2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Anam imanım gevredi derler ya aynen öle oldu bugün, karga bokunu yemeden uyandım noluyosa sabahın köründe yedi buçukta ayaktaydımi gittim çamaşırları katladım kaldırdım, maydonoz ve dereotlarını kıydım buzluğa attım,

Bulaşık makinasını boşalttım, tam kahvaltıyı hazırlıyordum kocam kalktı, o esnada hemen yemekleri koydum pişmesi için, oturduk kahvaltı yaptık hemen camlara ve perdeler giriştik, bi yandan onlar yıkanırken bi yandan da biz camları sildik ama var ya bittik resmen bu nasıl bi sıcaktı böle bugün ya...

Sonra geldim gömlekleri ve bi takım ıvır zıvırları ütüledim, baktım artık takatim kalmadı hemen uzandım, valla hemen uyuya kalmışım, 2 saat kadar uyumuşum, bi kalktım saat 7, biraz uykum açıldıktan sonra hemen sofrayı hazırladım yemek yedik, tatlı kaçamağı yaptım bugün bana ve kızıma enerji olsun diye, birazdanda kalan pantolonları ütülicem ve bu günlük işlerim bitiyo inş...

Yarında Allah kısmet ederse salonun perde ve camlarını halletcez bide buzdolabını yaptıkmı benden mutlusu olamaz artık, hafta içide vitrinler dolab içlerini felan yavaş yavaş yaparım olur biter...

Ay çok sıcak ya biraz serinlesede rahat rahat çalışsak, çarşambadan sonra serinleyecek diyolar bakalım ne kadar doğru...

Bu arada prop istersen sanada 10-15 kavonoz kargolayıp yollim domates tatlım ayıp ettin nolcek, salı günü yollarım istersen...

nalaaannn.. teşekkür ederim de alcak olsam ne kargouluosun aynı şehirde yasıoz :) cok tesekkur ederım ama kışın da domates oluo ya taze yemeyı sevıorum hormonsuz olanları tabı bıraz pahalı oluo ama napalım zaten cogu yemegı salcayla yaparım sadece kahvaltı ıcn gerekıo bana.. ama senınkı tabı 10 kat daha saglıklı salcadan o da ayrı mesele..

Her şey var acıbademde yok yok yani O yüzden de kazık bir yer dötleri kalkmış.:)))) yaa ne 3-5i öyle olsa herkes saklatır arkdaşım mayıs ayında doğum yaptı acıbademde kocası saklatmak istemiş 50 milyar demişler ama kaç yıllığına bilmiyorum unuttum söylemişti de. ben 50yi duyunca zaten sallamadım bile

Bu arada prop istersen sanada 10-15 kavonoz kargolayıp yollim domates tatlım ayıp ettin nolcek, salı günü yollarım istersen...
eline sağlık valla benim annem de bana 50 kilo domatesten yaptı ev kavanoz dolu kışın çok gelcem gelen giden çok olur anca yeter dedi zaten geçen sene de 40 kilodan yapmıştı 40 kilodan sadece 5 kavanoz kaldı yaza kadar:) kışın sadece onu kullanıyorum ben çünkü

Kocam basket izliyo, bende şu pantolonları halledim bari de bitsin, yarın perdeleri ütülücem onlar gözümün önünden kalkmış olur bari...

Kocam basket izliyo, bende şu pantolonları halledim bari de bitsin, yarın perdeleri ütülücem onlar gözümün önünden kalkmış olur bari...
Benimki de GS maçını izliyor. Ben de öyle dolanıyorum evde ne yapsam diye düşünüyorum.Puzzle'ım olsa yapardım uff ne zaman yollıcaklar acaba?

ne zaman istersen haber ver tatlım ben sana hazırlarım nolcak, ama istersen bi kaç kavonoz kendinde yapıp kenara atabilirsin az kullanıyorsan,

Domatesleri robottan geçir koy tencereye, mesela 1 kilo domatese 1 tatlı kaşığı tuz koy, kaynat köpüğü kaybolana kadar, yaklaşık 10-15 dakika arası, hemen kavonozlara doldur kapağını kapat, kavonozu ters çevir, koy bi kenara ertesi gün soğuyunca kaldır, sabahları hazır kullanırsın mis gibi...

