önceki sayfalardan birinde spinal ile epidural hakkında soru sormuş biri. Anladığım kadarıyla kısaca anlatmaya çalışayım. Şöyle ki; her ikisinde de omuriliğe belden aşağısını uyuşturmak için iğne yapışıyor. epiduralde iğne omurilik dışındaki zara, spinalde ise omurilik içine yani sıvısına enjekte ediliyor. epiduralde doğum sonrası ağrıları giderebilmek için katater denilen ince bir hortum (ya da her neyse) belde bırakılıyor ve doğum sonrasında oradan vücuda ağrı kesici aktarılıyor. spinalde ise katater kullanılmıyor. doğum sonrası ağrı farklı ilaçlar ile geçiriliyor. bir de en büyük fark epidural hem normal hem sezeryanda kullanılırken spinal sadece sezeryanda kullanılıyor.
Yanlışım var ise bilenler ya da yaşayanlar düzeltsinler lütfen.
doğum yapanlara bi sorum olacak,ilk 1-2 gün süt tam gelmiyo falan ya,bebeğe mama takviyesi yapılıyomuş,biberon götürmelimiyim hastaneye sizce? ihtiyaç oluyomu?
günaydın kızlar... doğum yapan arkadaşlara Allah analı babalı sağlıkla byütmek nasip etsin inşallah. doğum yapacaklarıda Rabbim kurarsın diyorum...
Veeeeeeeeeeeeeeeeeee büyük gün... birazdan hastane için yola çıkıcaz, kızım bugün geliyo inşallah.... çok heyecanlıyım ve ağlamaklıyım ya ben çok cesaretliyimdir aslında ama bu duygu çok farklıymış...
günaydın kızlar... doğum yapan arkadaşlara Allah analı babalı sağlıkla byütmek nasip etsin inşallah. doğum yapacaklarıda Rabbim kurarsın diyorum...
Veeeeeeeeeeeeeeeeeee büyük gün... birazdan hastane için yola çıkıcaz, kızım bugün geliyo inşallah.... çok heyecanlıyım ve ağlamaklıyım ya ben çok cesaretliyimdir aslında ama bu duygu çok farklıymış...
günaydın herkese
bu sbah işe gitmek için hazırlanmıyorum inanamıyorum üzerimde t-shirt ve eşofman var şaka gibiiii
bakalım evde olmak nasıl bi duyguymuş :))
Melodi darısı senin başına seninde az kaldı izne çıkmana dimi
bugün gardrobumu döküp temizlemeyi düşünüyorum artık hız vermem lazım malum benim oğlan erken gelebilir kucağıma acele etmeliyim temizlikte
hadi öptüm hepinizi en çokta bebeklerinizi
arada girmeye ve yazmaya çalışırım yine
canım, spinal ile 5 dkda uyuşuyorsun ve 2-3 saatte uyuşmalar bitiyor.
epiduralde 20 ila 40 dk arası uyuşma anca oluyor , 8 saat kadar etkisi sürüyor.Tek farkı uyuşma süreleri diye biliyorum.
günaayyyydııınnnn 4ten berı ayaktayız :) bı uyuyoruz bı uyanıyoruz bı aglıoruz bı susuoruz.. annemızı mal edıyoruz yanı :)
günaydın kızlar! eşimi gönderdim, bir de size bakayım dedim.
prop, hikayeni okudum. çok güzel olmuş gerçekten. 3 kişilik ailenle ömür boyu mutluluklar diliyorum size. darısı başımıza.
:)) çok zordur eminim canım yaa. küçücük halleriyle etraflarında döndürüyorlar değilmi herkesi:)) yerim onu ben küçük adam:)))
akça valla hıc gucume gıtmıo kalkmak, gece kımse uyanmıyo evde annemler zaten gıttı kayınvalıdem var bı tek ona da dedım ben ılgılenırım oglumla dıye.. gece uyandırıyorum sevısıoruz koklasıoruz hıc hıc zor gelmıo.. yeter kı aglamasın, derdını anlamadıgım ıcın canım yanıo resmen o aglayınca..
günaydın kızlar.. prop nasıl demir bebek? uyuyabılıyomusun artık?
fınfık senın bebiş ne zaman gelıyo bellimi? gecen gece sormustum ama cevabını alamadan cıktım . yazmısmıydın onu da bılmıyorum ama..:)
günaayyyydııınnnn 4ten berı ayaktayız :) bı uyuyoruz bı uyanıyoruz bı aglıoruz bı susuoruz.. annemızı mal edıyoruz yanı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?