38. hafta icin 3100 diyo. biz kucuk dogdu deriz oyle dogsa :umursamaz: halbuki gayet normal
insallah yakinda biz de anlariz onu :Saruboceq: boshayallersmile
Günaydın kızlar.. elektrik yok saatlerdir çıldırcam akannehir Duş fln almam lazım, malum bugun fotocuyla buluşcam ve dun temızlık sonrası dus bıle alamadım uzattım bacaklarımı yattım.. ıgrenc vazıyetteyım bıran once elektrıgın gelmesı lazım aciiillllllll..
Bijo maşallah oğluna nazar değmesin, günün de hayırlı ve de uğurlu olsun..
Bana kızıolardı hareketlerı azalınca hemen doktora gıttım deyi gordunuz mu kızlar, takip edin bebeleri bakayım..
Aslı kızın hastaymış gecmıs olsun...
Ben de annemlere cok sınırlendım.. Benım gerıkafalı kardesıme uyup 3. kez kedı aldılar gecen hafta, sıla kııııımmm kedı bakmak kımmmm... ishal olmuş kedı, dedı kı annem balkonda yatıyo :S dedım çüşşşşşşşşşşşş ankarada balkonda kedı ölür soguktan, ama cam kaplı ya dıo annem, sankı cok farkeder, kedı kolay sey mı bebek bakımı gıbı zor bakımı var ne bok yemeye alıp piç edıolar hayvanı cok uzuldum cokkk..
Gel elektrık gell gelll gellllllllll
canim onlar zaten yaklasik rakamlar herkeste ayni olmaz gerci ben simdiye kadar takip ettim genelde tutuyor mesala pazartesi gittigimde bpd8.4 ttd 8.4 fl 6.1 kilo 2400gr cikti hemen hemen tutuyorkaydirigubbakcemile5
Günaydın kızlar.. elektrik yok saatlerdir çıldırcam akannehir Duş fln almam lazım, malum bugun fotocuyla buluşcam ve dun temızlık sonrası dus bıle alamadım uzattım bacaklarımı yattım.. ıgrenc vazıyetteyım bıran once elektrıgın gelmesı lazım aciiillllllll..
Bijo maşallah oğluna nazar değmesin, günün de hayırlı ve de uğurlu olsun..
Bana kızıolardı hareketlerı azalınca hemen doktora gıttım deyi gordunuz mu kızlar, takip edin bebeleri bakayım..
Aslı kızın hastaymış gecmıs olsun...
Ben de annemlere cok sınırlendım.. Benım gerıkafalı kardesıme uyup 3. kez kedı aldılar gecen hafta, sıla kııııımmm kedı bakmak kımmmm... ishal olmuş kedı, dedı kı annem balkonda yatıyo :S dedım çüşşşşşşşşşşşş ankarada balkonda kedı ölür soguktan, ama cam kaplı ya dıo annem, sankı cok farkeder, kedı kolay sey mı bebek bakımı gıbı zor bakımı var ne bok yemeye alıp piç edıolar hayvanı cok uzuldum cokkk..
Gel elektrık gell gelll gellllllllll
günaydın herkeseee a.s.
oğlum 3,200 gr ve 49 cm
dr. direk ultrasona aldı önce. toprak eliyle bize 3 işareti yapıyodu. valla dedi dr.3 vakte kadar bişey olcak onu anlatıyo heralde :)) başı aşadaymıış. 35+2 de gittim, ultrason ölçümlerinde 39+0 ve 39+6 çıktı. ama dr. bunlar hiç önemli değil biliyosun ki ultrasonda önde çıkması erken doğcak demek değildir dedi. suyu iyiymiş, sen oğlunu normal doğuramazsın belli oldu artık dedi, dedim zaten normal önermediniz bana, olsun aklında kalmasın istesen de olmaz dedi :) 4 kiloyu biraz geçermiş..
sonra görüşmeye geçtik işte. sezeryan sonrası sporu sordum. 1 ay sonra tempolu yürüyüş, 3 ay sonra aerobik dedi. malum devlet hastanesi olmadığı için ameliyathaneye kimseyi almıyorlar foto falan için. ama hemşirem artık bu konuda çok deneyimli oldu ona fotoğraf makinesi verirseniz her anı çekiyor dedi. ama pili bitmesin lütfen sonra ben kendi cep telimle çekmek zorunda kalıyorum dedi :roflol: bir de sizin ameliyat önlüğüyle birlikte toprakla fotonuzu istiyorum dedim odası için. tabi tabi çok çektiriyorum öyle merak etmeyin dedi. neyse o da kafamdan çıkmış oldu. idrar tahlilinde hafif enfeksiyon çıkmış ama ilaç vermiyim şimdi bol su iç, bu saatten sonra antibiyotik kullanma dedi.
