2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
spiral ne ya akannehir
aynı değil mi yoksa laelaelaelaelae

kızlar epidural ne spiral ne ben aynı şey sanıyordum bilmiyorumkismile

ALINTIDIR
Spinal Anestezi nedir

Anestezik ve ağrı kesici maddelerin dura zarının çevresine değil de zarı deldikten sonra spinal sıvının içine verilmesidir. Epidural Anestezinin etkisi yaklaşık 15-20 dakika içinde başlar ve uzun süre devam edebilir. Oysa Spinal Anestezi hemen etki eder ancak etkisi daha kısa sürelidir. Spinal anestezide hastanın bel omurları arasından çok ince bir iğne ile girilir. Bu sırada hastanın pozisyonunu ayarlamak çok önemlidir. Yan yatar pozisyonda veya oturur pozisyonda uygulanabilir. Ancak, baş mutlaka göğüs kafesine doğru eğilmeli ve her iki diz karına doğru çekilmelidir.

Spinal iğne zarları geçerek BOS sıvısının içine girince ilaç verilir ve hasta sırt üstü yatırılır. Bu nedenle çok kısa sürede etkisi başlar Anestezi, iğne yapılan seviyenin iki üç omur üzerinden başlayarak ayak parmaklarına kadar yayılır. Bu tür anestezi ağrısız doğum, sezeryan gibi kadın-doğum ameliyatlarında, fıtık, apandisit gibi genel cerrahi ameliyatlarında ve bacaklardaki ortopedi ameliyatlarında tercih edilir. Bu tür anestezi yönteminde de epidural anestezide olduğu gibi bilinç kaybı olmaz. Hastanın şuuru açıktır, ancak anestezi yapılan bölgede ağrı olmaz. Epidural anesteziye göre dezavantajı, kateter yerleştirilmediğinden ilaç etkisi geçtikten sonra ek dozlar imkanı yoktur. Bu yöntemde baş ağrısı görülme ihtimali epidural anesteziye kıyasla daha fazladır.

valla hiçbi sersemlik baş ağrısı fln olmadığı için o uyurken yapcak bısıyım yok, girdim nete 10 dk bıle olsa.. ılk gun yurumedım hıc gelıp yurumenız lazım fln deyıp durdular nıye canımı yakayım dımı yanı :))

benmasal hangısı rahat gelcekse o olsun tabı.. ama o kdr hastane fln aradım ya, ınanılmazzzz guzel bı kadro vardı hastanede cok cok cok rahat ettım, herkes cok ılgılı bılgılıydı cıdden cok dogru bı secım yapmısım hastane konusunda..

ozgulgulece sen daha doğurmadınmı:)dedim kesin doğurmuştur gittinmi kontrole doktor ne dedi?bende çatı muaynemi oldum o kadar tedavi gördüm alttan muayene oldum bu kadar canım acımamıştı hiçama çok şükür çatım normal bebişimiz 3,454 gr olmuş.

Son düzenleme:
ben sütümü sagmaya gıdıyorum goguslerım cıldırdılar patlıcaklar yakında yıne gelırım kızlar hadı optum hepınızı..

ben sütümü sagmaya gıdıyorum goguslerım cıldırdılar patlıcaklar yakında yıne gelırım kızlar hadı optum hepınızı..

kız maşallah de
beni sezeryanda hep bu süt meselesiyle korkutuyorlardı sezeryan olursan sütün gelmez az olur falan diye hiç birinizde böyle bir sorun olmadı Allaha şükür inşallah bendede olmaz

benimde pazartesi ilk kez çatı kontrolüm var acayip moral oldun bana :bbo:

benimde pazartesi ilk kez çatı kontrolüm var acayip moral oldun bana :bbo:

ya korkuttuysam özür dilerim.son zamanlarda normalde canım yanıyor:kedi:nedense o yüzden canım acıdı.yoksa o masaya sayısız yattım kaç defa aşılama,muayene derken kaç defa el atıldı o zamanlar tınlamadım hiç.

kaydirigubbakcemile3 şu çatı muaynesini düşündükçe bir tuhaf oluyorum amannn kadın olmak ne zor be işin yoksa birde parmaklan :roflol::roflol::roflol:

evet canım anne olmak başka bişi...benimde alt kemiklerim nasıl sızlıyor doktoruma hamilelik yaşlılık gibi birşey dedim aniden kalkmak istiyorsun kısıtlısın yavaşca kalkıyorsun,yürürken ağır ağır yürüyorsun resmen yaşlılığımı yaşıyorum dedim gülüyor...

ama sonucuna değmezmi önemli olan bebişlerin sağlığı,onları kucağımıza aldığımız zaman hepsini unutacağız.:ecrin_bebek:

şimdiye kadar çatı kontrolü olmadım ama ilk bebeğim düşmüştü o zaman alttan aletle muayene etmişti beni canım hiç acımamıştı o yüzden yine acımıcak diye motive ediyorum kendimi,sonuçta doğum yapıcaz çatı kontrolüde neymiş diyorumkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…