2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ya bu kordon kanı saklatma meselesi aklımıza takıldı bikaç gündür araştırıyoruz, saklatmayı düşünen var mı acaba burda?

Evt o yönden iyi ankaraya kayseriye nevşehire yakın buralar güzel yerler. kırşehir küçük yer karşılaşırız mutlaka arkadaşınla bigün:)) ben de bayramı bekliyorum işte alışverişe gitcez ankaraya :))

ya bu kordon kanı saklatma meselesi aklımıza takıldı bikaç gündür araştırıyoruz, saklatmayı düşünen var mı acaba burda?

bi ara modaydı tabiri caizse ama sonra gazetede falan okuduğum kadarıyla pek bi önemi yok diye biliyorum ama çok araştırmadım açıkçası yani fos çıktı bi faydası yokmuş diye okumuştum bi gazetede..

ya gerekliliği tartışılıo cidden.. allah korusun cıddı bı hastalık cıkmadıgı surece kanla ılgılı oyle bosa para verılmıs gıbı oluo, genetık bozuklukları olan aıleler daha cok terch edıomuş galıba. ama ılerde allah korusun bı hastalık olsa tedavısı cok daha pahalıya gelıo tabı, gercı kordon kanının tedavı edebılecegı de kesın degıl, cok karışık bı mevzu ya akannehir

bende baktım şimdi bi yere amerikada saklanıyomuş genelde yasal düzenlemeler henüz tamamlanmamış falan yazıyo.

Kordon kanı bankacılığı son birkaç yıl içinde ülkemizde de verilen bir hizmet haline gelmiş ve konuyla ilgili şirketler faaliyete başlamıştır. Bu şirketlerin bir kısmı toplanan kanı Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere temsilcisi oldukları şirketlerin merkezlerinin bulunduğu ülkelerde saklarken bir kısmı kendi bankalarını kurmuşlardır. Ancak ne yazık ki ülkemizde hala daha konu ile ilgili yasal düzenlemeler yapılmamış ve dolayısıyle kanları Türkiye'de saklayan şirketler açısından ruhsatlandırma başta olmak üzere yasal bir zemin oluşturulamamıştır.

alpermumcununn sitesinde böyle yazıyo

öyle canım mutlaka karşılaşmısınızdr bile belki:))ohh ne güzel git alışverişini yap güzelce ben çok istedim ankaraya gitmeyi alışveriş için olmadı bi türlü mersinden yaptım artık bi kısmını bi kısmınıda ankarada görümcem var ona sipariş ettik sagolsun aldı gönderdi o da..çeşit bol orada içine sine sine alırsın burada çok çeşit yok malesef daha kışlıklar hiç gelmemiş zaten artık eylül sonu gibi alıcam bi kısmınıda...

yine de kocamannnn Forumunuz var canım ne güzellll

Benim arkadaşım acıbademe sormuş 50 milyar demişler ama kaç yıllığına bilmiyorum

hahahahaha nası ya bi seferlık 3-5 mılyar bı para verılıo snr her sene 100 200 mılyon gıbı bısı verılıo dıye duymustum ben ...acıbadem de mı saklıomuş? ayyy her boku bılıo sızın bu hastane de heee :))

Terli terli fazla oturmasaydın bugün ütü yaparken o da hastalığını tetikler biliyosun...

Demir adı süper bence, tam erkeğe yakışır bi isim ben çok beğendim, çok güzel düşünmüşsün, bende yerim onu, poposunu ısırırım onun...

Kocana da çok geçmiş olsun ya, kız bal ve limon karıştır ver adama bari sabah ve akşam, bal ve limon ii gelir, sende ye hatta, umarım ikinizde bir an evvel atlatırsın şu hastalığı...

O kasık ağrıları bende de iki haftadır var, hani demiştim ya et kesmiş gibi bi tuhaf ağrıyo diye, yorulunca hemen ağrımaya başlıyo oraları dinlenince geçiyo anca, bi tuhaf yani...

Anaaaaaa deme ya o kadar çokmuymuş kız, yani belli bi miktar olduğunu biliyordum ama oranın bu kadar çok olduğunu bilmiyordum, bundan sonra bi süre pişirmem valla napim...

Bu arada evvelsi akşam tarhana ve dolma yedim şeker tokluk 108 çıktı, dün akşam yine aynı şeyleri yedim şeker tokluk 165 çıktı, nası oluyo bu annamadım ben...

Maşallah sanada kuzucuğunada canım, kocaman olmuş kızın valla, demek senin yaptığın diyette baya işe yaramış, tebrikler valla, bakalım benim nasıl çıkacak, bu c.tesi benimde kontrolüm var...

Çooooookkkkkk Geçmiş Olsun....

Bende de şeker çıktı 50 lik yüklemede, dr.um diyetisyene yönlendirdi, yaklaşık 2 haftalık diyetten sonra 75 lik yükleme yapıldı o daha yüksek çıktı, şimdi evde şeker ölçümü yapıyorum, önce insüline başlayalım felan denildi, sonrada diyetle halledebilirsin dediler ve insülin vermediler, ama bazı arkadaşlarımız rejimle şekerlerini gayet güzel kontrol altına aldılar...

Sakın kafana takma sonuçta geçici bi durum, rejimini düzenli yapmaya çalış yeter, Allah hepimize kolaylık versin ya...:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…