2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sorim dicem ama söz veremicem. adama nası dicem kızım yaa göğüs ucum küçük mü bi bakın diye :roflol:

doğurim de almazsa bakıcam çaresine artık. o ameliyatı da burda yapan var mıdır pek şüpheliyim ya..

melodi senın soyledıgın şey göğüs kalkanı bence, ucunu nası cıkartıcak kı o ben anlamadım.. Ben aldım Chicco nunkını ama bence bıjonun dedıgı bambaşka bişi :S

çok doğru bi hareket canım neden öle düşündün ki, sarılığı önlüyo gerçekten...

canım şekerli suyu bende biliyorum ama şöyle, bir çay bardağı suya bir kaç tane toz şeker tanesi atıyorsun. oda suyun yavanlığını alsın diye. eskiden çeşme suları içilebiliyordu. annem yeğenime öyle yapmıştı. biz onada su verdik gerçi o mama ile beslendi. ama bu annenin tercih meselesi.
çevremde verenler var şükür bir sorun yok.

hayatım bana da annem söylemişti bir zaman. bazı annelerin sütü yoğun olurmuş yağlı olurmuş bu güzel bişey besleyici ama o zaman çocuk su ihtiyacı hissedermiş.
şekerli suya ben de karşıyım ama bir hikaye biliyorum ki allahtan vermişler :bbo:
bir de birbirini tanımayan iki arkadaşım söylemişti bana su verdim sarılık olmadı engelliyor diye ama bundan kesin emin değilim bilen büyüklere sormak lazım..

aa canım öğrenir misin evet ondan bahsediyorum ben de bir yerde okumuştum bunu ordan aklımda kalmış. kullanan tanımıyorum ama. herkesin maşallah kocaman göğüs ucu varmış heralde..

yahu yapmayın sarılıgın nedenı bellı...

Anne karnındaki bebeğin alyuvarları farklıdır.Bu alyuvarların içerdikleri hemoglobin çeşidi, fetal hemoglobindir(HbF). Yenidoğan bebeğin, anne kanındaki alyuvarlardan farklı alyuvarlara ihtiyacı vardır. Onun için doğar doğmaz bebeğin kanındaki alyuvarlar hızla yıkılmaya başlar ve yerine yeni hemoglobin (HbA) içeren alyuvarlar yapılır. Ancak, yıkılan alyuvarlardan bol miktarda sarılık maddesi(biluribin) üretilir. Normalde biluribin karaciğerde işlenerek vücuttan atılacak hale getirilir. Ancak fazla üretilen biluribin bebeğin karaciğer kapasitesini aşar, bebeğin kanında ve dokularında birikmeye başlar. Sarı renkte pigmentlere sahip olan bilirubin, bebeğin cildini, dokularını sarı renge boyar. Ve yenidoğan sarılığına yol açar.

seker nasıl onlıcek sarılıgı etmeyın eylemeyın, sarı gıydırmekten ne farkı var bunun :S

melodi senın soyledıgın şey göğüs kalkanı bence, ucunu nası cıkartıcak kı o ben anlamadım.. Ben aldım Chicco nunkını ama bence bıjonun dedıgı bambaşka bişi :S

canım arkadaşım almış yenidoğunca bebekler emmeyi doğru bilmediğinden yara yapıyor dedi. kullanmış ve çok memnun kalmış. ucunu çıkartmıyor sanırım yara olmasını önlüyor.

ben sarılığı önlediğini bilmiyordum.

Biz vermeyiz çünkü hiç..Ama eşimin ailesi daha doğrusu Adana da olmazsa olmaz bir kural..
Bol bol emzirmek sarılığa yakalanmamanın çaresi,ne gerek var şekerli suya..lmaz:

barays bu değil canım şimdi çıkıyorum yarın bakarım bulursam eklerim resmini.
iyi akşamlar kıslar!
yarın görüşürüz.

ayyy bu kdr gogus urunu konusulunca sımdı tırsmaya basladım o meme ucundakı catlaklardan vs abooooo

korkma canım yaa
sonuöta herşey toz pembe olmayacak
hepimiz farklı şeyler yaşayacaz lohusa sendromu bile yaşayabiliriz
şimdilik elimizden geleni hazır etmeye çalışıyoruz
ama en önemlisi iyi bir anne olmaya çalışırken kendimizi kaybetmemek galiba
off aslında sana moral verecem derken kendi aklım karıştı
offffffffffffffff

valla şekerli değilde sade su biz anteplilerde de veriliyo...

Demek ki o yöreler de yaygın Nalan....Herkes kendi doğrusunu uygular elbette.
Adana da bir de bebekler mama da alıyor bir yandan.Diyorum anne sütü var işte mis gibi,kaynanam yok kızım doymaz diyor,ilginç valla.Altın değerinde anne sütü.Keşke benim bile bol bol sütüm olsa da emzirebildiğim kadar anne sütü verebilsem sadece...:Saruboceq:Bu yüzden hemen zayıflama derdinde değilim zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…