ameliyat günümü verdi 25 ekim pazartesi sabah 09,00. (eşimin izin durumları açısından 26 sı olamadı hayırlısı olsun) Nalancımla aynı gün doğurucaz kısmetse :) 10 gün sonra hem nst hem de ameliyat tahlillerim için hastaneye gidicem. 25 ekim sabahı hastaneye gelip yatışını yaptır ve bir gece önceden hiçbişey yeme dedi. ağrı eşiğim biraz düşük, bana uyanma odasında ağrı kesici vurdurur musunuz delirtirim sizi ve hemşireleri ben biliyorum kendimi dedim. merak etme ben onları ayarlarım dedi :) hastanede ne kadar kalırım dedim, dedi ki dün tam 11 sezeryan yaptım, bugün hepsi taburcu oldu. tek amacım hastanede minimum tutma süresi ve bebeği alabildiğim kadar geç alıp bebekte sorun olmamasını sağlamak dedi.
artık her an doğum olabilir dedi, bir karta anlamadığım bazı şeyler yazdı ve suyun gelir, kanaman olursa veya hareket hissedemezsen hemen bu kartla acile gidiceksin dedi. hareket çok önemliymiş kızlar..
işte böyle arkadaşlar ne var ne yok yazdım size :)
ya bisey dicem.. sezryanla dogum yaptiginda burda en az 5 gun hastanede kaliyorsun..
normal dogumda da oyle, 3 gun garanti kaliyorsun, 4 gun oluyo bu genelde.. bana tuhaf geliyo gercekten
aslında 1-2 gün hastanede kalmak daha iyi bence.
sezaryanda uzun kalmak daha iyi. başında dr. hemşire olunca rahat olursun.
bakalım benim normal doğumda 1 gece kalınıyor.
günaydın kızlar.
aslıcım geçmiş olsun kızına hemen iyileşir umarım.
bijo maşallah oğluşuna. gününü de almışsın. hayırlı doğumlar olsun inşallah.
bebişlerimiz yavaş yavaş geliyor.
benim oğluş akşam dizi seyrederken sessizdi. babası gelip konuşunca bir hareketlendi.
karnımın sağ tarfını yamultu, kıpırdandı durdu.
dedim hani uyuyordun. babası beni görünce sevindi dedi.
allahtan geceleri rahatsız etmiyor. gece tuvalete kalkınca kıpırdanıyor.
2 gecedir tuvalete zor uyanıyorum ve tuvaletimi yaptıktan sonra yumurtalıklarım ağrıyor.
çok tuttuğum için ya da üşütüyorum. dün geceliğimin altına çorap giydim.
pijama giyme zamanı geldi sanırım.
bence de hem iyi hem kotu. hele ilk bebeginse, hastanede herseyini sana hemsireler ogretiyorlar. nasil yikayacagini falan, herseyini.. orda onlarin gozetiminde ilkgileniyorsun ikinci gun. sonra sen yanliz yapiyorsun.. bebegin sariligini, saglik durumunu herseyini gozetim altinda tutuyorlar. eger hicbir problem yoksa 3 gunde cikabiliyorsun.. benim burda annem olmadigi icin hastanede kalmak biraz da isime geliyo.. hele sezeryan olucaksam malum biraz daha agir olabilir dogum sonrasi..
aslıcım geçmiş olsun melodicim havalar soğudu artık valahi burası çok serin ben çorapsız yatmıyorum tuvaletten sonra benimde yumurtalıklarımın altı resmen acıyor neden acaba dediğin gibi üşütüyoruz heralde
evet doğru söylüyorsun. bebeğin herşeyini kontrol edip çıkmak daha iyi. annem benim yanımda olacak ama tecrübeli bile olsa insan el alışkanlığını unutuyor. biz yeğenimi büyüttük ama 17 yıl oldu. inşalah ele gelen bebek olur. ben korkarım giydirirken.
napcam diye korku başladı bende. diyorum kendime son rahat uykuların. uyumayı çok severim.
gecmis olsun melodi, ben de senin gibi cabuk usutuyorum. iyi bak kendine
aslıcım geçmiş olsun melodicim havalar soğudu artık valahi burası çok serin ben çorapsız yatmıyorum tuvaletten sonra benimde yumurtalıklarımın altı resmen acıyor neden acaba dediğin gibi üşütüyoruz heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?