2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yaseminle dün görüştüm kızını sadece 1kere görebiliomuş günde bide sarılık olmuşşş ama öncekinden iiimişş allah yardımcısı olsun onlarınn

inşallah bir an önce sağlığına kavuşur masal bebecik. Allah sabır versin Yasemin'e de

önceki sayfalardan birinde spinal ile epidural hakkında soru sormuş biri. Anladığım kadarıyla kısaca anlatmaya çalışayım. Şöyle ki; her ikisinde de omuriliğe belden aşağısını uyuşturmak için iğne yapışıyor. epiduralde iğne omurilik dışındaki zara, spinalde ise omurilik içine yani sıvısına enjekte ediliyor. epiduralde doğum sonrası ağrıları giderebilmek için katater denilen ince bir hortum (ya da her neyse) belde bırakılıyor ve doğum sonrasında oradan vücuda ağrı kesici aktarılıyor. spinalde ise katater kullanılmıyor. doğum sonrası ağrı farklı ilaçlar ile geçiriliyor. bir de en büyük fark epidural hem normal hem sezeryanda kullanılırken spinal sadece sezeryanda kullanılıyor.
Yanlışım var ise bilenler ya da yaşayanlar düzeltsinler lütfen.

canım benim soran bendim,çok anlaşılır ve açıklayıcıc olmuş çok teşekkürler

cnm maşallah yaa ende kokusunu duymak ıstıyorum artık

ece2010 ve melrah artık listedesiniz

dilemma ve helin dun dogum yapacaktı haber varmı?

Teşekkürler canım...

Çok heyecanlıyım çooook...

Neyse eşim seni kuaföre götüriyim diyip duruyor. Ben kaçıyorum...Dua edin kızlar, 3 kasımda eve dönücem. Fırsatım olunca yazarım hikayemi...

Süt kafası, oksitosin ve diğer şeyler
27 Ekim 2010 Çarşamba, 1253

"SÜT kafası diye bir şey mi var?" diye sordu Ece Temelkuran; Toplu Emzirme Etkinliği'ne katılan annelerin pek bir mutlu, pek bir güleç gözükmesi kuşkulandırmış onu... Güzel soru... Düşündüm. Evet, "süt kafası" yaşıyorum oğlan doğduğundan beri...
Süt kafası dediğimiz, bir nevi sarhoşluk hali. Hani günlerce uykusuz kalır da insan yine de kalkıp işe gitmesi gerekir; kendisini boşalmış gibi hisseder... Neyse ki uzaktan kumandalı bir vücut yapıyordur yapılması gerekeni; gözler yarı kapalı; beyin rölantidedir ama motor becerilerde bir sıkıntı yoktur ya... işte gecelerim öyle geçiyor. Kaç kere kalktım emzirmeye, saat kaç, neredeyim bilmiyorum... Bir tek gece karanlığının farkındayım, bir de günün ağardığının. Oğlan sektirmeden uyanıyor her sabah güneşin doğusuyla birlikte...
Ne kadar az uykulu, bol "ciyak"lı da olsa geçen gece, güneş doğup da bebeğin yüzüne vurduğunda unutuyor insan. "Vay be, ne güzel bir şey yapmışım meğer, hayret gerçekten ben mi yaptım bunu?" diye hayran hayran seyretmeye dalıyor yavruyu. Unutuyor bin kere bölünen uykuyu. İşte bu süt kafası.
Araba kullanıyorum mesela, oğlan arka koltukta; kırmızı ışık yanana kadar her şey yolunda ama araba durduğunda basıyor çığlığı... İşte o sırada ne kadar medeni, ne kadar mantıklı olsam da kafamdan aşağı bir kova su boşalıyor sanki; fırlayıp hemen memeyi dayamak istiyorum ağzına... Bu da süt kafası. Süt kafası dediğim şey iki hormonun yönetiminde. Biri prolaktin, biri de oksitosin. Prolaktin, hipofiz bezine süt üretimi emrini veren hormon. Benim asıl kahramanım ise diğeri: Oksitosin. Biraz ondan bahsedelim.
Oksitosinin birçok işte birden parmağı var: Orgazm sırasında salgılanıyor, doğum sırasında rahmin kasılmalarını sağlıyor, emzirme sırasında sütün kanallarda hareketini (let down) mümkün kılıyor... Sadece bu kadar değil. Oksitosin insan ilişkilerindeki en önemli etkenlerden biri; arkadaşlarla keyifli bir yemek yerken bile oksitosin salgılanıyor. Aşkın, unutuşun, affedişin ve bağlılığın hormonu olarak da anılıyor.
Oksitosini araştırmak için yapılan deneylerde farelere bu hormonu salgılamayı engelleyen bir madde verilmiş; sonucunda oksitosin hormonu salgılanmadığında, anneler yavrularını reddetmişler. Henüz çiftleşmemiş farelere bu hormon enjekte edilince diğer farelerin yavrularını kendi yavruları gibi benimsemişler. Oksitosin, anneyle bebeğin aşkının adı...
Yine kobaylar üzerinde yapılan incelemede, oksitosin salgılanması engellendiğinde tek eşli ilişki kurmaktan kaçındıkları gözlemlenmiş. Oksitosin seviyesi yüksek olan canlıların uzun yıllar süren ilişkilere daha yatkın oldukları (oksitosin, nine ile dedenin 50 yıllık aşkının adı), çevrelerine daha çok güven duydukları ve bünyelerinde daha az stres hormonu barındırdıklarına dair bulgular da var. Oksitosin için "gevşemenin hormonu" da diyebiliriz...
İşte süt kafasının sorumlusu budur... Sabahları kalktığımda gecenin nasıl da zor geçtiğini unutuşumun, gün içinde sebepsiz yere sırıtışımın, doğumdan beri sinirlerim alınmış gibi dolanışımın, kuzgunun yavrusunu "pamuğum" diye sevmesinin sebebi de budur...
güzel bi köşe yazısı paylaşmak istedim...

