bol bol canım bol olmazmı bizim otruduğumuz ap. kendimizin yani bahçede bizim annem küçük küçük bişeyler eker geçen sene fasulye ektide yedik yedik kaç aile dahada 7-8 kilo dağıttı şimdide çeşit çeşit biber var semiz otu nane fesleğen pazı patlıcan bi görsen limon mandalina hurma zeytin zaten olmazsa olmaz asma-üzüm yani gark oluyoruz artık gözümüz görmüyor
annemle bugün konuştuk fasulyeyi o turşusunu kuruyor suda bekletip kavuruyor karadeniz usulü 1-2 buzluğa koydu güzel olmadı bende 2 yıldır fasulyeyi kaynar suya sokup çıkarıp soğutup poşetle attım buzluğa fena olmadı ama bide senin dediğini denemek istiyorum konserve bakalım tutturabilecekmiyiz anlatıcam anneme ablama bakalım ne diycekler
sende maşallah hamaratsın çok seviyorum böyle hanımları özeniyorum
3000lik puzzle güzel bulamamıştık şidmi gösterdim eşim de beğendi puzzle depoda var mı bu varsa bakayım bir.Güzelmiş gerçekten de. ben tek başıma yapcam maalesef :))))
Çok teşekkür ederim cnm, bende hamarat insanlara bayılırım, eski hamarat kadınları çok severim mesela mutfağa bi girer bir saatte 3 çeşit yemek tatlı tuzlu bir sürü şey yapar hemde tarife bakmadan ve hepside acayip lezzetli olur, böle kadınlar o kadar az kaldı ki...
Kavurarak da yapabilirsiniz taze fasulyeyi bu arada, benim buzlukta yer kalmadı onun için mecburen bu sisteme geçtim ama buda acayip lezzetli oldu, ben buzluğa atarken şöle yapıyorum...
Önce domatesleri ya rendeliyorum ya da robottan geçiriyorum sonrada ayıklayıp yıkadığım fasulyeleri bu domatesin içine atıyorum ve ikisini birlikte ii ce kavuruyorum, hani fasulyeler renk değiştirip hafif yumuşama eğilimi göstermeye başlar ya o zaman altını kapatıp tencerenin kapağı kapalı şekilde soğutup buzluk poşetlerine koyup kaldırıyorum, domates hem lezzet veriyo hemide buzluktan çıkıncada o lezzeti muhaza etmiş oluyo, haberin olsun..
Bide öle deneyin bak çok memnun kalacaksınız, domatesi bol kullanın ki fasulye o domatesin suyunu çeksin içine...Taze fasulyeyi sadece sıcak suya sokup çıkartınca daha sonra pişirdiğinde yavan bi tat oluyo, böle domatesli yapınca çok lezzetli olur, mutlaka böle bi deneyin...
onu denedi annemde tutturamadı sanırım
bizim bodrumda deep freez öyle yatıyor bi çalıştırsak kocaman doldurucaz diye birsürü şey koyucaz ondan sonrada yazın burda biraz erken çıkar sebzeler ve ucuzdur yazın yemenin anlamı olmuyo diye annem boşver diyor azıcık azıcık buzluğa atalım diyor bende açıkçası okadar çok iş oluyorki kışa girerken burası geç soğuyor siz battaniyeye geçerken biz hala klimayla yatıyoruz nemi düşün artık gündüz yok salçaları reçeller komposto menemen domates buzluğa giricek sebzeler zeytin faslı tarhana kış temizliği derken canımız çıkıyor bu yüzden fazla yanaşmıyoruz bu senede ben zaten fazla yanaşmıycam durumum itibariyle yasak zaten iş güç ufak tefek kendim atarım ama önden araştırma yapıyorum burda değişik neler var diye o poşetle domateside burda okumuştum birde yayla biberi oluyor onlarıda yıkayıp ayıklayıp doğrayıp atmıştım kışın hemen çıkarıp kızartıyordum tadıda hiç bozulmuyor
nalancım sende deep freez alsana canım madem bukadar çok koyuyorsun iyi olur aslında
Ah ah kanayan yarama tuz basma çok istiyorum aslında ama maalesef onu koyacak yer yok yoksa bir an bile tereddüt etmeden hemen alıcam, baya bi arştırma yapmıştım hani şu minik buzdolabı gibi görünen derin dondurucular var ya onlardan alacaktım ama maalesef mutfakta onu sıkıştıracak yer yok şu an, ilerde bütün mutfağı kırdırıp ankastre yaptırcam o zaman derin dondurucuyuda araya sıkıştırcam mutlaka, he bide şu su bidonunu mutlaka dolabın içinde kapalı bi yere koydurcam onada sinir oluyorum çünki...
Canım siz zaten bir sürü şey yapıyorsunuz taze fasulyeylede uğraşmayı ver boşver ama bu tarif aklınızda bulunsun, bunun püf noktası domatesin bol olması ve altını kapattıktan sonra o tencerede soğumaya bırakmak, anca öle lezzetli oluyo, banada bu bahsettiğim hamarat teyzelerden biri öğretmişti bunu saolsun...
Ben bu sene hiç reçelde yapamadım ya, bi baktım çilek ve vişnenin mevsimi geçmiş, hooooffffffff, neyse seneye artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?