayatım. yakın arkadaşımın da 50 lik yüklemeden bir saat sonra 175 e fırlamıştı şekeri. diyet yaptı hem de kendi kafasına göre. 2 haftada 100 e düşürdü tokluğunu. dr çok güzel ne yapıyosan devam et demişti. şurda 15 günü kaldı doğum yapmasına. günler geçiyor yeter ki düzenini kur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?