iyi akşamlar kızlar. doğum yapan arkadaşlar hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün.. benim durumu biliyorsunuz masal 21 ekimde genel anestesi sezeryanla dünyaya geldi ve solunum düzensizliği nedeni ile yoğun bakıma alındı ciğerlerindeki sıvıyı atmaya calıstılar daha sonra kızım zaturre oldu nedenini hala bilemiyoruz sanırım ameliyathaneden mikrop kaptı ve ateşi yükseldi verilen antibiyotiğe alerji yaptı ve arkasından sarılık... malesef hayata biraz şansız başladı kuzum şimdi küvezde ve ilk defa dün kucağıma alıp biberon ile beslememe izin verdiler şimdi 3 saatte bir hastaneye gidip biberonla besliyorum inşallah cok yakın zamanda iyileşecek ve evimize gelicek kuzum.... o kadar zor bir dünem gecirdim ki su an doğum yapalı 11 gün oluyor ve ben 14 kilo verdim .. Simdi moralim daha iyi onu kucağıma alabilmek bana güc verdi... sütüm başlangıcta kızıma yetiyordu ama şimdi ihtiyacı arttı inşallah emmeye başlayınca sütüm artar kızlar..... umarım herkes cok iyidir kendinize ve bebişlerinize iyi bakın

yasemincim çok geçmiş olsun canım dediğin gibi stresli günler yaşoyosun ama kızını alıp eve gidince hepsini unutacaksın inş.dua ediyoruz canım sana ve masala bir an önce kavuşun inş.

yasemincim geçmiş olsun canım. umarım en kısa zamanda masalını evine getirirsin. dualarımız seninle canım.

Yasemincim çok üzüldüm ya of.Allah acil şifalar versin kızına, sana da sabırlar versin.Bir an önce iyileşicek inşallah.

yasemincim herşey geride kalıcak inşallah. cok az kaldı...en kısa sürede ebeğin kucağına da alıcaksın ınsallah. dualarımız seninle

Yavrum Allah yardımcın olsun masal prenses en en en kısa sürede iyileşecek inşallah moralini yüksek tut ki sütün etkilenmesin canım

Semacım bebeğin hayırlı olsun nasılsın

canım çok teşekkür ederim jet hızıyla geçmişe bakmaya çalışıyorum ama malesef yetişemiyorum otur kalk

şimdilik iyiyim çok şükür duru hanımı yedir temizle uyut sonra başa sar devam işte allahtan ablamlar annem var çoğunu onlar yapıyorlar benimde biraz ağrım var tabi

sütümde artıyor çok şükür ama yinede günde 3-4 kere yarım doz mama takviyesi yapıyorum yoksa çok zor meme uçlarım yara oldu kanadı dün hep bugün sağarak idare ettim

herşeye rağmen annelik çok güzel bişey kıyamıyosun baktıkça çok farklı bir duygu

inşallah en kısa zamanda sizinde güzel haberlerinizi bekliyoruz

kızlar geçmişe biraz bakabildim tek tek alıntı yapamadım okuyanadığım 100 küsür sayfa birikmiş hepinize tek tek teşekkür ediyorum bu arada doğum yapanları tebrik ediyorum

yasemincim bebişin en kısa zamanda iyleşir ve evinize gelirsiniz

prop senide tebrik ederim annelik nasıl gidiyor aranız nasıl demirle

bende en kısa zamanda kendimi toparlıyınca doğum hikayemi paylaşırım inşallah sizinle

şimdi kalkmak zorundayım biraz süt sağıyımda hazır olsun duru uyanana kadar öpüyorum hepinizi

çok iyi gidiyor semacım, sevişiyoruz oğlumla işte :) kucagımda uyumaya bayılıyor, bazen yatagına yatırmıorum yarım saat gogsumde tutuyorum ellerıyle benı oksuyo gulumsuyo fln ruyasında bayılıyorum o hallerıne senın nasıl gıdıyor? spınal olmamıssın galıba neden?

canım inş en kısa sürede herşey yoluna girer,güzel günler yaşar bu zor günleri unutursun,bebeğine ve sana sağlık dolu güzel günler diliyorum,moralini yüksek tutmaya,üzülmemeye çalış sütünü etkilemesin

canım benim okudum ve ne kadar üzüldüm inan kelimelerle ifade edemem,o kadar ki hemen eşime dinle dedim,ikimizde sen ve bebeğin için dua ettik(
inşallah bebeğin çabucak iileşir,bugün ablamın bana söylediği bi söz var sana onu söylicem 'zahmette rahmet vardır' bebeğin hemen kollarına gelemedi ama inşallah bunda da bi rahmet vardır bebeğin eskisinden de sağlıklı olurrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…