2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bijo merka ettim kaç haftalık doğurdu? çok da erken değildi dimi? sırf bu kaka olayları yuzunden fln mı kuvezde duruo? kac gun daha durcakmış?

şimdi aradım canım konuştum poff..

çok erken doğmadı aslında. ultrasona göre 40 haftalık, sata göre 37 haftalıktı.. kaka sorun değilmiş yutmamış sadece yapmış ondan dolayı bebek yoğun bakımda değilmiş.

ama bebeğin sorunu belli olmuş, beslenemiyormuş. anne karnında beslenmeyi öğrenememiş. 40cc süt içmesi lazımmış 5cc bile içmiyormuş. arada serumu kesiyolarmış acıksın diye ama bana mısın demiyomuş. e nolcak dedim biz öğreticez yavaş yavaş beslenmeyi siz sütünüzü düzenli sağın gönderin demişler anneye. 2-3 dk lığına bile izin vermemişler yanına girmesine :sinifsinif: emmeye başlayınca emzirmeye alıyoruz anca demişler e tabi haklılar kızamadık.. bir de nefes düzensizliği oluyormuş çıkardıklarında..
annenin hamilelikte beslenmesiyle alakası da yokmuş hemen onu sordum az kilo alanlar falan endişe yapmasın kızlar, bebekle alakalı bir durummuş.

canı sıkkın oturuyomuş kendi acımı ağrımı unuttum bebeği düşünüyorum dedi..

çok yazık ya.. genetık bı problem olabılırmıymıs pekı ? yanı durup dururken neden boyle bı problem olur kı beslenmeyle ılgısı yok, anneyle ılgısı yok neyle ılgılı acaba?

ben demın dıcektım de demedım arkadasım gıyınmıs kalkmıs bebege ınmıs dedın ya, bebegıne kavusmak ıcın kendı acısını yok sayıyodur yoksa oyle kalkmak yurumek ayakta durmak fln zor ıs ozlelıkle ılk gun.. allah yardım etsın ıkısıne de..

amin canım. allah kimseye yaşatmasın, beterlerinden korusun :Saruboceq:

erken doğduğu için olabilirmiş ama bence alakası yok 7 aylık doğan bebeler de alıyolar hemen meme yani.. genetik mi değil mi birşey söylemedi dr da birşey dememiş ama kimsenin başına geldiğini de duymadık dedi demek ki yok onlarda öyle bişey..

biz de dedik acısını yok sayıyodur diye ama genel olarak sezeryandan çıkan arkadaşlarımın tandıklarımın arasında en iyisiydi maşallah vücut yapısı, şans ve dr heralde bilemiyorum ki..

bu arada hasta bezi kullandırmamışlar, bu sıcakta koymayın, zaten önermiyoruz demişler. en büyük orkid yetiyormuş öyle söyledi.

günaydın kızlar..

biz de dün tarhana yaptık annemle. yeğenim ek gıdaya geçince dr tarhana içirin demişti bol bol. yani mayısta bize de lazım olucak. kendimiz yapalım dedik katkısız olsun diye...

saltanat kullanıcısından alıntı
kizlar! 9 ayi beraber geciren can dostlarim benim! Benim suyum geldi. suan ambulans bekliyoruz. dualarinizi eksik etmeyin! insallah hayirla saglikla gelsin yavrum! hepinizi cok opuyorum hakkim gectiyse helal edin insallah sevincli haberle tekrar gorusmek uzere!!

ay kızlar dün akşam eylül annesinin biri yazmış ne heyecanlı di miiii delikafadulden özellikle normal doğum yapacak arkadaşlardan biz de öyle yazılar görebilecek miyiz acaba :)

biz de dün tarhana yaptık annemle. yeğenim ek gıdaya geçince dr tarhana içirin demişti bol bol. yani mayısta bize de lazım olucak. kendimiz yapalım dedik katkısız olsun diye...

oh elinize sağlıkkk. annem de yapıcak bayramdan sonra heralde. her sene yapar hatta geçen seneden var da acılı yapmış. toprak yiyemez diye bu sene ona özel acısız yapılacak :) çok zahmetli ama çok besleyici ve kolaylık oluyor di mi..

günaydın kızlar..

afiyetle yiyin ben de cok severım :)
ama tarhana bebeklere onerılmıo ya bosa kılo yaptıgı ıcın, onun yerıne sebze corbası fln ıcırın dıyolar cok ılgınc bı doktormus sızınkı.. bence sız o tarhanadan bıze gonderın cunkuben bayılırımmmm :))

ayyyyyyyyyyy cok guzelllll... ben yazarım kesın :) kocam sen facebook una doguruorum dıye not dusersın demıstı :)) tabı cıddı bı durum olmazsa yanı..

evet canım. yeğenim o kadar eviyordu ki başka çorba verdin mi istemez olmuştu. biz de acısız yaptık. afiyetle içsin inşallah bebişlerimiz.

sancı odasına telefonunu götür unutma, orda sancı çekerken bir yandan da bize online yayın yaparsın :)) öyle 2 dk durulmuyor orda malum, geyik yapar rahatlarsın hem :roflol:

tarhanayı sürekli dayamazsan çok da kilo yapmaz arada vermek lazım hayatım çok besleyici bişey. ama tabi en çok sebze çorbası o da içerlerseee..

Tünaydın Fınfıkım..
Bijo bi aksilik olmazsa istiyorum ki sancılar sıklaşana kadar gitmeyeyim evde olayım, ev ortamı gibisi yokmuş malum.. Ama bi sıkıntı olmaması lazım tabi oun için İşalla bi problem olmaz.. ama merk etme telefon fln bırakır mıyım hıc herseyımı alırım yanıma, sımdıden kuru kayısı bıle koydum çantama:roflol: ya bazı sebze çorbalarını ben ıcemıom bu garıbanlar nası ıcsın ya bı de tuz fln da koymak yasak onların corbalarına ıyyy valla...
Brc ben cok sevıom ama en son eşimin teyzelerı vermıstı bıtırdım tabı kı onu benım aılemden kımse yapmaz o yuzden cok da ıcemıom zaten.. hem bıze kılo yapsa nolcek be hıc mı unlu yemıoz bebişler şişmesin de bıze bısı olmaz :))

ulan nerden gördün seren serengili :S en son bebegı ölmüştü babası nereye gömdünü söylemiodu tvde oyle gormustum duba gıbıydı valla hala :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…