2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
aşureyi bana hiç bir kuvvet sıcak yediremezz:S soğuk olmalı çok karışık malzemeli olmamalı, rengi koyu olmamalı, içinde nişasta olmamalı, çok güzel süslenmeli ayyyyy ben annemden bile çok daha güzel yaparım aşureyi yani herkes öyle söyler zemuszemus

demek ki nalan ben sana mısafırlıge geldıgımde aşure yapmıcaksın bana, çünkü yiyemem senikini :)
ay fınfık ugrasma evde ugra özsüte ya da madoya al bısı.. ekler al mesela ben cok severım ekleri..

ne güzel valla keşke benimki de yapsa:)
ayy aşure zamanı ben de isterim bak ona göre.bu sene hiç yiyemedim kimseler vermedi((((((( canım aşure çekti akşama kocama diyim de gitsin alsın madodan.
bende yapacam bugün sütlü tatlı da ne yapacağımı bilmiyorum :S yarın akşam yemeğine arkadaşım davet etti bugünden hazırlayıp yarın giderken götürürüm dedim ama bir karar verebilsem :S
sen de mi brütüs:)))))))) yap yalancı tavuk göğs üstüne de vişneli jöle yap kocam öyle çok seviyo ben öyle yapcam

himmmm....tuz kullanma durumun ne alemde tatlim??

zaten öle aşırı tuz kullanmıyordum, eskiye görede biraz daha azalttım hatta...

allahalla niye ki acaba. bence sen doktorunu değiştirsen de sana yeni bir program uygulasalar ne bilim sanki her şey daha iyi olcakmış gibime gelior

bende anlamıyorum, aynı yemeği öğlen ve akşam yiyim, öğlen düşük çıktı diyelim akşam fırlıyo, ya da tam tersi, çok saçma değil mi...

ben annadım benim vücudum diyete tepki veriyo, diyet yapmak istemiyo...

demek ki nalan ben sana mısafırlıge geldıgımde aşure yapmıcaksın bana, çünkü yiyemem senikini :)
ay fınfık ugrasma evde ugra özsüte ya da madoya al bısı.. ekler al mesela ben cok severım ekleri..

Yok yavrim maksat kendi maharetini ortaya koymak biz bayılırız değişik tarifler yapıp birbirimize sunmaya : ) )
Aslında bende dediğin gibi yapacaktım ama kendin yap getir dedi arkadaşım : ))

vücudun yeter uleenyy yeter diyo sana da haberin yok:) of şaka biyana da bi an önce düzene girseydin hayırlısıyla

Yok yavrim maksat kendi maharetini ortaya koymak biz bayılırız değişik tarifler yapıp birbirimize sunmaya : ) )
Aslında bende dediğin gibi yapacaktım ama kendin yap getir dedi arkadaşım : ))

heee hava atıoz bırbırımıze tatlılarımızla desene .. o zaman klasık olmayan bısı yapman lazım, havan tam olsun

bız de kocamda şeker hastalıgı olmasından suphelenıoruz gızlı seker fln, çarşamba gunu seker yuklemesı yaptırcaz gıdıp, 75 ml yapılıomus ve3 saat suruomuş onlarınkı de

aşureye bayılırım ben de 2 senedir yaparım oturduğum bina 40 dairelikti teker teker dolaşıp aşure dağıtırdım :)) şimdiki oturduğum yerde 10-12 daire var geçen seferkiler gibi fazla yapmama gerek kalmıycak sanırım..

ben de en az 7 çeşit olmalı diye biliyorum, 15-20 çeşit koyarım içine, öyle daha çok seviyoruz biz ailece :)

walla sütlaci götürünce tatli krizim bitti :))
hiçbişeyin haziri güsel olmuyo zaten yaaa

o zaman aşure zamanı sen de unutma beni:)))))))))

ben gider artik kizlar..

son defa şirketten yazdim sizlere :))

artik ewden takilirim wakit buldukça..

birazdan kizimi görücem..yarinda diyetisyene gidicem..

tüm gelişmeleri yazarim..kendinize iyi bakin..

öpüyorum çooookkk opuyorumnanaktan

niye denemeden böle dedin bak üzüldüm şimdi, senin gibi diyen herkes ikinci tabağı istiyo sonra,

eşimin iş yerinede gönderiyorum ben, yanınada plastik kaşık koyuyorum çünki kimse öğlene kadar duramıyormuş, hemen sabah sabah yiyolarmış aşureleri, ilk sene kaşıksız yolladım evde yerler nasılsa diye, tırım tırım kaşık aramış herkes...

bazıları bulamaç gibi yapıyo aşureyi, bende öle sevmem, nişastalı sevmem, rengi çok koyu olunca sevmem, içindeki malzemeler parçalanıp dağılmışsa da sevmem, tam kıvamında olacak ne sulu ne koyu...

ama içinde mutlaka olması gerkenler var benim için onlar olmazsa olmaz, özellikle üzüm, kayısı ve fındık, diğerleri zaten standart buğday nohut fasulye felan...

buzlukta malzeme var valla rejimde olmasam kalkar yapardım...

nalannnnn günde 7 defa şekerini ölçersen psikolojin izin vermez şekerinin düşmesine benden söylemesi
en tez zamanda git kendine iyi bir diyetisyen bul ve başka bir dahile uzmanı yada her neyse birine muayene ol..
Valla bu işin şakası yok bir yerde bir yanlışlık var gibi geliyor bana :S

nalaaan..çikmadan soriim dedim..kimse gidiosun diyetisyen??

yakin oturuyoruz bildiim kadariyla..

benimkine bi görünsene istersen??

hadi görüşürüz, bebişinle hasret gider bol bol...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…