merhaba kızlar.
bijo oğluşun ve senin için çok sevindim. Az kalmış kavuşmanıza.
aslı, kızına geçmiş olsun.
melodi, sana da geçmiş olsun. gecelik giymeye devam edersen bebişini de üşütürsün dikkat et.
günaydın herkeseee a.s.
oğlum 3,200 gr ve 49 cm
dr. direk ultrasona aldı önce. toprak eliyle bize 3 işareti yapıyodu. valla dedi dr.3 vakte kadar bişey olcak onu anlatıyo heralde :)) başı aşadaymıış. 35+2 de gittim, ultrason ölçümlerinde 39+0 ve 39+6 çıktı. ama dr. bunlar hiç önemli değil biliyosun ki ultrasonda önde çıkması erken doğcak demek değildir dedi. suyu iyiymiş, sen oğlunu normal doğuramazsın belli oldu artık dedi, dedim zaten normal önermediniz bana, olsun aklında kalmasın istesen de olmaz dedi :) 4 kiloyu biraz geçermiş..
sonra görüşmeye geçtik işte. sezeryan sonrası sporu sordum. 1 ay sonra tempolu yürüyüş, 3 ay sonra aerobik dedi. malum devlet hastanesi olmadığı için ameliyathaneye kimseyi almıyorlar foto falan için. ama hemşirem artık bu konuda çok deneyimli oldu ona fotoğraf makinesi verirseniz her anı çekiyor dedi. ama pili bitmesin lütfen sonra ben kendi cep telimle çekmek zorunda kalıyorum dedi :roflol: bir de sizin ameliyat önlüğüyle birlikte toprakla fotonuzu istiyorum dedim odası için. tabi tabi çok çektiriyorum öyle merak etmeyin dedi. neyse o da kafamdan çıkmış oldu. idrar tahlilinde hafif enfeksiyon çıkmış ama ilaç vermiyim şimdi bol su iç, bu saatten sonra antibiyotik kullanma dedi.
ameliyat günümü verdi 25 ekim pazartesi sabah 09,00. (eşimin izin durumları açısından 26 sı olamadı hayırlısı olsun) Nalancımla aynı gün doğurucaz kısmetse :) 10 gün sonra hem nst hem de ameliyat tahlillerim için hastaneye gidicem. 25 ekim sabahı hastaneye gelip yatışını yaptır ve bir gece önceden hiçbişey yeme dedi. ağrı eşiğim biraz düşük, bana uyanma odasında ağrı kesici vurdurur musunuz delirtirim sizi ve hemşireleri ben biliyorum kendimi dedim. merak etme ben onları ayarlarım dedi :) hastanede ne kadar kalırım dedim, dedi ki dün tam 11 sezeryan yaptım, bugün hepsi taburcu oldu. tek amacım hastanede minimum tutma süresi ve bebeği alabildiğim kadar geç alıp bebekte sorun olmamasını sağlamak dedi.
artık her an doğum olabilir dedi, bir karta anlamadığım bazı şeyler yazdı ve suyun gelir, kanaman olursa veya hareket hissedemezsen hemen bu kartla acile gidiceksin dedi. hareket çok önemliymiş kızlar..
işte böyle arkadaşlar ne var ne yok yazdım size :)
çooook basit.. 1 kilo süte 8 kaşık irmik koyuyorsun. damak tadına göre de şeker koyuyorsun (ben göz kararı attığım için bilemiyorum canım miktarını, tada tada atabilirsin şekeri eğer yaparsan). 2 kaşık da katı yağ (ben atmıyorum) hepsini karıştırıyorsun. kaynayınca 5 dk kısık ateşte iice pişirdikten sonra yarısını bir borcama arasına burcak veya potibör hangisini istersen. sonra irmiğin kalan yarısını da üzerine. ceviz fındık falan işte süslemek için.. süper oluyor ben çok seviyorum..nasıl yapıyosun cnm . benımde cnm dün akşam tatlı bişiler istedi.
bayadır kendim yapmıyorum . -tatlicadiarzu-
bnde yalancı krem karamel yapayım diyodum bugun.
evet az kaldı, teşekkür ederim hayatımmerhaba kızlar.
bijo oğluşun ve senin için çok sevindim. Az kalmış kavuşmanıza.
aa doğumgünün mü :) valla yapar yapar hiç belli olmaz annesi.canımm gözünaydın maşallah toprağa ve sana25 ekim doğum günüm benim acaba benim sıpam süpriz yapar mı anasına o gün diye aklıma gelio bazen ama o gün çatı muayenem var benim bakalım artık hayırlısı...güzel güzel doğum hikayeni okuruz artık burada inş.hayırlısıyla...
