Nalancım sigara ıcın soyleyım erken dogumu fln tetıklemez bır sıgara cunku ıcerdıgı nıkotın mıktarı buna musaıt degıl.. hatta doktorların gunde 3-4 tane ıcebılırsın deme nedenlerı de budur.. am asonucta ıcınde bır dolu zehır var ve saglıksız bısı bebek ıcın de anne ıcın de.. ama erken dogum nedenı duzenlı olarak sıgara kullnımına devam edılmesı ve plasentada nıkotın gıbı atık maddelerın bırıkmesı.. 1 tek sıgaradan boyle bısı olma ihtimali yok... kendımı tesellı etmek ıcın soylemıyorum bunu butun doktorların soyleyebılcegı bısı bu zaten :)
gel benim dr.a sor bunu bide bakalım sana ne cevap verecek...
yani hamilelikte sigara içilmesini savunuyosun bu durumda öle mi, ben senin gibi düşünmüyorum, o zaman içki de içelim bi seferden nolur ki diye, ya da esrar da çekelim bi seferden nolu diye, kusura bakma bu senin düşüncen sen bunu savunuyo olabilirsin ben sana katiyetle katılmıyorum...
sen normal doğumu nasıl savunuyorsan bende hamilelikte sigara içilmemesini savunuyorum, içersin içmezsin senin bileceğin iş tabi...
Ya eşimin amcasının yukardaki daire, onlar bi sene önce beykozda bi villa satın alıp pılı pırtı toplayıp oraya taşındılar, bu daireyide kiraya verceklerdi, ama daire hem dublex hem acıbademin göbeğinde hemide yeni bi binada olunca maalesef oraya o kira parasını verecek baba yiğit çıkmadı bi senedir,
Bende onlara dedimki, annemlerinde dublexi var onlar dublexi iki ayrı daire olarak kiraya verdiler sayaçları felan ayırıp siz niye öle yapmıyosunuz, onlarında aklına yatmış hemen giriştiler inşaata, demez olaydım keşke...
Beynimin içine ettiler hala devam ediyo bu arada...
Evet bende her sene yapıyorum valla, kayınvaldemlerim bağ evi gibi bi evleri var izmit taraflarında, kayınpederim orda her sene bir sürü domates ekiyo böle ince kabuklu ve kocaman oluyolar ve mis gibi domates kokuyo,
Ben genelde rendeleyerek yapıyorum onları aynı senin yaptığın metodla, ama burdan domates alırsam onları robottan geçiriyorum onlar genelde pek rendelenmiyo ve dediğin gibi bütün kış kullanıyorum nerdeyse harika oluyo...
bende aynı bijunun yaptığı gibi yapıyorum, bende ters çevirip tepsinin içine diziyorum soğumaları için...
bencede domatesi seven herkes yapmalı, en fazla 1-2 saatinize patlar ama bütün kış rahat edersiniz...
Evet bende o tiryakilerden biriyim ve hamile kaldığımdan beri ağzıma sürmedim valla, bi seferden bi şi olmaz diye bi şi yok çocuğunu göz göre göre riske atmak oluyo bu, çok büyük sorumsuzluk bence, kınıyorum bütün sigara içenleri...
buda kendini avutmak ve kendi kabahatini hafifletmek oluyo bence, bi keredende olur niye olmasın ki 7. ayında, erken doğumu bile tetikler, hiç içmeyin kardeşim nolacak yani, iki ay daha sabredin...
hem kahve hem sigara, oooohhhhhhh ne ala dünya sonra çocuğa bi şi olsa gelir ağlarsın burda, neyse kendi bileceğiniz iş..
saol tatlım daha güzelleri senin olsun inşallah, kan şekerinede bakıcam artık, aman biraz yüksek olsa nolur ki sanki ya, hiç kendimi strese sokamam...
gözün aydın, maşallah bebişinede sanada...
çok geçmiş olsun canım dikkat et kendine, ama o sertleşme bendede oluyo çok sıkıntı yapma kendine yani, Allahtan her şey yolunda ve bebişin iiönemli olan bu zaten, yat bi güzel dinlen şimdi, yarına daha ii olursun...
saol figen, darısı senin başına...
nalancım sence hamilelikte sigara içilmesini savunuyor gibi mi görünüyorum, yoksa bir sefer olmuş bir daha olmazsa en ufak bir problem oluşmayacaktır demiş gibi mi görünüyorum? ve evet içkiden de bir sefer birşey olmaz, daha önce bunu da konuştum doktorla, ama marihuana konusunda bir bilgim yok..
bak sana şöyle anlatayım.. senin gebelik şekerin çıktı ve sana bir diyet verildi ki gebelik şekeri bebek için de ciddi anlamda riskli boyutlara gelebilir.. ama sen haftada bir gün kaçamak yapıcam bal da yicem tereyağı da diyebiliyorsun. neden ? çünkü bir seferden birşey olmayacağını sen de biliyorsun, eğer bir seferden birşey olsaydı sen de bebeğini tehlikeye atmazdın herhalde değil mi? konu zaten ben değildim sadece miracle ın üzerine abartılı gidildi bence, fınfık da geçenlerde şarap içmişti, ya da şekeri olan biri bi kaçamak yapıp tatlı da yiyor, ya da birileri yükseklere uzanıp cam siliyor vs. emin ol mesela ters bir hareket yapmak saniyelik bir şekilde erken doğumu tetikleyebilir ama bir tek sigaranın asla ve asla böyle bir ihtimali yoktur senin doktoruna da sorabiliriz tabi alışkanlık haline getirilmediği sürece.. herkes kıza sanki bebeğini hiç düşünmüyor fln gibi davrandı ben de yaptığının yanlış oldugunu ama bu kadar buyutulecek bır durum olmadıgını soyledım o kdr cnm..
uykudan geberiyorum galiba.. kocam hala gelmedı uyuyamıyorum da.. pofffffffffffffffffffff...
propp sağol tatlım ya ciddi ciddi düştüğüm duruma bak ben aylarca yerimden kımıldamadım bebeğime bişey olacak diye şimdi bi tane sigara içtim diye herkes süper anne kesildi başıma ya eleştirininde dozajı var insanlar içme bebeğe zararlı dedi bildiğimi içmemem gerektiğini ama iradesizlik yaptığımı doğuma kaadrda bi daha içmeyeceğimi söyledim zaten ama böyle sorumsuz falan ne oluyoruz ya akşam akşam kan beynime sıçradı...
gezmekten yoruldun dimiii? ama tatlı bir huzurunda vardır eksiklerini hallettın ne guzelll
buyuk ihtimalle gezmekten kasıklarıma vurdu artık agrısı yanı.. az buz yurumedım yalnız harbıyeden tesvıkıyeye, çağlayandan asağı kagıthaneye dogru fln bayag bayag yurudum heeee 10 km yurumusumdur
valla bizde bi çarşıya çıktık eşimle butun mobılya magazaları 1 saat surmeden bıttı elimiz boş eve döndükkırşehir küçücük bi yer
:) niğdeye gitmiştim orası da öyle :) bi de yozgat öyle :)
karar veremedınız mı mobılyalara hala..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?