- 18 Ekim 2009
- 3.947
- 108
- 163
Varicella rubella vs bunlardan biri mi geçirilen hastalık eğer bunlarsa hamile kalmadan önce bunun testleri yapılmadı mı sana?Eğer ki bunlarsa ben hamile kalmadan önce doktora gittim testler yapıldı.eğer bağışıklık çıkmasaydı doktor aşı yaptırcaktı ve o aşıdan sonra 3 ay hamile kalmamak gerekiyor. Hamileyken bu mikropları kaparsan bebek de problem olabiliyor.acaba aynı şey bu başınıza gelen talihsizlik? her neyse de geçmiş olsun inşalllah yanılma vardır yoksa bile umarım hemen iyileşir dermanı olan bir hastalıktır.insallah aso, insallah.
vi de soyle bir durum var;
bu virusu insanlar cocukluk yaslarinda gecirirlermis, 25 yasina kadar herkes bu enfeksiyonu alirmis ve kisiye hicbir zarar vermiyor. daha once gecirmeyen bir insan ilk defa hamileligi sirasinda gecirdiyse ilk aylarda dusuk, sonraki aylarda da bebege hasar veriyormus. asisi falan yok. cunku cok masum bir visrus aslinda.. eger daha once enfeksiyonu gecirmis biri hamileliginde tekrar geciriyorsa bebege bulasmasi cok cok nadiren goruluyormus.. ve bu benim ikinci gecirisimmis............
insallah aso, insallah.
vi de soyle bir durum var;
bu virusu insanlar cocukluk yaslarinda gecirirlermis, 25 yasina kadar herkes bu enfeksiyonu alirmis ve kisiye hicbir zarar vermiyor. daha once gecirmeyen bir insan ilk defa hamileligi sirasinda gecirdiyse ilk aylarda dusuk, sonraki aylarda da bebege hasar veriyormus. asisi falan yok. cunku cok masum bir visrus aslinda.. eger daha once enfeksiyonu gecirmis biri hamileliginde tekrar geciriyorsa bebege bulasmasi cok cok nadiren goruluyormus.. ve bu benim ikinci gecirisimmis............
aminnnnn inşallah:)
Allah bebişine de sana da uzun ve güzel ömürler versin inşallah:)
doğum belirtilerin oldu mu? ya da en tür belirtilerin oldu?mesela doğum nişanın geldi mi?
ya çok gariptir soruorum soruşturuyorum çok nadir yaşayan varbenim bu pazartesi geldi rahmimde 2cm açıldı ama hala bekliom
benim de muayenede 2 cm açılmam vardı. nişanım muayeneden sonra geldi. başka da belirtim olmadı.suyum falan gelmedi. nst de az az sancım çıkıyordu. bebeğimin hareketleri birden bire yavaşladı. açılmam da olduğu için planlı normal doğum yaptım. sabahtan gititm suni sancı verdiler. epidural de yaptırdığım için sabah 10dan akşam 7 ye kadar sancı çekmeme rağmen çok rahat bir doğum yaptım. akşama kadar yatakta yattım bekledim yani :)
GEBELKTE STOMEGALOVRS ENFEKSYONUaso sitomegalovirus diye bir virus bu. doktorlar cok alisiklar ama ismi bize yabanci. dedigim gibi ben daha once gecirmisim zaten cok siradan bir virusmus. hamileikte ikinciye gecirsen bile bagisklik olustugu icin bebegi etkilemezmis. benim de ikinci gecirisim iste. kismet. doktor cok cok nadir gorulen bi durum dedi. ilk defa gecirsen tamam ama ikinci defa gecirdigin icin bebege gecme olasiligi yok gibi biseydi dedi..
kismet iste.. bu virusun asisi yok.
düşünmem lazım tam olarak durumu anlamadım ama umarım bi sorun yoktur.benim de hamileliliğimin 4. ayında falan şöyle bişey çıktı ortaya,3lü test yaptırdım ve bebeğim down sendromlu olma riski normal düzeylerden çok yüksek dediler,ne amniosentez yaptrıdım ne de kötü düşündüm.ilerleyen aylarda ayrıntılı ultrason ve kalp ekosunda güvenilir sonuçlarla çocuğun down sendromlu olup olmadığı belli oluomuş ve çok şükür hiçbişey çıkmadı..
yani bazen doktorlar ve testler yanıltıcı olabilio,Rabbim inşallah sana sağlıklı ve hayırlı bi bebiş verir,Allah yardımcın olur inşallah
Almanya canim sen?
gecmisi okuyodum sagol aso, ayni, hatta ilerleme var oglumun beynini kemiriyo bu virus ve ben hic birsey yapamiyorum...
sezeryan olmak istyedim doktor yapmiyor olan olmus diyor......
dua edin bize
merhabalar
2010 eylül annesiyim.
bayanlar hamileliğin tadını çıkarın. uuuzuuuun uuuuzuuuun uyuyun. çünkü bebişler gelince en uzun uykunuz 2 saat sürecek. uyumayı, yan gelip yatmayı çok özledim.
ama oğlumla göz göze gelmek bile hepsine yetiyor. allah bir avaaazda kurtarsın sizi
hımmmm peki kaçıncı haftandaydın?benim nişan geldi sancım yoktu,doktora gittim açılma var dedi bi gece yattım hastanede ne bi sancı ne bi ekstra açılmaeve geri döndüm işte pazsartesiden beri de hala bekliorum
maşallah güzel bi doğum geçirmişin,nie suni sancı verdiler?
zaten şimdi de en uzun uykumuz 2 saat sürüyor canım.
hiç doğum sancım yoktu da ondan suni verdiler. açılma sancı ile artıyor. hatta suni ile de açılmadı ekstradan rahim yumuşatması için bir ilaç daha verdiler. yani normal doğum yaptım ama pek de doğal olmadı :)
suni sancı, epidural ve o yumuşatıcı ilaç..
zaten suyumu da doktor boşalttı, suyum boşalana ve o ilaç verilene kadar açılmam çook yavaş ilerledi. başka hastane olsa kimbilir kaç kere sezeryana almışlardı.
neyseki normal doğumcu bir hastane ve doktora denk geldim.
ben sat a göre 38+5 te idim ama ilk üç ayki usg ye göre 20 eylül gözüküyordu. 15inde doğum yaptım.
son haftalardaki usgler çok yanıltıcı oluyor. size tavsiyem ilk 2-3 aydaki usglerinize bakın hangi tarih olduğuna genelde o tarihe yakın bir tarihte doğum oluyor. bir sorun olmazsa tabi.
yaaaa ne güzel maşallah çok imrendim,bende bu cumartesi hem sancı yoklaması hem de rahim açılması var mı diye gene kontrole gitcem keşke seninki gibi olsa doktorum doğum yaptırsa ya,Rabbim inşallah bebeğini sana bağışlar çok güzel bi duygudur eminim kavuşmuş olmak,darısı biz bekleyenlerin başına inşallah
hayırlısı olsun canım. allah bir avazda kurtarsın. zaman geçmek bilmez şimdi sana :)
ya inan geçmiyo canım ya,bi de pazartesi nişan geldi diye hemen açtım interneti yazmış millet nişandan sonra en geç bi haftada doğum olur falan diye,ben de heveslendim tabi ama işte beklioz hala:) aminnnn canım inşallah
evet konya beyşehirliyim,ama konya merkezde yaşıyorumselam.heline bakmıştım ilgimi çekti bende konyalıyım.konyadamısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?