Kışın onu açtığın zaman aldığın taze domates kokusu bi harika oluyo asoş da bilir...

He çok kıçı kalkıklar, hiç sevmiyorum acıbademi, o düşük olayından sonra çok soğudum...

Valla asoş biz dün 23 kilodan yaptık 37 kavonoz çıktı aslında bi 20 lik daha yaparım bende kocam bi daha yardım edermi bilemiyorum...

Şimdi kayınpederi bekliyorum sivribiber domates felan getircek yine, o zamanda menemenlik hazırlayıp konserve yapacam, o da çok güzel oluyo her zaman elinin altında menemenlik malzeme hazır oluyo...

Annen süpermiş valla ellerine emeğine sağlık onun, bende ilerde kızma böle hazırlarım herhalde...

Son düzenleme:
Benimki de GS maçını izliyor. Ben de öyle dolanıyorum evde ne yapsam diye düşünüyorum.Puzzle'ım olsa yapardım uff ne zaman yollıcaklar acaba?

Lig tv mi var sizde, ay o daha kötü kız ordada hep maç var, bizde de NBA tv var ekimde basket başlar kocam yine izler onları hep, benimki baskete daha düşkün, ama biz genel olarak kocamla snooker, tennis karşılaşmalarını hiç kaçırmamaya çalışırız, acayip zevkli oluyo, genelde tv de bi şi olmadığı için hafta sonları bizde spor karşılaşmalarına takılıyoruz...

Senin puzzle anca çarşamba felan gelir herhalde tatilde girdi ya araya şimdi kötü oldu tabi...

selam bebekler nasılsınız iyimisiniz a.s.
domatesten konuşmuşsunuz annemde vazgeçmeden hersene domates salçası biber salçası tarhana kavanoza domates yapar mutlaka
ama ben geçen sene başka bi yöntem keşfettim domatesleri soyup küp küp doğrayıp 1 yemeklik poşetlere koyup dondurucuya attım kışın barbunyaya makarnaya zeytinyağlılara çıkarıp ekledim okadar güzel olduki anlatamamyemeğimi yiyenler hep ne güzel tadı var bu domatesi nerden buldun bu mevsimde dediler bu senede 8-10 poşet koyarım buarada hala annemin geçen sene yaptığı tarhanam dolapta duruyor belki bu sene yapmaz diye ayırdım kızıma saklıyorum

ha bide annem benim düğünden önce bişey yapmıştı oda süper oluyor onuda 2-3 yıldır yapıyoruz
sivri biberleri 4-5 kilo ayıklayıp doğrayıp kavuruyoruz yağda üstüne küp küp doğranmış 5-6 kilo domatesleri atıp menemen yapar gibi tuzuda ekleyip pişiriyoruz sonra kaynarken daha kavanoza koyup sıkıca kapatıyoruz ağzını kışın tavaya döküp hemen ısıtıp yumurtayı kırıyoruz harika menemen oluyor çok kurtarıcı hemde başka yemeklerede eklenebilir mantar sote makarna tavuk sote gibi
sizde evde 1 kilo biber 2 kilo domatesle bunu yapıp küçük kavanozla 7-8 tane koyun kışın mutlaka kullanırsınız

valla ben şanslıyım aslında antalyada sebze cennetinde yaşıyorum ama sıcaklar okadar uzun sürüyorki bütün bunları komposto felan hazırlamak 1 ayı geçiyor çok yorucu oluyor ama genede kışın yerken iyiki yapmışım diyorum

