2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bijo doğurmuşş zemuszemus maşallahhhh ikisinede
ayy ne güzel miss kokuyodur şimdi bebişş darısı başımıza sağlıkla gelsinlerrr

nasıl oluyor tefrıcıye ne demek?
elimi<den ne gelirse yaparız tabı

Peki nasıl okunur.

İmamı Kurtubî Hazretleri şöyle buyurmuş: &#8220;Bir kimse, çok önemli bir işinin veya önemli bir dileğinin gerçekleşmesini, ya da üzerinde devam edip duran büyük bir belanın üzerinden çekilip gitmesi (kalkması) için &#8220;Salât-i Tefriciye&#8221;yi (4444) defa okuyup, bu mübarek Salâtü Selâm ile Yüce Peygamberimizi vesile edinse, hiç şüphe ve tereddüt yoktur ki, Yüce Allah, o kulunun istek ve muradının olması için hayırlı bir sebeb yaratır ve ona muradını verir.&#8221;

salat-ı tefriciye

Latin harfleri ile:

&#8220;Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma&#8217;lûmin lek.&#8221;

DUANIN manası

&#8220;Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed&#8217;e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O&#8217;nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O&#8217;nun hürmetine elde edilir. O&#8217;nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah&#8217;ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.&#8221;
Duayı arapça olarak okumanızı tavsiye ederiz.

Gerçekten inanarak yapılmış bir duanın kabul olmayacağını kim söyleyebilir.

Salat-ı tefriciye hakkında neden 4444 adet veya kaynağı nedir gibi sorular gelmekteydi aşağıdaki linklerden salat-ı tefriciye ile ilgili bazı bilgilere ulaşbilirsiniz ayrıca sorularınızı Sorularla İslamiyet | Ana Sayfa sitesinden sorabilirsiniz.

Sorularla İslamiyet

sağolasın.allah kaul eder ınsallah:Saruboceq:

Bijomuzun bebeği hayırlı uğurlu olsun:) Nalan da doğurmuştur bence biraz zaman geçsin de onu da arıcam.Gelsin bebekler:)

canım okuyunca gerçekten çok etkilendim Rabbim yardımcın olsun.
sana ne kadar moral verir bilemiyorum ama biz 2 kardeştik 1 kız bir erkek.bnm annem de 35 yalından sonra birsürü tedavi gördü çocuk yapmak için ama olmadı. sonra erkek akrdeşim böbrek yetmezliğine girdi ve aylarca hastanede kaldılar annemle çok kötü zamanlardı annem 40 yaşlarında falandı o zamanlar. annem o arada hamile kalmış(biz adapazarında oturuyoduk kardeşim cerrahpaşada kalıyordu annem çamaşır yıkamak için ayda yılda bir bi geceliğine gelip gidiyordu o arada nasıl çocuk yaptılar hala anlamış değilim).annem stressten adeti kesildi zannediyormuş 5.ayında öğrendi hamile olduğunu . ve hep der kardeşimin peşinde dolanırken hastanede hamilelerin giremeyeceği yerlere girmiş hep röntgendi başka şeylerdi falan.. ayrıca kötü günler geçirdiği için de içmediği ilaç kalmamıştı sakinleştiriciler antibiyotikler ağrı kesiciler.. ayrıca şekeri de çıktı hamilelikte. böyle bi durumda mongol olması gereken küçük kardeşim şimdi bizi parmağında oynatıyor valla. okula başladı bu sene babama ben beceremiyorum deyip ödevlerimi sen yap diyormuş
kalbin mutmain olsun bence pozitif düşün olumsuzlukları aklına getirme herşeyin hayırlısı olur hakkınızda inşaAllah..

forumda dagitsak tefriciye duasini acaba kurallara aykiri mi?

tefriciye dağıtmak yerine bol bol fetih suresi okusan inşikak suresi okusan daha makbul olur bence
bol bol Er Rakîb, El Hayyum, El Kayyum ismi celillerini tesbih etmek aynı şekilde daha makbul olabilir.
ayrıca ben oğluşuma 3 hatim indirdim birini eşim okudu birini ben birini de arkadaşlarıma dağıttım. kuran okurken elinizle karnınızı ovalamak da bebeğe pozitif etkiliyormuş.

dilden yapılan samimi dualar ezberden yapılıp zoraki dağıtılan dualardan daha makbuldür.
aklınıza geldikçe Allahla konuşur gibi dua edin kızlar ve unutmayın şuan Allah katında o kadar özel bir konumdasınızki Rabbim bütün dualarınızı öncelikli dua kabul ediyor. makbul duaların son günlerini geçiriyoruz aklınıza gelen herkese dua edin.. özellikle de eşlerinize :)

insallah yazarkasa, umarim saglikli olur.. hersey allanin takdiri

herkese selamlar
Bijo gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün
Diğer arkadaşlarımızda almışlardır herhalde bebeklerini kucaklarına
Nalan,rady ve lady34 birazdan sizlerinde iyi haberleri gelir inşallah

canım benim Allah acil şifalar versin dualarımız seninle inş. sağlıklı bir şekilde doğar bebişin

MİRACLE mutlu yıllar canım iyi ki doğdun

Unutmadan yasemin'in bebeğinede Allah acil şifalar versin. En kısa zamanda çıkar küvezden inşallah

insallah yazarkasa, umarim saglikli olur.. hersey allanin takdiri

bende hipertiroit çıkmıştı hamile kaldığım ay tiriot sintigrafisine girmiştim yani radyoaktif ilaç vermişlerdi bana. hamile olduğumu bilmiyordum ama. sonra adetim geciince burda doktora gittim ilçede test yaptırayım diye. kadın bana aldırman lazım dedi sintigrafiye girdiğim için. annem de bizdeydi o zamanalr dedi kalbini ferah tut ama ben hiç sevinemedim bile. sonra endoktrin doktorumu aradım %99.9 bişy olmaz dedi ama ben 2li testte 3lü testte bile hep tedirgin oldum hamdolsun bişy çıkmadı. bazı doktorlar gerçekten çok moral bozucu oluyorlar.
ayrıca ben ultrasona da çok güveenmiyorum aylarda kız diyorlar erkek doğuyor kilosunu söylüyorlar o da çıkmıyor doğru düzgün. herşey Allahın bir imtihanı sen kalbini ferah tut :)

kızlar geldimmmmm zeynebin yanındaydım ikiside çok iyiler bebiş çok tatlı maşallahhh 3660 gr 50 cm doğdu toprak, zeynepte iyi biraz ağrısı vardı ama genel olarak iyi ikiside bebiş ben gelirken emiyorduu çok tatlı kızlar resimlerini akşam yüklüycez benim foto yoktu zeynebinde yukarda kaldı çekemedim :):):):

Oyy maşallah

cok sagol, insallah saglikla gelir bebegim, allaha tevekkul ediyoruz......
ama ben mr cektirdim, ultrasonda kesin cikmadigi icin..
insallah dedigin gibi olur, hastaligi veren rabbim yok da etmeye kadir sonucta...

ben cikiyorum, bi daha ne zaman gelirim bilmiyorum. dualariniz icin cok sagolun...
allah herkesin evladini hayirli ve saglikli etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…