evett az kaldı. teşekkür ederiz komşu teyzesi :)bijo oğluşuna maşallah kocaman olmuş
gününde belli olmuş. ne heyecanlııı .. az kalmışşş
hadi hayırlısı bakalım . opuyorumnanaktan
Kilonu takma canım,nasılsa verilir,azimli olduktan sonra..Kızına da maşallah,kilosu az değil ki canım,hem doğduktan sonra öyle büyüyorlar ki,anne sütüyle...selam kızlar
kızımı gördüm geldim cimcime 2350 gr olmuş dr 2500-3000 arası doğar dedi sancı kesen ilaca devam 10 gün daha içicem dr 37 hafta bitene kadar doğum riskli dedi doğum şeklimide söylemedi büyük ihtimal sezeryan olabilir 39-40 haftada dedi 37 den sonra kendiliğinden doğum gelişirse doğurturuz dedi gelmezse 25 ekim 5 kasım arası sezeryanla alırız dedi
bir dünya tahlil verdi ferman gibi oku oku bitmiyo verirken napıcam bilmem anestezi testi içinmiş dosyam hazırlanıcakmış son dakkada sezeryan olursam herşey hazır olmalıymış
yani kızlar ben son dakka doğumu yapıcam doğurana kadarda belirsizlikle yaşıycam sinir bi durum
daha siniri 3 haftada 3 kilo almışım toplamda 11 kilo oldu dr bana gene istirahat dedi 37 haftan bitene kadar bende e ama hareketsizlikten kilo aldım dedim bişey olmaz doğurunca gezersin bol bol dedi
öyle işte kafam karışık gittim kafam arapsaçı geldim artık saldım çayıra yapıcam ve 37 haftayı doldurunca kiloyla hurma yiycem
Hayırlı olsun,aklanmışın paklanmışın...Bu gün ilk defa ağdacıya gittim ve ilk defa ağda yapılmış oldu orama:kedi: çok acıdı ama üzerimden büyük bir yük kalktı çok rahatladım . en zoru ilkiymiş bakalım. kadın dayanıklısın iyisin valla dedi . büyük bir işi hallettim bügun ohhh beeeezemuszemus
Geçmiş olsun Aslıcım.Evet çocukların hastalığı insanı üzüyor,ama Allah beterinden saklasın...Kızına acil şifalar canım.Kızlar akşam eve gittim kızım hasta olmuş ateşi yükselmişti offf çok üzüldüm
Zaten şu hastalıkları olmasa var ya çocuk bakmak çok rahat ama hasta oldular mı
hiç keyif kalmıyor bugünde okul yok İstanbul'un kurtuluşu nedeni ile. Akşam ateşini düşürdüm
ilaçlarla sabah yine yükselmişti. Şu anda aklım hep kızımda akşam olsada eve gitsem bir an önce
Ay evet Duru olacak bizimkisi..kaydirigubbakcemile2Zaten ben hamiş kalmadan önce de hep severdim Duru ismini..Adı gibi Duru işte,dupduru anlamı var kızlar
Günaydın Nalancım,
Ben iyiyimzemuszemus ayağım şiş sempatiksalakcinni
Sen nasılsın Duru nasıl bu arada biliyorsun kızımın adı da yüksek ihtimalle Duru olacak Dilemma nın kızınında adı Duru olacakmış : )))
canım irmik tatlısı istedi. burçak bisküvi yokmuş evde gidim alim de yapim bari -tatlicadiarzu-
selam kızlar gece uyuyamazsan böyle benim gibi 11 e kadar uyursun.
Dün doktordaydım kızım 3000 gr. olmus Allaha sükür herşey yolunda 29 kasım gibi düşünüyoruz doğumu ama doktor ne kadar durursa o kadar iyi diyor. bende sezeryan yapmak durumundayım 10 gün sonra tekrar gidicem o zaman tam tarih belli olacak.
oradan dahiliye kontrolüne gittim 1 kutu antibiyotik daha verdi böylece toplamda 4 kutu antibiyotik içmiş olacağım. Ama doktor sezeryan olacağı için anestesi acısından cok önemli öksürük ve burun tıkanıklığımın olmamasının benim acımdan daha iyi olacağını söyledi. ameliyattan sonra öksürünce dikişler cok acıyormus.
Bu aksam kısmetse fotograf cektiriceğiz hamilelik hatırası olacak bakalım nasıl olacak merakla bekliyorum.
kızlar pompa almamıs anneler için joker.comda acayip indirim var bir inceleyin isterseniz...
Şimdilik bu kadar görüşürüz güzel anneler
selam kızlar gece uyuyamazsan böyle benim gibi 11 e kadar uyursun.
Dün doktordaydım kızım 3000 gr. olmus Allaha sükür herşey yolunda 29 kasım gibi düşünüyoruz doğumu ama doktor ne kadar durursa o kadar iyi diyor. bende sezeryan yapmak durumundayım 10 gün sonra tekrar gidicem o zaman tam tarih belli olacak.
oradan dahiliye kontrolüne gittim 1 kutu antibiyotik daha verdi böylece toplamda 4 kutu antibiyotik içmiş olacağım. Ama doktor sezeryan olacağı için anestesi acısından cok önemli öksürük ve burun tıkanıklığımın olmamasının benim acımdan daha iyi olacağını söyledi. ameliyattan sonra öksürünce dikişler cok acıyormus.
Bu aksam kısmetse fotograf cektiriceğiz hamilelik hatırası olacak bakalım nasıl olacak merakla bekliyorum.
kızlar pompa almamıs anneler için joker.comda acayip indirim var bir inceleyin isterseniz...
Şimdilik bu kadar görüşürüz güzel anneler
29 kasım mı? ekim olmasın?
saolun kızlar Allah hepimizi sağlıkla bebişlerine kavustursun ivit ivit ekim yanlış yazısım...
bu arada sabaha karsı kızımı rüyamda gördüm normal doğurmusun cok kolay gecmiş... cok tratlı bir kız ama ayakları vucuduna göre büyük aynı kocam aha dedim benziye benziye malesef ayakları benzemiş diyorum kıcım acık kalmıs kesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?