annem daha bana dolmalıklar da kuruttu onlarca kilo yine yazın kuruttu yazlıktan dönceğim gün haşladı poşetlere koydu hemen buzluğa attım kışın kolay oluyor dolma yapması.salatalık patlıcan kabak bir de biber kuruttu ben en çok salatalık dolmasını seviyorum. herkes bilmiyor salatalık dolmasını ama acayip lezzetli yaa bayılıyorum.ben ilerde kızıma yapar mıyım bilmem kendime bile yapmıyorum ama kısmet bu işler
evet ya lig tv var :S
ay puzzle gelseydi de yapsaydım bitsin hemen soğudum o puzzle dan aslında ama neyse yapcam artık gelsin de. onu bitirince 3000 lik mi alsam diyorum çılgınlığım tuttu sence nasıl olur

kızlar gece gece amma yemek konuştunuz pes yani, acayıp de tokum hıc bırı cekıcı gelmedı...bız bu akşam pızza yedık kocamın canı ıstemıs benım de basım kel mı dedım ama mıdem yandı valla hamur ısı yemıodum bı aydan fazladır.. ben daha fazla dayanamıcam yatıyorum artık, sbh gorusuruz, ıyı geceler herkese.

Evet sana kesinlikle katılıyorum menemen süper oluyo hemide çok basit hazırlanıyo büyük bi tencerede, ben bu sene ilk defa taze fasulyeyide konserve haline getirdim o da çok güzel oldu, taze fasulyeleri ayıkladım yıkadım, önce kaynayan sıcak suya iki dakika sonrada soğuk suya attım, sonra süzdüm ve büyük kavonozlara doldurdum ağzına kadar tam en üstede bir çay kaşığı tuz serpip yarım kesilmiş domates koydum ve ağzına kadar temiz soğuk su doldurdum ve ağzını sıkıca kapattım.

Bi tencereye kavonozları dizdim ve kavonozların kapağını geçmeyecek şekilde su doldurdum suyu kaynattım ve tencerenin altını kısıp kapağı kapalı bi şekilde 1.5-2 saat kadar ağır ateşte kaynattım, sonra altını kapatıp soğuyana kadar içinde bıraktım...

Geçenlerde deneme bi tanesini acayip güzel olmuştu, haftaya da allah kısmet ederse bi kaç kavonoz onlardan yapıcam kış için...

Annene söle canım belki o da yapmak ister, sizin orda boldur daha taze fasulye...

bol bol canım bol olmazmı bizim otruduğumuz ap. kendimizin yani bahçede bizim annem küçük küçük bişeyler eker geçen sene fasulye ektide yedik yedik kaç aile dahada 7-8 kilo dağıttı şimdide çeşit çeşit biber var semiz otu nane fesleğen pazı patlıcan bi görsen limon mandalina hurma zeytin zaten olmazsa olmaz asma-üzüm yani gark oluyoruz artık gözümüz görmüyor
annemle bugün konuştuk fasulyeyi o turşusunu kuruyor suda bekletip kavuruyor karadeniz usulü 1-2 buzluğa koydu güzel olmadı bende 2 yıldır fasulyeyi kaynar suya sokup çıkarıp soğutup poşetle attım buzluğa fena olmadı ama bide senin dediğini denemek istiyorum konserve bakalım tutturabilecekmiyiz anlatıcam anneme ablama bakalım ne diycekler

sende maşallah hamaratsın çok seviyorum böyle hanımları özeniyorum

Kız evinde asacak duvarın varsa mutlaka al derim, bizde 1 tane 3.000 lik var süper duruyo, ama var ya 10 gün iki kişi uğraşmıştık ama bitince süper duruyo, eğer yaparım diyosan hiç durma al derim, bizim evde asacak duvar kalmadı, bi duru nun odası vardı orayada iki tane yaptık orda da yr kalmadı artık, bu gidişle banyoyada yapıcaz biz herhalde...

İşin kötüsü akrabalarada hep yaptık herkesin evinde mutlaka 1 adet bizim yaptığımız puzzle var, yapacak adamda kalmadı artık...

Bizim 3.000 lik puzzle bu canım, girirşte asılı....

ii geceler prop iyice dinlenirsin inşallah yarına kadar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…